Sauzen en bijgerechten voor kerst

Sauzen en bijgerechten voor het kerstdiner

Bij een fantastisch kerstdiner hoort natuurlijk een heerlijk hoofdgerecht met bijpassende sauzen en bijgerechten. Een goede saus kan jouw kerstdiner maken of breken. Hetzelfde geldt voor lekkere bijgerechten. De saus vult jouw gebakken zalm, biefstuk, rollade of varkenshaas perfect aan. Het zorgt ervoor dat letterlijk alle smaken op hun plek vallen. De meeste aardappelgerechten passen overal wel bij. Maar denk deze Kerst iets verder dan een smeuïge puree. De hasselback of een aardappelgratin staat feestelijk op tafel en iedereen zal ervan smullen! Bekijk hier nog meer inspirerende kerstrecepten.

Perfect voor bij het hoofdgerecht

Klassieke sauzen

Een saus is een smakelijke verrijking voor je gerecht. Wij hebben de lekkerste klassieke sauzen voor je op een rijtje gezet. Bearnaisesaus bijvoorbeeld bij gebakken biefstuk, mayonaise bij zelf gemaakte aardappelkroketjes en Hollandaise bij kabeljauw of zalm. Vergeet ook de pepersaus, champignonsaus en stroganoffsaus niet. Lekker voor bij het gourmetten! 

Top 3 sauzen

De top 3 sauzen van Smulweb zijn toch wel pepersaus, champignonsaus en stroganoffsaus. Alle drie deze sauzen zijn multi-inzetbaar. Dat is handig als je met kerst gourmet of als je verschillende gerechten serveert.


Pepersaus is een heerlijke smaakmaker en lekker te combineren met kip, varkenshaas of een biefstukje.  Zelf champignonsaus maken is ontzettend lekker en makkelijk, bij een goed stuk vlees mag deze saus niet ontbreken. Stroganoffsaus is een heerlijke romige saus met verse groenten voor een optimale smaakbeleving.

Naar recept

Béarnaise saus

Bij gebakken biefstuk, bij mosselen of gebakken zalm, zelfgemaakte béarnaisesaus is bij bijna alles lekker! 

Mayonaise

Serveer jij deze Kerst een bijgerecht met aardappel? Maak hierbij zelf mayonaise! 

Hollandaisesaus

Hollandaisesaus is een romige warme saus die perfect bij alle vissoorten past.

Rode wijnsaus

Speciaal voor de feestdagen: hertenbiefstuk met rode wijnsaus. De rode wijnsaus staat zo op tafel met de Remia Cuisine Basissaus Bruin. Voeg wat rode ui, knoflook en rode wijn toe voor het beste resultaat.

Truffelsaus

Deze zelfgemaakte truffelsaus met truffelpasta, sjalot en knoflook maak je super makkelijk met de Remia Cuisine Basissaus Wit. Serveer de truffelsaus bij pappardelle met pompoen en Parmezaanse kaas of een andere heerlijke pasta.

Te serveren bij het hoofdgerecht

Heerlijke bijgerechten en waanzinnige groenten

Met aardappel kan je alle kanten op. Een puree is natuurlijk zalig. Maar deze manieren om aardappel te bereiden zijn extra leuk. Groenten zijn kleurrijk en fris, heerlijk voor bij een feestelijk diner. Maak de mooiste kleurencombinaties voor op een lange gedekte tafel. Deze mooie groenten gerechten zijn een lust voor het oog en voor de smaakpapillen. 

Romeinse aardappelpizza

Romeinse aardappelpizza, een Italiaanse klassieker die in Nederland nog niet zo bekend is. Je gasten zullen verrast zijn en deze pizza serveer je perfect als side dish bij het hoofdgerecht. 

Naar recept

Hasselback aardappelen

Hasselback aardappels is een leuke variant op aardappels uit de oven. Doordat ze dun ingesneden worden zijn ze lekker knapperig. 

Zoete aardappelpuree

Met aardappelen kun je erg feestelijke bijgerechten maken! Gebruik eens zoete aardappelen om er een puree van te maken. Een heerlijke variatie.

Rozemarijn aardappelspiesjes

Soms vragen je aardappeltjes om een kleine twist. Daar hebben wij de oplossing voor gevonden. Voeg er een beetje rozemarijn aan toe en spies ze door die piepers! De maaltijd ziet er direct creatief uit

Gegratineerde mini-krieltjes

Makkelijk en lekker! In een handomdraai staan deze gegratineerde mini-krieltjes op tafel. Zo heb je meer tijd voor andere zaken, zoals het hoofdgerecht van je kerstdiner.

Italiaanse bietensalade

Rood is de kleur van Kerst en van deze salade. Versier jij jouw kersttafel met deze heerlijke Italiaanse bietensalade dit jaar? 

Jumbo roseval aardappelen

Door de fijne structuur kan deze aardappel voor verschillende bereidingswijzen gebruikt worden, koken, bakken, grillen, salades en zelfs pureren!

Bestellen

Jumbo ovengroenten spruitjes en pompoen

Feestelijke mix van gesneden spruiten, flespompoen en paarse spitskool voor een kleurrijk bijgerecht.

Bestellen
Home Recepten Kookboeken