1. Home
  2. stamppot
  3. Recepten van stamppot
Recepten van stamppot

1 kg aardappels 600 g panklare boerenkool 2 rookworsten a 250 g 50 g boter of margarine 1 el azijn zout, peper (uit de molen) 4 plakken bakbacon 300 g panklare prei 10 Amsterdamse uitjes 2 el paprikasalade (uit potje) mosterd …  Lees verder »

500 g aardappels 500 g panklare koolraap 600 g panklare boerenkool 300 g shoarmavlees ? el tijm 25 g boter of margarine 1 el azijn zout, peper (uit de molen) …  Lees verder »

1 kg aardappels 600 g panklare boerenkool 50 g boter of margarine 1 el azijn zout, peper (uit de molen) 2 bosuitjes 2 tomaten 250 g Hollandse geitenkaas in blokjes …  Lees verder »

750 g aardappelen 1 forse struik bleekselderij zout 250 g gekookte mosselen bloem 150 g gepelde garnalen 2 el olie bladselderij  …  Lees verder »

750 g aardappelen zout 8 kleine struikjes witlof 250 g kipfilet 3 eetlepels boter of margarine 200 g ?blauwe? kaas 1 blikje ananasstukjes …  Lees verder »

750 g aardappelen zout 500 g gesneden boerenkool 10 Amsterdamse uien 300 g bloedworst in blokjes 2 el boter of margarine 1 tl sambal …  Lees verder »

750 g aardappelen zout, peper 750 g kleine spruiten 200 g oude brokkelige kaas (bijv. parmezaanse) 200 g cashewnoten nootmuskaat 2 el boter of margarine  …  Lees verder »

750 g aardappelen 500 g gesneden witte kool 300 g gesneden rode kool zout 50 g boter of margarine peper, kerrie 500 g speklappen mosterd 4 kleine bananen bloem 50 g boter …  Lees verder »

2 kg aardappelen, zout, 1 kg spruitjes, 750 g malse hamlappen, 2 zakjes gyroskruiden, boter, olie Zet de aardappelen op met wat water en zout en kook ze plm. 10 minuten Doe dan de spruitjes erbij en kook alles nog zo'n 15 minuten tot het gaar is Bak ondertussen al roerend op hoog vuur het gemarineerde vlees in de wok of de hapjespan (plm. 10 minuten).Giet de aardappelen met spruitjes goed af en stamp of roer het mengsel goed door elkaar. Roer het gyrosvlees erdoorheen. Eventueel boter toevoegen om het wat smeu?ger te maken.  …  Lees verder »

750 g aardappelen 750 g winterwortels 250 g uien zout 200 g chorizo of salami 1 grote sappige handsinaasappel peper, zout …  Lees verder »

750 g aardappelen 250 g wortels 1 grote ui 250 g prei ? groene paprika 3 dl tomatensap enkele takjes lavas peterselie peper, zout 250 g belegen Leidse kaas 100 g gepelde pinda?s …  Lees verder »

750g aardappelen 500 g prei 500 g sperziebonen zout 300 g casselerrib in dikke plakken boter 2 theelepels karwijzaad …  Lees verder »

1 kg aardappelen (afkokers) zout ca. 2 dl warme melk 20 g boter peper 800 g andijvie 250 g blauwgeaderde kaas (Danish blue, Gorgonzola, Castello blue) 100 g cashewnoten  …  Lees verder »

Top