1. Home
  2. sintevreetaan
  3. Recepten van sintevreetaan
Recepten van sintevreetaan

Gedronken in een cafetaria in Doemere (Almere): koffie met kruidnagel... …  Lees verder »

Met een potje ingelegde groene peperkorrels en een "bolletje saks" maak je een verukkelijk smeerseltje! …  Lees verder »

De supermarkt in het gehucht Kerpenhir (Z.Bretagne) maakt haar eigen salades. Deze sloeg in als een bom! …  Lees verder »

Zo simpel, en zo apart... …  Lees verder »

Van internet geplukt: geen eieren nodig, en de perfecte manier om van overrijpe bananen iets te maken! …  Lees verder »

Qua smaak een kruising tussen feestbrood en cake. Smullen!!! …  Lees verder »

In mijn favorietenmap staat stracciatella. Met de overgebleven eiwitten wist ik ook wel raad! …  Lees verder »

Vandaag mijn nieuwe ijsmaker uitgeprobeerd. In de gebruiksaanwijzing staat dit recept. …  Lees verder »

Gebruik dit recept als broodsmeerseltje, of als basis van een salade. …  Lees verder »

Met afbak-stokbroodjes kan je ook leuke dingen doen! Het simpelst is: open snijden, royaal besmeren met kruidenboter, en afbakken. Maar er kan meer, om bijvoorbeeld die zondagse brunch te veraangenamen! Kan ook met afbak-pistoletjes... Je koopt ze (goedkoop) in de supermarkt. Kortom: die afbak-stokbroodjes zijn ook een bron van inspiratie bij mij, en als ik er een bakkie zelfgetrokken kippensoep bij doe (staat ook op deze site), is dat altijd een succesvolle lunch of diner bij verjaardagen en zo! …  Lees verder »

Ik kreeg op onze trouwdag (1985) zo'n tefal-tosti-ijzer met verwisselbare platen. En in 2001 besloot ik er (eindelijk) de wafelplaten bij te kopen. Vandaag, om te beginnen, de stroopwafelplaat. Maar... geen recepten op Smulweb?!? Even in mijn archief kijken, en het manco opheffen!!! …  Lees verder »

Ik heb deze zomer een tomaat geplant... en vergat die te toppen, waardoor hij 2,5 m hoog werd... Ondanks dat, en een late start vanwege slecht voorjaarsweer, heb ik er vandaag (1e sept.week 2001) een heerlijk soepje van getrokken! …  Lees verder »

Tzatziki bestaat in duizenden vormen. Dit is wat ik ervan maak. …  Lees verder »

Astrid Veltman is iemand die een macht aan recepten heeft verzameld. In een van die bestanden (o.a. te vinden op http://home.wanadoo.nl/cnorren/astrid/) vond ik deze kipmarinade... Daar ben ik op voort gaan borduren. Eerst proberen, dan oordelen!!! …  Lees verder »

Kofte is, volgens mij, gehakt-sate uit het Midden-Oosten. Gehakt met kruiden, meest komijn, wordt om een stokje gerold en gebarbecued. Hier mijn experimentje. …  Lees verder »

Zelf mosselen zoeken? Wij hebben het gedaan! …  Lees verder »

Heel simpel te maken! Het zijn kleine gefrituurde loempia-achtige hapjes. Mijn zoontje van 2 1/2 riep uit: er zitten allemaal lekkere dingen in! …  Lees verder »

Gefrituurde grote garnalen. Kan ook met pijlinktvisringen! …  Lees verder »

Voor bij hapjes zoals dimsum en bapao, maar ook lekker bij de rijsttafel. Oer-simpel! …  Lees verder »

Top