Paddenstoeltjes in het gras
Een heel simpel recept, wat ik regelmatig maak als voorgerechtje voor kleine kinderen . Het recept komt uit een receptenbijlage uit de jaren 70 bij Libelle.
6 eieren - 3 mooie ronde rijpe tomaten - slablaadjes om de schaal mee te bedekken. 1 bakje tuinkers - tube mayonaise
Kook de eieren hard. Snij van de onder- en bovenzijde een plakje af, zodat de eieren kunnen "staan". Snij de tomaten doormidden.Bekleed de schaal met wat gewassen slabladeren en verdeel de geknipte tuinkers hierover. Hol de halve tomaten wat uit en zet het tomatenkapje op de eieren.
Zet de "paddenstoeltjes" op de schaal. Snipper de plakjes afgesneden eiwit fijn en strooi dit over de tomatenkapjes of zet met een tube mayonaise wat puntjes op het kapje. Garneer de schaal eventueel met wat plakjes tomaat.
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-03-2005Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Andere recepten
Recepten Video's
- Eigen recept
lasagna
Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker.
1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (zoals basilicum, oregano, majoraan, peterselie, tijm, paprikapoeder-ontwikkel hierbij je eigen smaak, hoe vaker je dit recept maakt, hoe makkelijker dat wordt), 1 laurierblaadje, sambal (of verse Spaanse peper) naar smaak, 1 groot blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte of verse lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas of 350 gram geraspte kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.
- Italiaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-02-1999Italiaans60-120 min.
- Eigen recept
Pittige Kipfilet a la Pizzaiola
Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.
Plm. 400 gram kipfilet, Peper, zout, Bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 blikje tomatenblokjes, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, ½ rode Spaanse peper, 2 theelepels oregano, plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas, 1 glas droge witte wijn
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-11-2007Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Pasta met kip, spinazie, champignons en boursin
Een verrassende combinatie, gemakkelijk te bereiden.
400-500 g pipe rigate ( pasta ) of tagliatelle of spaghetti., 3 kipfilets, olijfolie, 1 pak spinazie á la crème ( à 500 gr/ diepvries ), 1 pakje Boursin roomkaas Ail & Fines Herbes 150 gr ( of boursin cuisinne )., 1 bakje kastanje champignons, 50 gr pijnboompitten, licht geroosterd, 6 - 7 zongedroogde tomaten., peper & zout naar smaak, eventueel extra knoflook/ui en pepers naar smaak !!
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-05-2008Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
nacho cheese ovenschotel
Heerlijk makkelijk receptje.
1 zak nacho cheese tortilla chips, 300 gr. rundergehakt, 1 zakje taco kruiden, 1 (punt) paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, cheddar cheese, geraspte kaas
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-05-2011Mexicaans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )
Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.
750 gram riblappen - 750 gram uien - zout, peper - 3 kruidnagelen - 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )- 2 rode Spaanse pepers - 1/2 dl ketjap manis - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel ketoembar ( koriander ) - 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder - 2 eetlepels azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker - 1 eetlepel bloem - 1 vleesbouillontablet
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-11-2004Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
franse ovenschotel
Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje.
500 gram kipfilet (kan ook met hamlapjes), 2 uien, 1 groene paprika,bakje champions, 1 blikje tomatenstukjes, 30 gram bloem, 4 dl bouillon van een blokje, 1 dl rode wijn,zout, peper, nootmuskaat,wat tijm, 200 gram geraspte jonge kaas, 1 eetlepel boter
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-06-2001Frans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
romige kipfiletreepjes uit de oven.
Dit is zo een lekker gerecht,dit moet je geproefd hebben ik heb het al heel vaak gemaakt.
4 kipfilets, 4 vleestomaten, 150 gram Boursin met tuinkruiden, 1 teentje knoflook, 2 eieren, zonnebloem olie/of olijf olie, zout en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-04-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Chili con Carne van Jamie Oliver
Van de BBC gehaald
2 middelgrote uien, 1 teentje knoflook, olijfolie, 2 tl chilipoeder, 1 vers rode peper, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden, 1 tl djintan, (zee)zout en vers gemalen zwarte peper, 500 gr rundergehakt, 200 gr zongedroogde tomaten in olie (potje), 2 blikken hele tomaten, in stukjes snijden (hele tomaten uit blik zijn naar mijn mening iets lekkerder dan tomatenblokjes), 0,5 stokje kaneel, 2 blikken rode kidney bonen, uitgelekt
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-02-2002Mexicaans Hoofdgerecht30-60 min.
De lekkerder bestaat niet appeltaart
Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag. DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN!
