Koolrabi met ham en Goudse kaas uit de oven
Wel eens koolrabi gegeten? De groente smaakt naar de steeltjes van de bloemkool. Een heerlijke zachte smaak. Probeer deze heerlijke ovenschotel eens. Weer eens iets anders.
1 kilo koolrabi - 200 gram gekookte achterham - 50 gram boter - 40 gram bloem - 125 ml melk - peper, zout - nootmuskaat - 100 gram geraspte belegen Goudse kaas - 750 gram voorgekookte aardappelschijfjes 2 eetlepels gehakte peterselie
Koolrabi schillen en in reepjes snijden. Opzetten met wat water en zout en in plm. 10 minuten beetgaar koken. In een zeef laten uitlekken, maar het groentevocht opvangen. Ham in reepjes snijden. 40 gram boter smelten, bloem toevoegen en onder voortdurend roeren de bloem garen (plm. 3 minuten). Groentenvocht en melk beetje bij beetje toevoegen tot een mooi niet te dik papje is ontstaan (eventueel nog wat water toevoegen). Pittig op smaak maken met zout, peper en nootmuskaat.
Oven voorverwarmen op 200grC. Ovenschaal invetten. Hamreepjes en peterselie voorzichtig door de koolrabi scheppen en in de ovenschaal doen. Saus erover gieten. Aardappelschijfjes er dakpansgewijs over verdelen. Bestrooien met geraspte kaas en wat vlokjes boter. Schaal in het midden van de oven plaatsen en 20-30 minuten bakken.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-03-2005Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
lasagna
Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker.
1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (zoals basilicum, oregano, majoraan, peterselie, tijm, paprikapoeder-ontwikkel hierbij je eigen smaak, hoe vaker je dit recept maakt, hoe makkelijker dat wordt), 1 laurierblaadje, sambal (of verse Spaanse peper) naar smaak, 1 groot blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte of verse lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas of 350 gram geraspte kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.
- Italiaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-02-1999Italiaans60-120 min.
De lekkerder bestaat niet appeltaart
Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag. DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN!
HET DEEG: 250 gram gezeefde bloem; 2 volle afgestreken theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker; 150 gram boter ( moet al paar uur op kamertemp.zijn) DE VULLING: 5 goudreinetten -neem hele grote appels, totaal gewicht van 1000-1025 gram; 125 gram suiker; 1 pakje vanille KOOKpudding; 1 zakje vanillesuiker; 750 ml. slagroom(= 7,5 dl.)
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-12-2007Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Aardappelsalade a la petra
Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren!
8 middelgrote aardappelen - 2 kruidenbouillontabletten - 1 kleine ui - 1 dl witte azijn - 1 eetlepel suiker - peper en zout - 2 afgestreken eetlepels mayonaise - 1 eetlepel magere kwark of yoghurt - 2 eetlepels fijngehakte bieslook of peterselie
- Duits
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-07-2005Duits20-30 min.
Een zalige en gezellige ROMIGE VISPOTJE
Een stoofpotje van kabeljauw, sjalotjes, champignons,tomaten, room en kruiden
400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes,, 200 g sjalotjes, 200 g kleine champignons,, 60 g boter of margarine,1 tl suiker,, zout en peper,30 g bloem,, 5 dl visbouillon (van tablet),, 1,25 dl creme fraiche, 2-3 tl citroensap,, , 2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes,, 2 el grof gesneden dille.,
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-09-2004Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker
Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker.
2 flinke uien -, 3 teentjes knoflook -, 500 gram aardappelen -, 3 winterpenen -, 500 gram rundvlees voor goulash -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 2 eetlepels tomatenpuree -, 1 blikje gepelde tomaten -, 1 pot geroosterde paprika`s (720 gr) -, 4 runderbouillon-tabletten -, zout, peper -, paprikapoeder naar smaak -, cayennepeper naar smaak
- Duits Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-01-2011Duits Hoofdgerecht60-120 min.
