M. Zijlstra | - | Ermelo |
B.H. van der Schuur | - | Groningen |
J. van Rijnsbergen | - | Goes |
P.C.A.M. Halman | - | Groningen |
M. Jonker | - | Uitgeest |
L. Patberg | - | Renkum |
N. Vergeer | - | Maarssen |
A. Letsch | - | Meppel |
B. Werkhoven | - | Amsterdam |
i Wist je dat wokken oorspronkelijk uit China komt?
i Wist je dat de hardheid van de groenten de bereidingstijd bepaalt?
Wist je dat je noedels na het koken het beste kunt afspoelen met koud water? De reden hiervoor is dat de noedels dan stoppen met nagaren, zo worden de noedels niet te zacht..
Wist je dat Conimex woksaus na openen nog 2 maanden houdbaar is in de koelkast? Je kan de Conimex woksaus meerdere malen gebruiken.
Wist je dat je groenten met wokken meer vitaminen behouden dan met koken? Dat komt omdat je bij wokken op hoog vuur de groenten maar kort hoeft te wokken. Daardoor blijft er meer van de vitaminen behouden dan wanneer je je groenten kookt.
Wist je dat ze in de Oosterse keuken de gerechten mooi opmaken met smaakmakers zoals knapperige uitjes, atjar, kroepoek en seroendeng. Met Conimex smaakmakers ziet je gerecht er niet alleen lekker uit, het smaakt ook nog eens heerlijk.
Wist je dat je met Conimex woksaus in 15 minuten een heerlijk wokgerecht op tafel kunt zetten? Probeer het zelf ook!
Wistje dat het woord 'wok' uit het Kantonees komt? En het betekent 'pan'. Een wok heeft een holle bodem en hoge randen. Doordat je tijdens het wokken de ingrediënten continu omgeschept, komen deze in de pan direct aan alle kanten in aanraking met het hete oppervlak, waardoor ze snel gaar zijn.
Wistje dat je de Wokolie pas in de pan hoeft te doen, wanneer de wok walmt? Dan is de wok namelijk warm genoeg.
Weet je hoe je je groenten knapperig houdt? Door de groenten op volgorde van hardheid te wokken. Dus bijvoorbeeld eerst de paprika, dan de champignons, de kool en als laatste de taugé.
Wok in 3 el Conimex Wok Olie 500 gr biefstukreepjes. Haal ze uit de wok. Wok 500 gr kleingesneden broccoli , 4 anijssterren en 2 gesnipperde sjalotjes 3 minuten. Vlees er weer bij met 12 gehalveerde goudbessen en 1 gesnipperde rode chili-peper. Na 2 minuten 3 el Conimex Woksaus Teriyaki Honing, 12 grof gehakte wasabi-noten toevoegen. Doorwarmen en serveren.
Ik maak mijn wokgerechten nog lekkerder door een goede wok , veel hitte , en veel verse ingrediënten te gebruiken en als smaakmakers en bijgerechten te kiezen voor CONIMEX.
Teriyaki - spruitjes Spruitjes 8 minuten koken.Spekjes in de wok uitbakken en daarna halve spruitjes nog een minuutje mee bakken in de wok. Tot slot het flesjes teriyaki saus toevoegen nog een minuutje doorwokken. Opdienen met mie en uitgebakken uitjes. Heerlijk!
Gebruik een recept als leidraad. Gebruik uw eigen smaak wat betreft de ingrediënten en hoeveelheden. Zet alles eerst klaar, laat dan de wok eerst heet worden daarna de olie. En dan wokken maar. Wok ook is met Boerenkool.....fantastisch.
Mijn woktip is om te checken de olie gloeiend heet is 1 druppeltje water in de pan te laten vallen, als dat meteen begint te sissen dan is de olie heet genoeg om direct te kunnen wokken