1. Home
  2. winnie78
  3. Recepten van winnie78
Recepten van winnie78

Aardappelsalade met kokos. Deze raita, die bestaat uit gekookte aardappelen, fijngemalen kokos en gekruide yoghurt, is lekker bij elke maaltijd. Aardappelen zijn rijk aan vitaminen B, C, en G en bevatten daarnaast ook veel mineralen en eiwitten. …  Lees verder »

Rijst, dal en groenten. Dit goedkopegerecht is zo lekker en voedzaam, dat Srila Prabhupada eens gezegd heeft:" Een kom Khicari en wat yoghurt is een feestmaal voor een arme, en goed genoeg voor een koning." Met het volgende recept maakt u " droge" khicari, dat de substantie heeft van rijst die iets te lang gekookt heeft; zacht en een beetje vochtig. …  Lees verder »

Tomatenchutney …  Lees verder »

Groentebeignets. Pakora?s kunnen van bijna elke groente gemaakt worden. Bloemkoolroosjes, plakken aubergine, courgette, aardappel of knolselderij lenen zich er allemaal prima voor. U kunt ook heerlijke pakora's maken met plakjes panir. Pakora's zijn een welkome aanvulling bij elke maaltijd en bijzonder geschikt als snack. Ze zijn gemakkelijk klaar te maken en gaan heel goed samen met een tomatenchutney. …  Lees verder »

Groentepasteitje. Als u eenmaal een goede samosa geproefd hebt, zult u begrijpen waarom samosa?s de meest geliefde Indiase snack zijn. …  Lees verder »

Verse korianderchutney. Deze chutney kan ook gemaakt worden met half muntblaadjes en half koriander, of alleen met munt. …  Lees verder »

Notenballetjes. Let erop dat u deze halva lang genoeg laat koken, anders loopt u de kans dat hij niet goed opstijft. …  Lees verder »

Barfi is een van de beroemdste Indiase ?sweets?. Traditioneel wordt het gemaakt door zo?n twee liter melk net zo lang te laten koken tot al het water verdampt is, er dan van alles aan toe te voegen (suiker, noten, kokos etc.) en dat tot balletjes te rollen. Hier een ?snelrecept?, waarbij volle melkpoeder gebruikt wordt. Het resultaat is toch heel erg lekker! Recept voor 24 stukjes …  Lees verder »

Appelchutney smaakt goed bij iedere maaltijd en is snel klaar. Bijna elk soort appel kan hiervoor gebruikt worden. Neem wel stevige, rijpe appels en geen appels die te groot en melig zijn. Dit recept kan ook gebruikt worden om chutney te maken van andere soorten fruit, zoals perziken, pruimen, abrikozen, mango's, kruisbessen en bramen. …  Lees verder »

Deze chutney is vol van smaak en niet alleen heerlijk bij een maaltijd, maar ook gewoon op een toastje als een soort tapenade. …  Lees verder »

Groenteballetjes in tomatensaus. "Kofta" betekent eigenlijk gewoon "balletje". Geen wonder dus dat er eindeloos veel kofta-recepten zijn. Het verschil is alleen dat het onderstaande recept altijd lukt! Je kunt kofta's serveren als onderdeel van de hoofdmaaltijd, maar ook als snack. …  Lees verder »

Hartige Lassie …  Lees verder »

Lassi is de milkshake van India en kan op alle mogelijke manieren klaargemaakt worden. Omdat yoghurt echt verkoelend werkt, is het een zomerdrankje bij uitstek. …  Lees verder »

Bloemkoolcurry. Deze techniek, waarbij groenten in een masala gebakken worden en dan gaar gestoomd, kan ook op andere groenten toegepast worden. Dergelijke gerechten worden ook wel "kerrieschotels" genoemd. …  Lees verder »

In dit recept wordt dahl gebruikt om te kruiden, en vooral de channa dahl geeft een (vegetarische) kip-smaak aan het gerecht! Erg leuk om te maken. Laat de tomaten niet te lang koken, zodat het gerecht smeuig blijf. Het aantal pepertjes is zoals in alle Zuid Indiase recepten fors - maar goed te doen - je kunt het natuurlijk naar eigen smaak aanpassen. …  Lees verder »

Doe eens wat anders met de hollandse spruitjes... …  Lees verder »

Lekker bijgerecht. …  Lees verder »

Indiase gekruide saffraanrijst …  Lees verder »

Indiase linzenpuree …  Lees verder »

Top