Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. wilmiewillemse
  3. Recepten van wilmiewillemse
Recepten van wilmiewillemse

Deze salade is naar het idee van het broodje Focaccia asperge eiersalade van La Place. Ik heb een ander broodje genomen en alleen witte asperges gebruikt maar verder is het recept zo ongeveer hetzelfde gebleven. TIP: Je kunt ook heel goed een beetje gerookte zalmsnippers of ham toevoegen. Gerookte ham is lekker maar ook Parmaham of Serranoham kunnen hier prima bij. …  Lees verder »

Spinazie is niet alleen lekker en gezond om te koken of te roerbakken maar ook om er een heerlijke zomerse salade mee te maken. Door de feta en de yoghurt/munt dressing krijgt het geheel een beetje een Grieks tintje. Ik at deze salade als bijgerecht maar je kunt het ook prima eten als maaltijdsalade TIP: Je kunt de feta ook heel goed vervangen door geitenkaas. …  Lees verder »

Vakantie is altijd erg geschikt om nieuwe inspiratie en recepten op te doen. Zo ook deze kipcurry die we in het hotel  "the Dhow-Inn" in Zanzibar aten tijdens een Afrikaans buffet. Toen ik bij navraag ook nog eens het recept kreeg was ik helemaal in de zevende hemel. Niet vreemd om te zien dat er zoveel verschillende kruiden worden gebruikt als je weet dat Zanzibar het kruideneiland wordt genoemd. …  Lees verder »

Een mengeling van tomatensoep en aspergesoep met een Italiaans tintje door de mascarpone en basilicum. Deze soep is eigenlijk heel toevallig ontstaan omdat ik een kilo tomaten kreeg van mijn moeder om soep mee te maken. Ze kan momenteel door omstandigheden niet goed eten en een goed soepje gaat er dan natuurlijk altijd wel in. Ik fungeer dus een beetje als "soepcentrale" en probeer er elke keer weer iets lekkers van te maken. Omdat ik zelf nog asperges had liggen met de bedoeling om daar soep van te maken heb ik deze combinatie bedacht. Het is niet zo dat ik hiermee iets unieks heb bedacht want toen ik op internet keek bleken er al meerder recepten van te bestaan. Daar voeg ik nu mijn eigen versie aan toe …  Lees verder »

Nu de verse asperges weer volop te koop zijn ga ik er weer graag mee aan de slag om er weer nieuwe recepten mee uit te proberen. En toen ik onlangs ergens een flammkuchen met verse witte asperges zag kreeg ik meteen het idee om deze ook zelf te gaan maken. Het is een heerlijk en bovendien ook nog eens snel klaar. Ik heb het met witte asperges en gekookte ham gemaakt maar natuurlijk kun je hier volop mee variëren. TIP: Niet alleen geschikt als lunch of hoofdgerecht maar ook prima als borrelhapje …  Lees verder »

Een echte Brabantse stoof maak je natuurlijk met het echte trappistenbier van LaTrappe. Het is niet dat ik reclame maak of er iets voor betaald krijg ofzo en je kunt natuurlijk ook gerust een ander biertje gebruiken maar ik heb dit stoofvlees met La Trappe Dubbel gemaakt. Het bier heeft een karamelzoete smaak met zoete invloeden van dadel, honing en gedroogd fruit en is een prima combinatie met de kruidige ingrediënten zoals kaneel, kruidnagel, laurier, steranijs en (szechuan)peper die ik heb gebruikt. Met deze kruiderij heb ik mijn eigen draai gegeven aan deze klassieke Brabantse stoverij   …  Lees verder »

Een heerlijk gerecht wat prima past bij deze tijd van het jaar. De Italiaanse invloed is duidelijk te proeven. Maak een grote pan want de volgende dag is het NOG lekkerder. Je kunt ook heel goed een portie invriezen. …  Lees verder »

De meeste blikjes kruiden van Jonnie Boer ken ik al en toen ik onlangs het nieuwe blikje 'Zwolsche Stoof' tegenkwam kon ik niet anders dan deze meenemen om een keertje te proberen. Aangezien ik dol ben op stoofpotjes en verandering van spijs doet eten bleef het niet lang ongebruikt in de kast staan Dit recept is zo ongeveer een combinatie van de Zwolsche runderstoof van Jonnie Boer en het klassieke recept van Boeuf Bourguignon. …  Lees verder »

