durftevragen

Kan iemand mij vertellen hoe het komt dat ik regelmatig geen foto`s bij mijn recepten kan zetten ? Nu al weer de hele week niet. Heb dit probleem deze week al 2 maal voorgelegd aan smulweb. Maar ik krijg er geen antwoord op. Weet iemand raad voor mij ? Groetjes Willeke. …  Lees verder »

Heeft iemand een goed recept voor kaaskoekjes van die knapperige. Zoals je ze eigenlijk in de winkel koopt. …  Lees verder »

Beste allemaal, Momenteel ben ik bezig met mijn masteronderzoek in het UMCG te Groningen en ik heb jullie hulp nodig! Hebben jullie 10 minuutjes de tijd om mijn enquête over emoties en eetgedrag in te vullen? Klik dan op de volgende link: https://docs.google.com/forms/d/1MDqk_hI3RI7KP2ccGLXh5nN3Uqraf-30vrzIX9kLGb8/viewform Onder de deelnemers worden 4 cadeaubonnen t.w.v. €10,- en 1 cadeaubon van €20,- verloot. Bij voorbaat dank!! Met vriendelijke groet, Marloes Kosse …  Lees verder »

In mijn recept van varkenswangetjes op grootmoeders wijze is een foutje geslopen ,er staat nml 1,5 liter waar moet staan 1,5dl weet iemand hoe ik dit kan aanpassen aub. …  Lees verder »

Ik gebruik roomboter, vuur hoog, maar er komt iedere keer zoveel vocht vrij dat het mij niet lukt om het vlees bruin te braden voordat ik het ga stoven. Vandaag recept limburgs zuurvlees gevolgd en zelfs vocht afgegoten. Hoe kan ik dit anders doen of maakt het voor het eind resultaat niet uit? …  Lees verder »

Wat kan ik doen aan gevulde speculaas die niet gaar is? 40-45 min. op 175 graden …  Lees verder »

Wat kan ik doen met gevulde speculaas die niet gaar is? …  Lees verder »

Ik wil graag eetbare bloemen gebruiken om een dessert te garneren. Het liefste wil ik gebruik maken van viooltjes of rozenblaadjes als dat kan. Welke bloemen kan ik het beste gebruiken en waar kan ik deze bloemen kopen? …  Lees verder »

Kent iemand dit? http://www.chocexperience.nl/ Vorige week kwam ik het tegen in de super. …  Lees verder »

Ik woon in het zuiden van Europa en zou graag eens een lekkere filet americain willen maken. In Nederland en Belgie zouden kruidenmengsel besteld kunnen worden maar die vragen zulke absurde verzendkosten of willen gewoon niet leveren. Wie o wie kan mij helpen? …  Lees verder »

Ik heb mijn vraag aan evdk getuurd, naam welke bij het recept stond, maar nog geen reactie ontvangen. Link recept: http://www.smulweb.nl/recepten/1364025/Zalm-uit-de-oven Kan iemand mij misschien antwoorden op onderstaande? Dit recept klinkt heerlijk, ben zeker van plan dit recept te gaan maken. Kun je me ook vertellen welk type garnaaltjes er gebruikt worden? Die kleine wat grijzige of de wat grotere roze die je vaak in de bakjes vindt. Verder als ik dit voor 6/8 personen maak kan ik dan de tijd en temperatuur aanhouden of moet ik deze aanpassen? Bedankt Gaby …  Lees verder »

[url]http://www.kookgek.be/forum/[/url] …  Lees verder »

kan dat doen op http://www.kookgek.be/forum/  …  Lees verder »

Ik weet niet hoe ik het doe maar eigenlijk zou je toch niet ′n eigen recept favoriet moeten kunnen zetten. Ik heb ′t nu bij ongeveer 3 recepten gedaan. Raar maar waar. Ongedaan kun je ′t ook niet maken want dan ben je ′t recept ook kwijt. Ik weet wel dat ′t al ′n paar keer gebeurd is toen ik een notie plaatste. Maar dit is toch niet favoriet zetten …  Lees verder »

