Gezonde recepten

Gemakkelijke, gezonde en bewuste recepten

Gezond en verantwoord eten is iets wat we allemaal willen. Wil je bijvoorbeeld afvallen of gewoon je leefstijl verbeteren? Met de bewuste en verantwoorde recepten van Smulweb wordt dit een stuk gemakkelijker. Laat je inspireren door de lekkerste ontbijtjes, tussendoortjes, lunch recepten en hoofdgerechten want gezond eten hoeft helemaal niet saai te zijn!

Een goed ontbijt in de morgen, is een dag zonder zorgen!

Ontbijt en tussendoortjes

Veel of weinig tijd? Begin je dag goed en kies voor een gezond ontbijt. Het maakt niet uit of je nou een boterham, yoghurt of een cracker eet ontbijten maakt je namelijk écht wakker en zet je spijsvertering aan het werk. Voor een lekker en simpel ontbijt kies je bijvoorbeeld voor chiazaad pudding, een mugcake of magere kwark met appeltaarttopping. Wil je graag wat luxer ontbijten? Maak dan overheerlijke banaan wafels, pannenkoeken of ontbijt muffins. Ook gezonde tussendoortjes hoeven helemaal niet lastig te zijn. Bananenbrood, havermoutrepen en appel kaneel muffins zijn makkelijke recepten en ideaal om mee te nemen.

Ontbijt

Een gezond ontbijt levert energie en zorgt voor goede concentratie

Naar recepten

Havermout

Maak de lekkerste gezonde ontbijt recepten met havermout.

Naar recepten

Tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes hoeven helemaal niet lastig te zijn.

Naar recepten

Laat je inspireren door deze lekkere en gezonde lunch recepten

Lunch recepten

Makkelijk en snel

Inspiratie voor een makkelijk en snelle lunch

Makkelijk en snel

Soepen

Er zijn oneindig veel lekkere gezonde soepen te bereiden.

Naar recepten

To go

Inspiratie voor de lekkerste to go lunch recepten.

Naar recepten

Op zoek naar snelle en gezonde lunch recepten met maar weinig ingrediënten? Smulweb zet voor jou de lekkerste gevarieerde lunch recepten op een rijtje. Van makkelijke en snelle lunch recepten tot soepen en handige gerechten voor onderweg. Alle lunch recepten passen perfect in een gezonde leefstijl. Denk aan slanke tosti’s, de lekkerste salades, pannenkoeken, belegde volkorenbroodjes maar ook een avocado sandwich. Liever een gezonde soep? Neem bijvoorbeeld een soto-kippensoep of een geroosterde paprikasoep. Deze soepen zijn ideaal voor de lunch in combinatie met brood. Inspiratie nodig voor makkelijke to go recepten? Ga dan voor heerlijke wraps, een salade of yoghurt.

Inspiratie voor de dagelijkse avondmaaltijd

Hoofdgerechten

De vraag ‘Wat eten we vandaag?’ is er een die elke dag weer gesteld wordt. Met de juiste inspiratie voor de dagelijkse avondmaaltijd kom je een heel eind om deze vraag te beantwoorden. Wil je gaan voor een maaltijd die snel klaar is, maar wel verantwoord zonder pakjes en zakjes? Kies dan bijvoorbeeld voor een bloemkoolpizza, een curry, en overheerlijke pasta pesto, een verantwoorde stamppot of een heerlijk gerecht met noedels. Liever een gerecht met kip? Denk dan aan verschillende ovenschotels, wokgerechten, gevulde groenten of eenpansgerechten die zo op tafel staan.

 

Heb je geen tijd om uitgebreid te dineren? Dan wil je natuurlijk wel iets lekkers en verantwoords eten. Er zijn heel veel gerechten vol met groenten die je mee kan nemen in een bakje. Neem bijvoorbeeld een poké bowl, overheerlijke pasta salades of gevulde wraps!

Makkelijk en snel

Inspiratie voor een maaltijd die snel klaar is.

Naar recepten

Kip recepten

Kip is op vele lekker manieren te bereiden.

Naar recepten

Gevulde groenten

Een makkelijke manier om meer groenten binnen te krijgen

Naar recepten

To go

De lekkerste gezonde hoofdgerechten voor onderweg.

Naar recepten
Home Recepten