1. Home
  2. zomaareenbezoeker
  3. Recepten van zomaareenbezoeker
Recepten van zomaareenbezoeker

Met Pinksteren bij een vriendin, die weet dat ik graag kook en experimenteer, kreeg ik dit in handen geduwd. Ga jij maar even deze kaasbitterballen maken. Voor herhaling vatbaar, iedereen die langskwam heeft meegesmuld. Het kan helemaal vegetarisch, maar ik heb kippebouillonblokjes gebruikt. …  Lees verder »

Bij vrienden in Zweden kwamen we in een vakantiehuis waar nog hertenbout in de vriezer lag (net geschoten door de vorige huurders). Ze vroegen mij om het te bereiden, dat heb ik met liefde gedaan. Zo uit het wild, een mooi leven gehad, daar wilde ik graag iets lekkers van maken, mijn fantasie bij gebruiken, en dat is uitstekend gelukt! Met z'n allen hebben we er heerlijk van gegeten, lekker mals, mede dankzij de 24 uurs marinade. Wel enige improvisatie voor nodig, want zo'n enrme bout kun je niet even in een pan marineren, de afwasteil (wel met het diepvriesplastic er nog bij) bracht uitkomst. Het was echt zo ontzettend lekker dat ik hier toch het recept wil delen. Voor als je ook ooit zo'n gelegenheid krijgt... …  Lees verder »

Gewoon omdat ik weer eens zin had in een echte paddenstoelen soep, en mijn kat ook behoefte had aan een zacht maaltje zonder ziekmakende stoffen (cq per ongeluk kattenbak met geur, zo ontzettend goor!) We hebben er samen van gesmuld, ik in mijn bord, hij in zijn bakje, maar ik heb er zelf wel wat geraspte kaas over gestrooid.....Voor bij Aggie... …  Lees verder »

Mijn inspiratie komt hier van mijn Indonesische tante Frouke, zoals zij Indonesisch kookt...daar doe ik af en toe graag ook mijn voordeel mee, zo lekker...Maar ik gebruik ook wel een kookboek om enige basis van het Indonesisch koken te hebben, niks mis mee, het vergroot je eigen creatviteit om ook daar te varieren. Wil je echter echt Indonesisch koken dan heb je wel een palet aan ingredienten nodig, te koop bij de betere toko! …  Lees verder »

Erg lekkere garnalen op basis van/aanpassing van een Indonesische boemboe (uit het Groot Indonesisch kookboek van Bep Vuyk; een echte aanrader voor mensen die echt (Javaans) Indonesisch willen koken). Wij deden het deze Indonesische rijsttafel met Nasi koening, ajam telor boontjes, Besengek van eieren, Rendang van runderlappen, zelf afgebakken kroepoek, gefruite uitjes en atjar tjampoer uit een pot en dus deze garnalen. En als afsluiter ook nog de zelfgebakken spekkoek en kwee lapis me koffie. Reuze leuk zo'n gezellig samen koken groep... …  Lees verder »

Ik wilde graag een keer zelf paprikasoep maken (soepliefhebber) maar mijn soepen komen in principe niet uit een pakje (behalve de bouillonblokjes erbij). Lekker met zelfgetrokken kippenbouillon gemaakt. …  Lees verder »

Ik kreeg dit recept van niemand (of toch: van mezelf). Ik heb dat bij elkaar bedacht in mijn 'hoofd'' en gezien het succes toen ik het heb geserveerd schrijf ik het toch ook maar even op mijn smulwebpagina, dan kan ik het (mijn gedachten) later ook weer terug vinden. Vergeet niet het sinaasappelsap en de koriander, want die zijn onmisbaar bij deze soep. …  Lees verder »

Na al die feestdagen met veel lekker eten hadden wij behoefte aan iets makkelijks en lichts. Dit is dus een super simpele manier van vis bereiden in de magnetron. Met lekker simpele gekookte groene boontjes en een .aardappeltje echt weer even iets anders …  Lees verder »

Om de vakantie echt af te sluiten hadden we een 'skottelbraai' voor 2. We hebben tijdens de vakantie weer eens linzen gegeten. Een van de bijgerechten heb ik er daarom zelf erbij verzonnen, met linzen. Het pakte goed uit, was erg lekker, daarom even op mijn smulrecepten toegevoegd. Het kan als bijgerecht, maar zeker ook als hoofdgerecht, al dan niet vegetarisch. Je kunt er zelf nog van alles bij bedenken, maar als basis vonden wij het een erg lekkere linzensalade. …  Lees verder »