Ik ben toe aan een n ieuwe koekenpan. Nu zag ik reclame van ceramicpannen. Heeft iemand ervaring hiermee? Welke pannen zijn goed? Of raadt je het me helemaal af? …  Lees verder »

Hallo! Ik probeer foto′s bij mijn recepten te zetten en dat lukt niet. Foto′s maak ik met mijn Ipad en ook de rezepten en log in gaan via ipad. Als ik op ′foto′s toevoegen′ klik, verschijnt er een balk met groen fotoaparaatje maar als ik daarop klik gebeurt er niets. Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn? Ben dankbaar voor ieder antwoord, alvast hartelijk bedankt! :-) …  Lees verder »

Smult is weer om te smullen. Super mooie foto′s en heerlijke recepten en allerlei leuke andere onderwerpen. Redactie: jullie scoren bij mij weer een 10 …  Lees verder »

Je kan kant en klaar filodeegvel kopen. Handig denk je, maar ik krijg het nooit er vanaf of meerdere vellen tegelijk of stukken. Hoe doe je dit handig …  Lees verder »

Er bestaat een manier om met pectine en suiker, zonder te koken, diepvriesjam te maken. Jaren geleden heb ik die pectine wel eens in Noorwegen gekocht. Ik heb me suf gegoogled en heb een Engelse site gevonden maar daaruit blijkt dat niet alle pectine geschikt is. Heeft er iemand ervaring met Nederlandse pectine en diepvriesjam? …  Lees verder »

Bij mijn recept "Black eyed peas soup " is een foto geplaatst. Niet door mij. Het is ook niet een foto van mijn soep. Verder heb ik 14 recepten geplaatst maar zijn er slechts 8 te zien als recept van mij.....Hebben meer mensen deze ervaringen op Smulweb? Ben ik gehackt???? …  Lees verder »

ik wil graag voor mijn dochter een kookboek maken, maar het lukt mij niet met de koekboekenmaker. In mijn smulweb staat een kookboek, maar dit staat niet in het programma. Ook is het dan lastig om de recepten de kopieëren te plakken in het programma. Wat doe ik niet goed? …  Lees verder »

Ik woon sinds kort in Apeldoorn en het lijkt me leuk om elke maand te koken/eten/kletsen met een leuk groepje mensen uit de omgeving. Ik ben zelf geen uitgesproken goede kok, maar ik vind het wel leuk om te doen en probeer graag nieuwe recepten uit. Des te leuker als er wat mensen proefkonijn willen zijn! …  Lees verder »

Ik bak mijn dikke speculaas 20 minuten op 200". De randen zijn mooi bros maar wat verder naar binnen is de speculaas wat zacht. Wat kan hier de oorzaak van zijn? …  Lees verder »

Voor 8 personen koken is geweldig, dit doe ik al 8 jaar, maar om steeds iets anders te bedenken valt niet mee, wie heeft er suggesties …  Lees verder »

kan ik mijn juist geplaatste recept nog aanpassen? ben 1 ingrediënt vergeten te plaatsen. …  Lees verder »

kan ik mijn juist geplaatste recept nog aanpassen? ben 1 ingrediënt vergeten te plaatsen. …  Lees verder »

kan ik mijn juist geplaatste recept nog aanpassen? ben 1 ingrediënt vergeten te plaatsen. …  Lees verder »

Wie kan mij vertellen wat een echt goede Tajine is en waar ik deze kan kopen. Er zijn nogal wat verschillen, zoals Tajine met ′n gaatje en ook zonder ′n gaatje. Wat is ′n goede Tajine en meoet bij gebruik op gas er ′n vlamverdeler eronder geplaatst worden? …  Lees verder »

Ik heb een tajine gekocht maar nog niet gebruikt. Kan dit net zoals een gewone pan op gasfornuis wel met onderlegger. …  Lees verder »

