2 uien. 500 gr bietjes vers gekookt of voorgekookte. Flinke hand gerookte spekjes. 1 appel 2 eetl olie 2 el kruidenazijn vers gemalen peper … Lees verder »
2 uien. 500 gr bietjes vers gekookt of voorgekookte. Flinke hand gerookte spekjes. 1 appel 2 eetl olie 2 el kruidenazijn vers gemalen peper … Lees verder »
Deze kipschotel is makkelijk aan te passen aan het aantal gasten aan tafel en bovendien helemaal vooruit te maken zodat de kip alleen nog maar een half uurtje in de oven hoeft. … Lees verder »
= … Lees verder »
Arboriorijst uit het italiaanse Piemont is hier zeer geschikt voor! … Lees verder »
Het is even een werkje om de rauwe mosselen open te steken maar bij dit recept lik je je vingers af! … Lees verder »
Knoflookgarnalen. In de oven en zo klaar! Heel je huis ruikt ernaar! … Lees verder »
Traditionele Zeeuwse stokvismaaltijd … Lees verder »
Er zijn zoveel varianten van nicoise maar deze is mede door zijn dressing erg lekker. … Lees verder »
1 kilo konijn.1,3 kg aardappeltjes.1 dl droge witte wijn.2 grote uien.3 kleine takjes rozemarijn.8 el olijfolie.peper en zout.bloem. … Lees verder »
Heerlijk bij een kaas dessert of gewoon zo! … Lees verder »
Eenvoudig recept bereid met eerlijke verse en goede ingredienten. … Lees verder »
De combinatie van mozzarella en ansjovis is tongstrelend! … Lees verder »
Op zijn Zeeuws,puur en zonder poeha. Zo eten wij ze het liefst. … Lees verder »
Is zo een lekker oud zeeuws recept,je lik je vingers der bie af. … Lees verder »
Dit is een oud recept van `d n overkant.(Zeeuws Vlaanderen) … Lees verder »
Dit is een traditionele zeeuwse lekkernij die bij de bakker"warm"wordt gehaald.Als je niet snel genoeg bent zijn ze al heel vlug op. Des te meer een reden om ze zelf te maken en zeker met paling uit de Oosterschelde. … Lees verder »
De echte!!!!! … Lees verder »
1 ui fijngesnipperd. 750 g rundergehakt. 1 kop vers broodkruim. 1/4 kop versgeraspte parmezaanse kaas. 2 el peterselie,gehakt. 1 ei,losgeklopt. 1 teen knoflook,fijngehakt. schil en sap van 1/2 citroen. zout en versgemalen peper,naar smaak. 1/4 kop bloem met peper en zout. 2 el olijfolie. 5oo g fusilli of spiraalpasta. SAUS 1 blik gepelde tomaten (a 425 g) 1/2 kop runderbouillon. 1/2 kop rode wijn. 2 el vers basilicum,fijngesneden. 1 teen knoflook,fijngehakt. zout en versgemalen zwarte peper,naar smaak. … Lees verder »
1 kleine komkommer. 100 gram sperziebonen. 1 kleine bloemkool. 1 courgette. 1/2 liter kippenbouillon van een blokje. 1/4 blok santen. 2 theelepels vloeibare tamarinde. 1 ui. 3 tenen knoflook (geperst) 2 theelepels trassie. 2 spaanse pepers. 2 theelepels laos. 2 theelepels javaanse suiker of 4 theelepels bruine suiker. 1 salamblaadje. 2 gepofte kemirienoten. … Lees verder »
1 kilo hamlappen of mager varkensvlees. 1 stukje laos (of poeder) 2 lepels olie. 4 lepels zoete ketjap. 1/2 tl zout. 1 tl peper. 1 stuk geraspte gember. 1 stuk koenjit (of poeder) 3 tenen knoflook. 5 sjalotten. 5 hete chili pepers (rawits) 1 tl garnalenpasta (trassie) … Lees verder »