Roti met kip, aardappelen, kousenband en ei
Het zoveelste roti-recept op het smulweb, maar deze is zo lekker!
Voor de roti: 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 300 ml. water, 150 gr. gele spliterwten, 1 eetl. gemalen komijnzaad, 2 tn. uitgeknepen knoflook, 100 ml. olie, zout en peper., voor de rotimix: 350 ml (= ong. 2 kopjes) water, 2 tn. uitgeknepen knoflook (te vervangen door een theel. uienpoeder), een fijngesneden kleine ui, een half rood pepertje of 1 gedroogd pepertje, 2 eetl. olie, 2 eetl. kerrie (dit luistert nauw, het moet speciale Surinaamse zijn, ik gebruik 'Nandan Massala'), 1 theel. vetsin, 2 bouillonblokjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 6 middelgrote geschilde aardappelen, 1 dubbele kipfilet in blokjes, 3 hardgekookte eieren, 250 gr. kousenband of dunne spercieboontjes in kleine stukjes gesneden of geknipt.
- Surinaams Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-03-2003Surinaams Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Pasta penne met gerookte kipfilet, pesto en gedroogde tomaten
Een superlekkere pasta om je vingers bij af te likken. Een succesrecept in onze familie. Heel snel klaar!!
400 gram penne - Plm. 400 gram gerookte kipfilet - 1 klein ui - 1 eetlepel olijfolie - 1 eetlepel oregano - 1 glas witte wijn - 200 ml creme fraiche -, 2 eetlepels rode pesto - 3 gedroogde tomaten (op olie) uitgelekt - 1 theelepel suiker
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-03-2005Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Franse uiensoep die super simpel is.
Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld.
50 gr boter 1 el olijfolie 3 grote uien, circa 1.3 kilo, in dunne ringen 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 el bloem 1 l runder of kippenbouillon 6 dl droge witte wijn 1 vers laurierblaadjes 2 takjes tijm 1 stokbrood, of ander witbrood in plakjes circa 180 gr versgeraspte Gruyère grof korrelig zeezout en versgemalen peper., ,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-03-2007Frans30-60 min.
- Eigen recept
Eigen gemaakte tomatensoep met balletjes
Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!!
1000 - 1250 gr. rode tomaten (liefst vlezig)(dit geeft een stevige soep, wil je iets minder dik dan 650 gr. tomaten gebruiken!); 1 flinke ui; 2 tenen knoflook; 4 maggieblokjes of 2 groentebouillon blokjes en 2 maggiblokjes; 1 pak tomatensap( 1 liter, Zontomaatje nemen die is het allerlekkerst!); 1 pakje droge tomatensoep (voor 6 borden) 250 gr. gekruid gehakt h.o.h.(balletjes maken)(niet met ei en paneermeel aanmaken);wat bakmargarine; 3 soeplepels vermicellie (p.s. als er in het pakje droge tomatensoep al vermicellie zit, dan geen extra vermicelli meer toevoegen!), 2 theel. suiker
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-10-2006Nederlands30-60 min.
Pompoensoep met geroosterde knoflook
Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.
INGREDIENTEN, 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje, , 5 el. olijfolie, , 2 takjes tijm, , 1 pompoen, , 2 uien, gesnipperde, , 1 tl. koriander, gemalen, , 1.2 l. boullion, Kip, , 3 el. oregano, verse, fijngehakte, , Peper, zwarte, gemalen, , Zeezout, , 4 tomaten, , 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan, , 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, , 3 el. olijfolie, extra vergine, , 1 el. balsamicoazijn, , ,
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-2007Nederlands Voorgerecht30-60 min.
Mihoen Singapore
Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.
