1. Home
  2. sollie
  3. Recepten van sollie
Recepten van sollie

Kaasfondue. Er bestaan verschillende versies van deze hete kaasdip. De klassieke Zwiterse kaasfondue wordt gemaakt van harde kazen als emmentaler en gruyere en iets zachtere zoals appenzeller. Dit basisrecept is voldoende voor vier tot zes personen en kan gebruikt worden als richtlijn voor uw persoonlijke variant op kaasfondue. Gebruik in plaats van witte wijn eens bier, cider, appelsap of melk, of voeg cognac in plaats van kirsch toe. Of u kunt een deel van de kaas vervangen door een pittiger soort, zoals belegen of blauwe kaas. …  Lees verder »

400-500 g kalffricandeau, 4 eetl olijfolie, 2 eetl paneermeel, 4 gepelde tomaten zonder zaad, 1 gesnipperd teentje knoflook, flinke mespunt tijm, peper uit de molen, zout en 1 dl droge witte wijn. …  Lees verder »

1 1/4 kg riblappen, 2 eetl olie, 80 g boter, 50 g in blokjes gesneden doorregenspek, 2 middelgrote gehakte uien, 1/4 l bouillon, zelfgemaakt of van een blokje, 1/4 l Bourgogne of andere rode wijn, 1 uitje waarin 2 kruidnagels zijn geprikt, flinke mespunt tijm, 2 kleine laurierblaadjes, 1 theel suiker, 100 g panklare champignons, 3 eetl gehakt peterselie, bloem …  Lees verder »

Halve chorizoworst, bakje champignons schoongemaakt en in schijfjes gesneden, 3 uien gesnipperd, macaroni gekookt, 3 eieren, knoflookpeper, zout. …  Lees verder »

1 el olijolie 4 grote kipfilets 40 g boter 1 prei, in dunne ringen 25 g bloem 5,5 dl melk 1 tl worcestersaus ( naar keuze) 1 tl grove mosterd 1 wortel in blokjes 225 g champignons in plakjes 900 g aardappelen in dunne plakjes zout en versgemalen zwarte peper. …  Lees verder »

750 g magere runderlapjes, 2 tl tijm 1tl papriekapoeder peper en zout 2 uien 1 winterwortel 75 g boter 1/2 l Abdijbier 1 el azijn 2 plakjes ontbijtkoek 1/2 struik bleekselderij 3 takjes peterselie …  Lees verder »

1 rodekool, 450 g moesappels,geschild, klokhuis verwijderd, in stukjes 2 el bruine basterdsuiker 2 el rodewijnazijn 1.7 dl bijna kokend water zout en versgemalen zwarte peper. …  Lees verder »

Slow cooker …  Lees verder »

1 blik bruine bonen zout, 150 gr gehakt 1 grote fijngehakte ui 1 teentje knoflook uit de knijper 4 eetl. olie 50 g in blokjes gesneden vet spek 250 g zuurkool 2 eetl. bloem 4 eetl. fijn gehakte peterselie aroma en peper …  Lees verder »

450 g tomaten 1 ui 4-6 ansjovisjes 2 el kappertjes 1 tl gehakte oregano of basilicum 6 el olijfolie 1 el citroensap …  Lees verder »

225 g penne 430 g verse asperges 120 g gekookte ham 2 el boter 2,8 dl slagroom …  Lees verder »

1 pond shoarma vlees 1 pakje zuurkool aardappels naar behoefte paar eetl tomaten ketchup 1 eetl olie …  Lees verder »

450 g fyllodeeg 120 g gesmoten boter 900 g verse spinazie 3 el olijfolie 2 fijngehakte uien 3 el fijngehakte dille 3 lichtgeklopte eieren 225 g feta, verkruimeld …  Lees verder »

450 g. biefstuk 1 blik mango, uitgelekt, bewaar 4 el mangosap 1 tl suiker 1/2 tl zout 1 tl maizena mespunt peper 2 el mangochutney 1 el pruimensaus 1 el olie …  Lees verder »

2 uien 2 teentjes knoflook 500 g runderlappen enkele takjes peterselie 1 kruidenbuiltje of kruidenbouillontablet peper, zout 2 appels 50 g boter 1/2 tl gemberpoeder 1 1/2 tl kerriepoeder 3 eetl mangochutney 2 el santen …  Lees verder »

750 g magere runderlapjes 2 tl. tijm 1 tl. paprikapoeder peper, zout 2 uien 1 winterwortel 75 g boter 1/2 l Abdijbier 1 el azijn 2 plakjes ontbijtkoek 1/2 struik bleekselderij 3 takjes peterselie …  Lees verder »

4 el olie-225 g rijst, lange korrel-1 gesnipperde ui-1 groene paprika, schoongemaakt en in stukjes-1 tl gemalen komijn-1 tl gemalen koriander-enkele druppels tabasco-zout-1 l groentebouillon-1 blik (450 g) bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt-450 g tomaten uit blik, uitgelekt en in stukken gesneden- gehakte peterselie. …  Lees verder »

500 g spaghetti,zout,200 g uien,3 tenen knoflook,2 eetl. boter,3 potten mosselen,1 l gezeefde tomaten,2 dl slagroom,1/8 l droge port of vlees bouillon, 2-3 eetl. allesbinder,witte peper,2 eetl. tomatenketchup,snufje suiker. …  Lees verder »

3 el olijfolie-1 kleine ui, gesnipperd- 200 g risottorijst- 100 ml witte wijn- 300 ml kruidenbouillon (van poeder)- 300 g panklare spinazie- 100 g gorgonzola, in stukjes- 50 g geraspte pittige kaas. …  Lees verder »

Top