1. Home
  2. the_pumpkin_patch
  3. Recepten van the_pumpkin_patch
Recepten van the_pumpkin_patch

Pompoen op een andere manier Nu als Pompoenpuree Verassend, smakelijk, en nog gezond ook.   …  Lees verder »

De Aziatische keuken heeft mijn voorkeur. Het past goed bij/in het klimaat van mijn woonplaats. Dat is maar toeval , zelfs in het koele Nederland was dat al zo. De courgettes of zucchini worden ook hier aangevoerd en daar wilde ik "iets" mee doen. Vandaar dit recept met een knipoog naar India. Snel, zo pittig als je zelf wilt en niet moeilijk! …  Lees verder »

Als in de Lage landen de eerste herfststormen verschijnen en er met de dag meer ovenschotels op Smulweb worden geplaatst vallen in mijn woonplaats, bij wijze van spreken, de mussen nog steeds van het dak. Alleen, mussen wonen in noordelijker streken. Dit is eigenlijk een koude pittige soep, prima voor lunch op tropische, windstille dagen. Verhuizen of emigreren is niet nodig, warm smaakt deze soep ook prima! …  Lees verder »

Zomers en snel. Gevouwen in een tortilla of er naast. *Pepitas zijn groene pompoenzaden, verkrijgbaar bij oa. de reformwinkel. volg de link om er iets over te lezen.   …  Lees verder »

Een variatie op mijn zelfgemaakte mangochutney! …  Lees verder »

De gemakkelijkste pompoenchutney die ik ken, al heb ik het zelf liever wat kruidiger. …  Lees verder »

Al sinds de 15e eeuw v.Chr. zijn "Aguas frescas" een dorstlessende Mexicaanse & Latijns Amerikaanse traditie. Azteekse boeren roeiden hun kano`s tot in Mexico-stad met vers fruit wat ze pureerden en vermengden met water. Een verfrissende drank voor erg warm weer en/of een nog hetere keuken. Ondertussen zijn deze drankjes al veel verder doorgedrongen, als het erg warm is smaken ze overal. Agua fresca kan worden gemaakt van oa. gedroogde hibiscusbloemen, rijp of overrijp fruit, en rijst, maar ook van komkommer. Water, fruit, wat suiker en een smaakmaker als limoen is alles wat nodig is. …  Lees verder »

Zelfgemaakt snelrecept! Lees ook even het  mini-artikel over pumpkin_pie_spice. …  Lees verder »

Apart bijgerecht Mooi van vorm en kleur. Weer eens wat anders Voor pompoensoorten zie Pompoenen Deel 1  …  Lees verder »

Lekker als extraatje met pompoensoep. Vragen over Pepitas? Klik hier! …  Lees verder »

Pittige snack van pompoenzaadjes. Lekker bij de borrel of als tussendoortje. Voor meer informatie over Pepitas klik hier! …  Lees verder »

Snoep met pompoenzaadjes. Lekker plakkerig en zoet karweitje. Leuk om uit te delen en niet echt veel werk. Voor een verjaardag of een Halloween feestje. TIP Gebruik voor dit recept pepitas, de zacht smakende pompoenzaadjes die zo popular zijn in Mexico. Voor meer informatie hierover zie artikel Pepitas Klik hier!   …  Lees verder »

Gebruik voor dit recept een Delicata! Deze ovale gestreepte pompoen heeftn zachtere schil dan andere winterpompoenen. De smaak past heel goed bij appels, cranberries, en ander herfstfruit. Voor pompoen info zie artikel; Pompoenen Deel 1 Klik hier! …  Lees verder »

Top