250 gram Chinese Eiermie, Gember, Knoflook, Zwarte peper, Sambal, Soyasaus of ketjap, Citroensap, 250 gram kipfilet of mager varkensvlees, Ui, Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder, Trassi, 100 g ham in reepjes of handje garnalen, 1 rode paprika (in reepjes gesneden), 1 bakje champignons in plakjes, 1 prei in dunne ringen gesneden, 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd, Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-07-2007Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Romige hutspot van Petra
Ik had zin in een variatie op de gewone hutspot. Dit kwam eruit en wat nu: ik maak hutspot nooit meer anders, want dit is veel lekkerder!
1 kg kruimige aardappelen -, 750 gram winterpeen -, 500 gram uien -, 1 vleesbouillontablet -, 20 gram boter -, 125 ml crème fraîche -, dunne saucijzen of pittige worstjes -, 20 gram boter - versgemalen peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-01-2007Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
lasagne met kip, pesto en courgette
Gepikt van koken met sterren maar de zalm dan door kip vervangen. Errug lekker!!
400 gr. kipfilet, 3 eetlepels pesto, 1 courgette, 200 gr. kastanjechampignons, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 teentje knoflook, 200 ml. creme fraiche, 4 tomaten, 150 gr. geraspte belegen kaas, 1 pakje lasagnevellen
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-01-2001Italiaans30-60 min.
- Eigen recept
Chili con carne
Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept.
600 g rundergehakt, 2 uien, fijn, rode chilipeper met zaden, fijn, 3 tenen knoflook fijn, 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes, 450 g bliktomaten, in stukjes, 40 g tomatenpuree, 1 e suiker, 1/2 t cayenne, 1 t chilipoeder, 1 vol t paprikapoeder, 1 vol t komijnpoeder, 1+1/2 t zout, 1 laurierblad, gescheurd, hand vol fijn peterselie of dille, 3 e olijfolie, 800 g gaar bruine bonen (of een mengsel van verschillende gedroogde bonen)
- Mexicaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-10-2005Mexicaans30-60 min.
Penne met zalmsnippers
Romig en makkelijk visgerecht. Gezond en lekker.
200-250 gram gerookte zalmsnippers, scheutje kookroom, 50 gram pijnboompitten, 1 citroen, per persoon 100-150 gram ongekookte pasta (penne rigate), rucola sla, paar takjes dille, twee teentjes knoflook, peper en zout
- Vis Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-07-2007Vis Hoofdgerecht10-20 min.
Stoofschotel (slankgerecht)
Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst. Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips"
2 uien, 1 rode, gele en groene paprika, 1 courgette, 100 g sperziebonen, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 el tomatenpuree (optioneel), ½ - 1 blik tomatenstukjes (of gepelde tomaten die je naderhand fijner maakt), ¼ liter water (of minder) het gerecht moet bijna onderstaan., Zout en versgemalen peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie (garnering), Eventueel voor de 2e dag (zie onderaan dit recept) 1 bakje kastanje champignons + scheutje balsamico azijn, 150 g geraspte kaas
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-10-2006Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Pittige Rijst Met Kip En Witte Kool
Dit rijstgerecht bevat zeer weinig calorien, zodat je rustig een tweede keer kunt opscheppen.
1 pak rijst, 3-4 ons kipfilet, in kleine blokjes gesneden., 1 grote ui, gesnipperd, 1 rode paprika, klein gesneden, 250 gram witte kool, zwarte peper, knoflookpoeder, Olijfolie., , Voor de marinade:, 50 ml.Ketjap, 3 eetlepels azijn, zwarte peper, knoflook, cayennepeper
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-01-2001Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
Daging Rendang
Indonesisch pittig rundvlees gerecht.
1kg runderlappen, 2 uien, gehakt, 4 tenen knoflook, 1 el gehakte verse gember, 4 kleine rode pepers, 2tl gemalen koriander, 2el tamarindesaus, 1tl kurkuma, 10 kerrieblaadjes, 1 stengel citroengras van 10 cm, 1l kokosmelk, 1,25 dl water
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-10-1998Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Kipfilet in kerrie-kokossaus met groenten en koriander
Lekker pittig, maar ook romig wokgerecht met kipfilet, worteltjes en champignons.
