Hier een heerlijk recept uit de Volkskrant; de kinderen waren er ook dol op. … Lees verder »
Hier een heerlijk recept uit de Volkskrant; de kinderen waren er ook dol op. … Lees verder »
Dit is een basissoep, die het voordeel heeft, dat je altijd wel de spullen in huis kunt hebben om het te maken. … Lees verder »
1 ui 2 wortels 1 stengel bleekselderij 1 rode paprika 200 g. rode linzen 750 ml. kruidenbouillon 30 g. boter 4 Peterselie takjes(deco) Zure room (deco) Zout Peper … Lees verder »
8 hardgekookte eieren 2 middelgrote uien, gesnipperd 2 teentjes knoflook, uitgeperst 2 theelepels sambal oelek 6 eetlepels tomatenpuree 1 theelepel bruine basterdsuiker 2 voorjaarsuitjes, ragfijn gesnipperd … Lees verder »
10 hardgekookte eieren 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 theelepel sambal oelek 3 kemierienoten, gepoft en fijngestampt 1 theelepel ketoembar 1 theelepel djintan (komijn) 1 theelepel koenjit 1/2 theelepel laos 2 daoen salam 1/2 theelepel dahe (gemberwortelpoeder) 1 theelepel bruine basterdsuiker 4 dl. kokosmelk 3 voorjaarsuitjes, gesnipperd … Lees verder »
12 zo vers mogelijke eieren 1 liter zeer goede (wijn)azijn gekneusde peperkorrels 2 blaadjes laurier 1 theelepel mosterdzaadjes een stukje foelie 1 theelepel gemberpoeder 2 kruidnagels 2 theelepels koriander … Lees verder »
Alweer een lekker recept, al heb ik het niet zelf bedacht. Enige tijd geleden zag ik op de markt een kraam waar men 'bak-camambert' verkocht. Dit was een doosje met daarin 2 kleine camambertjes, een bakje met paneermeel en een bakje met cranberry-prutje. Omdat het wel heel erg lekker was, maar toch wat prijzig, heb ik het gisteravond nog eens geprobeerd … Lees verder »
Dit gerecht kost wat tijd, maar is bijzonder lekker … Lees verder »
500 gram aardappels 2 kleine courgettes (ca. 500 gram) 3 eieren 2 1/2 dl. melk (of de helft melk, de helft slagroom) peper en zout 1 theelepel kerriepoeder 50 gram geraspte belegen kaas … Lees verder »
Blini's, kleine boekweit- of tarwemeelpannekoeken op gistbasis, zijn afkomstig uit de Russische keuken. Traditioneel zijn de blini's een vast onderdeel van de zogenaamde zakuski-tafel, een tafel met een uitgebreid assortiment voorgerechten. In Rusland worden blini's bestreken met zure room, besmeerd met gesmolten boter en met rode zalmkaviaar, zwarte beluga of gerookte zalm belegd. Haring en wodka mogen op de hapjes-tafel ook niet ontbreken. … Lees verder »
Ingredienten (voor 700 cc. stroop): 4 kg. appels 250 gram bruine basterdsuiker … Lees verder »
Cognac, Gin, Likeur … Lees verder »
Anders … Lees verder »
Melk … Lees verder »