1. Home
  2. sharon2411
  3. Recepten van sharon2411
Recepten van sharon2411

Luxe Franse broodjes, gemaakt van een soort soezendeeg, gevuld met banketbakkersroom en bovenop chocoladeglazuur. De Fransen weten dondersgoed wat lekker is …  Lees verder »

In Parijs is een pizzeria die volgens mijn vriend de lekkerste pizza ooit maakt: eentje met gehakt. We hebben gezocht, maar hier in Nederland zijn ze nog niet zo ver. Dus... maken we hem zelf …  Lees verder »

Helemaal geen moeilijk recept, maar je moet wel de tijd hebben; schuimpjes moeten namelijk 3 uur lang drogen in de oven. Maar het resultaat loont alle moeite. …  Lees verder »

Een van de lekkerste koekjessoort, naar mijn mening. En zelfgemaakt smaken ze nog lekkerder (als je het goed doet natuurlijk) …  Lees verder »

Okay, je koopt ze voor een habbekrats kant-en-klaar, maar zelfgemaakt heeft toch meer charme. …  Lees verder »

Heeft weinig toelichting nodig, lijkt me. In plaats van amandelspijs kan je ook jam gebruiken, of geraspte appel met kaneel. De variatiemogelijkheden zijn eindeloos. …  Lees verder »

Een echte traktatie met als voordelen dat het niet kan mislukken en niet veel tijd vergt (ideaal dus) …  Lees verder »

Indonesisch gehakt, absoluut niet te verwarren met die Nederlandse vette troep uit de frituur. Dit gerecht is heerlijk bij de rijst, maar ook erg lekker met gekookte aardappelen en een frisse salade. …  Lees verder »

Trifle bestaat in vele varianten, het is een traditioneel Engels dessert. Bijzonder en erg lekker …  Lees verder »

Lekker fris en gezond, ook geschikt als nagerecht. …  Lees verder »

Smaakt erg lekker met kip en gekookte aardappelen en is weer eens iets anders dan aardappelen-groente-vlees. Trouwens ook erg lekker bij rijst of als dessert. …  Lees verder »

Vegetarisch gerecht voor bij de rijsttafel, one of my personal favorites!! …  Lees verder »

Groentesalade overgoten met pindasaus. Laat je niet afschrikken door de lijst, het is niet moeilijk klaar te maken, er gaat alleen veel in (en dat valt trouwens ook wel mee als je maar eenmaal bezig bent). In elk geval is dit absoluut een aanrader!! Er gaat geen vlees in, dus ook uiterst geschikt voor vegetarische gasten. …  Lees verder »

Vegetarisch bijgerecht!! Heel lekker en niet pittig (ik laat de sambal achterwege omdat lang niet iedereen van pittig houdt, maar je kan natuurlijk zelf sambal naar keuze toevoegen. …  Lees verder »

Het is banaan met gesmolten snickers, dus niet pittig ofzo. Dit is een machtig nagerecht, dus bij voorkeur niet te serveren na een uitgebreide (zware) maaltijd. …  Lees verder »

Een koffie/chocoladecake. Overheerlijk, niet afgezaagd en een goede traktatie voor grote groepen mensen, aangezien je een hele bakplaat vol hebt en zelf mag bepalen hoe groot de vierkante cakejes worden. Je kan dit natuurlijk ook in een springvorm maken, dan heb je een ronde cake van beschaafd formaat. Maar daarvoor moet je niet bij mij wezen; als ik deze cake maak, is het voor heel veel mensen! Als je niet van koffie houdt, neem je een milde oploskoffie. De chocolade overheerst, maar krijgt een heel lekkere 'tegensmaak' door de ietwat bittere smaak van de koffie. Als je dol bent op koffie, raad ik je Arabicaoploskoffie aan; die smaak zal overheersen en de chocolade zal het iets zoeter maken. …  Lees verder »

Voor een crashdieet dat je tenminste 1 en hooguit 3 dagen mag volgen. Je ontbijt met fruit, zoveel als je wilt. De rest van de dag mag je alleen maar deze soep hebben, ook hier mag je zoveel van eten als je maar wilt. Verder moet je tenminste 1,5 liter water drinken. …  Lees verder »

Een soort sprits met gemalen pinda's. …  Lees verder »

Brosse koekjes met kaneelsmaak. …  Lees verder »

Een studentenmaaltijd bij uitstek, maar ach, het staat zo vrolijk …  Lees verder »

Top