1. Home
  2. willeke-s
  3. Recepten van willeke-s
Recepten van willeke-s

Er zullen weinige zijn die pralines of bonbons links laten liggen, deze kleine verwennerijtjes zijn ideaal om je smaakpapillen te prikkelen met overheerlijke ingrediënten en smaken. Pralines zijn te koop in verschillende maten, vormen, smaken, enzovoorts. Pralines zijn vrij eenvoudig zelf te maken, echter vraagt het wel een beetje creativiteit en vooral veel geduld. In dit stappenplan leer je in vier stappen zelf je overheerlijke pralines te maken.  …  Lees verder »

Heerlijk als broodbeleg of op een toastje. …  Lees verder »

Prachtig en lekker recept ! …  Lees verder »

Dit brood staat goed bij een paasontbijt.   …  Lees verder »

Stoofpeertjes, vele vinden het ontzettend lekker dankzij de verrassende, frisse en zoete smaak van de peren. Niet alle peren zijn geschikt als stoofpeertjes, daarom raden wij de Gieser Wildeman aan of vraag je supermarkt en fruitboer naar een geschikte stoofpeer. Stoofpeertjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden, in dit recept verwerken we koude stoofpeertjes tot een lekker nagerecht …  Lees verder »

Maak een eenvoudig recept: kaas spinazie knoedels. Succes is gegarandeerd  Voor 4 personen: Bereidingstijd: 20 minuten Rusttijd: 2 uur Bereidingstijd: 10 minuten …  Lees verder »

Houd wel rekening met de lange marinadetijd. Voor de marinade heb ik de ingrediënten verdubbeld. Heb je lekker veel stoverijsaus. …  Lees verder »

Goulash of goelasj is de Hongaarse nationale schotel en is traditioneel een soep, maar wij kennen hem vooral als stoofpotje. Er zijn uiteraard veel varianten van goulash, bijvoorbeeld met rundvlees, schapenvlees, varkensvlees en vis, maar dit recept schotelt je een heerlijke vegetarische variant voor. Niet alleen in Hongarije maar ook in andere Centraal- en Zuidoost-Europese landen, zoals in Duitsland, Roemenië en het voormalige Joegoslavië is goulash populair. …  Lees verder »

De avocado is een boom uit Centraal-Amerika; bekend om zijn gelijknamige, voor consumptie geschikte, vrucht die ook wel advocaatpeer genoemd wordt. …  Lees verder »

 Een omelet voorzetten aan vegetariërs kan echt niet meer, maar deze witof-tarte tatin wel!Als voorgerecht of als hoofdgerecht.Super ! Het hele gerecht van maken tot het klaar is duurt om en nabij 60 minuten. …  Lees verder »

Terwijl in Nederland op nieuwjaarsdag de oliebollen worden bovengehaald, maken de Belgen massaal overheerlijke vanillewafels om het nieuwe jaar te vieren. Een wafel wordt gemaakt van een beslag van bloem, melk en eieren, dat in een wafelijzer wordt gebakken. Zo'n wafelijzer bestaat uit twee ijzeren vormen waartussen het beslag wordt samengeperst.  Lekker voor bij de koffie! …  Lees verder »

Bij vele loopt het water al in de mond zodra de feestdagen weer voor de deur staan, dit komt uiteraard door de overheerlijke kerststol. Natuurlijk kun je deze kopen in de winkel, maar probeer vooral hem zelf eens te maken met dit recept. Stap voor stap maak je de ideale kerststol/kerstbrood gevuld met amandelspijs. Ideaal tijdens het luxe kerst- en nieuwjaars ontbijt.  …  Lees verder »

Het is bijna zover, het nieuwe jaar staat voor de deur. Dit wordt traditiegetrouw gevierd met heerlijke oliebollen. Dit jaar kun je aan de hand van dit recept eenvoudig zelf maken. Verbaas je vrienden en familie met je zelfgemaakte oliebollen. Klik hier voor meer Kerst of gourmet recepten. Oliebollen zijn een traditioneel gefrituurd gistdeeggerecht uit de lage landen. Ze worden traditioneel gegeten op Oudejaarsavond in Nederland. Ook worden ze het hele jaar door op kermissen in Nederland en België in een oliebollenkraam verkocht. Oliebollen worden vervaardigd door met twee lepels een hoeveelheid beslag in een pan met hete olie te laten vallen en de zo ontstane, min of meer bolvormige oliebol bruin te laten bakken. Met behulp van een ijsboltang is het ook goed mogelijk een mooi ronde oliebol te vormen. …  Lees verder »

De groenteburger werd vooral in het leven geroepen speciaal voor de vegetariër die ook eens graag een burger tussen zijn broodje legde. Tegenwoordig zijn er vele variaties te vinden in de supermarkt en vind je hem ook steeds meer terug op de kaart in de vele restaurants. Niet alleen de vegetariër waagt zich aan deze burger, ook de gewone (vleeseter) man eet wel eens een groenteburger. Probeer daarom eens dit recept en geniet van je eigen zelfgemaakte groenteburger, uiteraard kun je met de groentes enorm variëren.  …  Lees verder »

Chakalaka is een pittige Zuid-Afrikaanse saus traditioneel geserveerd met brood, pap, stoofschotels of curry's. Om de vurige smaak in evenwicht te brengen, is het soms geserveerd met Amasi (dikke zure melk). Chakalaka vind zijn oorsprong in de wijken van Johannesburg. Er zijn vele variaties die vaak afhankelijk zijn van de regio en familiale traditie. Probeer het nu zelf met dit eenvoudig, lekker en pittig recept.  …  Lees verder »

Risotto met de kleuren van de kerst, tot stand gekomen met lekkere rijst, paprika en rode wijn. Ideaal al een vernieuwd kerstgerecht of om koud te serveren tijdens de gourmet op kerst- of oudejaarsavond. Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. De rijst wordt in bouillon gekookt en tijdens het koken worden andere ingrediënten toegevoegd. Het woord risotto is afkomstig uit het Lombardisch, de streektaal van Lombardije. Het lijkt etymologisch ook sterk op het Italiaanse riso dat 'rijst' betekent. …  Lees verder »

Verras je partner, familie of vrienden met dit bijzonder origineel en lekker kerst-recept. Heerlijke groenten gestoofd in de oven onder een lekkere bladerdeegkorst. Geserveerd met op smaak gebrachte krieltjes en vegetarische kerststerren. Ideaal voor het kerstmenu of tijdens de gourmet op kerst- of oudejaarsavond.   …  Lees verder »

Sushi is de laatste jaren helemaal hot & hip! Je hoort het zo ontzettend vaak dat mensen lekker uit eten gaan om sushi te eten. Sushi zelf maken is niet zo moeilijk, maar wel heel veel werk. Daarom zien de meeste mensen dat niet zo zitten. Maar om het jezelf gemakkelijk te maken kun je met de ingrediënten er ook een simpele salade van maken. De smaak van deze sushi salade is precies hetzelfde als de originele sushi en het is eenvoudig te bereiden en het staat binnen no-time op tafel! …  Lees verder »

Een heerlijke Vegetarische ovenschotel.  Wil men er nog vlees bij, dan zou ik wat spekjes uitbakken en over de  eerste laag uiringen leggen. …  Lees verder »

Top