Perfecte saté
Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip.
In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees).
Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-) …
Ingrediënten 6 personen
- 1 kilo kipfilet (liefst pootfilet, vraag het de (Biologische) slager, anders borstfilet ) of anders kalkoenfilet, - 250 gram ui, - Sambal Badjak (extra heet) of Brandal (geen Oelek!), - Honing of flinke eetlepel suiker, - 2 tenen knoflook, - 1 citroen, - 1 kop Ketjap (de zoete zoals Manis), , LET OP!:, , Gebruik voor de Sambal en Ketjap GEEN Conimex! Ik gebruik voor de Sambal het merk Koningsvogel en voor de Ketjap de witte plastic flessen uit de Toko of de beter gesorteerde supermarkt. Eigen merken van de Toko zijn vaak ook heel OK.