Ik heb 2 flessen glühwein.Ik wil hiermee stoofperen koken. Op etiket staat: alleen verwarmen, niet koken. Kan dat toch? …  Lees verder »

Op de fles gluhwein staat alleen verwarmen, niet koken. Kan ik de gluhwein toch gebruiken om stoofperen in te koken? …  Lees verder »

er staat een recensie van een restaurant dat niet meer bestaat! hoe kan ik dan verwijderen? …  Lees verder »

Ik maakte sinds jaar en dag heerlijke Chili Con Carne met de Chilipoeder van Silvo. Helaas is dit niet meer te koop. Nu modder ik al een aantal jaren met andere merken maar, die zijn erg scherp.Wie kan mij vertellen welk merk en hoeveelheid ik moet gebruiken om die heerlijke Chili Con Carne smaak weer te krijgen en het niet te scherp is zodat kinderen het ook kunnen eten? Mijn recept bestaat uit o.a. 1 kg rundergehakt en twee blikken bruine bonen. …  Lees verder »

mijn progresstaart lukt goed...tussen 2 lagen gebruik ik jam en slagroom. Hoe komt het dat bij een bakker een taart WEL krokant blijft en de mijne slap wordt ? …  Lees verder »

Ik heb laatst crème catalana gemaakt. Deze moest 2uur in de koelkast opstijven, maar hij was na 2uur nog steeds dun. Ik heb hem langer in de koelkast laten staan, maar dit heeft ook niet geholpen. Kan iemand mij hiermee helpen? Bedankt alvast!  …  Lees verder »

Jammer dat de Culinair Paspoort naar beneden is gezakt op de smulweb pagina′s... nu moet je naar beneden scrollen om jou eigen pagina te vinden. Ervaar ik als vertragend in je zoekactie. …  Lees verder »

Hoi ik heb een vraagje.. kennen jullie een machine die balletjes kan draaien? Ik maak namelijk balletjes van met bijna zelfde dikheid als vlees, er zit melk en suiker in etc alleen mijn handen worden moe! ik dacht aan een gehaktbalmachine is dat iets of weten jullie een andere oplossing? afmeting 1,5 cm - 3 cm …  Lees verder »

Hoi ik heb een vraagje.. kennen jullie een machine die balletjes kan draaien? Ik maak namelijk balletjes van kokos koekjes suiker etc alleen mijn handen worden moe! ik dacht aan een gehaktbalmachine is dat iets of weten jullie een andere oplossing? afmeting 1,5 cm - 3 cm …  Lees verder »

Voor de komende kerstdagen wil ik graag iets maken met zeeduivel als hoofdgerecht, wie heeft er voor mij ideeen?? …  Lees verder »

In het recept "Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes" worden de hoeveelheden van de den diverse kruiden in ml. aangegeven. Ik ben een geroutineerde koker, doch kan me niet zo snel bedenken hoe je afmeet of is hier een speciaal maatlepeltje voor? …  Lees verder »

Ik zoek een stooofschotel die ik van te voren kan maken zodat op de dag dat de gasten hem alleen nog hoef op te waren. Ik ben niet zo goed met stoofschotels dus ik weet ook niet welk vlees ik het beste kan gebruiken, lams valt af omdat dit bij een van mijn gasten niet goed valt. Help, ze komen zaterdag eten en ik wil het minsten 2 dagen van te voren klaar hebben, heb nog geen idee wat ik er bij serveer, rijst en sperziebonen of hutspot, please help proefjes@telfort.nl …  Lees verder »

Hoi ,ik bak vaak een appeltaart van 20 of 24 cm. deze lukken altijd,nu heb ik een bakvorm van 28 cm en deze mislukt altijd. De appels blijven hard en de bodem is papperig , moet ik de temperatuur veranderen of tijd er bij optellen ,gaarne advies …  Lees verder »

