1. Home
  2. uytdehaage
  3. Recepten van uytdehaage
Recepten van uytdehaage

Dit recept gelezen en aangepast naar eigen smaak. …  Lees verder »

Eten met vrienden die liever geen vlees willen eten, wel vis. …  Lees verder »

Heerlijk ijsachtig licht toetje, wat er mooi uitziet …  Lees verder »

SNELGEMAAKT …  Lees verder »

Broodachtig, te gebruiken bij koffie/thee en voedend zonder boter …  Lees verder »

Vis snijden, saus maken, lasagnebladen …  Lees verder »

Vis snijden, saus maken, lasagnebladen …  Lees verder »

Cake beslag met peren …  Lees verder »

Luchtige chocoladetaart met (amarena) kersen, bijna een soort grote ′bonbon′! …  Lees verder »

Luchtige chocoladetaart met (amarena) kersen, bijna een soort grote ′bonbon′! …  Lees verder »

500 g witte asperges/100g zalmfilet 3 eieren (splitsen) 25 g boter/ 30 g bloem en 1dl. slankroom 1 theel. suiker/ zeezout en peper naar smaak 30 g ontvelde in stukjes gehakte amandelen in droge koekenpan bruinen. Verwijder van 500 g asperges de harde ondereinden, schil ze goed af en snijd ze in stukjes van 1cm lang. Houd de kleine kopjes apart. Zet de rest op met weinig water, wat schillen, suiker plus zout, 10 min. koken. Maak ondertussen de roux van de boter en de bloem; voeg geleidelijk de koude room toe en roer goed op laag vuur! Voeg tenslotte nog 100 cc aspergevocht toe. Van het vuur af de drie eidooiers toevoegen evenals de in stukjes gesneden zalmfilet, asperges, met kopjes, zout en peper en amandelen. Ondertussen turbo-oven voorverwarmen op 180 graden. Als laatste de stijfgeklopte eiwitten met een metalen lepel onder voorgenoemd mengsel voorzichtig spatelen. Het totale mengsel overdoen in een beboterde schaaltjes (voor tweederde gevuld) en 35 minuten laten bakken. …  Lees verder »

500 g witte asperges/100g zalmfilet 3 eieren (splitsen) 25 g boter/ 30 g bloem en 1dl. slankroom 1 theel. suiker/ zeezout en peper naar smaak 30 g ontvelde in stukjes gehakte amandelen in droge koekenpan bruinen. Verwijder van 500 g asperges de harde ondereinden, schil ze goed af en snijd ze in stukjes van 1cm lang. Houd de kleine kopjes apart. Zet de rest op met weinig water, wat schillen, suiker plus zout, 10 min. koken. Maak ondertussen de roux van de boter en de bloem; voeg geleidelijk de koude room toe en roer goed op laag vuur! Voeg tenslotte nog 100 cc aspergevocht toe. Van het vuur af de drie eidooiers toevoegen evenals de in stukjes gesneden zalmfilet, asperges, met kopjes, zout en peper en amandelen. Ondertussen turbo-oven voorverwarmen op 180 graden. Als laatste de stijfgeklopte eiwitten met een metalen lepel onder voorgenoemd mengsel voorzichtig spatelen. Het totale mengsel overdoen in een beboterde schaaltjes (voor tweederde gevuld) en 35 minuten laten bakken. …  Lees verder »

Pittige notenpesto …  Lees verder »

Kun je 4-6 weken van te voren maken! Heerlijk, soort frisse Kerstcake en prima uitdelen. Blijft lang goed! Recept kan ook worden gehalveerd en dan tulbandvorm gebruiken …  Lees verder »

Top