1. Home
  2. Kerst tussengerechten en soepen

Kerst tussengerechten en soepen

Leuk artikel? Deel het

Tussengerechten en soepen voor een gezellig kerstdiner

Om je kerstdiner compleet te maken kunnen een tussengerecht en een heerlijke soep niet ontbreken. Het belangrijkste om rekening mee te houden is dat de gerechten goed bij elkaar passen qua smaak en dat de porties niet te groot zijn. Het is zonde dat je gasten de laatste rondes zo vol zitten dat ze niets meer op kunnen. Voor een tussengerecht hebben we een aantal leuke recepten geselecteerd, zoals Sint Jacobsschelpen op broccolipuree, mini sushi-burgertjes of een hartige cheesecake met zalm. Natuurlijk kun je nog veel meer leuke tussengerechten vinden op Smulweb.nl. Ook hebben we een aantal heerlijke soepen geselecteerd, waaronder een zoete aardappelsoep met kokos, romige bospaddenstoelensoep, een spruitjessoep of een aardappel preisoep. Welke recepten je ook kiest, door het aankleden van de tafel wordt het sowieso een feestelijk kerstdiner. Kleed de tafel aan met mooi servies, leuke accessoires en chique glazen voor een diner om niet te vergeten. Bekijk hier nog meer inspirerende kerstrecepten.

De lekkerste tussengerechten voor Kerst

Smakelijke tussengerechten voor een verrassend kerstdiner

De lekkerste tussengerechten voor Kerst vind je natuurlijk op Smulweb.nl. Een tussengerecht serveer je tussen je voorgerecht of je soep en het hoofdgerecht. Let er op dat je tussengerecht aansluit bij jouw voorgerecht en dat de smaak niet overheerst op het hoofdgerecht. Vaak wordt als tussengerecht vis geserveerd, maar je kunt natuurlijk ook vlees serveren. Maak de porties niet te groot als je veel gangen serveert tijdens je kerstdiner. Wil je eens wat anders serveren met Kerst? Serveer dan een vegetarisch tussengerecht, een salade, spoom, ijs of schaal- en schelpdieren. Daarmee maak je je menu verrassend, divers en compleet!

Steamed buns met gegrild buikspek

Deze gestoomde broodjes zijn makkelijker dan je denkt! Maak de broodjes vooraf en bereid het varkensvlees wanneer je wilt eten. Een gegarandeerd succes!

Naar recept

Snelle kippenragout

Zelf kippenragout maken is onwijs makkelijk om te doen en het is veel lekkerder dan uit een potje. Dit is mijn snelle  en makkelijke variant voor een tussengerecht.

Naar recept

Sint-jakobsschelpen op broccolipuree

Met dit recept maak je de lekkerste Sint-jakobschelpen als tussengerecht. Serveer op broccolipuree met ui erover en bestrooi met tuinkers.
 

Naar recept

Hartige cheesecake met zalm, bietjes en pistache

Op zoek naar een echte knaller? Probeer dan deze variant van de cheesecake. De combinatie van smaken zal je versteld doen staan. Bereid, proef en laat je verrassen!

Naar recept

Mini-sushiburgertjes

Ben jij ook zo dol op sushi? Maak deze mini-sushiburgertjes als tussengerecht voor het kerstdiner. Dit gerecht is niet alleen lekker, het ziet er ook nog eens prachtig uit!

Naar recept

Gevulde champignons met Emmi Fondü en groene kruiden

Gevulde champignons met kaasfondue en groene kruiden zijn heerlijk als tussengerecht. Met dit basisrecept kun je eindeloos variëren. De Emmi Fondü kaas zorgt voor de lekkerste cheesy borrelhapjes waar je niet vanaf kunt blijven.

Naar recept

Smulweb's wintertip

Schaats tot en met 2 februari 2020 op de mooiste ijsbeleving van Nederland nu met €3,- korting! Geniet samen met vrienden en familie van een warme kop chocolademelk, maak de mooiste winterfoto’s en schaats onder een replica van de Magere Brug door met het Rijksmuseum op de achtergrond.

Ga naar de website

Zelfgemaakte soepen voor bij het kerstdiner

De lekkerste verse kerstsoepen

Soep is een zeer veelzijdig gerecht. Je kunt soep serveren als hoofdmaaltijd, amuse, voorgerecht, tussengerecht of als tussendoortje. Pompoen-, courgette-, paprika- of tomatensoep  zijn gemakkelijk te maken en een eenvoudige manier om je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten binnen te krijgen! De meeste soep serveer je warm, maar een gazpacho, komkommersoep, watermeloensoep of maïssoep kun je ook koud eten. Soep kun je gemakkelijk laten afkoelen en bewaren in de koelkast, daar blijft het 3 tot 4 dagen goed. In de diepvries kun je soep zelfs 3 tot 4 maanden bewaren. Maar soms wordt soep zuur, of "slaat hij om" wanneer het geonweerd heeft, dat komt doordat met warm weer, of bij onweer de temperatuur van invloed is op de ontwikkeling van bacteriën. Dit kun je voorkomen door je soep binnen 2 uur af te laten koelen (zonder deksel op de pan gaat het sneller) en in de koelkast te zetten. Let er op dat je soep niet door laat koken, omdat de soep dan zijn smaak en vitaminen verliest. Nu weet je hoe je de soep die je maakt met Kerst goed kunt bewaren, zodat je er later nog eens van kunt genieten. Hieronder heeft Smulweb de lekkerste soepen voor Kerst verzameld.

Zoete aardappelsoep met kokos

Deze zoete aardappelsoep met kokos is super makkelijk om te smaken en is heerlijk als tussengerecht. De zoete soep smaakt goed met een fris en pittig element zoals lente-ui en een pepertje.

Naar recept

Romige bospaddenstoelensoep

Deze romige paddenstoelensoep is wel heel makkelijk om te maken. Binnen no time heb je een super vers en romig soepje op tafel staan. Hij is zo lekker dat je er meteen een hele kom van wilt!

Naar recept

Spruitjessoep met bacon-croutontopping

Verras je gasten eens met dit heerlijke recept. Deze spruitjessoep wordt gegarneerd met knapperige spruiten en een bacon-croutontopping.

Naar recept

Kruidige pompoensoep

Deze pompoensoep gemaakt met gepofte knoflook, garam masala, paprika poeder, kurkuma en gember is een ware smaakexplosie! 

Naar recept

Aardappel preisoep met garnalen

Zet eens een aardappel preisoep met garnalen op tafel. Met een mooie combinatie van kleuren, smaken en geuren een feest op tafel.  

naar recept

Jumbo truffel pastinaaksoep

Maak een heerlijke knolselderij truffelsoep met pastinaak met het Jumbo soeppakket. Serveer de soep als tussengerecht bij het kerstdiner of serveer in een glaasje met de kerstbrunch. 

Bestellen

De lekkerste tussengerechten voor kerst

Een tussengerecht is in Nederland niet altijd gebruikelijk maar met kerst kun je wel eens echt uitpakken. Met een tussengerecht neutraliseer je de smaken van het vorige gerecht en bereidt je je gasten voor op het hoofdgerecht. Een verfrissende spoom is populair, maar denk ook aan coquilles of een mooi opgemaakt bordje risotto. Ben je op zoek naar inspiratie voor andere gangen kijk dan ook bij de amuses en voorgerechtenhoofdgerechten, bijgerechten en sauzennagerechten en zoetigheden. Ook voor het kerstontbijtgourmetten of borrelen vind je op Smulweb de lekkerste recepten. Veel plezier met deze lekkere kerst recepten!

Top