Sinds kort weet ik dat ik leukemie heb. Omdat het aan mijn genezing zou kunnen bijdragen moet ik veganistisch eten. Dit is nieuw voor mij, dus als je leuke, lekkere recepten hebt Graag!! Bij voorbaat dank. …  Lees verder »

ik ben al een paar dagen bezig om foto′s bij de recepten te zetten het lukt niet van een usb stck en ook nietvan documenten.Graag een oplossing naar kookmaniak@ hotmail.com met foto′s zijn de recepten ook smaakelijker …  Lees verder »

Hoe kan het dat ik iedere keer weer opnieuw moet inloggen? Tot voor een paar dagen was dat niet nodig. …  Lees verder »

Ik wil allen die mij gefeliciteerd hebben met mijn verjaardag, hartelijk bedanken. Vond het erg leuk van jullie te horen, ondanks dat jullie niet hetzelfde kunnen zeggen van mij. Ben inderdaad eigenlijk niet meer op Smulweb actief, kijk er natuurlijk nog wel. Nogmaals, bedankt smullies :) …  Lees verder »

Mijn tarte Citron is erg lekker, maar mijn Meringue laag mislukt steeds. Is niet stevig en zakt vrijwel meteen in. Wie kan mij advies geven? …  Lees verder »

Mijn tarte Citron is erg lekker, maar ik krijg geen goede eiwitlaag (meringue). Wie kan mijn advies geven …  Lees verder »

Wat is het verschil tussen meel, bloem,zelfrijzend bakmeel,patent bloem,spelt,gierst en gerst.Waar gebruik je de diverse meelsoorten voor? …  Lees verder »

Kan je normaal bladgoud van de hobbywinkel gebruiken voor het koken? Heb een recept van nigella waar dit wel wordt gedaan. Maar twijfel zelf erg.. …  Lees verder »

Hoe krijgt men de Surinaamse of Indische nasi zo mooi bruin? Met ketjap werkt niet voldoende. Andere rijst soorten? maakt ook niets uit. Ik heb veel geprobeerd, in restaurants is hel wel bruin.  …  Lees verder »

ik maak deze cake al 20 jaar deze cake bak onderste boven. op de bodem de ananas met kleine beetje sap. In de cake meel gaat 500 gr boter 8 eieren en smaakstoffen. De oven staat op 160 gr en ik bak 75 min. Nu komt het probleem de cake rijst niet meer ik heb al 3 á 4 keer weer geprobeerd. Het blijft vast compacte massa. De oven wordt wel warm een rollade bak prima in de oven  …  Lees verder »

Ik heb diverse glutenvrije recepten voor pizzabodems geprobeerd, maar steeds rijst het deeg niet en wordt de bodem een kleffe hap. Heeft iemand het perfecte recept of weet iemand hoe het zou kunnen komen? Ik laat het deeg lang genoeg rijzen voor ik er beleg op doe. …  Lees verder »

Ik ben in papieren kookboek gewend commentaar bij recepten te zetten (lekker, niet lekker, meer/minder kruiden enz) kan dat ook bij bewaarde recepten? …  Lees verder »

Wie kent een goed (afhaal)restaurant in deze omgeving? Al vele malen wat geprobeerd, natuurlijk vooral in Berghem maar dat is gewoon ECHT niet lekker. Al moet ik er voor naar Den Bosch, maar af en toe heb ik wel eens zin in een bordje afhaalchinees dat lekker is zoals ik in Eindhoven - dat is ff te ver weg - altijd had. …  Lees verder »

in de kopen van noord-holand  …  Lees verder »

Mijn zoon wil graag corndogs maken.Ik weet alleen niet waar je maïsmeel kan kopen?? …  Lees verder »

Ik heb echt geen idee wat ik als vulling moet maken voor mijn pralines . Ik had gedacht aan iets vanille- of rozenextract, maar alle tips zijn welkom!!  …  Lees verder »

