1. Home
  2. stippievld
  3. Recepten van stippievld
Recepten van stippievld

Masalakip met kouseband, heb dit recept gekregen van een surinaamse vrouw en deel dit graag, ga zelf ook aan de knulsel. dus beetje naar eige smaak invullen beetje meer van dit of dat. ik doe nooit het ei vind ik pers. niet zo lekker. maar hoort er wel bij. roti koop ik altijd , is makkelijker dan maken hihihi …  Lees verder »

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpapping, schroei de zalm op de huid 4 a 5 minuten in een koekenpan op matig vuur,keer de vis om en dan nog 1 minuut. tot dat je het met een vork kan losmaken anders iets langer. dus net ondoorzichtig. leg de vis op een stuk folie en vouwe dat losjes dicht. zodat het warm blijft. meng de alle ingredienten in een kom om ze later bij de vis te serveren. kom/bord laagje rijst dan de vis in snippers erboven op, dan de saus die je hebt gemaakt. super gezond, en slank en vooral lekker. …  Lees verder »

1 kg schouderkarbonade, blokjes gesneden 3 medium aardappelen, blokjes gesneden 2 medium wortel, blokjes gesneden 1/2 cup rozijnen (optie) 1 rode paprika, gesneden 1 groene paprika,gesneden Half blikje tomaten puree, de grote 100 g liver spread ( originally, we use fresh pork liver but since it`s very difficult to find a good liver, I substitute) als je dit lekker vind 1 medium uien, fijngesneden 2 knoflook, fijngesneden Marinade 2 laurier 1 cup Sprite ( Yes, Sprite.) 4 tablespoons soy sauce 2 tablespoons lemon juice 1 lemons, zest of, only ground black pepper  …  Lees verder »

Gewoon lekker en ziet er wat glazig uit van binnen maar dat hoort. dit is geen eigen foto. schoonzusje heeft de foto …  Lees verder »

Deze stoofpot is heel veelzijdig, omdat u er allerlei soorten vis en verschillende groenten en kruiden in kunt verwerken. ik heb de garnalen achterwege gelaten ivm de kids …  Lees verder »

Dit recept zegt alles. Je hebt niet meer dan een paar minuten nodig om een paar diepvrieszak- ken vol te stoppen met varkensribbetjes en kip, olie en smaakmakers. En dan, nadat je die een dag of zo onbekommerd hebt laten marineren in de koelkast, kieper je de inhoud van de zakken in een braadslee, die je in de oven zet. Je input is minimaal, maar het resultaat is een groot feestmaal dat huiselijk en hartelijk is en iedereen gelukkig maakt, inclusief jou. …  Lees verder »

4 scharrelkippenpoten (of gewone) 1 tl szechuanpeperkorrels 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder 1-2 el olijfolie 2 uien, in dunne ringen 1 el geraspte verse gemberwortel 2 el vloeibare honing een scheut droge witte wijn 400 ml Kippenbouillon 1 tl maizena gemengd met 1 el water (naar wens) …  Lees verder »

Voor de echte sambaleters onder ons …  Lees verder »

Als je geen ovenvaste pan heb, doe het gewoon op het gas, gaat net zo goed. …  Lees verder »

*4 a 5 tomaten *125 gram spekblokjes (meer is lekkerder) *1,6 kilo aardappelen *scheutje warme melk *1/2 theelepel nootmuskaat *1 beker creme fraiche *400 gr fijngesneden andijvie *versgemalen peper en zout …  Lees verder »

* 1 pak spliterwten (500 g), gewassen * 1 knolselderij, geschild en in blokjes * 1 winterpeen (250 g), geschild en in plakjes * 2 schouderkarbonades (schaal 360 g) * 200 g zuurkoolspek (stukje) * 2 liter rundvleesbouillon (van tablet) * 2 preien, in ringen * 1 zakje selderij blad (40 g), fijngesneden * 1 rookworst, Gelderse (350 g), in plakjes * 8 plakjes roggebrood, Fries (pak 500 g) * 100 g katenspek (plakjes) …  Lees verder »

Lekker als bijgerecht en/of op een verjaardag, …  Lees verder »

Ik vind het echt super makkelijk en echt lekker. …  Lees verder »

Heerlijke saus, kan bij pasta, en ravioli of gewoon turks brood …  Lees verder »

Top