4 eetlepels olie, 3 theelepels kerriepoeder, 4 halve kipfilets, 350 gram worteltjes, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 1 Spaanse rode peper, 250 gram champignons, zout, peper, 400 ml kokosmelk, 1 eetlepel zoete chilisaus, 3 dunne lente-uitjes, koriandergroen, 350 gram Basmati-rijst, 1 kippenbouillontablet
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-2012Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Traditioneel: Lasagne Bolognese
Lasagne volgens oud Italiaans recept.
1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella, 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, 50 gram geraspte kaas, suiker, peper en zout.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-06-2002Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Pasta Met Zalmroomsaus
Een lekker snel gerecht met gerookte zalm, groenten en kruidenkaas
250 gram gerookte zalmsnippers, 1 ui, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1 beker creme fraiche of room culinair, 1 pakje kruidenkaas met kruiden (bv Paturain of van AH) en 250 gram pasta naar keuze.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-09-1998Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
*Jamie Oliver's Toffee Appeltaart
Een fantastisch dessert waar je nooit genoeg van krijgt. De combinatie van toffee en appel is klassiek, maar je kunt het ook met peren, bananen of zelfs aardbeien proberen.
- 1 stokje vanille, - 120 gr boter, - 100 gr poedersuiker, - 1 snufje zout, - 250 gr bloem, - 1/2 stuk citroenrasp, - 2 stuks eierdooiers, - 2 el melk, - 2 blikken gecondenseerde melk, - 4 appels,
- Engels Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-07-2005Engels Nagerecht> 120 min.
- Eigen recept
Heerlijke Oer- Hollandse erwtensoep uit eigen keuken!
Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!
1 knolselderij, 3 prei in halve ringen, 2 winterwortels (julienne), 1 stengel bleekselderij (halve ringen), 500 gr spliterwten, 2 bosjes selderij, 1 grote ui, 2 aardappels, Handje verse peterselie, 3 bouillonblokjes rund, 2 bouillonblokjes groente, 500 gr speklappen óf schouderkarbonade, 5 peperkorrels, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, 3 liter water, 2 ambachtelijke rookworsten
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op29-10-2012Nederlands> 120 min.
- Eigen recept
Jamie Oliver Tagliatelle met broccoli en pesto
Dit is een vlugge versie van een klassiek Italiaans gerecht dat tagliatelle alla Genovese heeft. Voordat je nou denkt dat ik helemaal geschift geworden ben omdat ik geschaafde aardappel door de pasta doe, moet ik je even uitleggen dat het juist heel authentiek is om gesneden of gepureerde aardappel in pastagerechten te verwerken. Het voegt een bepaalde romigheid toe die heel goed werkt en waanzinnig smaakt – je moet het echt eens proberen. Jamie Oliver
1 middelgrote aardappel, 1 stronk broccoli, een flinke bos verse basilicum, 70 g Parmezaanse kaas, zeezout, 400 g gedroogde tagliatelle, 4 eetlepels groene pesto
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-10-2008Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Prijswinnaar: monchoutaart met kersen en brusselse kermis-update 2019
Update 19-1-2019 ter ere van mijn moeders verjaardag. Hoeveelheid monchou en slagroom verdubbeld. Suiker ook iets extra. Heerlijk recept overgedragen van familie tot familie. De bodem is gemaakt van zgn Brusselse kermis, oftewel kokoskoekjes. Ik ben ze ook al tegengekomen onder de naam Hollandse kermis. Een dergelijke bodem ben ik nog niet tegengekomen in de honderden recepten voor Monchoutaarten op Smulweb. De taart is na 1 dag op zijn lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Smul ze!