 …  Lees verder »

Ben net terug van vakantie , die overigens heerlijk was ! Had het even nodig. Nu moet ik morgen weer onder het mes. Hopelijk de laatste keer. Maar best spannend wat de uitslag deze keer is. Groetjes Willeke. …  Lees verder »

waar kan je dat kopen, ik wil pruimenlimonade maken en wil het gebruiken voor de houdbaarheid …  Lees verder »

Ik denk erover om in onze nieuw aan te schaffen keuken een combi-stoomover te plaatsen. Het is nogal een uitgave. Daarom mijn vraag: heeft er iemand al goede ervaringen mee? Grtjs, Darja …  Lees verder »

Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor alle leuke GB berichtjes, persoonlijke berichtjes enz. die ik in de afgelopen tijd mocht ontvangen. Ik ben net terug van vakantie en volgende week zijn we elke dag op stap met de trein. Dus helaas kan ik niet persoonlijk antwoorden. ik wil wel nog even Monique(Jomoka) er van harte mee feliciteren dat haar dochter de job in de bank gekregen heeft. SUPER!!!! Wens ze de 2e september veel succes van mij. Ik zal binnen niet al te lange tijd weer de draad oppakken bij smulweb. Fijne zondag voor iedereen gewenst en lieve groetjes van Ruth …  Lees verder »

ik wil er graag 3 bestellen. kan dit ook met de korting? …  Lees verder »

Ik kom bij witte champignons aan het steeltje nog wel eens schimmel tegen. (ziet er uit als een klein plukje watten) Paddestoelen zijn van zichzelf sporen/schimmel. Kan ik deze champignons gewoon gebruiken na het steeltje verwijdert te hebben, of bij het afval ermee? …  Lees verder »

ik heb een jaar geleden nasi gemaakt en zo lekker !!!!, maar ik kan het niet meer vinden en niet opgeslagen!! Ik weet wel alles stond onder elkaar de zoals ketoembar Laos vitsin djinten djahe trassie kunt u mij Miss helpen bvb dank groetjes Jennie 😃 …  Lees verder »

ik heb een jaar geleden nasi gemaakt en zo lekker !!!!, maar ik kan het niet meer vinden en niet opgeslagen!! Ik weet wel alles stond onder elkaar de zoals ketoembar Laos vitsin djinten djahe trassie kunt u mij Miss helpen bvb dank groetjes Jennie 😃 …  Lees verder »

Ik zoek een nasi recept en kan het niet meer vinden, er zat djahe ketoembar djinten vitsin trassie het was zo lekker hellllllllep …  Lees verder »

Ik heb al 6 keer pizza gemaakt op een pizzaplaat op de gasBBQ en telkens is die mislukt. Ik vind allerlei instructies op internet. Plaat lang en heet voorverwarmen voor de pizza erop gaat. resultaat =>blakend zwarte bodem. Temperatuur te laag. resultaat =>plakt aan de plaat. Hoe moet het nu juist ? graag tot in detail met opgaven van de juiste temperaturen...:-) …  Lees verder »

ik zou graag mijn emailadres wijzigen, hoe doe ik dat …  Lees verder »

Helaas heeft Knorr deze uit de winkel gehaald. Ik zoek dus het recept van die saus die je bij de sperciebonen moest doen en van de saus (met yoghurt) die erbij werd gereserveerd. Wie o wie kan mij helpen …  Lees verder »

Als ik tomaten uit blik gebruik om een saus of bv stoofpot te maken gaat alles goed, tot dat ik de saus op een pastasoort schep. Vervolgens lijken de tomaten zich los te maken van het water in de saus, en heb ik onder de pasta een soort zwembad. Hoe komt dit toch?  …  Lees verder »

Ik ga een dessertbuffet maken voor een verjaardag. Maar ik weet niet wat ik moet maken Tips ?? 😃 …  Lees verder »