Een stevige maaltijdsoep niet te verwarren met de stamppot die ook zo wordt genoemd. Ik heb aan dit authentieke Brabantse streekgerecht mijn eigen draai gegeven. …  Lees verder »

Lekkere stamppot met de ingrediënten die ik toevallig in huis had en meteen weer eens wat anders dan anders. Ik heb hier rauwe witlof in gebruikt en omdat en nog wat meer koude ingrediënten in gaan, raad ik je aan om de stamppot even in de oven te zetten zodat alles een beetje op temperatuur komt. Ook kun je natuurlijk de witlof eventjes kort roerbakken. Doe er dan meteen de hamblokjes doorheen. …  Lees verder »

Een heerlijk geurende stoofpot uit Spanje. Weer eens een lekkere afwisseling op de vele stoofpotjes waarvan je nooit genoeg recepten kunt hebben. Ik heb afgeleid van een variant die ik op Facebook voorbij zag komen en heb naar eigen idee aangepast qua ingrediënten en hoeveelheden. Wat je erbij eet hangt ervan af wat je zelf lekker vind. Ik heb het gegeten met rijst maar aardappelen, puree of gewoon met een flink stuk grof bruinbrood is ook erg lekker. …  Lees verder »

Een supersnelle maaltijdsalade als je snel iets lekkers op tafel wilt zetten en toch gezond. De hoeveelheden zijn voor 2 personen maar halveer de hoeveelheden en je hebt ook snel iets lekkers als je een keertje alleen eet. Ik heb hier Halloumi kaas voor gebruikt maar die kun je ook prima vervangen door geiten- of andere kaas. Wikkel de kaas dan wel in de bacon want niet elke kaas is net zo makkelijk te grillen als Halloumi. …  Lees verder »

De zoete aardappel (ook wel bataat genoemd) is een gezond alternatief op de gewone aardappel. Hij leent zich ook prima om er een heerlijke aardappel gratin mee te maken. Ik heb de proef op de som genomen en dit was het resultaat. TIP: Je kunt in plaats van een grote schaal ook kleine porties maken in bijvoorbeeld muffinvormpjes of soufflé bakjes.  …  Lees verder »

Dit gerecht hebben wij gegeten met kerstmis 2017 en ik bewaar het hier omdat het een groot succes was zodat ik het zeker nog wel vaker ga maken. Wij aten het met o.a. deze bijgerechten: Heerlijke-frisse-witlofsalade  Mousseline-van-pastinaak-aardappel-en-roomkaas  Rozemarijn-aardappeltjes-uit-de-oven en Stoofperen-met-vanille-zoethout-en-voc-specerijen …  Lees verder »

Deze soep maakte ik voor ons kerstdiner 2017. Makkelijk te maken en goed voor te bereiden en zo lekker dat ik hem hier neerzet omdat ik hem zeker nog wel vaker ga maken. …  Lees verder »

Een heerlijk en super snel klaar gerecht voor als je uit je werk komt of gewoon een keertje weinig tijd hebt om te koken. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en in de tijd dat de pasta kookt heb je de saus klaar. Omdat je in deze saus geen room gebruikt is het ook nog eens slanker dan veel andere sauzen. Ik heb voorgekookte garnalen gebruikt maar je kunt ook diepvries garnalen gebruiken. Deze moet je dan natuurlijk wel van te voren eventjes ontdooien. Mijn favoriete pasta is spaghetti maar je kunt hiervoor natuurlijk ook gerust een andere soort voor gebruiken. …  Lees verder »

Op deze manier smaken spruitjes heel anders dan dat je gewend bent van gewone gekookte spruitjes. De  spekjes maken het lekker hartig en de appel een beetje zoet. De gehakte kastanjes geven het een extra crunchy bite. Zeker de moeite waard om eens te proberen, zelfs voor mensen die normaal niet van spruitjes houden. Lekker in combinatie met wild, of een ander stukje vlees. Een aanrader voor Kerstmis of een ander dineetje want het is erg eenvoudig en snel te bereiden. N.B. Bij gebrek aan kastanjes kun je ook walnoten of hazelnoten gebruiken.   …  Lees verder »

Top