Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. wilmiewillemse
  3. Recepten van wilmiewillemse
Recepten van wilmiewillemse

Selderij is (bijna) altijd een vast onderdeel in mijn zelfgemaakte soepen. Ik vind persoonlijk dat mijn soep daar veel lekkerder van wordt. Dit keer heb ik zelfs alledrie de verschillende soorten selderij in mijn heldere bloemkoolsoep verwerkt. En naar het resultaat mag je raden  Natuurlijk is door de zelfgetrokken bouillon de soep ook veel lekkerder dan dat je alleen een blokje gebruikt, bovendien heb je meteen wat lekker vlees in de soep. Neem bij voorkeur een schenkel want dan heb je bot en vlees en dat komt de smaak alleen maar ten goede. …  Lees verder »

Ik had nog een flinke kalkoendij in de vriezer liggen en daar vond ik dit heerlijke recept bij. Je kunt dit recept natuurlijk ook met kip maken maar neem dan ook het kippendijvlees, dat is malser dan kipfilet. Ik heb er pasta bij geserveerd maar het kan ook heel goed met risotto of gewoon met aardappelpuree. Een frisse salade en een lekker Italiaans wijntje erbij maken het feest compleet. Neem gewoon lekker dezelfde wijn die je in het gerecht gebruikt. Wil je liever geen wijn in het gerecht gebruik dan wat meer bouillon. …  Lees verder »

Onze dochter kwam mee-eten en omdat ze dol is op grote garnalen wilde ik haar daarmee verrassen. Ik zocht en vond in een van mijn Griekse kookboekjes een recept wat ik als leidraad heb gebruikt om dit heerlijke gerecht mee te maken. Omdat het nogal een aangepaste versie is zet ik het hier neer om voor mezelf (en voor onze dochter) te bewaren. TIP: Lekker met brood (om te deppen) en een echte Griekse salade erbij zoals deze  De-echte-griekse-salade-basisrecept of deze Spinaziesalade-met-appel-feta-en-walnoten …  Lees verder »

Een soortgelijk salade ligt altijd in het saladebuffet van het Griekse restaurant waar wij wel eens gaan eten. Je moet er dan wel snel bij zijn want deze salade is meestal als eerste op Ik heb er zelf nog walnoten aan toegevoegd en de dressing er zelf bij verzonnen. Heerlijk als bijgerecht en met weinig werk een groot succes. …  Lees verder »

Barbacoa is Mexicaans voor barbecue, maar ook de benaming van een traditioneel stoofgerecht van rundvlees. Het gaart langzaam in een pikante bouillon en wordt 'geplukt' in draadjes opgediend net als bij pulled pork. Pulled Beef zou je het dus ook kunnen noemen. Het lijkt veel werk maar als de pan eenmaal in de oven staat heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. Heerlijk op een tortilla (oftewel taco zoals de Mexicanen zelf zeggen) met een lekkere Mexicaanse-komkommersalade-met-mango-en-rode-peper en natuurlijk met De-lekkerste-guacamole Niet alleen op een tortilla maar bij een stamppot of frietjes kan het ook prima TIP: Gebruik de bouillon (of jus) die overblijft voor van vanalles; voor soep of bijvoorbeeld om aardappeltjes in te koken …  Lees verder »

Deze salade hadden we als bijgerecht bij het heerlijke Mexicaanse vleesgerecht Barbacoa-mexicaans-stoofvlees-van-yvette-van-boven dat een soort Mexicaans draadjesvlees of Pulled Beef is. …  Lees verder »

Dit gerecht is ideaal om ook mensen die normaal gesproken niet zo dol op asperges of kinderen die geen asperges 'lusten' aan de asperges te krijgen. Op het moment zijn de asperges niet zo duur en dan begin ik weer allerlei anders dan andere gerechten ermee uit te proberen. Een heerlijke variatie op de klassieke asperges en als je toch meerdere keren per week asperges wilt eten in de korte periode dat ze er zijn, heb je toch wat afwisseling op je bord. Ik heb saucijzen gebruikt die ik in stukjes heb gesneden maar je kunt hiervoor ook gehakt/balletjes gebruiken. TIP: Ik heb het gemaakt met witte asperges omdat ik die nou eenmaal het lekkerste vind, maar dit gerecht kun je ook prima met de groene variant maken. …  Lees verder »