HET DEEG: 250 gram gezeefde bloem; 2 volle afgestreken theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker; 150 gram boter ( moet al paar uur op kamertemp.zijn) DE VULLING: 5 goudreinetten -neem hele grote appels, totaal gewicht van 1000-1025 gram; 125 gram suiker; 1 pakje vanille KOOKpudding; 1 zakje vanillesuiker; 750 ml. slagroom(= 7,5 dl.)
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-12-2007Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Recept indische smoor
Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor!
500 gram Rundvlees, 1 tot 2 teentjes geperste knoflook, 1 tot 2 grote gesnipperde ui, 1 dl zoete ketjap (manis), (Voor een aantal mensen is dit te sterk. Doe daarom voor de eerste keer iets minder ketjap gebruiken. Maar je kunt na het uurtje het verdampte vocht weer aanvullen.), 1 bouillonblok (of zelf getrokken bouillon), 2 tot 3 eetlepels witte of bruine suiker of Gula jawa, scheut sla-olie, 2 tot 3 dl water, Nootmuskaat, half heelepeltje "buisman", Dit is een soort smaakversterker welke je normaal bij de koffie doet tijdens koffiezetten. (is niet echt noodzakelijk voor het recept, maar om het authentiek aan recept van mijn oma te laten,vermeld ik het toch), , Tip over de Ketjap:, Je kunt 2 merken ketjap nemen: (bij de plaatselijke toko), , 1: De iets minder zoete van Ketjap Medja no. 1 of, 2: de iets zoetere met het rode label Naam van het merk heb ik even niet bij de hand. ga ik opzoeken...heb vorige week laatste fles opgemaakt. Het zijn in ieder geval altijd witte vierkant langwerpige plastic flessen., , P.S., Voor de locals: Aangezien ik in Roermond woon:, Bij Toko Djawa weten ze welke ketjap je kunt gebruiken...
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-02-1999Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
spinazie ovenschotel
Een makkelijke ovenschotel die door mijn gasten als heerlijk wordt betiteld.
450 gram diepvries spinazie, 450 gram aardappelschijfjes( voorgekookt ), 100 gram magere spekreepjes, 1 flinke ui, 3 teentjes knoflook, 2 dl. room cullinair, 3 eieren, 2 gekookte eieren,100 gram geraspte jonge kaas, scheutje olijfolie, zout en peper.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-02-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Lasagne florentine met spinazie en mozzarella
Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld.
350 gram rundergehakt, 1 blikje tomatenblokjes, 1 verkruimelde vleesbouillontablet, 2 theelepels suiker, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 blaadje laurier, 450 gram diepvries bladspinazie (ontdooid) of 750 gram verse spinazie even voorgekookt en heel goed uitgelekt, 2 eieren (los geklopt), 2 eetlepels paneermeel, peper, zout, nootmuskaat, 1 zakje mozzarella (uitgelekt en in kleine stukjes gesneden), 1 pak lasagne bladen (hoeveelheid afhankelijk van de schaal), 100 gram geraspte belegen geraspte kaas, 3 dl melk, 70 gram boter, 70 gram bloem, peper, zout, nootmuskaat
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-03-2009Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Hete kip met komkommersalade
Hete kip met komkommersalade
300 gram Witte rijst, 2 stuk Komkommers, 2 eetlepel Witte wijnazijn, 500 gram Kipfilet - in reepjes, 2 eetlepel Olie, 100 ml Ketjap manis, 50 ml Ketchup, 4 eetlepel Pindakaas, 2 eetlepel Sambal
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-06-2009Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes
Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.
375 gr pasta (bijvoorbeeld Fettuccine) 150 gram gerookte zalm 1 el olijfolie 3 teentjes knoflook 2,5 dl slagroom 15 gr verse bieslook. Gehakt 1 tl mosterdpoeder 2 tl citroensap 4 el Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-02-2006Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Italiaanse bloemkoolschotel uit de oven
Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept.
700 gram aardappelen - kleine bloemkool - 3 dl melk - 70 gram boter - 70 gram bloem - zout, peper - nootmuskaat - 2 theelepels tijm - 2 eieren - 100 gram rauwe ham (liefst Parmaham ) - 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-2006Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
De lekkerste en sappigste gehaktbal van jonnie boer!