Ik had lamswangen gekocht en die wilde ik stoven. Je denkt tegenwoordig dat je op internet/google alles kunt vinden, maar gestoofde lamswangen gaf geen enkele match. In het Engels zoeken leverde ook niet veel meer op (alleen dat je, zoals ik al wist, de wangetjes 2,5-3 uur moet stoven). Ik vind dat je zoveel mogelijk van een al geslacht dier moet proberen te gebruiken en dat heb ik met veel succes alsnog gedaan, naar eigen recept, we vonden het allemaal erg lekker. Vandaar ook dat ik mijn eigen recept toch even hier neer zet, want het is wederom ( net als de eerder geplaatste kalfswangen) zeer de moeite van het bereiden waard, echt heel erg lekker. Voor de lamswang heb ik min of meer hetzelfde gebruikt als bij de kalfswang, maar in iets andere verhoudingen, dat laat de lamssmaak iets meer uitkomen. Botermals vlees, ik vond het de moeite van het bereiden ervan meer dan waard, ga ik zeker nog eens doen! Eet smakelijk! …  Lees verder »

Ik experimenteer graag, met Pinksteren wilde ik nu eens een ander wat groter stuk vlees (is dus rosbief geworden) in de oven bereiden en daar zelf een smakelijke korst om heen maken. Helaas kon zowel gluten (brood/paneermeel) en ei daar niet bij vanwege overgevoeligheid van een van ons. Het werd daarom meer een soort crumble dan een korst, maar het resultaat was wel erg lekker. Een deel van de crumble hebben we, na het snijden van het vlees, er gewoon op het bord bijgeschept. …  Lees verder »

Twee jaar geleden aten een vriendin en ik op de Duitse Wadden ontzettend lekkere 'lamshaxe'. Wij houden sowieso van lamsvlees dus wilde ik dit zelf ook eens bereiden. Tijdens rondneuzen op internet, op zoek naar goed lamsvlees, kwam ik een erg goede leverancier tegen, die lamsvlees en daarbij dus ook lamsschenkel (ik dacht meteen dat is haxe en dat was het dus ook) bezorgde. Besteld (naast meerdere producten waaronder lamstongetjes) en met Pasen gestoofd naar eigen recept, ooh wat hebben we gesmuld.... Niet zo'n gebruikelijk deel om te eten, maar wel zeer de moeite waard. Wij eten graag alles wat van een geslacht dier wordt aangeboden, daarom heb ik de tongetjes ook 2 uur meegestoofd om lekker van te genieten. …  Lees verder »

Tijdens onze vakantie met RV in BC Canada het een en ander verzameld in de koelkast. We hebben van de resten deze heerlijke roerbak met salade gemaakt. Je zou het niet bij elkaar verzinnen maar het was echt heel erg lekker... …  Lees verder »

Een recept met een echt Nederlands opgegroeide kip, die wat meer de ruimte heeft gehad. Ten eerste gun ik dat de kip, maar je proeft ook zeker het verschil. Dit is een eigen variatie om de kip te bereiden, die heel goed is uitgepakt. …  Lees verder »

Ik had cocktailgarnalen als hapje bij de borrel maar vond het toch een beetje flauw, ik heb er mijn eigen knoflookgarnalen van gemaakt. Heel simpel, maar wel veel lekkerder. …  Lees verder »

Ik had al een tijdje geen andijvie gegeten en had er ineens zin in. Weer eens net iets anders dan spinazie (al is het recept daarop ge├»nspireerd), het was wel erg lekker. Ik heb het net een beetje knapperig gehouden, dat vind ik zelf zo lekker aan andijvie, dan proef je de groente het best volgens mij. …  Lees verder »

Verse spinazie is op dit moment weer overal in de supermarkt verkrijgbaar (gewassen en wel) zo lekker als het vers is. Je kunt er veel kanten mee op, ik heb er nu deze soep van gemaakt, de basilicum maakt het extra lekker …  Lees verder »

Leuk feestelijk gerecht, we hebben dit als hoofdgerecht gemaakt met Pasen, het authentieke recept is van internet maar we hebben het zelf aangepast en het was echt heel erg lekker (vind ik, die van slakken houdt). Maar het is sowieso een leuke combinatie, en de "saus" c.q. boter met kruiden maakt het gerecht af wat betreft smaak. …  Lees verder »

Top