Een heerlijke variant op de "zondagse soep".  Super gezond en bovendien ook nog een heel erg slank Asperges doe ik wel vaker in de runderbouillon tijdens het aspergeseizoen. Maar deze keer heb ik nog andere frisse lentegroenten gebruikt zoals; bospeentjes, doperwtjes, lente ui, en natuurlijk (bleek)selderij en niet te vergeten een flinke hoeveelheid asperges. Neem gewoon de goedkopere kromme of stukken want dat maakt voor in de soep toch niets uit. Ik let er wel altijd op dat hoe dikker de asperges zijn hoe dunner ik ze ik stukjes snij. Dus dunne  asperges in stukjes van ongeveer 1 cm en de dikke in dunne plakjes Ik trek mijn bouillon altijd van een flinke runderschenkel maar heb je daar de tijd niet voor neem dan een pot bouillon met vlees erin. Maak je de bouillon van alleen tabletten doe er dan soepballetjes in. TIP: Kook de aspergeschillen met water tot een bouillon die je toevoegt voor nóg meer smaak. …  Lees verder »

Een heerlijke romige saus die je heel gemakkelijk zelf maakt met enkele eenvoudige ingrediënten zoals; boter, room een sjalotje en natuurlijk honing en mosterd. Deze saus is niet alleen een perfecte match met beenham, maar is ook erg lekker bij kip, kalkoen, vis en groenten (bijvoorbeeld asperges). …  Lees verder »

Volop aspergetijd maar omdat het nog steeds een beetje frisjes (zeg maar gerust koud) blijft, heb ik geen zin in salades maar meer trek in iets warms. En om toch maar weer eens iets anders te maken dan de gewone klassieke asperges en omdat mijn man wel weer eens een keertje "aardappels" wilde eten heb ik deze ovenschotel gemaakt. Voor de bodem heb ik aardappelpuree gebruikt Hij is een beetje afgeleid van onze topper des huizes Aspergetaart-met-het-witte-goud TIP: Lekker met Rabarber-traditioneel-basisrecept …  Lees verder »

Een gezonde versie van Carnitas (Pulled Pork) want de alom bekende versie wordt meestal van vet varkensvlees gemaakt. Om het in de Mexicaanse sfeer te houden heb ik het op een taco (tortillawrap) geserveerd en heb ik er een eenvoudige salsa bij gemaakt van tomaat, rode ui, verse koriander, limoensap, olijfolie en peper/zout. Je kunt het natuurlijk ook op de Amerikaanse manier serveren op een zacht broodje met bbq-saus en een Amerikaanse-coleslaw-mijn-versie TIP: Je kunt dit ook bereiden in de oven of de slowcooker, pas dan eventueel de bereidingstijd aan.   …  Lees verder »

De aspergetijd is maar kort en omdat ik er optimaal van wil genieten heb ik graag zoveel mogelijk verschillende recepten om er zo vaak mogelijk van te genieten en toch wat variatie in mijn menu heb. Deze spaghetti met asperges, Parmaham en Parmezaanse kaas is mijn nieuwste variant en was zo lekker dat ik het recept graag wil bewaren voor een volgende keer. Het is een beetje gebaseerd op welbekende carbonarasaus maar dan met ham in plaats van spekjes. …  Lees verder »

