1. Home
  2. willeke_
  3. Recepten van willeke_
Recepten van willeke_

Dit lekkere recept is ook lekker op een afgebakken stokbroodje …  Lees verder »

Dessert zo goed als in het restaurant, Gedurende het hele jaar met seizoensgebonden fruit.Wel de avond ervoor beginnen met kleine voorbereiding. …  Lees verder »

Dit moet je geproefd hebben. Zo lekker ! …  Lees verder »

Chocolademousse of chocomousse is een luchtig dessert van eieren en chocolade, dat in veel landen populair is.  …  Lees verder »

Pasen is voor rooms-katholieken juist na de vastenperiode, zodat er feestelijk en met veel ingrediënten werd gebakken. Paasbrood heeft daarom vele varianten met ondermeer spijs, rozijnen, krenten, sukade en sinaasappelsnippers. Dit wordt door het deeg gemengd, dat vervolgens op een bakplaat wordt gebakken. Na het bakken wordt het meestal afgewerkt met amandelsnippers, honing of glazuur. …  Lees verder »

Proef de beroemde taart! De zachte textuur en unieke smaak verrassen de smaakpapillen  …  Lees verder »

De Afrikaanse keuken is de keuken van het Afrikaanse continent, vaak wordt hierbij ook de keuken van het Midden-Oosten gerekend. …  Lees verder »

Gehaktballen met warme krieken (kersen), het is een echte klassieker uit de Vlaamse keuken.  Dit heerlijke ovengerecht is eenvoudig te bereiden en zorgt voor een verrassende smaaksensatie. De kers is een populaire vrucht: ze is klein, bolvormig en bevat meestal een pit. Technisch is het een steenvrucht. De kriek is een variant, deze is een zure kers. Alle krieken zijn dus per definitie kersen, maar niet alle kersen zijn ook krieken. …  Lees verder »

Een verrukkelijk onderdeel van je kersttafel. …  Lees verder »

Proef het heerlijke oosten met deze bijzondere Indische hamburgertjes met pindakaas en zoete saus. Ideaal als bijgerecht voor het kerstmenu of tijdens de gourmet op kerst- of oudejaarsavond. Pindakaas is een voedingsmiddel gemaakt van zeer fijn gemalen pinda's. Pindakaas, in de huidige smeerbare vorm, komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, waar het in 1893 ontwikkeld werd door Dr. John Harvey Kellogg, ten tijde van een overschot in de productie van pinda's. …  Lees verder »

Ontdek nu dit goddelijke recept  …  Lees verder »

Giouvetsi is een echte Griekse klassieker. Het wordt (meestal) gemaakt met lamsvlees (maar het kan ook met rundvlees gemaakt worden) dat gestoofd wordt in een €Giouvetsi': een aardewerken pot. Omdat dit gerecht wel enige tijd moet stoven tot het gaar is, werd dit gerecht meestal op zon- en feestdagen klaargemaakt (als er wat meer tijd was). De Giouvetsi werd soms zelfs naar de plaatselijke bakker gebracht om in de broodoven te laten garen. Het lamsvlees, samen met de andere ingrediënten zoals tomaat en Orzo (ook wel Kritharaki genoemd en dit is geen rijst, maar een Griekse pasta soort) werden in de Giouvetsi gedaan en dan een paar uren in de bakkersoven gezet. …  Lees verder »

Zürich staat bekend om zijn goede en overvloedige keuken, met de typische, op verschillende wijzen bereide kaas- en vleesgerechten. …  Lees verder »

Boeuf Bourguignon, ook wel boeuf à la Bourguignonne, is een Frans gerecht op basis van rundvlees gestoofd in rode Bourgogne-wijn, champignons, uitjes, en reepjes spek. Andere combinaties zijn ook mogelijk, zoals met wortelen of aardappelen. De naam betekent: 'Rund op zijn Bourgondisch' en het is dan ook een typisch gerecht voor de Bourgognestreek. Het is een van de vele voorbeelden van Franse boerengerechten die zijn doorgedrongen tot de haute cuisine. Langzaam stoven was een manier om taai vlees mals en smakelijk te maken.   …  Lees verder »

Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm (Zweden). Het recept was vooral in de jaren '70 en '80 zeer populair in de Scandinavische landen. Het is een erg gemakkelijk recept en je hebt er weinig omkijken naar. De aardappels worden erg lekker krokant van buiten en zijn toch zacht en gaar van binnen. De kruiden zorgen voor een heerlijke smaak. Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

Giouvetsi is een echte Griekse klassieker. Het wordt (meestal) gemaakt met lamsvlees (maar het kan ook met rundvlees gemaakt worden) dat gestoofd wordt in een €Giouvetsi': een aardewerken pot. Omdat dit gerecht wel enige tijd moet stoven tot het gaar is, werd dit gerecht meestal op zon- en feestdagen klaargemaakt (als er wat meer tijd was). De Giouvetsi werd soms zelfs naar de plaatselijke bakker gebracht om in de broodoven te laten garen. Het lamsvlees, samen met de andere ingrediënten zoals tomaat en Orzo (ook wel Kritharaki genoemd en dit is geen rijst, maar een Griekse pasta soort) werden in de Giouvetsi gedaan en dan een paar uren in de bakkersoven gezet. …  Lees verder »

Echte Franse uiensoep met een kaascrouton maak je in een half uur. De hartverwarmende soep krijgt zijn pittige smaak door zoete Spaanse uien, cayennepeper, witte wijn en lekker veel geraspte kaas. …  Lees verder »

Top