1. Home
  2. wega
  3. Recepten van wega
Recepten van wega

Sperciebonen, zoals ze in Frankrijk gegeten worden. …  Lees verder »

Een lekker toetje. …  Lees verder »

Het echte originele franse recept. …  Lees verder »

Een heel bijzonder recept. Mosselen zoals ze alleen maar in de Charente Maritime worden gegeten! In feite is dit een voorgerecht van een 'repas champetre', een soort picnic. De rest van de maaltijd bestaat uit een stuk baguette (stokbrood) met worst (met scherpe mosterd uit Dijon!) en eventueel een ijsje toe. Als je echter een grotere hoeveelheid mosselen neemt (reken dan ca. 1 kg per persoon) is dit een uitstekend feestelijk hoofdgerecht. Laat het in dat geval voorafgaan door een vissoep, eet patates frites bij de mosselen en na de mosselen een stukje franse kaas (al dan niet met een groene salade) en besluit de maaltijd met fruit of ijs. …  Lees verder »

Een saus als vervanging van jus. …  Lees verder »

Een complete maaltijd, met vlees voor alles-eters of zonder vlees voor vegetariers. Omdat alles van te voren klaar gemaakt kan worden is het ideaal als je laat thuis komt en geen zin meer hebt om nog uitgebreid te gaan koken. …  Lees verder »

Een pasteibakje met een ragout van kalkoen. …  Lees verder »

Een gebakken aardappelpannekoekje, ter variatie op de gewone aardappel. …  Lees verder »

Een namaak ganzenlever voor diegenen die om humanitaire of financiele redenen geen echte ganzenlever willen eten. …  Lees verder »

Een verrukkelijke taart met een vulling van peren. …  Lees verder »

Een fris toetje van vers fruit …  Lees verder »

Gebraden konijn, in bier gestoofd. …  Lees verder »

Zoet-zilt voorgerecht …  Lees verder »

Top