1. Home
  2. stienemie
  3. Recepten van stienemie
Recepten van stienemie

2 verse vijgen, 1 nectarine, 1 bakje aardbeien, 4 eetlepels geklopte room, 20 blaadjes munt, wat lavendelbloempjes, 2 dl champagne, 3 eetlepels honing (acacia), 1 granaatappel, 1 koffielepel gehakte gember. …  Lees verder »

1 teentje look, 1 sjalotje, 4 dl geklopte room, Sap van een halve citroen, 250 gr pasta, 150 gr krabvlees, 5 groene asperges, 5 witte asperges, maanzaad, paprikapoeder, wat boter. …  Lees verder »

1 vel bladerdeeg 22 cm doorsnede, 175 gr broyage ( 1/2 bloemsuiker en 1/2 amandelpoeder), 70 gr Vitelma finesse, eieren, 250 gr bloem, wat saffraandraadjes, 1/4 pompoen, 4 eetlepels suiker. …  Lees verder »

1 stronk selder, 24 diepe of platte oesters, 12 schijfjes verse zalm, 1 sjalotje, 120 gr. Boteri, 2 dl champagne, 8 schijfjes truffel of 1 eetlepel truffelpuree. …  Lees verder »

1 meloen naar keuze, maanzaad, mie, 1 dl melk, 2 mandarijntjes, 2 eetlepels marmelade van appelsien, olie, muskaat druiven, 150 gr melkchocolade, 1 mango. …  Lees verder »

1 kg mosselen, 1/2 selder, peterselie, 1/2 de fles witte wijn, 6 mandarijntjes, 10 peultjes, boter, 1 wortel, 1 stronk prei, maanzaadjes, munt. …  Lees verder »

1 bakje champignons, wat peultje, 2 wortelen, 1 ui, 1 stuk prei, 1 stronk mais, Macaroni, 250 gr mignonette, 1 mergpijp, 1 bolletje mozzarella, 2 tomaten, 1 aardappel, marjolein, 1 bouillonblokje naar keuze. …  Lees verder »

1 vel bladerdeeg van 22 cm doorsnede, 150 gr chocolade, 150 gr fama, 150 gr bloemsuiker, 5 eierdooiers, 3 eiwitten. …  Lees verder »

6 eetlepels olijfolie of andere olie, 400 g droogkokende rijst, 1 middelgrote zeer fijn gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook uit de knijper, 1 sachet saffraan, zout, 150 g kipfilet, 1/2 kippenbouillontablet, 1 stukje foelie zo groot als een postzegel, 200 g gekookte grote garnalen of gamba?s, 2 eetlepels citroensap, 1 blik doperwten (220 g) of 1 pak uit de diepvries (250 g), 3 theelepels geurige azijn, 1 eetlepel goudgele mosterd, flinke mespunt suiker, soja, worcestersaus of aroma. …  Lees verder »

8 panklare mosselen, 2 eetlepels azijn, 4 gekneusde peperkorrels, enkele peterseliestelen, zout, 1 middelgrote artisjok, 3 eetlepels citroensap, 4 drumsticks, 5 eetlepels olijfolie of andere olie, 200 g in smalle repen gesneden varkensfilet, 100 g in blokjes gesneden ham, 150 g in plakjes gesneden chorizo of smalle salami, 100 g schoongemaakte inktvisjes, 2 middelgrote groene of rode paprika?s, 1 blik prinsessenbonen (220 gram), 1 teentje knoflook uit de knijper, 2 grote gepelde tomaten zonder zaad, 1 theelepel pikant paprikapoeder, 100 g filets van schelvis of koolvis, eventueel vissticks, 1 sachet saffraan, peper uit de molen, 400 g gewassen rijst, 1 kippen-, vlees- of tomatenbouillonblokje, 8 gekookte gepelde grote garnalen of gamba?s, 2 eetlepels fijngehakte peterselie. …  Lees verder »

1 kip van 750-800 gram, 8 eetlepels olijfolie of andere olie, 100 g varkenspoelet, 150 g kleine saucijsjes of gekruide verse worst, 250 g panklare mosselen, 1 kleine grof gesneden ui, 4 geplette peperkorrels, 2 eetlepels azijn, enkele peterselie-stelen, zout, 1 grote zeer fijn gesnipperde ui, 1 teentje knoflook uit de knijper, 1 laurierblad, 4 middelgrote gepelde tomaten of 1 blik (400 g), 100 g chorizo of smalle salami, 1/2 rood Spaans pepertje, 150 g inktvis, 1 pak doperwtjes uit de diepvries (225 g) of 1 blik (220 g), 1 grote of 2 kleine groene paprika?s, 400 g rijst, 1 sachet saffraan, 1 kippen-, vlees- of tomatenbouillontablet. …  Lees verder »

2 bananen, 4 eetlepels bloemsuiker, 4 eetlepels amandelschilfers, wat boter, 2 eetlepels kokosmelk, 4 eetlepels mascarpone, 8 eetlepels witte wijn, 2 eetlepels witte chocolade, 2 eetlepels basilicum, wat gember, 2 peren, 100 gr Soubri noedels. …  Lees verder »

1 Chinese of 1 witte kool, 8 scampi?s, 1 stoofprei, 1/8 Japanse wortel, 1 stengel citroengras, 1 teentje look, 1 eetlepel gehakte gember, 2 eetlepels gehakte koriander, 4 eetlepels water, 2 eetlepels witte wijnazijn, 125 gr boter. …  Lees verder »

2 witloofstronkjes, 1 appel, 8 schijfjes gerookte heilbot, 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels honing, 4 eetlepels witte Balsamico azijn, Enkele blaadjes munt. …  Lees verder »

16 champignons, 1 doosje verse geitenkaas, 2 eetlepels gehakte bieslook, 2 eetlepels pijnboompitten, wat water. …  Lees verder »

1 vel bladerdeeg 22 cm doorsnede, 175 gr broyage ( 1/2 bloemsuiker en 1/2 amandelpoeder), 70 gr Vitelma finesse, eieren, 250 gr bloem, wat saffraandraadjes, 1/4 pompoen, 4 eetlepels suiker. …  Lees verder »

100 g gepelde amandelen, 1/8 l melk, 2 wortelen, 250 g fijne suiker, 1 koffielepel koriander, 1/4 l room, 6 blaadjes gelatine. …  Lees verder »

Voor de rijstballetjes : 200 g rondkorrelige rijst, 1/2 l melk, 100 g boter, 1/2 stokje kaneel, 50 g grof gehakte amandelen, 2 eetlepels gehakte pistaches, zout. Voor de kardemommelk: 1/2 l melk, 400 g suiker, 2 kardemombolletjes, 1 mespunt kaneel. …  Lees verder »

1/2 l water, 100 g griesmeel, 120 g fijne kristalsuiker, 1 eierdooier, 80 g boter, enkele saffraandraadjes. …  Lees verder »

Voor de rode wijngelei : 1/4 l krachtige rode wijn, 1/2 koffielepel Jamaicapeper, 1 stokje kaneel, 2 eetlepels citroensap, 100 g suiker, een scheutje rum, 4 blaadjes gelatine. Voor de witte wijngelei : 1/4 l zoete witte wijn, 2 eetlepels citroensap, een mespunt nootmuskaat, 1/2 koffielepel engelwortel, 100 g fijne suiker, 4 blaadjes gelatine. Voor het garnituur: fijne suiker. …  Lees verder »

Top