Hoi! Ik heb een probleem: ik houd echt niet van azijn (lees: geen ketchup, mayo, curry, mosterd etc). Vind het zelf ook nogal lastig maar hoe vaak ik het ook probeer, ik vind het echt vies. Voor de meeste dingen is snel een alternatief te verzinnen, behalve voor sla-dressing. Ik eet dus zelden sla, zonder dressing is het nogal een droge hap zeg maar. Nu vroeg ik me af of iemand misschien een goed recept heeft voor dressing zonder azijn/mosterd? Help! Groeten, Vivian …  Lees verder »

Het gaat om de foto′s die bij mijn bewaarde recepten staan. Als ik zo′n recept wil bekijken zijn verschillende foto′s er niet meer. Dus in de lijst heeft het recept wel een foto maar als ik het recept wil lezen of printen niet meer. Groeten Marianne.  …  Lees verder »

Als ik een recept wil bekijken zijn de foto′s die er bij stonden verdwenen. Kan ik dit oplossen of moet dat zo? …  Lees verder »

Voor het gerecht hete kip (Ajam Setan) uit het eerste kookboekje van Conimex heb je Boemboe Sate nodig, een vleeskruiden mix. Helaas maakt Conimex deze niet meer. Wie weet de samenstelling of heeft goed alternatief. Wellicht ten overvloede; het gaat net om sateetjes maar een droog kruidenmengsel. een afbeelding is te vinden op http://www.google.nl/search?q=conimex+boemboe+sate&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=wLADUsC4McSftAbIlIDACA&sqi=2&ved=0CEUQsAQ&biw=1920&bih=985#facrc=_&imgrc=NB1WjaRA2KofeM%3A%3BWJ0-L-jodr755M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.appiehein.com%252F1972-1633-large%252Fboemboe-sate.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.appiehein.com%252Fnl%252Fsauzen-boemboes-kruiden%252F1972-boemboe-sate.html%3B300%3B300 …  Lees verder »

wat is detemperatuur voor een gasoven, als in het recept staat 180 gr. heteluchtoven …  Lees verder »

Hallo, weet iemand van welke soort oven er in recepten gebruik wordt gemaakt. …  Lees verder »

Hallo allemaal, Ik ben van plan om een aantal cakes te bakken in verschillende groottes. Heeft iemand een omrekentabel met baktijden voor de verschillende groottes? Alvast bedankt!  …  Lees verder »

Hallo allemaal, Ik ben van plan om een aantal cakes te bakken in verschillende groottes. Heeft iemand een omrekentabel met baktijden voor de verschillende groottes? Alvast bedankt!  …  Lees verder »

Ik heb zaterdag een feestje en maak dan een slagroom taart en een hartige taart voor bij de borrel.Kan ik de hartige taart vandaag maken(woe) en dan invriezen tot zaterdag? …  Lees verder »

Hai Smulvrienden. Ik ben tijdelijk weer terug op smul. Bedankt voor het meenemen van mijn recepten op mijn pagina`s van will_s, willeke-s en willeke-.Groetjes van mij, Willeke. …  Lees verder »

al doende wil ik bepaalde recepten soms aanpassen, maar het lukt mij maar niet eenmaal (zelf)geplaatste recepten te wijzigen. Hoe doe ik dat? zie ik iets over het hoofd? …  Lees verder »

ik zou het leuk vinden om met een aantal mensen een kookclub te starten in Alkmaar. Mijn specialiteiten: indonesisch, verse pasta, zelfgemaakt ijs. Interesse? Stuur een mail! trudie_tijssen@hotmail.com …  Lees verder »

Mijn schuimgebak, progress, lukt wel, maar na het opmaken met jam en slagroom, is hij al na korte tijd slap..Ik neem aan van het vocht, maar hoe doen bakkers dat dan...die maken hem toch ook op met slagroom en vruchten ? Wanhopige bakster …  Lees verder »

