1,5 kg asperges- 100 g verse tuinkruiden (peterselie, kervel, bieslook, zuring, tuinkers)- 4 hardgekookte eieren- 1 eetlepel mosterd- 4 eetlepels olie- 200 g boter- peper uit de molen- zout … Lees verder »
1,5 kg asperges- 100 g verse tuinkruiden (peterselie, kervel, bieslook, zuring, tuinkers)- 4 hardgekookte eieren- 1 eetlepel mosterd- 4 eetlepels olie- 200 g boter- peper uit de molen- zout … Lees verder »
De zoetzure smaak van appel en de milde anijssmaak van venkel doen het heel goed samen en hebben maar een beetje ondersteuning nodig. … Lees verder »
Portie kruimeldeeg (kant-en-klaar)- 2 appels- sap van een 1/2 citroen- 1 dl room- 1 ei- 100 gr Brugse Belegen kaas … Lees verder »
750 g aardbeien- 200 ml zwarte-bessenlikeur (cassis)- 8 blaadjes gelatine- sap van 1 limoen- 1 tot 2 eetlepels bloemsuiker. Voor de vanillesaus: 2 vanillestokjes- 6 dl melk- 1 kleine eetlepel maïszetmeel- 2 eidooiers- 400 g verse room- 40 g fijne suiker- 2 pakjes vanillesuiker- snuifje zout. Om af te werken: 250 g aardbeien- 1 flinke eerlepel bloemsuiker. … Lees verder »
Voor het ijs: 500g aardbeien- 125 g fijne suiker- 2 eetlepels citroensap- 1 eetlepel balsamico- zwarte peper uit de molen- 3 dl slagroom. Voor de salade: 300 g aardbeien- 2 eetlepels fijne suiker- 2 eetlepels balsamico- peper uit de molen- 1 takje verse munt. … Lees verder »
800 g aardappelen- 1 ui- boter- olie- 1 mespuntje suiker- 1 glas witte wijn- 200 g spekblokjes- 1 wijnglas bouillon- peper- zout- peterselie en bieslook … Lees verder »
- 800 g Ardens gebraad- 7,5 dl melk- 3 takjes tijm - 2 blaadjes laurier … Lees verder »
4 artisjokken-1 pakje opgerold kruimeldeeg- 2 eieren- 1 zakje geraspte gruyère (70 g)-1/2 citroen- 1/2 l melk- 30 g bloem- 30 g boter- geraspte muskaatnoot- zout en peper … Lees verder »
4 blaadjes brickdeeg- 4 stukken Chaumes- een beetje krulsla- 4 soeplepels rozijnen- 4 soeplepels pijnboompitten- 4 soeplepels olijfolie- 1 soeplepel Luikse stroop- 2 soeplepels wittewijnazijn- 1 eigeel … Lees verder »
300 g gemengde bessen (aardbeien, aalbessen, blauwe bessen...) - 1 zakje gelatinepoeder- 2 dl grenadine (of andere fruit- of muntsiroop) … Lees verder »
1 spaanse ui - 2 teentjes look- 0,5 dl olijfolie- 3/4l gezeefde tomaten- snuifje cayennepeper- zout- 400 g zalmfilet- 400 g zeewolffilet- peper van de molen- grof zeezout- 3 sneden toastbrood- 15 blaadjes verse basilicum- 3 eetlepels olijfolie- margarine- muskaatnoot- 400 g gnocchi- 8 broccoliroosjes- 1 kg gereinigde spinazie- 40 g gemalen parmezaan Voor de vinaigrette: 1,2 dl olijfolie van 1° persing- 5 eetlepels frambozenazijn- peper en zout … Lees verder »
1 kleine andijvie-. 2 kippenfilets (zonder vel noch been)- 40 g boter- 2 appelen- zout, peper Voor de vinaigrette 5 schoongemaakte- kippenlevers- 25 cl kippenbouillon- 2 eetlepels wijnazijn op oude wijze-5 eetlepels arachide-olie … Lees verder »
Voor 1 liter: 1 kg aardbeien. 150 g witte kandijsuiker. 1 liter Wodka … Lees verder »
4 blinde vinken- 600 g aardappelen- 300 g erwtjes (verse of diepvries)- 2 uien- blokje rundsbouillon- 100 g boter- 1/ 2 liter rode wijn- peper en zout- nootmuskaat … Lees verder »
1 bussel witte asperges- 2 eetlepels citroensap - 1 ui ¿ 100 g zuring- 30 g boter - maïsolie -1 afgestreken eetlepel vloeiende bloem - 1 eidooier- 1 dl room- 50 g verse kervel- peper uit de molen en zout … Lees verder »
20 middelgrote scampi- 2 limoenen- 2 grote vleestomaten- 1/2 komkommer- 8 tongfilets- margarine- peper en zout- 4 theelepels verse dille … Lees verder »
4 dikke,bloemig kokende aardappelen- 50 g bloem- 1 ei- 50 g gemalen kaas (bijvoorbeeld comté)- 2 sjalotjes- 1 teentje knoflook- 4 eetlepels gehakte tuinkruiden (peterselie, kervel, dragon, dille)- nootmuskaat- peper en zout. … Lees verder »
200 g bloem- 1,5 zakje gedroogde gist - 2 eetlepels amandel poeder - 1/2 koffielepel vanillepoeder - zout … Lees verder »
750 g aardbeien- 2 eetlepels bloemsuiker- 200 g slagroom- 1 pakje vanillesuiker- 75 g amandelkoekjes (amaretti) of schuimpjes (baisers)- 6 eetlepels advocaat- verse munt om af te werken. … Lees verder »
1 goede rijpe meloen type Spaanse canari- 2 eetlepels geraspte kokosnoot- 500 g kippenfilet- 200 g langkorrelrijst- 1 kippenbouillon Voor de vinaigrette 1 rose pompelmoes- 1 sinaasappel- 1 eetlepel alcoholazijn . 1 koffielepel fijne mosterd- 6 eetlepel arachide-olie- 1 eetlepel witte rum- tabasco- zout en peper … Lees verder »