Deel je woktip en maak kans op 1 van de 80 wokpakketten

Hoe maak jij je wokgerecht nog lekkerder?

 
 
Deze actie is afgelopen, je kunt niet meer meedoen.

Gefeliciteerd winnaars van december:
M. Zijlstra - Ermelo
B.H. van der Schuur - Groningen
J. van Rijnsbergen - Goes
P.C.A.M. Halman - Groningen
M. Jonker - Uitgeest
L. Patberg - Renkum
N. Vergeer - Maarssen
A. Letsch - Meppel
B. Werkhoven - Amsterdam


Nieuwe inzendingen
Reacties

Mini cursus wokken

Wokken is snel, eenvoudig en lekker
  1. Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en snijd het vlees en de groenten in kleine stukjes.
  2. Verhit 2 el wokolie in een wok, wok hierin het vlees op hoog vuur goudbruin, wok dan de in stukjes gesneden groenten 2 min.
  3. Voeg Conimex woksaus toe voor die echte Oosterse smaak en wok de noedels 2 min. mee.

Wokken doe je op temperatuur

i Wist je dat wokken oorspronkelijk uit China komt?

Hoe houd je groenten knapperig?

i Wist je dat de hardheid van de groenten de bereidingstijd bepaalt?

Het oog wil ook wat in de Oosterse keuken

 

Weetje van Nonja:
  • Wist je dat je noedels na het koken het beste kunt afspoelen met koud water? De reden hiervoor is dat de noedels dan stoppen met nagaren, zo worden de noedels niet te zacht..

  • Wist je dat Conimex woksaus na openen nog 2 maanden houdbaar is in de koelkast? Je kan de Conimex woksaus meerdere malen gebruiken.

  • Wist je dat je groenten met wokken meer vitaminen behouden dan met koken? Dat komt omdat je bij wokken op hoog vuur de groenten maar kort hoeft te wokken. Daardoor blijft er meer van de vitaminen behouden dan wanneer je je groenten kookt.

  • Wist je dat ze in de Oosterse keuken de gerechten mooi opmaken met smaakmakers zoals knapperige uitjes, atjar, kroepoek en seroendeng. Met Conimex smaakmakers ziet je gerecht er niet alleen lekker uit, het smaakt ook nog eens heerlijk.

  • Wist je dat je met Conimex woksaus in 15 minuten een heerlijk wokgerecht op tafel kunt zetten? Probeer het zelf ook!

  • Wistje dat het woord 'wok' uit het Kantonees komt? En het betekent 'pan'. Een wok heeft een holle bodem en hoge randen. Doordat je tijdens het wokken de ingrediënten continu omgeschept, komen deze in de pan direct aan alle kanten in aanraking met het hete oppervlak, waardoor ze snel gaar zijn.

  • Wistje dat je de Wokolie pas in de pan hoeft te doen, wanneer de wok walmt? Dan is de wok namelijk warm genoeg.

  • Weet je hoe je je groenten knapperig houdt? Door de groenten op volgorde van hardheid te wokken. Dus bijvoorbeeld eerst de paprika, dan de champignons, de kool en als laatste de taugé.

Top