1. Home
  2. unclesamskitchen
  3. Recepten van unclesamskitchen
Recepten van unclesamskitchen

Een heerlijke saus om te gebruiken bij het maken van chili con carne, in plaats van chilipoeder. Je kunt de saus ook als marinade gebruiken. …  Lees verder »

* Klassieke Denver-omelet *Dit traditionele Amerikaanse gerecht ontstond in Colorado en Utah. Oorspronkelijk was het een dik belegde boterham, die aan hardwerkende mensen werd voorgezet. De omelet op het brood was rijkelijk gevuld met ham, ui en groene paprika. Moderne koks doen van alles en nog wat door deze omelet, maar volgens het traditionele recept is ie het lekkerst. Doe er een flinke scheut ketchup over, of geef er zure room of een salsa bij. …  Lees verder »

* Romige maisgriesmeelpap *In het zuiden van de U.S.A. maakt maisgriesmeel of polenta deel uit van het dagelijkse leven. Dit klasieke gerecht eet men als ontbijt, met een schepje basterdsuiker erover. Geserveerd met een saus van garnalen en worst dient het als hoofdmaaltijd. …  Lees verder »

* Hazelnootpasta uit Oregon *Lekker op gegrilde kip of vis en natuurlijk op brood of crackers. …  Lees verder »

* Rode ingemaakte eieren *Een recept uit de keuken van de Pennsylvania Dutch, waaraan ik op 'unclesamskitchen' een artikel gewijd heb. …  Lees verder »

Een stevige kolonistensoep. In het recept wordt kippenbouillon gebruikt, vegetariers kunnen dat vervangen door groentenbouillon. …  Lees verder »

Een winterse lekkernij voor kinderen (?). Bij het maken van dit ahornsnoepje is verse sneeuw essentieel. Oude, harde sneeuw kan vervuild zijn en de hete stroop vraagt om een zacht, los oppervlak waarop de massa goed kan uitharden. Een recept uit New England. …  Lees verder »

* Citrusvruchtensalade *Vitaminerijke, opwekkende salade voor bij het ontbijt. Speciaal voor (snip)verkouden smullers, maar ook anderen zal het geen kwaad doen. …  Lees verder »

* Gegrilde grapefruit *Lekker als onderdeel van een uitgebreid ontbijt. Gebruik rode of roze grapefruit, de gele is voor dit recept iets te bitter. De kardemom kan weggelaten worden, maar geeft net even een bloemig accent aan de ahornsiroop. …  Lees verder »

* Jambalaya van groenten *Het is niet erg Cajun-like om geen vlees, vis of kip aan de jambalaya toe te voegen, maar toch schijnt dit een authentiek recept te zijn. …  Lees verder »

Sommigen beweren dat deze dressing oorspronkelijk voor salades was bedoeld, anderen zeggen dat hij als dipsaus voor gebakken courgettes diende. Hoe het ook zij, het is een Amerikaanse vinding. Als je de bereiding van de basisdressing eenmaal onder de knie hebt, kun je er variaties op maken door er andere verse kruiden of zelfs reepjes spek door te doen. De dressing maximaal 8 uren bewaren. …  Lees verder »

* Granola (geroosterde muesli) *Veel lekkerder dan voorverpakte muesli en eenvoudig zelf te maken. Na het mengen van de droge ingredienten hoef je er alleen nog maar warme honing met basterdsuiker door te roeren. Een snufje zout verbetert de smaak, maar je kunt het ook weglaten. Laat het mengsel goed drogen voordat je het in potten of plastic bakjes overdoet. Granola smaakt heerlijk met melk en plakjes banaan of met yoghurt en bosbessencompote of met ... vul zelf maar verder in. Uiteraard kun je de samenstelling naar eigen smaak en/of inzicht aanpassen. …  Lees verder »

* Havermout met rozijnen en kaneel *De verhouding tussen de havervlokken en de vloeistof moet 2:1 zijn. Het geheim van een romige pap is geduld: gaat het te snel, dan nemen de havervlokken de vloeistof niet goed op. Een bijkomend voordeel is dat de pap op laag vuur niet voortdurend doorgeroerd hoeft te worden. In dit recept wordt om te zoeten geen suiker gebruikt, maar rozijnen en in plaats van stroop geprakte bananen. …  Lees verder »

* Kaneeltoast *Verrukkelijke toast die bij het ontbijt gegeten kan worden, maar even goed 's middags bij de thee. …  Lees verder »

* Stoofpot van gerst met linzen en groenten *Aan dit gezonde, kleurige, eenpans-stoofgerecht van graan, groenten en peulvruchten komt geen vlees te pas. Opdienen in kommen en er een groene salade en warm (boeren)brood bij geven. …  Lees verder »

* Bosbessensiroop *Verse bosbessensiroop is een ware traktatie. Er gaat flink wat suiker bij, zodat de siroop lang houdbaar is. In de koelkast blijft hij 2 maanden goed. Ook heerlijk op wafels, pannenkoeken, wentelteefjes en ijs! …  Lees verder »

* Kip-gumbo a la Eula Mae Dore *Je hebt gumbo's en gumbo's, aldus mijn bron, maar die van Eula Mae Dore is absoluut de lekkerste. Hoewel deze stevig gekruide stoofschotel met vis en schaaldieren, eend en wild kan worden gemaakt, hield mevrouw Dore het simpel: met kip en worst. Zij bindt haar gumbo niet met de traditionele okra, maar met file-poeder dat ze het liefst zelf maakt van de bladeren van de sassafrasboom. Om deze gumbo te maken zul je het file-poeder bij een delicatessenzaak moeten kopen. Al een heel klein beetje maakt de gumbo lekker dik. Als je het poeder in de pan doet, wordt je gumbo draderig. Zet daarom liever een kommetje van het poeder op tafel, zodat iedereen zoveel kan nemen als hij het lekkerst vindt. Behalve wijn smaakt ijsthee met munt erg goed bij gumbo. …  Lees verder »

* Artisjok dip *Verrukkelijke, bijzondere, warme dipsaus uit New England voor o.a. crackers, stokbrood, maischips (ik weet even niet meer hoe ze heten), enz. Ook erg lekker bij gebakken aardappeltjes... …  Lees verder »

Top