Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon is zo’n gerecht waar je huis meteen heerlijk van gaat geuren. Maak hem s’ochtends zodat wanneer je gasten binnenkomen en hij bijna klaar is, het huis alvast heerlijk ruikt.
Naar receptWat zet jij deze Kerst op tafel als hoofdgerecht? Ga je voor huiselijk en een gerecht dat je van tevoren kunt bereiden, dan zijn deze stoofgerechten ideaal. Wat is er nu gezelliger dan met zijn allen, boeuf bourguignon, coq au vin, beef stroganoff of een ander stoofgerecht uit een pan op te scheppen. Bovendien zijn dit soort gerechten bij uitstek geschikt om voor een grote groep te koken en je kunt het van tevoren bereiden. Ga je voor een klassieke kerst? Kies dan voor een rollade of Beef Wellington. Een rollade hoeft niet moeilijk te zijn om te maken. Hetzelfde geld voor Beef Wellington. Met een goed en eenvoudig recept kom je een heel eind. Vis wordt vaak als voorgerecht geserveerd. Maar waarom zou je vis niet (ook) als hoofdgerecht serveren? Super lekker! De Parmezaanse kaas risotto met sint-jakobsschelpen is waanzinnig en met de zalmstrudel weet je 100% zeker dat je gaat scoren! Eten jij of/en je gasten liever geen vlees of vis? Geen probleem. Er zijn zoveel leuke en lekkere vegetarische opties voor het kerstdiner!
Is jouw voorgerecht vegetarisch of met vis? Dan kan je daar goed een stevig hoofdgerecht tegenaan zetten met rund of wild. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere ovenschotel met eend, beef stroganoff of boeuf bourguignon. Deze Kerst maak jij het jezelf gemakkelijk. Ovenschotels en stoofschotels kun je ver van te voren maken en op het moment suprême opwarmen. Ook voor grote groepen zijn dit soort gerechten perfect. Of ga je dit jaar voor een echte klassieker zoals beef wellington of varkenshaasjes? Wat je ook kiest, met deze top recepten zit je altijd goed.
Boeuf Bourguignon is zo’n gerecht waar je huis meteen heerlijk van gaat geuren. Maak hem s’ochtends zodat wanneer je gasten binnenkomen en hij bijna klaar is, het huis alvast heerlijk ruikt.
Naar receptBeef Wellington, een showstuk waar je u tegen zegt. Pak als de kok jouw moment bij het aansnijden van de Beef Wellington, spectaculair!
Naar receptBiefstukreepjes in zoete, romig paprikasaus. Hier maak je iedereen blij mee. Serveer het in een grote pan op tafel met rijst of aardappelen.
Ben jij ook zo dol op truffel? Deze varkenshaasjes uit de oven met truffelsaus moet je proberen! Ook fijn, ze staan super snel op tafel!
Leftovers van de confit de canard? Deze ovenschotel met gekonfijte eendenbouten, zuurkool en aardappelpuree is een echte topper!
De steak Rossini van Iers rundvlees is een culinair kerstcadeautje! Tournedos met ganzenlever én truffel.
Kerst is een bijzondere tijd. Eindelijk weer samen met familie en vrienden, tijd voor elkaar. Deze quality time wordt nog kwalitatiever met rundvlees van hoge kwaliteit. Verras je gasten daarom met een heerlijk, feestelijk kerstgerecht met Iers rundvlees van Irish Beef.
Dé klassieker in Amerika, gevulde kalkoen. Deze showstopper maakt jouw kerstmenu spectaculair! In het recept hieronder zie je hoe je een gevulde kalkoen moet maken. Wil je het iets eenvoudiger houden en heb je weinig tijd? Ga voor Romige kipstroganoff! Gerechten met gevogelte die je ver van te voren kan bereiden zijn de lasagne deluxe met kalkoen en coq au vin. Het geheim van coq au vin? Je hele huis ruikt naar een Franse bistro, je gasten zullen bij binnenkomst meteen trek hebben!
De Amerikaanse klassieker! En een spectaculair hoofdgerecht op het feestelijke kerstmenu. Gevulde kalkoen. Een gerecht dat je minstens een keer in je leven op tafel moet zetten.
De traditionele lasagne is natuurlijk heerlijk. Maar deze variant is speciaal voor kerst. Met kalkoenfilet, truffelroomsaus en paddenstoelen. Do we need to say more?
Naar receptDit gerecht kan iedereen maken! Tip: verdeel de kip stroganoff in kleine eenpersoonspannetjes, zo serveer je het hoofdgerecht extra feestelijk.