Dit gerecht gevonden op AH kookschrift:http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=202942
Rundergehakt (ongeveer 500g.). Dit komt niet zo precies. De meeste winkels hebben wel een ponds verpakking rundergehakt liggen. Mager rundergehakt is natuurlijk ook prima., 2 eetlepels Ketjap Manis, Ietsje uitschieten mag ook hoor, 1 eetlepels grove mosterd, Dit mag best een flinke grote lepel zijn, ½ eetlepel zout, Niet te veel, altijd voorzichtig met het zout, 1 eetlepel mosterd, Dit is dus de gewone franse mosterd, 1 theelepel cayennepeper, En ook hier mag je flink uitschieten, lekker pittig hé, 2 eieren, Groot of kleine eieren, maakt niet uit, 100 gram paneermeel, Goed opletten hoeveel het is want als je het nog een keer maakt meet je het op het gevoel af. Ook goed., 1 pot vleesfond, Heel belangrijk want hier krijg je toch een lekker jus van. Een pot is ongeveer 380 ml., 25 gram boter
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-11-2010Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.
De courgettes in m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen....
600 gr. vastkokende aardappelen (of 1 1/2 zakje kant en klare aardappelgolfjes), 2 courgettes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 gr. halfom gehakt, 3 vleestomaten, tijm, rozemarijn, oregano (of evt. gedroogde Provencaalse of Italiaanse kruiden), zout, peper, klontje margarine, 100 gr. geraspte belegen kaas
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-07-2006Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Indische kip
Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes.
350 gram kipfilet, , 4 uien, , 1 teentje knoflook, , 9 eetlepels ketchup, , 9 eetlepels ketjap (zoet), , 6 eetlepels azijn, , 6 eetlepels bruine suiker, , 4 eetlepels pindakaas, , zout en peper, , kroepoek, , rijst, , 200 gram taugé
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-02-2007Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Andijvie Ovenschotel
Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas
500 gram andijvie, gesneden, 500 gram runder gehakt, gekruid, 1 klein scheutje vloeibare margarine(of stukje margarine), ca. 8 aardappels geschild en in plakjes gesneden, 2 bakjes magere spekjes, 1 groot bakje creme fraiche, 3 teentjes knoflook, geperst, 4 eieren, 250 gr gram kaas (parmezaan of belegen)liefst verse
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-02-2005Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Traditionele uiensoep!
Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn!
50 gr boter, 750 gr uien,Ui in dunne ringen gesneden, 2 tenen knoflook, 45 gr bloem, 2 liter runder-of kippenbouillon, 250 ml droge witte of rode wijn, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, zout en peper, 12 sneetjes stokbrood, 100 gr Gruyerekaas, geraspt
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-08-2010Frans30-60 min.
- Eigen recept
Pasta met kip en perziken in roomsaus
Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van!
*zak of pak willekeurige pasta, *400 gram kipfilet, *pakje Boursin of andere roomkaas met kruiden, *blik perziken op siroop, *een prei, *een bakje champignons, *twee teentjes knoflook, *italiaanse kruiden, *kipkruiden van Silvo
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-04-1999Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Kip Stroganoff
Dit recept gebruiken wij al jaren als er gasten komen of zo maar, omdat het zo lekker is. Ik zou het leuk vinden als er wat meer foto's bijgezet zouden worden. Geeft wat meer inspiratie!!
4 halve kipfilets, 50 gr boter en 1 el olie, 1/2 rode paprika in stukjes, 50 gr. gerookt spek in stukjes, 1 kleine ui gesnipperd, 125 gr champignons in plakjes, 1 teentje knoflook gesnipperd, klein blikje tomatenpuree, 2 tl paprikapoeder, 1 glaasje wodka, 2 dl slagroom of koksroom (o.i.d.), Peper en zout, Cayennepeper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-07-2009Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Echte griekse(!) moussaka
Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept.
1kg aubergines, in plakken van 1cm dik gesneden, Zout en vers gemalen peper, Circa 50 gram bloem om te paneren, Circa 3 dl olijfolie, 2 middelgrote uien, gepeld en in plakken, 450 gram mager lamsgehakt ( kan ook gemengd gehakt), 4 middelgrote tomaten, ontveld en in plakken of 400 gram tomaten uit blik uitgelekt., 3 eetlepels tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 snufje kaneel, , Voor de saus:, 15 gr boter, 25 gr bloem, 3dl melk, zout en peper, snufje nootmuskaat, 2 eieren, losgeklopt, 3 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-08-2009Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)
Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!
500 g kipfilet, in plakjes, 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie, 1 rode peper, in ringetjes, 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 wortels,(of 1 grote) in, stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin, 2 el oestersaus of vissaus, 3-4 dl kippenbouillon, 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel), voor de liefhebber;, rasp (1 cm) verse gember door het gerecht
- Aziatisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-01-2012Aziatisch Bijgerecht20-30 min.