Zelfs na de yoga-les, als we lekker aan de thee zitten, wordt er over eten en lekkere recepten gepraat Zo kwam ik aan dit bijzondere en heerlijke recept voor deze soep die een mede yogi mij aanraadde om eens te proberen. Het is een eigen recept van hem (zie bron). Ik moet eerlijk toegeven dat ik, toen ik het recept las, mijn bedenkingen had. Appel in de (pompoen)soep had ik al wel eens eerder gedaan maar ananas en banaan???!!! De combinatie van het zoete fruit met de kruiden levert een hele bijzondere smaak op. En ik moet toegeven dat ik het lekkerder vond dan ik me van te voren had kunnen bedenken. Daarom dat ik het hier ook neerzet om te delen.  …  Lees verder »

Een tijdje geleden kreeg ik dit voorgeschoteld tijdens een Vietnamees dineetje bij mijn dochter. Zij is een tijdje in Vietnam geweest en heeft daar allerlei gerechten leren kennen, en deze in de home-stay waar zij verbleef ook leren koken. Toen ze voor ons ging koken heeft ze met een beetje hulp van het Internet en met de herinneringen die nog vers in haar geheugen lagen dit als bijgerecht klaargemaakt. In Vietnam gebruiken ze meestal groene pompoenen (groene Hokkaido of de Japanse Kabocha) maar omdat die hier minder goed verkrijgbaar zijn kun je ook gewoon de oranje Hokkaido of een flespompoen nemen. Het is een heerlijk bijgerecht bij Aziatische vlees- , gevogelte-  of visgerechten. …  Lees verder »

Weer eens een keertje in de keuken van Jeroen Meus gesnuffeld en dat leverde het recept voor deze heerlijke Indonesiche Rendang op. Ik heb al veel Rendang recepten gezien en gemaakt maar deze is tot nu toe veruit mijn favoriet. De Raita-van-jeroen-meus die hij er ook bij maakt is een heerlijk fris bijgerecht en verder kun je er behalve naanbrood ook gewoon rijst bij eten. Ook prima als onderdeel van een rijsttafel . …  Lees verder »

Deze Raita maakte ik bij de Rendang-van-jeroen-meus. Ik zet het recept apart van elkaar hier neer zodat het ook makkelijk terug te vinden is. Want behalve bij de Rendang is het ook erg lekker bij (Indiase) currygerechten. …  Lees verder »

Dit lekkere hapje was onderdeel van onze Paasbrunch 2018. Helaas geen stap-voor-stap foto's deze keer  want die waren mislukt. Gelukkig kon ik nog wel deze uitvergroting maken van een andere foto …  Lees verder »

Met een halve watermeloen en een halve komkommer in de koelkast en ook nog een mango "ready to eat" was ik op zoek naar een lekkere salade en toen ik dit recept tegenkwam wist ik meteen dat ik hiermee goed zat. Als je de halve meloen uitholt en daar de salade in presenteert heb je meteen ook nog eens een schitterende blikvanger. Leuk voor op een buffet bij een bbq of gewoon als bijgerecht. …  Lees verder »

Dit gerecht is uit het boek "Happy Days met the Naked Chef"  van Jamie Oliver. Zijn 4e boek en bestseller vol met ongecompliceerde gerechten waarin de pure smaken de boventoon voeren. Je zou dit gerecht ook "Kabeljauw Caprese" kunnen noemen omdat er alleen maar gebruik gemaakt wordt van tomaat, basilicum en mozzarella, maar omdat het hier om een origineel recept gaat wilde ik liever niet teveel aan de naam van het gerecht veranderen TIP: Je zou de kabeljauw eventueel nog kunnen bestrijken met een eetlepel groene pesto.   …  Lees verder »

Ik kan er niet meer omheen; ik ben echt verslingerd geraakt aan de Vadouvan! Deze keer heb ik er een curry mee gemaakt en als je net zo'n liefhebber van Vadouvan bent als ik dan zul je beamen dat het een succes is. Ik heb het gerecht op zich vegetarisch gehouden zoals vaak bij Indiase curry's het geval is en heb er zelf een lekker visje bij gebakken. Ook met kip of lamsvlees is het een goede combinatie en er is natuurlijk ook niets op tegen om het gewoon zo te eten met een stuk naanbrood of een portie rijst erbij.  …  Lees verder »

Top