1. Home
  2. zuid-limburg
  3. Recepten van zuid-limburg
Recepten van zuid-limburg

VOOR DE KIP - 1,5 kg kipfilet - 2 flinke tenen knoflook geperst - olijfolie - 1 eetlepel en 1 theelepel mexicaanse kruiden - zout - peper - 1 blikje mais - fles Heinz Hot tomatenketchup - 1 liter kippefond VOOR DE RATATOUILLE 2 middelgrote courgette 2 middelgrote ui 4 rijpe vleestomaten (eventueel 6 tomaten uit blik met wat vocht) 2 kleine aubergine 2 teentje knoflook 6 eetlepels olijfolie (of meer, naar smaak) zout en vers gemalen zwarte peper …  Lees verder »

- 300 g bloem - 200 g witte basterdsuiker - 175 g koude boter, in blokjes - 2 eierdooiers, losgeklopt - 6 appels (van 2-3 verschillende rassen) - 3 eetlepels griesmeel (pak a 500 g) - 1 theelepel koek- en speculaaskruiden - 100 g rozijnen - 2 sneetjes wit-casinobrood, ontkorst …  Lees verder »

- 1 pakket konijnendelen (ca. 1 kilo) - 4 trostomaten - 6 tenen knoflook - 25 g roomboter - 3 eetlepels olijfolie - zout - versgemalen peper - 1 dl medium dry sherry - 1 pot wildfond (380 ml) - 4 takjes tijm …  Lees verder »

Mosselen met blond bier bijvoorbeeld Leffe Blond …  Lees verder »

Een zoetzure runderstoofschotel. …  Lees verder »

Pindasaus …  Lees verder »

Zoetzuur van gemengde groenten …  Lees verder »

Gebakken banaan met poedersuiker …  Lees verder »

Indonesische gemarineerd vlees aan pennen. …  Lees verder »

Indonesische pittige kipreepjes …  Lees verder »

Voor velen een lekkernij en anderen gaan bij de gedachte eraan "over de nek". Bij de Nederlands pratende mensen ook bekend als hoofdkaas. …  Lees verder »

Soep van Kervel …  Lees verder »

- 1 kilo rundergehakt - 2 dikke uien - 3 eieren - 1 bl.tomaten puree - sambal - zout - paneermeel - bakboter …  Lees verder »

Stevig lunchgerecht. …  Lees verder »

Dit gerecht van appelen en aardappelen heeft verschilende namen. …  Lees verder »

Zoete deegbodem gevuld met rijstepap. Een Echte Limburgse vlaaiklassieker. Het land waar de enige echte vlaai vandaan komt. …  Lees verder »

Alweer een goede Limburgse klassieker. Het witte goud oftewel de witte asperge. In dit gerecht met een smeuige botersaus …  Lees verder »

Zoetzure sperzieboontjes …  Lees verder »

Vroeger werd dit gerecht letterlijk van kalfskop gemaakt zoals de naam zegt. Tegenwoordig van gewoon kalfsvlees. Bij ons wordt dit vooral met de Bronk gemaakt. …  Lees verder »

Stoofschotel van konijnenbouten in zoetzure saus. Een gerecht wat bij veel gezinnen met kerstmis gegarandeerd op tafel staat. Een van de lekkerste Limburgse gerechten !!!!! …  Lees verder »

Top