Coq au vin, kip gestoofd in rode wijn. Het kan bijna niet feestelijker toch? Het fijne aan dit kerst gerecht is dat je het lekker van te voren kan bereiden.
Zeg jij rollade, dan denken wij aan kerst. Deze kalkoenrollade is gevuld met pruimen en noten. Lekker warm van smaak, perfect voor een koude kerstavond!
Geniet van een heerlijk hoofdgerecht, die je alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.
BestellenJe kunt eindeloos variëren met een lekker stukje zalm! Serveer als hoofdgerecht bij het kerstdiner en maak er heerlijke bijgerechten bij.
BestellenWist je dat ze in China graag vis eten met nieuwjaar? Dit is omdat vis voor een overvloedig jaar staat. Geweldig toch?! Sluit dit jaar goed af met vis als hoofdgerecht voor kerst. Met een gerecht met zalm zit je bijna altijd goed. Denk bijvoorbeeld aan een zalm spinazie strudel of risotto met zalm. Op zoek naar iets uit de zee met een minder uitgesproken smaak? Kies dan voor sint jakobsschelpen. Deze delicate zeevruchten zijn in deze tijd van het jaar bij veel winkels verkrijgbaar. Met onderstaande recepten ben jij gegarandeerd klaar voor het chicste diner van het jaar!
Delicate sint-jakobsschelpen met smeuïge risotto en smaakvolle tomatensaus. Serveer dit chique hoofdgerecht met een volle witte wijn!
Deze heerlijke zalm spinazie strudel is om je vingers bij af te likken! Een prachtig gerecht om te serveren met lekkere bij- en groentegerechten.
Zelf pasta maken is heel leuk om te doen. En bij een speciale gelegenheid zoals het kerstdiner maak je met deze ravioli, gevuld met garnalen indruk.
Op zoek naar een indrukwekkend hoofdgerecht voor de kerst met vis? Dit gerecht van kabeljauwhaasjes uit de oven met een kruidenkorst, met witte wijnsaus, Hollandse garnalen en groene aspergetips ziet er waanzinnig uit. Maar het is heel makkelijk te maken. Fijn toch voor de feestdagen?
Naar receptVegetarische hoofdgerechten zijn heerlijk, denk aan smeuïge risotto met paddenstoelen of kaasfondue. Vegetarische lasagne of cannelloni zijn ook geweldige klassiekers. Vegetarisch koken voor Kerst kan heel eenvoudig zijn. Misschien vind je het iets lastiger om een veganistisch kerstdiner te maken. Je maakt dan ook geen gebruik van zuivelproducten. Wij hebben hieronder ook een paar fantastische veganistische recepten voor je geselecteerd. Onze favoriet is home made ravioli met romige pompoen, walnoten en salie. Een van de beste smaken combinaties van de winter!
Eet je liever geen vlees of vis? En ben je dol op kaas? Deze smaakvolle Mediterraanse kaasfondue is geweldig!
Geen Beef Wellington maar biet wellington! Deze hippe variant op de kerst klassieker is zeker niet minder lekker.
Een veganistisch hoofdgerecht maken kan een uitdaging zijn. Maar deze smeuïge pompoenravioli is lekker toegankelijk.
Dit recept voor een paddenstoel Wellington met fondü is heerlijk en een vegetarische variant op de bekende beef Wellington. Bladerdeeg gevuld met heerlijke Emmi fondü, paddenstoelen en spinazie uit de oven. Heerlijk voor het kerstdiner!
Naar receptBen jij ook zo dol op kaasfondue? Dit is hét recept om helemaal zelf kaasfondue te maken met echte Zwitserse kazen, waaronder Appenzeller ® , Gruyère AOP en Emmentaler AOP.
Naar receptJe hoofdgerecht is de eyecatcher van je kerstdiner. Serveer een klassieke kalkoen of probeer eens een parelhoen of fazant. Een lamsbout valt bij de meeste altijd wel in de smaak en ook met een biefstukje of entrecôte gooi je vast hoge ogen. Heb je weleens een stuk wild zoals konijn of hazenpeper geprobeerd? Een beenham is ook een echte klassieker. Wil je lekker eten maar niet teveel tijd in de keuken kwijt zijn? Dan ga je lekker gourmetten of fonduen. Maak als je het leuk vindt wel zelf de sausjes. Ben je op zoek naar inspiratie voor andere gangen kijk dan ook bij de amuses en voorgerechten, tussengerechten en soepen, bijgerechten en sauzen en nagerechten en zoetigheden. Ook voor het kerstontbijt, gourmetten of borrelen vind je op Smulweb de lekkerste recepten. Veel plezier met deze lekkere kerst recepten!