1. Home
  2. una_buona_forchetta
  3. Recepten van una_buona_forchetta
Recepten van una_buona_forchetta

Oorspronkelijk recept uit de tijd van de Bijbel. Een bijbelse kruidensoep, waarin zeven bittere kruiden werden verwerkt, die symbolisch zijn voor de zeven smarten van de Heilige Maagd Maria. Op de zesde vrijdag van de Vasten werd het Maal van de Zeven Smarten gegeten. …  Lees verder »

Zelfbedacht toetje. Heerlijk romig en zoet met een pitje van de bosbessen. …  Lees verder »

De Subacio is de heilige berg ten zuiden van Rome waar Sint Benedictus zich aan het begin van zijn kloostertijd terugtrok om als kluizenaar te leven. In het kleine klooster dat nog altijd op die plek staat blijven de monniken verheugd in de voetsporen van Sint Benedictus treden. Het klooster trekt het hele jaar door veel bezoekers om o.a. de fraaie middeleeuwse fresco's te bezichtigen. …  Lees verder »

Als je zelf de pasta wilt maken, doe dan de truffels een paar dagen met de eieren (in de schaal) in een pot. Pasta die je met deze eieren maakt zal een rijke truffelsmaak hebben. Voor dit recept is verse pasta natuurlijk het beste. Puur, puur en puur. …  Lees verder »

Deze ijsthee heb ik zelf bedacht vandaag. Met deze hitte een tractatie: echt heel lekker en fris! …  Lees verder »

Deze combinatie van gerechten is zalig met dit warme weer. Een lekkere caprese erbij, een niet te zwaar Italiaanse wijntje en je waant je met wat fantasie in het prachtige Italie... Dolce vita... …  Lees verder »

Pesto is de prins onder de Liguriaanse schotels. In geen enkele stad ter wereld wordt zoveel gebruik gemaakt van basilicum als Genua en nergens heeft het kruid zoveel geur als daar. De smaak van een geweldige pesto is afhankelijk van dit frisse kruid. …  Lees verder »

Sint Cassianus is een van de meest welsprekende vertolkers van het vroege kloosterwezen, dat ontstond in de woestijnen van Palestina en Egypte. In Frankrijk bracht hij de kloostertraditie in al haar oorspronkelijke zuiverheid over op het volk, tot aan zijn dood in 433 na Chr. …  Lees verder »

400 gr geschilde aardappelen 200 gr afval van asperges (schillen en uiteinden) Peper Zout Boter 2 el gesnipperde bieslook 2 el mayonaise 1 klein potje zalmkuit Enkele topjes dille  …  Lees verder »

500g capellini, 200g venkel, 4 sinaasappels, 1 citroen, 1 eetlepel wijnazijn, een noot boter, 40g roze peperbessen(ingelegde), 2 eetlepls dille, 8 stengels bieslook, olijfolie, peper en zout, 200g gerapte kaas.  …  Lees verder »

Het menu voor ons huwelijk bevat o.a. een "paprika coulis". Hier het recept. …  Lees verder »

Top