1. Home
  2. twentseros
  3. Recepten van twentseros
Recepten van twentseros

500 g Nicola aardappelen 1 citroen 1 sinaasappel 4 takjes koriander 1 knoflookteentje 1 el olijfolie …  Lees verder »

Ingredienten Voor het deeg: 2 eieren 250 g bloem 175 g roomboter 80 g rietsuiker snufje zout voor de vulling: 750 g Elstar appels 50 g rietsuiker 100 g krenten, geweekt in lauwwarm water 50 g geschaafde amandelen 50 g walnoten schil van 1 citroen snuf kaneel zakje vanillesuiker poedersuiker, bij het serveren  …  Lees verder »

Ingredienten Fruitspiesjes met chocola: 1 banaan 1 appel 1/2 ananas 1 bakje aardbeien 400 g pure chocolade extra nodig; dikke houten satéprikkers Cruesli-lollies: 6 el cruesli 200 g witte chocola extra nodig: bakpapier houten stokjes Wrap-op-een-stokje: 3 bloemtortortilla`s bakje humus (koelvak supermarkt) pot geroosterde paprika handje spinazieblaadjes extra nodig: plasticfolie prikkertjes …  Lees verder »

Ingredienten Voor de vulling: 300 g half-om-half gehakt 1 bos-ui, fijngesneden 1 kleine ui, gesnipperd snuf kerrie 1/2 rood pepertje, fijngesneden 3 cm gemberwortel, geraspt 1 teentje knoflook, fijngehakt 1 tl sambal 1 el chili-saus 1 el gehakte groene kruiden naar keuze 1 el bloem olie, om in te vetten 4 plakjes bladerdeeg 1 eierdooier 1 el sesamzaadjes Voor de atjar: 1 kleine komkommer 2 el taugé 50 ml witte wijnazijn snuf kerrie 1 el gembersiroop …  Lees verder »

Ingredienten 1/2 knolselderij 500 g aardappel, vastkokend 1 winterpeen 100 g doperwten, vers of diepvries 3 stengels bleekselderij 300 g vlees (restjes stoofvlees, ham etc) 1 appel 2 augurken 1 rode ui 1 el mosterd 3 el mayonaise 1 el zure room 1 el peterselie, gehakt …  Lees verder »

Ingredienten 2 kg spareribs Voor de kook-marinade: 4 l water 4 runderbouillonblokjes 4 teentjes knoflook, fijngesneden 200 ml gembersiroop 200 ml ketjap manis 200 ml Japanse sojasaus 3 el sambal manis 2 stengels citroengras Voor de tweede marinade: 100 ml ketjap 1 tl cajunkruiden 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 el sambal badjak 100 ml pannenkoekenstroop Voor de salade: 8 stronken witlof 2 hardgekookte eieren, gehakt 1 el peterselie, gehakt 2 stengels bosui, gehakt 2 sinaasappels, gepeld en in stukjes 1 appel, geschild en in blokjes 1 rode ui, gesnipperd 2 el ketchup 2 el mayonaise …  Lees verder »

Ingredienten Voor de saté: 600 g varkenshaas Voor de marinade: 2 el ketjap manis 2 el Japanse sojasaus 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 tl bruine basterd Voor de pindasaus: 4 el pindakaas 1 tl sambal manis 1 el ketjap 3 cm verse gemberwortel, geraspt Bij het serveren: potje atjar potje gebakken uitjes stokbrood …  Lees verder »

Ingredienten Voor de Gordon Bleu: 4 kipfilets, liefst biologisch 4 plakken jonge kaas 4 plakken beenham desgewenst 4 tl truffelpasta (delicatessenwinkel) 2 eieren, losgeklopt 2 el bloem 100 g paneermeel olie, om in te bakken. Voor de salade: 300 g fusilli (wokkelpasta) 2 el mayonaise 2 el crème fraîche 1 rode paprika, in kleine blokjes 1 rode ui, in ringen 3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes 1 el gehakte peterselie 1 citroen in partjes …  Lees verder »

Voor de pasteitjes: 500 g shoarmavlees 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngehakt 3 el olijfolie 1 pakje deeg voor hartige taart (diepvries, 10 plakjes) 1 bosje gehakte peterselie| 1 el zongedroogde tomaatjes, fijngehakt 1 ei Voor de salade: 1 krop andijvie, gewassen 2 tomaten, in partjes 1 bosje munt Voor de knoflookdressing: 4 teentjes knoflook 4 el mayonaise 1 el witte wijnazijn 1 tl gembersiroop 1 el melk …  Lees verder »

2 x 500 g rib-runderlappen, in stukken 2 el bloem 50 g boter 1 rundvleesbouillontablet 3 kruidnagels 1 laurierblaadje 1 el azijn 1 kg aardappels vastkokend (zak 3 kg) 2 flesjes zonnebloemolie (a 1 liter) …  Lees verder »

5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, pak a 450 g) 1 schaal nasi/bami groentemix (500 g) 300 g rundergehakt 1 zakje mix voor nasi (48 g) 1 theelepel sambal 1 eetlepel ketjap 3 eieren 1 pot atjar tjampoer (680 g) …  Lees verder »

3 bollen knoflook 30 g boter 3 uien, gesnipperd 3 laurierblaadjes 1 mespunt kruidnagelpoeder 3 eetlepel bloem 375 ml slagroom 1 1/2 kippenbouillontablet …  Lees verder »

4 el wokolie 1 duopak gerookte spekblokjes (250 g) 2 uien, gesnipperd 1 tl sambal oelek 250 g winterpeen, in dunne halve plakjes 1 prei, gewassen en in halve ringen 2 zakken noedels wokmix (a 2 x 150 g) 3 el ketjap manis …  Lees verder »

Lekker bijgerecht …  Lees verder »

Een heerlijk hoofdgerecht,ook kun je dit als hapje of tussendoortje serveren …  Lees verder »

Een heerlijk rozijnenbrood …  Lees verder »

Top