Pak kokosbiscuit, circa 240 gr. Roomboter 125 gr. 1 eetlepel rode 4 vruchtenjam (aardbeien kan ook, maar 4 vruchten is iets smaakvoller. 1 pakje monchou van 200 gram, 250 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker. 100 gr suiker. ca 550 gr uitgelekte kersen of morellen op lichte siroop, 200 ml siroop van kersen, 1 flinke eetlepel custardpoeder. Geen suiker meer toevoegen aan kersen, zijn al licht gezoet en de onderlaag met kruimels en slagroom zijn al zoet.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-01-2009Nederlands20-30 min.
Romige viscurry uit de wok met kabeljauw
Blokjes kabeljauw in een licht zoete, pittige mangosaus. Een geweldige combinatie. Snel klaar en heel erg lekker. Weer eens een andere manier om vis te bereiden.
500 gram kabeljauwfilet - 2 eetlepels citroensap - 2 uien - 2 teentjes knoflook - 1 theelepel sambal oelek - 2 eetlepels zonnebloemolie - 1 eetlepel roomboter (is niet echt nodig!) - 1 flinke theelepel gemberpoeder (djahe) - 1 flinke theelepel koenjit (geelwortel) - 1 flinke theelepel gemalen koriander (ketoembar) - 2 flinke theelepels kerriepoeder - 1 eetlepel tomatenpuree -, 3 eetlepels sweet mango chutney (Pataks bij AH) - 200 ml slagroom -, 2 eetlepels gehakte koriander of peterselie
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-08-2005Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Kip Broccoli Ovenschotel
Kids vinden dit na frietjes en pizza het lekkerste gerecht.
500 gr Kipfilet, 750 gr Broccoli, 1 Blikje champignoncreme soep Unox, Creme fraiche, Geraspte kaas, Paprikapoeder, Boter, Peper, Zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-02-2012Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Pasta met spinazie en tomaat
Heel erg gemakkelijk. Een goede manier om mijn kinderen aan de spinazie te krijgen! En ik gebruik altijd wat overgebleven tomaten die niet vers genoeg meer zijn voor in de salade.
Pasta (welke je wilt) - hoeveelheid afh van eters, Zak gewassen spinazie (supermarkt), 2 grotere of 4 kleinere tomaten, Knoflook (naar smaak), Wat zout en peper, Naar keuze: spekjes of blokjes ham, of niets, Olijfolie, Parmezaanse kaas
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-01-2008Hoofdgerecht0-10 min.
Romige zalmpasta met broccoli (slank gerecht)
Geweldig lekkere romige pasta maar toch een heerlijk slankgerecht. Dit is een recept voor 2 personen en een dieet portie. Ben je niet op dieet kan je gewoon de hoeveelheden aanpassen. Ben je met meer of minder personen of gewoon niet op zoek naar een slankgerecht dan verdubbel je gewoon de ingrediënten. Op 1e foto`s die ik gemaakt heb is de broccoli veel te fijn, het viel helemaal uit elkaar dus tè lang gekookt (ik kreeg een telefoontje en tja.. dan gebeuren zulke dingen) Vandaag 21.12.2010 weer gemaakt en een nieuwe foto geplaatst.
1 bakje Moret light (of Philadelphia Light)- ik gebruik tegenwoordig een ½ bakje voor 2 personen, 200 ml kookroom light., 400 g niet al te kleine broccoli roosjes., Vers gemalen peper., Italiaanse kruiden (Euroma -AH) Maar als ze voorhanden zijn lekkere verse Italiaanse kruiden! 160 gekookte tagliatelle. (je kunt ook spaghetti of andere pasta nemen), 150 gram gerookte zalmsnippers.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-11-2008Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Kipfilet met mango in een pittige roomsaus
Het recept van deze heerlijke kip met mango vond ik in een Duits tijdschrift. Ik heb het iets aangepast en er bleef een verrukkelijk gerecht over dat we zeker vaker zullen eten. Echt een succes! Mijn man houdt niet van fruit in de warme maaltijd maar dit vond ook hij heel erg lekker.
