Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Doe mee en maak kans op een Frutesse 'VanMoof' fiets!

Stuur jouw lekkerste recept met stroop in!

Heb jij een recept met stroop waar iedereen van smikkelt als je het maakt? Of ken je nog een recept met appelstroop van je moeder waar je geweldige herinneringen aan hebt? Stuur jouw appelstroop-recept in en maak kans op deze Frutesse 'VanMoof' fiets!

Je kunt recepten inzenden tot 4-12-2017


Ik doe mee » &

Volg ... op Smulweb en ontvang de lekkerste recepten in je e-mail.

Volg 6
 
Laatste inzendingen
Reacties

Simpelweg bruine bonen met een aardappeltje met jus en dan stroop over de bruine bonen.

 
IvanJongejan  |  1 week geleden

Zoervleis (zuurvlees) uit Limburg 600 gram runderriblappen (op kamertemperatuur) 50 gram boter 100 ml witte wijnazijn 100 ml kraanwater (warm) 4 laurierblaadjes 4 jeneverbessen 3 kruidnagels 4 uien 2 sneetjes ontbijtkoek 4 eetlepels appelstroop 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker 1. Snijd het vlees in blokjes. Bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een braadpan tot het schuim begint weg te trekken. Schep de helft van het vlees in de pan en bak het al omscheppend tot het vlees lichtbruin van kleur is. Voeg de rest van het vlees toe en bak alles al omscheppend heel lichtbruin. Schenk de azijn en het warme water langs de rand van de pan bij het vlees. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels toe. Breng aan de kook en doe het deksel op de pan. Stoof het vlees 1 uur op laag vuur. 2. Snipper de ui. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de ui in 5 min. al omscheppend goudbruin. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Schep de uien met de appelstroop en ontbijtkoek door het vlees en stoof nog 1,5 uur. Voeg eventueel nog een scheutje warm water toe. Breng het zuurvlees op smaak met suiker, peper en zout. Heerlijk met dikke frieten!

 
L. Bregman  |  2 weken geleden

Stoofpeertjes met stroop, de peertjes schillen in een pan met water, kaneelstokje en kruidnagels. Als het water kookt twee eetlepels appelstroop toevoegen. Naar smaak port erbij en lekker een poos laten stoven.

 
Wilma van den Brink  |  2 weken geleden
Leuk artikel? Deel het

Bekijk hier de lekkerste recepten met

Frutesse Fruitstroop

Veel vooraanstaande restaurants in Nederland gebruiken onder andere fruitstroop in hun gerechten. Fruitstroop is een uitstekende sausbinder. Een of twee flinke eetlepels fruitstroop en een flinke scheut rode wijn bij het vleesvocht, goed roeren... en u heeft een heerlijke rode wijnsaus bijvoorbeeld! Of bestrijk vlees eens met een flink laagje fruitstroop en gaar het daarna in de oven. Het resultaat is een zoet, krokant laagje om het vlees.

Koken met stroop

Je kunt er meer mee dan dat je in eerste instantie denkt.
Check hier heerlijke recepten met stroop!

Meer recepten »

Volg de spannende avonturen van de Club van de Plakkende Vingers.

Aflevering gemist? Kijk nu terug…

Leuk artikel? Deel het

Blijf op de hoogte van de
‘Club van de Plakkende Vingers’

Wil jij op de hoogte blijven van de avonturen van Thomas, Loekje, Gijsje en Kiki? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief van Frutesse! Hier krijg je alle ins en outs over de Club van de Plakkende Vingers en de overheerlijke Frutesse stropen.

Wist je dat



Let op! Alleen onze stoofperen stroop bevat koriander.

Méér fruit, méér genieten

Meer dan 160 jaar
vruchtenbereiders in hart en ziel

Frutesse is verkrijgbaar bij

Volg Frutesse op

Top