1. Home
  2. sheltiemoeke
  3. Recepten van sheltiemoeke
Recepten van sheltiemoeke

500g shoarmavlees naar keuze 125g tauge 3 lenteui 2 pakken bladerdeeg beetje boter of olie Extra: sesam,geklutst ei  …  Lees verder »

300 g pasta (vers of uit een pak) 750 g broccoli 200 g gerookte zalm 250 g kerstomaatjes olijfolie 3 takjes basilicum zout, versgemalen peper  …  Lees verder »

Het gerecht tartiflette werd genoemd naar een aardappelsoort uit de Haute-Savoie: tartiflâ. …  Lees verder »

Opmerking Je kunt de paté het best minimaal één dag van tevoren maken, zodat hij stevig en snijdbaar wordt …  Lees verder »

15 g boter 150 ml slagroom 4 eieren 50 g geraspte goudse kaas 1 el fijngehakte peterselie zout zwarte peper  …  Lees verder »

8 plakken ontbijtspek 1 grote ui 2 knoflookteentjes 2 groene pepertjes 500 g kleine tomaten 2 el zonnebloemolie 1 tl tabasco 8 eieren zout zwarte peper 2 el fijngehakte peterselie …  Lees verder »

Een schijfje komkommer met daarop een schijfje banaan dan een beetje pindakaas en sambal heerlijk als borrelhapje …  Lees verder »

800 g verse ravioli met vleesvulling 1 ui 1 knoflookteentje 40 g boter 40 g bloem 125 ml witte wijn 125 ml melk 300 ml creme fraiche 1 bosje gladde peterselie zout zwarte peper 1 snufje cayennepeper 1 tl citroensap …  Lees verder »

1 grote varkenshaas, boter, doosje kastanje champignons, 2 teentjes knoflook, 1 blikje mandarijnen, een flinke scheut rode port, een klein pakje slagroom of kookroom.  …  Lees verder »

800 g uien 1 aardappel scheut olijfolie 800 ml groentebouillon 160 ml witte wijn 150 ml room zout 1 gedroogde chilipeper …  Lees verder »

800 g uien 1 aardappel scheut olijfolie 800 ml groentebouillon 160 ml witte wijn 150 ml room zout 1 gedroogde chilipeper …  Lees verder »

800 g uien 1 aardappel scheut olijfolie 800 ml groentebouillon 160 ml witte wijn 150 ml room zout 1 gedroogde chilipeper …  Lees verder »

Het is een recept wat je voor een feestje kunt maken. Ik plaats wel de muffin plaat op het rooster anders is het veel te wiebelig. Ik laat ze afkoelen en plaats ze in de muffin plaat in de diepvries. Na 1 uur haal ik ze eruit en stapel ze op elkaar en bewaar ze verder in een doos in de diepvries. 4 uur voor feestje uit de diepvries ontdooien en opwarmen 10 minuten in een oven met 200 graden. …  Lees verder »

800 gram varkenslapjes 1 ui 2 teentjes knoflook 3 tl djahé 2 el olie 4 el ketjap manis sap van een halve citroen potje atjar tjampoer Pangangsaus: 4 dl water 1 tl sambal 1,5 tl djahé maïzena knoflookpoeder 1 el citroensap 1 klein blikje tomatenpuree 4 el donkerbruine basterdsuiker 2 el gembersiroop 4 el tomatenketchup …  Lees verder »

LET OP: de stroop dikt nog een deel in tijdens het afkoelen …  Lees verder »

4 kampioentjes (voorgebakken broodjes, pak 6 stuks) 2 el olijfolie 2 x 2 rundertartaartjes 3 uien, in ringen 1 bakje Griekse yoghurt (170 g) 1 komkommer, in dunne reepjes 3 el verse munt, fijngesneden 4 tomaten,in plakjes …  Lees verder »

1 bakje verse Italiaanse kruiden 20 gram 6 el olijfolie extra vierge 1 citroen, uitgeperst 1 tl chilipoeder 1 rode peper vers, zaadlijsten verwijderd en in reepjes 2 sjalotten, gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst 4 kippenpoten (schaal van 1kg) …  Lees verder »

300 g gehakt half-om-half 4 el pijnboompitten 1 pot tomatensaus (sugo isolana, 450 ml) 300 g spaghetti 150 g knoflookolijven, gehalveerd …  Lees verder »

4 grote glazen 1 roomboter cake in plakjes 1 flesje karamelsaus 1 liter vanillevla …  Lees verder »

Top