Wat maak jij bij
Miras Köfte* vandaag?
* Turkse gehaktballetjes

Doe mee en win een reis naar Istanboel!

Gefeliciteerd
Alexandra Pietrosanti!

Deze actie is afgelopen, je kunt niet meer meedoen.

Volg Miras op Smulweb en ontvang de leukste Turkse recepten in je mail.

Volg 99
Nieuwe inzendingen
Reacties

Köfte met Humus, geroosterde bloemkool, tomatenkomkommer relish en een salade van munt, koreander en peterselie 500 gr lamsgehakt,1 pak Miras Inegöl köfte kruidenmix, 1 pot Miras gekookte kikkererwten, 1 geraspte teen knoflook, olijfolie, 1 eetlepel tahin, 2 eetlepels citroensap, 2 theelepel gemalen komijn, ½ komkomer geschild en zaadlijst verwijderd, ½ tomaat alleen vruchtvlees, 1 dl witte wijnazijn, 1 dl water, 25 gram suiker, kleine bloemkool, platte peterselie, verse koreander, verse munt, zout, zwarte peper Vermeng het gehakt met de Miras köfte kruiden mix, snij hele kleine blokjes van de de komkommer en tomaat, meng water met azijn en laat de suiker oplossen, marineer de komkommer en tomaat hierin. Laat de kikkererwten uitlekken, doe ze in een foodprocessor met de knoflook, tahin, 3 eetlepels olijfolie, 1theelepel komijn en het citroensap en draai er een mooie puree van. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Maak van het gehaktmensel ovale balletjes ter grote van je handpalm. Verhit een grillpan en een koekenpan en grill de köfte in de grilpan en rooster de bloemkool met wat zout en theelepel komijn in de koekenpan. Was de platte peterselie, koreander en munt, trek de blaadjes er af en sla deze droog. Laat de tomaat en komkommer uitlekken. Pak 4 grote platte borden, smeer op elke bord een laag humus, verdeel de köfte en geroosterde bloemkool hier over, 4 hoopjes relish en de salade van verse kruiden, op smaak maken met zout en zwarte peper en besprenkelen met olijfolie. Eet smakelijk!

 
Bruintje37  |  5 jaar geleden

Ik maak een beslagje van geraspte courgette, flink wat verse munt, ei, pittige kaas, ui, zout, peper en beetje bloem en bak daar een koek van die ik daarna in punten of ruiten snijd.

 
I Havermans  |  5 jaar geleden

Ik maak bij Köfte graag deze boekweit-pannenkoekjes met rode linzen: Ik laat een pot Moras rode linzen (580 ml) goed uitlekken. Ik was een kleine courgette en rasp hem, ongeschild in fijne sliertjes en daar druk ik met mijn handen zoveel mogelijk vocht uit. Ik pel 1 klein sjalotje en rasp het ook in heel fijne sliertjes. Ik snijd ca 8 Miras Kalamata olijven in kleine stukjes. Ik klop een beslag van 200 gram boekweitmeel, 2 middelgrote eieren, 3 dl melk en een flinke snufje zout. Dan schep ik er de uitgelekte linzen, de courgette, de olijven en het sjalotje door. In een hete koekenpan bak ik hiervan in Miras Pomace olijfolie ca 20 kleine pannenkoeekjes ( net als drie-in-de-pan) en de gebakken pannenkoekjes houd ik warm onder aluminiumfolie, op een bord boven een pan kokend water. In de oven op 70 graden kan ook.

 
Carla Wisse  |  5 jaar geleden

Couscous op hemelse wijze. 2 winterwortels in kleine blokjes 1 halve verse knoflook kleingesneden 2 puntpaprika´s in blokjes 1 eetlepel honing pak couscous 1 eetlepel komijnzaad roosteren en fijnmalen Olijfolie Lente uitjes fijnsnijden 1 komkommer in blokjes 100 gr rozijnen half uur geweekt en afgegoten 1 citroen geraspte schil en uitgeperst 1 sinaasappel geraspt en uitgeperst 1 granaatappel schoongemaakt peper en zout Voor erover, 1 ons cashewnoten even roosteren en af laten koelen 50 gr amandeschaafsel even roosteren en af laten koelen korianderblaadjes en munt blaadjes naar smaak Winterwortel en paprika zachtjes bakken in olijfolie en dan honing toevoegen tot ze zacht zijn. Dan knoflook toevoegen en even mee laten bakken. Af laten koelen. Couscous volgens gebruik aanwijzing koken wat olijfolie erdoor en af laten koelen. Vervolgens alle andere ingrediënten toevoegen. Wat olijfolie erdoor en voor de afwerking noten erover en koriander en munt. Heerlijk bij Miras kofte

 
Carmen Dona  |  5 jaar geleden

Ik maak extra kleine köfte en verdeel ze over 4 wraps samen met en frisse salade van zeer fijn gesneden komkommer- en tomatenblokjes met een dressing van olijfolie, azijn, honing, peper, zout en munt. Oprollen en je hebt een heerlijk fris fusiongerecht voor een warme dag.

 
JG van den Berg  |  5 jaar geleden

De traditionele Turkse keuken van Miras:zelf aan de slag »

Of ga vanavond voor lekker makkelijk met de Dinner Kit!

Original Spices zijn te koop bij:

Top