2 uien - 1 teentje knoflook - 1 rode Spaanse, peper - 1 rijpe mango - 400 gram kipfilet - 1 eetlepel olie - 2 theepels kerriepoeder - 1/4 liter slagroom - 1 dl kippenbouillon (van tablet) - 3 eetlepels mango chutney (Pataks bij AH) - cayennepeper - zout - 2 theelepels citroensap - 1 eetlepel gehakte bieslook
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-08-2005Aziatisch Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Shepherd`s Pie/ Cottage Pie
* Lams- of Runder gehakt (500 gram), * Aardappelpuree (1 zakje), * Champignons (1 bakje), * Ui (2 grote), * Champignonsoep (1 pakje), * Doperwten (1 blikje), * Wortel (1 a 2 stuks), * Ei (1 stuk), * Gepelde tomaten (1 blikje), * Tomaten puree (70 gram), * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels), * Geraspte kaas, * Melk/ water, * Boter, , Extra:, * Mais (1 blikje), * Courgette en of Aubergine (1 stuk), * Prei (1 stuk)
- Engels Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-05-2009Engels Hoofdgerecht30-60 min.
Fraisier: deze taart is één en al aardbei!
De allerlekkerste, romigste, luchtigste, aardbei-igste aardbeientaart !Wel even werk maar echt niet moeilijk . eigen foto`s (3 stuks)
Bodem:2 eieren op kamertemperatuur, 70 g suiker, 45 g meel, 20 g maizena, snufje zout mousse: 300 g aardbeien, 100 g suiker, 3 dl slagroom, 4 blaadjes gelatine (7,5 g), afwerking: 200 g aardbeien, 7 eetlepels aardbeienlikeur, 4 eetlepels aardbeienjam
- Frans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-04-2008Frans Nagerecht> 120 min.
La tarte au citron meringuée (citroentaart)
Deze verrukkelijke citroentaart kregen als afsluiting van een Frans "landelijk" dinertje bij vrienden. Het recept stond in een Frans tijdschrift. En nu dus op Smulweb!
Voor het deeg:, 125 gr gezeefde bloem - 60 gr harde boter in stukjes - 50 gr suiker - 1 ei - 1 mespunt zout, Garnituur:, 3 citroenen - 3 eieren - 150 gr poedersuiker - 30 gr boter, , Merengue:, 3 eiwitten - 150 gr poedersuiker
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-01-2004Frans60-120 min.
Pastasalade
Heeeeeeeele lekkere salade, die ik geproeft heb in de supermarkt en gelijk gemaakt, voor bij een BBQ.
*300 gr. pasta naar keuze(b.v.schelpjes)*200 gr. tonijn uit blik(of zalm)* 1/2 komkommer in blokjes *3 tomaten in blokjes *1 flinke ui gesnipperd *1 theelepel dille, vers of uit diepvries *groene en zwarte olijven, aantal naar keuze * 1 bosje kleine rucola blaadjes. Dressing: 3 eetlepels mayonaise * 3 eetlepels yoghurt * 1 eetlepel vloeibare honing * 1 of 2 teentjes knoflook vers uit de pers *zout/peper *1 eetlepel olijfolie.
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-07-20050-10 min.
sateh van varkenshaas of kipfilet
Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk!
- 800 gram varkenshaas of kipfilet, - 1 teen knoflook, - 1 duimkootje verse gember, - 1 dl. ketjap manis, - 1 dl. (archaide- of mais-) olie, - 2 eetl. bruine suiker, - sap van een halve citroen, - 1 theelepel peper, - 2 theelepels zout, - 12 satehprikkers, voor de saus, - 1 ui, - 1 eetlepel olie, - 2 theelepels sambal, - 4 flinke eetlepels pindakaas, - ca. 1 dl. water (of kokosmelk), ,
- Indonesisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-07-2006Indonesisch10-20 min.
