1. Home
  2. vis_van_sonja
  3. Recepten van vis_van_sonja
Recepten van vis_van_sonja

300 g kibbeling 5 eetlepels slaolie 400 g verse roerbak groentemix (kant-en-klaar groentepakket) 1/2 eetlepel milde kerriepoeder 2 dl tomatensaus (zakje) 1/2 l blikje (420 g) abrikozen op siroop 1/2 dl cr??me fra??che of Room Fris 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries) …  Lees verder »

1 ui 1 groene paprika 1 groene peper 1 ontvelde vleestomaat 1 zachtzure appel 25 gr. boter 30 gr. bloem 500 gr. diepvrieskoolvisfilet 2.5 dl. koffieroom 1 el. citroensap 1 el. kerriepoeder 1 mespunt kurkuma 1 mespunt nootmuskaat 1 teentje knoflook zout …  Lees verder »

Op het gevaar af puristen te shockeren, hier een magnetronversie van de heerlijke Indonesische schotel van makreel met specerijen. …  Lees verder »

Visliefhebbers zullen dit gerecht zeker waarderen: scampi met groenten en kruiden, hier bereid in de magnetron. …  Lees verder »

Dit gerecht uit Suriname is snel, eenvoudig te bereiden en kleurrijk door zijn ingredi??nten. …  Lees verder »

4 roodbaarsfilet (ca. 150 g elk) 1 eetlepel sojasaus 2 grote gele paprika's 1 sjalotjev 5 eetlepels olijfolie 1.5 dl medium dry sherry of witte vermout 1?? dl visfond of visbouillon ?? theelepel tijm 125 ml slagroom zout, versgemalen peper 1 krop andijvie of 1 struikje thai tsai 3 eetlepels bloem …  Lees verder »

Een heerlijk hoofdgerecht .En het is nog snel klaar ook.Hoef je met dat warme weer niet zo lang in de keuken te staan. …  Lees verder »

800 g koolvisfilets 1 kg Zeeuwse mosselen 1 ui 2 stengels seldery 1 bosje peterselie 2 winterwortels 2 prei 1 sjalot 1 dl room Paar saffraandraadjes Paar eetlepels gehakte, gemengde, verse tuinkruiden Peper zout …  Lees verder »

4 moten verse tonijn van 100 g 1 eetlepel balsamicoazijn 3 eetlepels olijfolie 1 pot geroosterde paprika s, uitgelekt 1 ui 1 teen knoflook, geperst 2 theelepels gedroogde oregano 100 ml medium dry sherry zout versgemalen zwarte peper …  Lees verder »

1 gestoomde makreel (ca. 300 g) of 2 lichtgerookte makreelfilets Alternatief: warm gerookte zalm of verse zalm 3 stengels bleekselderij 3 gedroogde tomaatjes op olie sap van 1 citroen 1 dl visbouillon (van een tablet) 125 ml slagroom 2 takjes verse tijm (of gedroogd) zoutpeper …  Lees verder »

5 kg mosselen 1 groot stokbrood 1 groene selderij 3 uien 1 bosje peterselie 1 bosje verse dragon 1 takje verse tijm 2 glazen witte wijn 2 dl zure room 1 citroen boter peper zout …  Lees verder »

400 g tongscharfilet 200 g Atlantische zalmfilet 2 stuks prei, fijngesneden 2 uien, fijngesneden 200 g wortelen, in blokjes 15 lasagnevellen 200 g gemalen Nazareth-kaas 2 liter court-bouillon 3,5 dl visfumet 3,5 dl kreeftensoep 5 dl room 100 g boter 100 g bloem 0,5 l olijfolie een mespuntje cayennepeper enkele blaadjes marjolein peper zout …  Lees verder »

Dit heerlijke en snelle recept kan u zelfs daags voordien klaarmaken. Als u de hoeveelheden vermindert, bekomt u met een kleine zalmfilet of een halve zalmfilet voldoende voor 4 tot 6 personen. …  Lees verder »

Dit is een overheerlijk recept. En het is nog een slankrecept ook.Wat wil je nog meer!!!! …  Lees verder »

2 rogvleugels, gefileerd 500 g aardappelen 1 bosje lente-uitjes 100 g platte peterselie 100 g zuring 4 dl lichte kippenbouillon 15 g room 60 g boter 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel verkruimelde tijm peper grof zeezout voor de saus: 3 dl visfumet 1 takje tijm 1 theelepel zwarte peperbolletjes 1 eetlepel citroensap 90 g boter …  Lees verder »

500 g zeewolffilet 500 g zeeduivelfilet 10 Sint-Jakobsnootjes 10 sneetjes gerookt spek 10 tongscharfiletjes 10 filetjes van kleine zeebarbeel 1/2 dl tomatenketchup 50 g pickels een snuifje kerriepoeder 100 g gedroogde tomaten 2 dl olijfolie 2 lepels mosterd 300 g pasta (penne, tagliatelle, ...) 1 potje basilicum peper en zout …  Lees verder »

1 kg grote, ongepelde zoetwatergarnalen (diepvries) 1 kg trostomaten 1 ? 2 eetl. sambal 1,25 ml zure room of cr?me fra?che 6 teentjes knoflook 50 g boter of 5 eetl. olijfolie 2 eetl. gedroogde Proven?aalse kruiden peper zout …  Lees verder »

600 g kabeljauwfilet (vers of uit de diepvries) 2 rode paprika?s 4 knoflooktenen 1 zakje/bakje ?boemboe pepesan? 1 citroen of limoen 1-2 eetl. neutrale olie 4 blaadjes laurier …  Lees verder »

500 g zalmfilet, in 4 gelijke stukken 2-3 theelepels Chinese kruiden (vijfkruidenpoeder) 1 sinaasappel 200 g peultjes, schoongemaakt 25 g boter gesmolten …  Lees verder »

Top