1. Home
  2. sjakkus
  3. Recepten van sjakkus
Recepten van sjakkus

Een zeer smaakvol indiaas bijgerecht, zowel geschikt voor de vegetarische keuken als goed te combineren bijvoorbeeld tandoori kip of vis (zie foto). …  Lees verder »

Een heerlijke manier om chinese kool te serveren! In combinatie met volkoren tagliatelle (of mie) en cashewnoten is dit een volledige vegetarische maaltijd. …  Lees verder »

Zo verrassend lekker deze knolselderijsaus. En ook zo verrassend eenvoudig! Je moet natuurlijk wel van knoflook houden!! …  Lees verder »

Deze heerlijke 'aardappelmaaltijd' is al jaren favoriet in ons gezin. Eenvoudig te maken, maar heel bijzonder. Romig door de mon chou, pittig door de (chili) peper en smaakvol door uiringen en citroen. Geschikt als vegetarisch hoofd- of bijgerecht. …  Lees verder »

Een fijn (vegetarisch) bij- of hoofdgerecht. Door de walnoten en kervel komt de fijne smaak van de koolrabi goed tot zijn recht. Met slagroom en extra walnootolie: ca. 265 kcal pp. Koolrabi bevat veel vitaminen en mineralen. …  Lees verder »

Een eenvoudig bijgerecht, koud als salade of warm; veel variaties mogelijk. …  Lees verder »

Een variant op de bekende spaanse aardappeltortilla. Met tacosaus, olijven en kaas erop oogt het als een pizza. Makkelijk te maken en erg lekker. …  Lees verder »

Erg lekker en simpel te maken deze zoete-aardappel €chips€. Mijn oudste dochter likte haar vingers bij de limoendip af: de frisse dip past ook erg goed bij de zoete bataat! …  Lees verder »

Zo vindt iedereen lamsvlees lekker! En nog makkelijk te maken ook. …  Lees verder »

Dit gerecht kreeg ik eens geserveerd door een studente. Heel eenvoudig om te maken en verassend lekker met salami, ketjap en blauwe kaas. Ik vroeg haar gelijk het recept en maak het jaren later nog. Ik weet niet meer of de champignons en de ui er oorspronkelijk inzaten, maar een beetje groenten erbij maakt het vollediger (en naar mijn idee lekkerder). …  Lees verder »

De lekkerste & gezondste lasagna die ik ken met walnoten en cottage cheese. Ook een niet te grote aanslag op de lijn. De andijvie kan vervangen worden door (wilde) spinazie of snijbiet. …  Lees verder »

Heerlijk vegetarisch tahoerecept. Gezond en goed voor de slanke lijn! ((* mits je niet teveel olie gebruikt om de groenten te bakken). Citroen, rozemarijn en kappertjes geven het een lekker frisse smaak. …  Lees verder »

Heel geurig en smaakvol. Toch eenvoudig te bereiden. Vrijwel al het vet komt van de kip, dus als je dit niet (overmatig) gebruikt bevat het niet veel calorien. …  Lees verder »

Vegetarisch recept (volledig), heeft wat weg van stamppot door zijn smeuige karakter, maar dan wel apart en heel smaakvol. Makkelijk te maken. Recept nr. 1 van mijn jongste dochter. …  Lees verder »

Een beetje vreemd? ...Wel lekker! Vegetarische pasta met zeer verrassende smaakaccenten. Een succesnummer in onze studententijd, maar ook onze kinderen vinden het smullen. Makkelijk voor grote groepen te bereiden. De emmenthaler en paranoten en eigenlijk ook de maiskiemolie zijn wel essentieel. Ze passen goed bij het zoetzure karakter van het gerecht …  Lees verder »

Top