1. Home
  2. tapas_enz
  3. Recepten van tapas_enz
Recepten van tapas_enz

Rundvlees met aubergine. De letterlijke vertaling van dit gerecht is 'oude kleren'. Het gerecht is snel klaar, kleurig & voedzaam & de overlappende plakjes lijken vaak op gerepareerde broeken. Gewoonlijk wordt het gemaakt met vlees van de cocido, maar u kunt ook restjes gekookt vlees gebruiken die u in de diepvries bewaart. …  Lees verder »

Kwartels in knapzakjes. De 'knapzak' heeft tegelijk betrekking op de groene paprika`s waarin de kwartels worden geserveerd, als op de jagerszak. Waarschijnlijk werd het recept oorspronkelijk gebruikt voor nog kleine vogels, die druiven stalen uit de wijngaarden in Rioja! …  Lees verder »

Gebraden lamsvlees met citroensap. Het lamsvlees in Oud-Castilie is fantastisch. In restaurants wordt het dier in zijn geheel gebakken in grote, koepelvormige ovens. Thuis wordt het meestal gebakken met citroensap. Dit is een van de lekkerste manieren om vetvrij vlees te bakken. …  Lees verder »

Perfecte linzen. In Oud-Castilie worden linzen bereid met organen als hart, lever & nieren of, net als andere peulvruchten, met stukken van het varken. Lekker bij gebakken worst of chorizo. …  Lees verder »

Oom Lukas` kruidige bonen. Een kruidige bonenschotel, die beroemd werd door een bareigenaar in Madrid in de 19e eeuw Hij bedacht het recept echter in het zuiden & de kruiden zijn Arabisch. …  Lees verder »

Kaaspuddinkjes. Lekker als lunchgerecht met een salade erbij. …  Lees verder »

Sinaasappelsalade met knoflook & rode wijn. Een warm-weersalade, waarin ook de sterke verbintenis tussen het westen & het zuiden van Spanje tot uitdrukking komt. Het is eigenlijk een salade van restjes, maar hij kan zeer kleurrijk zijn. …  Lees verder »

Speciale aardappelen. Dit is een aardappelschotel die uitstekend vooraf kan gaan aan geroosterd vlees, maar die met wat zalm uit blik erover ook geschikt is als bescheiden hoofdgerecht. …  Lees verder »

Suikertoostjes. Bereid met melk zijn deze toostjes erg geliefd bij kinderen. Maar met wijn zijn ze ook geschikt als nagerecht voor volwassenen. Ze worden het mooist als u stokbrood gebruikt. …  Lees verder »

Konijn met saffraan. Konijn met de smaak van La Mancha - sterk gekruid met tijm & komijn, die bijna een millenium geleden werd ingevoerd door de Arabieren toen ze saffraan kwamen planten. …  Lees verder »

Patrijzen in wijn met nieuwe aardappels. Een gerecht uit Toledo, waar het schieten van patrijzen een populaire sport is. De smaak van de vogels komt goed uit door de pikante saus. …  Lees verder »

Biefstuk met gevulde olijven. Grote stukken vlees zijn populair in Madrid; zelfs de middenklasse eet zeer veel vlees & weinig groenten. De ansjovis & olijven in dit recept smaken heerlijk bij het vlees. …  Lees verder »

Lekker spaans bijgerecht …  Lees verder »

Baskische Schelvis, lekkere visschotel …  Lees verder »

Dit is zo 'n recept dat je lekker even maakt op een warme dag, dit gerecht doet je terugdenken aan de vakantiezon. De voorbereiding kost maar 10 minuten. Het is een fris recept vanwege de tomaat. De combinatie met de vis en de tomaat is heel smakelijk. De olijven geven een aparte smaak aan het geheel. …  Lees verder »

Mexicaanse avocado met garnalen, lekkere tapa of voorgerecht …  Lees verder »

Warme knoflooksoep. Zeer geschikt als lekker lunch- of voorgerecht …  Lees verder »

Andalusische koude tomatensoep, nog een manier om deze beroemde Spaanse soep te bereiden. Moet 2 uur koelen!!! …  Lees verder »

Galicische bonensoep. Een heerlijke Spaanse maaltijdsoep. …  Lees verder »

15-minutensoep. Snel te bereiden soep. Handig voor noodgevallen. …  Lees verder »

Top