Ik ben op zoek naar gezellige dames en heren die net als mijn vriend en ik gek zijn op lekker koken, proosten en gezelligheid. Helaas zijn er nog niet veel kook/eetclubs in Tilburg, dus lijkt het me leuk om een kook/eetclub te starten. Interesse? Dan zie ik je reactie graag tegemoet! Tot ziens! Groetjes, Sara …  Lees verder »

in wokreastaurants wordt altijd eerst de saus in de wok gedaan en daarna pas de ingredienten. Op kant en klare woksaus uit de winkel staat dat je het er later in moet doen. Heeft iemand een recept van de saus zoals het wokrestaurant ze gebruikt? …  Lees verder »

bij wokrestaurants wordt altijd eerst de saus in de wok gedaan en daarna de ingredienten. De kant en klare woksauzen die je kan kopen moeten er altijd later pas in. Heeft iemand een recept van de sauzen zoals wokrestaurants ze gebruiken? Wat is de basis? …  Lees verder »

Ik heb het magazine eergisteren ontvangen. Oh, wat heb ik meteen al toen ik hem uit de brievenbus haalde zitten te genieten. Geweldig. Wat een heerlijke recepten, en deze keer van heel veel verschillende smullies. Super. En een extra compliment voor de schitterende foto′s. Kortom: EEN JUWEELTJE!! Ik zit me nu al te verheugen op deel 2. En verder uiteraard ook de complimenten voor al dit mooi´s aan alle mensen die meegewerkt hebben aan dit schitterende magazine. Vakwerk. Groetjes Ruth  …  Lees verder »

mijn vriend en ik willen graag meer dingen gaan bakken maar nu hebben we bij cook&co 3 springvormen voor 18.99(anti aanbaklaag). en bij blokker heb je van die metaal uitziende vormen. welke zijn nou beter? …  Lees verder »

heb een paar maal de gegevens proberen te weizigen ,het is niet gelukt restaurant gegevens zijn niet goed vermeld adres is maastrichter laan 137 er is geen bellissima gevestigd op 97 en de postcode is 6291NL gelieve dit met spoet te weizigen heel verwarrend voor mijn gasten met vriendelijke groet en in afwachting van u aktie verblijf ik Sjaak treffers eigenaar Ristorante Pizzeria Bellissima VOF Maastrichterlaan 137 6291EN in Vaals (l) …  Lees verder »

Ik ben op zoek naar een goede sauteerpan en pan voor vlees in te bakken. Wel eentje van goede kwaliteit en geen tefal. Kunnen jullie mij een merk zeggen waar jullie ook ervaring mee hebben? Bedankt! …  Lees verder »

Ik wil een kookgroep oprichten, welke op niveau gaat koken in een professionele keuken. De groep zal gaan bestaan uit 15 personen welke in groepjes van 2 a 3 personen aan een gang van het 4/5 gangen menu zullen werken. kookervaring is niet nodig, plezier erin wel. Er zal 10x per jaar op vrijdag gekookt worden,(maandelijks behalve juli en augustus) kosten per keer € 35 tot € 40,- (dit is inclusief huur locatie, ingrediënten, wijn en de afwasser) heeft u interesse, meld u dan aan.  …  Lees verder »

Hoe kan ik recepten uit favoriete recepten verplaatsen naar de gewone recepten? En vice versa? Als ik het uit favorieten verwijder verwijdert het ook uit recepten en dat is niet de bedoeling... …  Lees verder »

Een kookvraagje... Ben voor niets bang in de keuken maar sabayon maken vind ik nog steeds eng, zal meer moeten oefenen denk ik. Weet iemand het recept voor het italiaanse Zabaglione? Dat is een sabayon die evt. met ijs eronder uit een glas gelepeld wordt, als nagerecht... zo lekker! …  Lees verder »

