1. Home
  2. sjitje
  3. Recepten van sjitje
Recepten van sjitje

250 gr. ossehaas van de beste kwaiteit, evt vet verwijerd. 2 el. truffeloloie of extra vierge olijfolie 2 el geroosterde pijnboompitten 2 el. fijngehakte bieslook 40 gr. geschaafde Parmezaanse kaas reculablaadjes en citroenpartjes, voor erbij …  Lees verder »

500 gr. doperwtjes uit de diepvries 1-2 eetlepels (15-30 ml) Thaise groene currypasta 75 gr. créme fraiche grof zeezout of fijn tafelzout, naar smaak 2 theelepels (10 ml) arachide-of andere neutrale olie 2 theelepels (10 ml) boter 6 grote coquilles (zoals die in de schelp worden verkocht in viswinkels),of 10-12 kleintjes (zoals die in pakjes in de supermarkt worden verkocht) - het sap van 1 limoen 1-2 eetlepels (15-30 ml) verse, gehakte koriander of Thais basilicum.  …  Lees verder »

4 eieren 1 krop andijvie of andere bittere groene blaadjes 1 theelepel (5 ml) knoflookolie 200 gr. gerookt ontbijtspek in blokjes 1 theelepel (5 ml) dijonmosterd 4 theelepels ciderazijn klein scheutje worcestersaus klein bosje bladpeterselie, gehakt. …  Lees verder »

Voor de saus: 1 ui, gepeld 1 stengel bleekselderij 2 eetlepels (30 ml) knoflookolie 1 theelepel (5 ml) gedroogde tijm 2 blikken (800 g) gehakte pruimtomaten + 2 blikken ( 8 dl) water 1 theelepel (5 ml) suiker 1 theelepel grof zeezout of 1/2 theelepel fijn tafelzout peper naar smaak Voor de gehaktballetjes: 500 gr. Kalkoengehakt 3 eetlepels (45 ml) broodkruim 3 eetlepels (45 ml) geraspte Parmezaanse kaas 2 eetlepels (30 ml) fijngehakte ui en bleekselderij (van de ingrendiënten voor de tomatensaus) 1 theelepel (5 ml) worcestersaus 1/2 theelepel gedroogde tijm …  Lees verder »

Schone Jampot Kook de potten en deksels +/- 10 min. in ruim kokend water en 1 tl soda (of vaatwasmachinepoeder, hier zit ook soda in). Spoel de potten goed na met water en laat ze omgekeerd op een schone, gestreken theedoek uitlekken. …  Lees verder »

1,5 kg lamsbout aan één stuk (zonder bot) 4 el olijfolie 1,5 ras el hanout (specerijenmengsel, Marokkaanse of Turkse winkel) 1 el zeezout 1/2 el zwarte peper 2 envelopjes saffraan (kruidenvak of toko) 8 teentjes knoflook 4 grote uien 3 pomodorotomaten 2 el verse tijmblaadjes …  Lees verder »

4 rode paprika`s 5 el olijfolie 4 grote uien, in grove stukken 4 teentjes knoflook, fijngeneden 5 pomodorotomaten, in kleine blokjes zout, vers gemalen zwarte peper …  Lees verder »

Om te voorkomen dat de mokacréme gaat schiften, is het heel belangrijk dat de ingrediënten allemaal dezelfde temperatuur hebben. Zorg dus dat de boter en de dooiervla op kamertemperatuur zijn. Is de créme toch geschift, roer er dan 1-2 el heet water door (niet meer, anders smelt de boter en dat geeft ook weer problemen). …  Lees verder »

Voor 6 potjes: 500 ml volle of halfvolle melk 100 gr. chocolade 1 ei + 5 eidooiers 100 gr. fijne tafelsuiker …  Lees verder »

75 gr. Pijnboompitten 5 e olijfolie 10 teentjes knoflok, grof gesneden 500 ml slagroom 4 sjalotjes, fijngesneden 400 gr. Bospaddenstoelen b.v. cantherellen, boleten, eekhoorntjesbrood, grote in stukjes of plakken zout, peper 500 gr. verse tagliatelle 15 gr. bladpeterselie, fijngesneden Extra nodig: staafmixer of keukenmachine …  Lees verder »

