1. Home
 2. wilmiewillemse
 3. Recepten van wilmiewillemse
Recepten van wilmiewillemse

Summer meets Autumn. Het loopt al richting herfst en de winkels liggen vol met mooie paddenstoelen. Toch kan ik nog steeds niet goed afscheid nemen van de zomer. In dit gerecht zijn daarom beide jaargetijden vertegenwoordigd. De mozzarella, tomaatjes en basilicum (Caprese) vormen een mooie combinatie met de portobello en de pesto geeft het geheel net een beetje meer pit. Je kunt het als amuse of hapje serveren maar op een bedje van sla is het ook een heel leuk maar vooral ook lekker voorgerecht. Vergeet niet de geroosterde pijnboompitjes die het geheel helemaal af maken …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Italiaans

Dit gerecht is een combinatie van een gevulde pasta (Ravioli) die eigenlijk weinig toevoeging nodig heeft, en een salade Caprese die je er normaal gesproken eerder naast zou serveren. Omdat de pasta met alleen een plens olijfolie en wat geraspte Parmezaanse kaas een beetje kaal is vond ik het wel een leuk idee om deze twee gerechten samen te voegen. Eerlijk gezegd te simpel voor woorden maar het resultaat was verbluffend lekker. De smaak van de salade Caprese kwam doordat het een beetje lauw werd van de warme pasta heel erg goed tot zijn recht. En de topping van Parmezaanse kaas maakte het geheel nog lekkerder. Ik vind nu dat het een ideale combinatie is en zal het niet zo snel nog eens apart van elkaar serveren. …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Italiaans

Ik ben dol op de smaakjes van Caprese. Basilicum, Mozzarella en tomaat (de kleuren van de Tricolore). Gewoon simpel en lekker, weinig aan toe te voegen. Maar in de winter heb ik liever een warme ovenschotel dan een salade. Dus daar heb ik wat op gevonden Een snel en makkelijk gerecht dat echt iedereen kan maken. Even de tortellini koken en voor de rest doet de oven het werk. TIP: Je kunt eventueel nog een beetje groene pesto en/of geroosterde pijnboompitten toevoegen. …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Italiaans

Insalata Caprese is een zeer bekend traditioneel Italiaans gerecht. Maar met deze simpele ingrediënten kun je nog zoveel meer. De authentieke salade is al vaker inspiratie geweest voor een aantal van mijn recepten zoals je bij deze recepten bijvoorbeeld kunt zien: recepten/wilmiewillemse/caprese   …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Italiaans

Ik ben dol op Insalata Caprese en om deze ook als bijgerecht te serveren heb ik die een beetje op mijn manier aangepast. De aangepaste versie is dan ook uitstekend geschikt als bijgerecht bij vele (Italiaanse) gerechten of zoals ik het deze keer maakte bij een tapasbuffet. TIP: Ook erg lekker bij de gourmet of bbq. …  Lees verder »

 •  0-10 min.
 • Italiaans

Een heerlijke zomerse salade in de kleuren van de Italiaanse vlag, waarin het groen staat voor basilicum, het wit voor mozzarella en het rood voor tomaat Alle ingrediënten van Inslata Caprese zijn hierin gebruikt maar ik heb het nog wat verder uitgebreid zodat je een heerlijke maaltijdsalade hebt. …  Lees verder »

 •  0-10 min.
 • Italiaans

Dit gerecht is uit het boek "Happy Days met the Naked Chef"  van Jamie Oliver. Zijn 4e boek en bestseller vol met ongecompliceerde gerechten waarin de pure smaken de boventoon voeren. Je zou dit gerecht ook "Kabeljauw Caprese" kunnen noemen omdat er alleen maar gebruik gemaakt wordt van tomaat, basilicum en mozzarella, maar omdat het hier om een origineel recept gaat wilde ik liever niet teveel aan de naam van het gerecht veranderen TIP: Je zou de kabeljauw eventueel nog kunnen bestrijken met een eetlepel groene pesto.   …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Vis
Top