Pasta Carbonara
Dit recept is afkomstig van Jamie oliver (naked chef). Dit is mijn favoriete pasta. Het kost wat werk, en het is niet goedkoop maar haleluja dan heb je ook wat!
Pasta naar keuze, 150 gram pancetta/ evt. ander spek maar dan meer gebruiken, Doosje champignons, Doosje oesterzwammen/andere paddestoelen, 1,25 dl. Slagroom, 2 hele eieren, 3 eierdooiers, 150 gram verse parmezaanse kaas gerapst, 1 teentje knoflook, peper, evt. zout (pas op het is al hartig!), Olijfolie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-04-2005Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
rode linzensoep
Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!!
Olie, zout, 4 theelepels paprikapoeder, 4 theelepels gemalen komijnzaad, Een grote ui, Een paar tenen knoflook, Bouillonblokjes voor 1 liter (groente- of kruidenbouillon), 175g rode linzen, Flinke klont boter, Eetlepel salça (of tomatenpuree), Eventueel als je ze in huis hebt:, 1 a 2 aardappeltjes, Wortel, ,
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-10-2007Turks30-60 min.
Jamie Oliver's pastasalade
Recept van Jamie Oliver.
- 300 g kleine pastaschelpjes, - 3 teentjes knoflook, - 250 g gele kerstomaatjes, - 250 g rode kerstomaatjes, - 1 handje zwarte olijven, ontpit, - 2 el verse bieslook, - 1 handje verse basilicum, - 1/2 komkommer, - 4 el witte wijnazijn, - 7 el olijfolie extra vierge, - zeezout, - zwarte peper uit de molen
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-01-2005Italiaans20-30 min.
Mosterdsoep
Heerlijke romige soep, die de hele familie graag bij ons komt eten.
*50 gr boter, *60 gr bloem, *1/8 liter room, *1 liter bouillon (van een blokje), *2 eetlepels grove mosterd, *klein stukje prei (fijn gesneden), *uitgebakken spekjes (of dungesneden plakjes droge worst),
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-06-2004Nederlands Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Variatie op nasi van de chinees
Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees
VOOR NASI GROENTE EN VLEES, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-09-2008Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
-
lekkerkoken
van marjan321 , 254 recepten, 3 volgers
-
Koken met groenten
van Stany1 , 114 recepten, 0 volgers
-
Vegetarisch koken
van lizzy , 101 recepten, 6 volgers
-
Frans en Italiaans koken
van magdas , 97 recepten, 1 volgers
-
Ik kook... Jij kookt... Wij koken...
van Bibske7 , 90 recepten, 2 volgers
-
Koken met kaas
van Stany1 , 55 recepten, 0 volgers
-
lekker koken in 2012
van kevinvandervelde01 , 52 recepten, 0 volgers
-
Koken met vis
van Stany1 , 37 recepten, 0 volgers
-
Koken met Lonny
van Stany1 , 35 recepten, 0 volgers
-
lekker koken
van Daniella87 , 32 recepten, 0 volgers
-
de-lage-landen
van de-lage-landen , 74 recepten, 0 volgers
-
koken en smullen met kaas
van Fressnapf , 69 recepten, 0 volgers
-
Ovenschotels
van planco , 497 recepten, 0 volgers
-
KOOKCLUB2006
van kookclub2006 , 151 recepten, 0 volgers
-
Koken en smullen met paddenstoelen
van Fressnapf , 73 recepten, 0 volgers
-
1001 Tajines
van 393amber1 , 336 recepten, 0 volgers
-
Slowcooking
van slow-cooker , 154 recepten, 0 volgers
-
alles in 1 pan
van alles_in_1_pan , 703 recepten, 0 volgers
-
pikante gerechten
van pikante_gerechten , 244 recepten, 0 volgers
-
goedkope maaltijden
van goekope_maaltijden , 461 recepten, 0 volgers