1 witte boterham zonder korst of 3-4 el paneermeel 30 gr. bladpeterselie of krulpeterselie 2 teentjes knoflook zout, vers gemalen peper 1 kg lamsracks 2 el dijonmosterd 4 el olijfolie 1/2 dl witte wijn 25 gr. boter of margarine 8 stronkjes witlof 2 tl suiker 1 el balsamicoazijn Extra nodig: broodrooster of grill, keukenmachine, aluminiumfolie …  Lees verder »

1 dl sinaasappelsap 3 el extra vierge olijfolie 1 el wanootolie 1 tl grove mosterd 15 muntblaadjes, in stukjes gescheurd zout, vers gemalen peper 1 krop eikenbladsla of lollo rosso, in stukken gescheurd 150 gr. veldsla 1 bakje alfalfa 2 nectarines, ontveld, ontpit, in grove parten 100 gr. serranoham 75 gr. magere schapenkaas of feta, in grove stukken verkruimeld …  Lees verder »

Marineren 1 dag van tevoren 1,5 kg runderribeye aan één stuk zout, peper 1 el verse fijngesneden bieslook 1 el verse fijngesneden dragon (of 1/2 el gedroogde dragon) 2 el verse fijngesneden bladpeterselie 2-3 el boter of margarine 150 gr. kleine rode uitjes, of (kleine of gehalveerde) sjalotjes, gepeld 2 teentjes koflook, gekneusd 1 glas rode wijn 500 gr. kerstomaatjes, grote gehalveerd Extra nodig: Keukentouw, grote ovenschaal van +/- 30 x 25 cm, evt. vleesthermometer, aluminiumfolie …  Lees verder »

350 gr. eiermienoedels 4,5 el zonnebloemolie 200 gr. grote gepelde gekookte garnalen 4 lente-uitjes 250 gr. varkensvleesreepjes 75 gr. magere rookspekreepjes 1 el kerriepoeder 1 dl vleesbouillon (van 1/2 tablet) 2 el sojasaus 1 tl sesamolie 1 komkommer 200 gr. taugé zout, suiker 1 dl witte wijnazijn paar takjes selderij …  Lees verder »

1,5 el olie 1 rode ui, in ringen 1/2 spaanse peper 500 gr. varkensreepjes zout 1 el gemberwortel 2 kleine kroppen paksoi, in de lengte in vieren gesneden 2 el gembersiroop 2 el Japanse sojasaus 1/2 dl droge wijn …  Lees verder »

Amandelkoeken: 300 gr. bloem, 1.5 tl. zout, 200 gr. witte basterdsuiker, 100 gr. gemalen amandelen, 250 gr. koude boter, 2 eidooiers. Roomyogurt: 11 blaadjes gelatine, 750 gr. rode vruchten (vers of diepvries), 1.5 l. slagroom, 175 gr. suiker, 750 gr. dikke Turkse yogurt. Garnering: 750 gr. aardbeien, frambozen, bessen en/of kersen, 6 el. aardbeienjam, poedersuiker.  …  Lees verder »

* ca. 150 gr. zongedroogde tomaatjes * 1 ui * 1 kilo gehakt (half-om-half) * 4 beschuiten * 3 eieren * zout en versgemalen peper * snufje gemalen nootmuskaat * 3 eetlepels fijngehakte peterselie * boter/olie om de bakplaat mee in te smeren …  Lees verder »

* ca. 50 gr. (gemengde) slablaadjes * ca. 2,5 dl. melk * ca. 5 eetlepels bloem * 3 eieren * ca. 4 eetlepels paneermeel * 1 ronde camembert van ca. 250 gram * zonnebloemolie * 1 eetlepel fijngehakte peterselie * 4 eetlepels bosbessenjam …  Lees verder »

* 1 courgette * 100 gr. sperziebonen * 2 stengels bleekselderij * 1,5 l. kippenboillon ( van tabletten) * 0,5 l. stukjes tomaat ( uit blik) * 4 of meer sneetjes stokbrood * 4 of meer eetlepels pesto ( uit een potje) …  Lees verder »

* 250 gr. biefstuk * 2 teentjes knoflook * 1 eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries) * versgemalen (zwarte) peper * 2 eetlepels roerbakolie * 125 gr. oesterzwammen * 125 gr. kastanjechampignons 100 gr. fijne bladsla * 1 rode ui * 1/2 komkommer VOOR DE DRESSING * 2 eetlepels Thaise vissaus (nam pla) of oestersaus * 1 eetlepel citroensap * 1 eetlepel sojasaus * 1 rode peper …  Lees verder »

Top