Enchiladas met Kip en Kaas
Mijn gezin is dol op gevulde tortilla's uit de oven en deze met kipvulling zijn favoriet. Ik vond het recept ooit in een foldertje over kaas en ik pas het aan naar gelang wat ik in huis heb.
3 kipfilets (ca. 450 g.), 1 kippenbouillontablet, 2 pakjes (a 150 g.)gesneden kaas naar keuze, b.v. gatenkaas of komijnekaas (ik maak ook wel eens allerlei restjes kaas op deze manier op), 1 vleestomaat of een paar gewone tomaten, 2 a 3 tenen knoflook, zo'n 20 plakjes jalapenopeper uit een potje, 1 blikje tomatenpuree (140 g.), 3 theel. mexican seasoning (Casa Fiesta), 4 tarwetortilla's, 1 bekertje creme fraiche (200 ml.).
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-09-2002Mexicaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
HETE KIP
Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens uitproberen.
400 gram kipfilet, 5 el zonnebloemolie, 3 grote gesnipperde uien, 2 teentjes knoflook, 1/4 liter bouillon (blokje of poeder), 2 el (keuken)azijn, 9 el ketjap manis, 4 el ketchup, 6 el Javaanse suiker of bruine basterdsuiker, 2 el sambal (oelek), 4 el pindakaas, 300 gram tauge.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-01-2000Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Hongaarse Goulash Van Rudolph
Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons.
600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-03-2005Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas!
Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. Lees meer: de quiche top 10
6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden bladselderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-06-2004Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Zuid afrikaanse kip met honing en mosterd
Een krokant korstje om je kip, die lekker mals blijft.
Kip: 8 1/2 kippeborsten, 8 kipfileetjes, 8 drumsticks., Honing: ongeveer 10 eetlepels, Mosterd: 3 eetlepels, 75 g boter, kerriepoeder, zout
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-12-1998Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Tomatensoep (Jamie Oliver)
Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken.
2 wortels, 2 stengels bleekselderij, 2 middelgrote uien, 2 tenen knoflook, olijfolie, 2 blokjes kip- of groentenbouillon, 2 blikken gepelde tomaten van 400 gr, 6 grote rijpe tomaten, een bosje basilicum, zeezout en zwarte peper uit de molen
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-01-2009Italiaans20-30 min.
Amuse van zalmrolletjes gevuld met spinazie en boursin
Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden
100 gr gerookte zalm, klein handje spinazieblaadjes, half pakje Boursin beetjes bieslook fijngeknipt., 2 el creme fraiche
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2004Frans20-30 min.
KIP TIKKA MASALA
DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER.
6 tenen knoflook,gepeldstuk verse gemberwortel van7 1/2cm,geschild2 of 3 verse rode chilipepers,zonder zaadjesolijfolie1 eetlepel mosterdzaad1 eetlepel paprikapoeder2 theelepels gemalen komijn2 theelepels gemalen koriander3 eetlepels garam masala200 ml yoghurt4 middelgrote kipfilets,in grote stukken gesneden1 eetlepel boter2 middelgrote uien,gepeld en dun gesneden2 eetlepels tomatenpurrehandje gemalen cashewnoten of amandelenzeezout1 dl slagroomhandvol verse koriander,gehakthet sap van 1 tot 2 limoenen
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-11-2004Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
griekse kip
Stoofschotel (Eenpansgerecht) voor 4 personen, van de kok uit Kreta meegekregen en uitgeprobeerd, heerlijk.
4 Kipfilets, 1 kopje olijfolie, 2 uien, 2 a 3 tenen knoflook grof gesneden, 3 eetlepels kerrie madras, 1 liter kippebouillon, 1 pond sperciebonen, 1 kilo aardappelen, zout/peper.
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-02-2000Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
Draadjesvlees van Oma
Vaak is dit vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat eiwitten.
500 gram sukadelapjes of riblappen, scheutje azijn of rode wijn, 2 plakken ontbijtkoek, 1 ui, mosterd, 1 laurierblaadje, 3 kruidnagels, peper, zout, appelstroop
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op04-12-2007Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Kruidige WAANZINNIGE gehakttaart met veel kruiden
EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE salade MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP
12 velletjes filodeeg, ontdooid 500 gram gehakt 4 teentjes knoflook 2 grote uien 2 el olijfolie 1 tl kaneel 2 tl komijn (djintan) zout en versgemalen peper 50 gr boter 1 klein blikje tomatenpuree 1 tl kerrie 1 tl kaneel 100 gr rozijnen 3 el gesnipperde koriander 3 el gesnipperde peterselie,
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-01-2006Frans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Echte (zalige) winter ovenschotel
Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst.