Hallo kanjers! Ik heb op mijn voorpagina een stukje oude tekst staan waar ik niet meer bij kan... in layout vind ik Purrie en daaronder Over Purrie. Het staat onder Purrie. Ik dacht dat je daar de huidige situatie ofzo kon schrijven maar blijkbaar niet. Hoe haal ik dat weg? Kan het echt niet vinden op layout …  Lees verder »

Ik ben wel eens benieuwd naar welke kookmaterialen de Smulweb collega′s gebruiken, naar hun ervaringen en opmerkingen hierover. Bijvoorbeeld als pannen, wel of geen anti-aanbak, merk/type en gebruikservaring en of je het nog eens zou kopen/gebruiken. Veel kookliefhebbers zijn bijvoorbeeld lyrisch over Global koksmessen, maar mij niet lekker in de hand liggen (te licht/geen lekker handvat)... Pannen (gietijzer, anti-aanbak (bedoel dan geen Tomado/Tefal/Den Blijker pannen, Mauviel,DeMeyere, Look, Staub/le Creuset enzovoort. …  Lees verder »

In de turkse winkel heb ik can erik zien liggen. Kan iemand me vertellen wat het is en weet iemand een lekker recept met deze vruchten. Ik heb er 1 geproefd en deze was redelijk hard...ik wil er graag iets lekkers mee maken maar weet niet wat. Suggesties zijn welkom. …  Lees verder »

De lange slierten van de gekookte mie willen zich bij mij moeilijk mengen met de overige ingrediënten in de wok. Doe ik iets verkeerd …  Lees verder »

Voor een speciaal project ben ik op zoek naar menukaarten die voor bijzondere gelegenheden zijn opgesteld. Met andere woorden: geen menukaarten van restaurants ed. Alle mogelijke kaarten zijn welkom: oude, nieuwe, simpele, ingewikkelde, voor grote feesten, voor intieme dineertjes etc. Het liefst de orginele, maar een kopietje mag ook. Smakelijke groeten, Ursela  …  Lees verder »

Ik vind het altijd heel erg leuk als mensen mijn recepten zo interessant vinden dat ze deze favoriet zetten op hun pagina. Maar nu zijn er door mackay48 in 1 keer (vandaag de 13e mei) liefst 254 recepten van mij in een keer favoriet gezet. Ik ben liefst 1 uur en 15 min., bezig geweest om alles open te klikken van dit smul lid. Ik vind dat dus echt niet kunnen. En mijn vraag aan de redactie is dan ook : "is er geen limiet aan hoeveel recepten je in 1 keer favoriet kunt zetten?. Dit is n.l. echt niet leuk meer. En dan heeft deze persoon ook nog niet eens de moeite genomen om hierover een berichtje achter te laten.Dat zou nog het minste zijn!. Ik heb ook een bericht in het gastenboek van mackay48 gezet hierover. Verder ben ik benieuwd of ze/hij dit ook nog bij andere smul leden gedaan heeft? Graag hierover een antwoord. Groetjes Ruth …  Lees verder »

http://www.turksekok.nl/458/hamsi-kizartmasi Ik wil dit recept maken maar kan nergens verse of ingevroren ansjovis vinden.. help ? …  Lees verder »

Onlangs heb ik een nieuwe kookgroep "1001 Koekjes" opgericht en natuurlijk wil ik de pagina zo leuk en zo mooi mogelijk presenteren door er een leuk logo en een mooie achtergrond te plaatsen. Dat is wat mij nu dus niet lukt; wanneer ik naar "instellingen" ga en probeer een logo te verwijderen dat ik plaatste maar niet zo mooi vond, lukt het me niet om er een nieuwe te plaatsen; het oude logo blijf gewoon zichtbaar. Hetzelfde geldt voor de achtergrond van de pagina. Ik heb al 2 mailtjes naar het beheer gestuurd over dit probleem, maar ik krijg gewoon geen antwoord. Weet iemand hier wat ik zou kunnen doen, of zou het gewoon een technisch probleem van de site kunnen zijn? …  Lees verder »

Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top