Kaasfondue. Er bestaan verschillende versies van deze hete kaasdip. De klassieke Zwiterse kaasfondue wordt gemaakt van harde kazen als emmentaler en gruyere en iets zachtere zoals appenzeller. Dit basisrecept is voldoende voor vier tot zes personen en kan gebruikt worden als richtlijn voor uw persoonlijke variant op kaasfondue. Gebruik in plaats van witte wijn eens bier, cider, appelsap of melk, of voeg cognac in plaats van kirsch toe. Of u kunt een deel van de kaas vervangen door een pittiger soort, zoals belegen of blauwe kaas. …
Lees verder »
-
Bewaard
14
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
400-500 g kalffricandeau, 4 eetl olijfolie, 2 eetl paneermeel, 4 gepelde tomaten zonder zaad, 1 gesnipperd teentje knoflook, flinke mespunt tijm, peper uit de molen, zout en 1 dl droge witte wijn. …
Lees verder »
-
Bewaard
1
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
1
+
Reageer
-
Waardering0van5
1 1/4 kg riblappen, 2 eetl olie, 80 g boter, 50 g in blokjes gesneden doorregenspek, 2 middelgrote gehakte uien, 1/4 l bouillon, zelfgemaakt of van een blokje, 1/4 l Bourgogne of andere rode wijn, 1 uitje waarin 2 kruidnagels zijn geprikt, flinke mespunt tijm, 2 kleine laurierblaadjes, 1 theel suiker, 100 g panklare champignons, 3 eetl gehakt peterselie, bloem …
Lees verder »
-
Bewaard
1
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
1
+
Reageer
-
Waardering0van5
Halve chorizoworst, bakje champignons schoongemaakt en in schijfjes gesneden, 3 uien gesnipperd, macaroni gekookt, 3 eieren, knoflookpeper, zout. …
Lees verder »
-
Bewaard
0
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
1 el olijolie
4 grote kipfilets
40 g boter
1 prei, in dunne ringen
25 g bloem
5,5 dl melk
1 tl worcestersaus ( naar keuze)
1 tl grove mosterd
1 wortel in blokjes
225 g champignons in plakjes
900 g aardappelen in dunne plakjes
zout en versgemalen zwarte peper. …
Lees verder »
-
Bewaard
22
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
750 g magere runderlapjes,
2 tl tijm
1tl papriekapoeder
peper en zout
2 uien
1 winterwortel
75 g boter
1/2 l Abdijbier
1 el azijn
2 plakjes ontbijtkoek
1/2 struik bleekselderij
3 takjes peterselie …
Lees verder »
-
Bewaard
6
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
1
+
Reageer
-
Waardering0van5
1 rodekool, 450 g moesappels,geschild, klokhuis verwijderd, in stukjes
2 el bruine basterdsuiker
2 el rodewijnazijn
1.7 dl bijna kokend water
zout en versgemalen zwarte peper. …
Lees verder »
-
Bewaard
57
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
Slow cooker …
Lees verder »
-
Bewaard
5
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
1
+
Reageer
-
Waardering0van5
1 blik bruine bonen
zout, 150 gr gehakt
1 grote fijngehakte ui
1 teentje knoflook uit de knijper
4 eetl. olie
50 g in blokjes gesneden vet spek
250 g zuurkool
2 eetl. bloem
4 eetl. fijn gehakte peterselie
aroma en peper …
Lees verder »
-
Bewaard
0
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
Slow cooker …
Lees verder »
-
Bewaard
9
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
1
+
Reageer
-
Waardering0van5
450 g tomaten
1 ui
4-6 ansjovisjes
2 el kappertjes
1 tl gehakte oregano of basilicum
6 el olijfolie
1 el citroensap …
Lees verder »
-
Bewaard
0
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
225 g penne
430 g verse asperges
120 g gekookte ham
2 el boter
2,8 dl slagroom …
Lees verder »
-
Bewaard
0
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
1 pond shoarma vlees
1 pakje zuurkool
aardappels naar behoefte
paar eetl tomaten ketchup
1 eetl olie …
Lees verder »
-
Bewaard
0
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
450 g fyllodeeg
120 g gesmoten boter
900 g verse spinazie
3 el olijfolie
2 fijngehakte uien
3 el fijngehakte dille
3 lichtgeklopte eieren
225 g feta, verkruimeld …
Lees verder »
-
Bewaard
1
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
450 g. biefstuk
1 blik mango, uitgelekt, bewaar 4 el mangosap
1 tl suiker
1/2 tl zout
1 tl maizena
mespunt peper
2 el mangochutney
1 el pruimensaus
1 el olie …
Lees verder »
-
Bewaard
0
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
2 uien
2 teentjes knoflook
500 g runderlappen
enkele takjes peterselie
1 kruidenbuiltje of kruidenbouillontablet
peper, zout
2 appels
50 g boter
1/2 tl gemberpoeder
1 1/2 tl kerriepoeder
3 eetl mangochutney
2 el santen …
Lees verder »
-
Bewaard
2
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
750 g magere runderlapjes
2 tl. tijm
1 tl. paprikapoeder
peper, zout
2 uien
1 winterwortel
75 g boter
1/2 l Abdijbier
1 el azijn
2 plakjes ontbijtkoek
1/2 struik bleekselderij
3 takjes peterselie …
Lees verder »
-
Bewaard
0
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
4 el olie-225 g rijst, lange korrel-1 gesnipperde ui-1 groene paprika, schoongemaakt en in stukjes-1 tl gemalen komijn-1 tl gemalen koriander-enkele druppels tabasco-zout-1 l groentebouillon-1 blik (450 g) bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt-450 g tomaten uit blik, uitgelekt en in stukken gesneden- gehakte peterselie. …
Lees verder »
-
Bewaard
1
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
0
+
Reageer
-
Waardering0van5
500 g spaghetti,zout,200 g uien,3 tenen knoflook,2 eetl. boter,3 potten mosselen,1 l gezeefde tomaten,2 dl slagroom,1/8 l droge port of vlees bouillon, 2-3 eetl. allesbinder,witte peper,2 eetl. tomatenketchup,snufje suiker. …
Lees verder »
-
Bewaard
0
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
1
+
Reageer
-
Waardering0van5
3 el olijfolie-1 kleine ui, gesnipperd- 200 g risottorijst- 100 ml witte wijn- 300 ml kruidenbouillon (van poeder)- 300 g panklare spinazie- 100 g gorgonzola, in stukjes- 50 g geraspte pittige kaas. …
Lees verder »
-
Bewaard
12
+
-
Bewaar
Bewaar
niet
-
Reacties
1
+
Reageer
-
Waardering0van5