1 - 1, 5 kg aardappels, kruimige soort (geschild gewicht); kipbouillon (b.v., van een bouillon blokje); melk, wat roomboter; magere spekjes (125- 250 gr.); scheut room; nootmuskaat; 500 gr. rundergehakt; paprikapoeder; zout en peper; voorgebakken of vers gebakken uitjes; het sap van een uitgeperste sinaasappel; beetje bruine suiker; flinke theelepel sambal badjak; scheut ketjap manis; scheut ketchup.; pakje zuurkool
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-10-2008Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Warm Chocoladetaartje
Super verrassend toetje: als je er een hapje van neemt, stroomt langzaam de vloeibare warme chocolade uit het taartje.mmmmmmmmm!!!
2 eieren, 25 gr suiker, zout, 100 gr pure chocolade, 100 gr boter, 30 gr bloem, poedersuiker (strooibus), 1 eetl boter voor invetten, 2 eetl bloem voor bestuiven,
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-08-1999Nederlands Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Pittige oostenrijkse goulash
Deze goulash is gemaakt van een combinatie van rundvlees en varkensvlees. Het is echt overheerlijk. Ik heb het recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk. Inmiddels heb ik in de loop van de tijd wel e.e.a. aangepast. Iedereen die deze goulash proeft wil het recept. Dus maken!
750 gram mager rundvlees -, 250 gram varkenslappen - 50 gr boter om te bakken - olie om te bakken - peper - zout -, 2 vleesbouillontabletten - 3 eetlepels witte azijn - 2 theelepels gedroogde oregano -, mespunt kruidnagelpoeder - 1 laurierblaadje -, 1 kilo uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels tomatenpuree - 1/2 rode paprika - 2 theelepels pittige paprikapoeder of cayennepeper - 2 eetlepels milde paprikapoeder
- Oostenrijks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-03-2006Oostenrijks Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
De allerlekkerste aardappelgratin die ik zelf SUPER vind
Dit is een mix van verschillende recepten. Voor mezelf is hier een TOP aardappelgratin uitgekomen die ik nu regelmatig maak
1 kilo aardappels (geen afkokers) 3 teentjes knoflook 25 gr boter 100 gr geraspte kaas na keus( wat ik toevallig in huis heb) 125 ml slagroom 125 ml melk zwarte peper nootmuskaat wat sprieten bieslook fijngeknipt
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-09-2004Frans Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (tapas)
Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje. Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag
Benodigdheden voor de gehaktballetjes:, 500 gram gehakt, 2 eieren, beschuit of paneermeel, 1 grote ui (in kleine stukjes snijden), 3 tenen knoflook, nootmuskaat, paprikapoeder, 1 theelepeltje zout, tijm, , Benodigdheden voor de tomatensaus:, 1 ui, 1/3 blokje vleesbouillon in een koffiekopje met warm water doen., 2 kleine tomaten (in blokjes snijden), 1,5 wijnglas rode wijn
- Spaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-03-2009Spaans Bijgerecht20-30 min.
-
mackay48
van Mackay48 , 7289 recepten, 29 volgers
-
mackay
van mackay38 , 6823 recepten, 57 volgers
-
marciag
van mgrietdijk , 1761 recepten, 23 volgers
-
alice
van jurrian1 , 1007 recepten, 24 volgers
-
Els
van els56 , 869 recepten, 12 volgers
-
judith451
van , 862 recepten, 10 volgers
-
Holland streekgerechten
van YaaMansa , 727 recepten, 13 volgers
-
Borrelhapjes / Tapas / Amuse / Buffet 1
van diaantje64 , 628 recepten, 34783 volgers
-
hapjes en snacks
van susan56 , 585 recepten, 44585 volgers
-
Gebak en taarten
van papillon57 , 548 recepten, 33306 volgers
-
alles over salades en maaltijdsalades de saladebar
van Fressnapf , 124 recepten, 0 volgers
-
alle seizoenen soep
van Fressnapf , 99 recepten, 0 volgers
-
de-lage-landen
van de-lage-landen , 74 recepten, 0 volgers
-
koken en smullen met kaas
van Fressnapf , 69 recepten, 0 volgers
-
Ovenschotels
van planco , 497 recepten, 0 volgers
-
KOOKCLUB2006
van kookclub2006 , 151 recepten, 0 volgers
-
kreatief met vis schaal en schelpdieren
van Fressnapf , 121 recepten, 0 volgers
-
Barbeque recepten
van sonja26975 , 89 recepten, 0 volgers
-
kip lekker
van planco , 167 recepten, 0 volgers
-
alles over wokken de wokkok
van Fressnapf , 123 recepten, 0 volgers