1. Home
  2. selamat-datang
  3. Recepten van selamat-datang
Recepten van selamat-datang

Smaakt heerlijk bij rijst maar ook wel bij kentang (aardappelen) …  Lees verder »

̊ 300 g tempe̊ 100 ml santen̊ 1 el asemwater̊ 2 daon jeruk perut̊ sereh̊ 1 tl rietsuiker̊ knoflook̊ 3 rode lomboks̊ trassie̊ kencur̊ kunyit …  Lees verder »

Gebakken TempeEen smakelijk bijgerecht en het kan bij elke sajoer worden gegeten …  Lees verder »

« 1 tahoe « 1 tempé« 100 gr soe-oen« uien« knoflook« 5 daon salam« 3 daon djeroek peroet« 1 sereh stengel« 2 el Javaanse kerry« suiker« 1 blikje santen« ± 1/4 à 1/2 ltr water …  Lees verder »

̊ 9 soepkommen rijst, gaar̊ 9 eieren̊ 450 g ham, fijngesneden̊ 3 preien̊ 1 knoflookteentje̊ 6 el zonnebloemolie̊ ketjap, verdund met wat water en zout, naar smaak Extra voor Indische Nasi:̊ trassi̊ knoflook, fijngesneden̊ uien, fijngesneden̊ sambal of lomboks̊ paprikapoeder (voor de rode kleur)̊ garnalen (evt. uit blik)̊ 1 prei …  Lees verder »

# 350 g witte en wilde rijst# 3 el olie# 400 g stukjes kipfilet# 2 knoflookteentjes, uit de pers# 1 cm verse gemberwortel, geraspt# 250 g prei# 250 g groene asperges, in grove stukken# 50 g tauge# 3 el sesamzaadjes# 1 el bieslook, geknipte# ? el vers koriandergroen …  Lees verder »

< 150 g rijst< zout< 1 dunne prei< 2 el olie< 1 tl sambal oelek< 1 el ketjap asin …  Lees verder »

̊ 300 g maiskipfilet̊ 1 teentje knoflook̊ 1 bloemkool̊ 1 blik maiskorrels a 300 g̊ 350 g roerbakmie̊ 4 el arachideolie̊ ? tl koenjit (geelwortelpoeder)̊ 1 el Indiase currypasta of pittige kerriepoeder̊ ? el geraspte gemberwortel̊ 1 dl kokosmelk (uit een blikje)̊ 1 kruidenbouillontablet̊ 2 el geroosterd sesamzaad̊ peper̊ zout …  Lees verder »

Voor de Marinade: < 3 el tamari of ketjap< 2 el tomatenketchup< 2 el plantaardig soeparoma< 1 el appeldiksap< 1 knoflookteentje, uitgeperst< 1 stukje gemberwortel, fijngeraspt< evt. peper Overige Ingredienten: < 250 g tofu, in blokjes< 250 g tempeh, in blokjes< 250 g komkommer, in stukjes< 250 g sperziebonen, gebroken< 1 grote ui in ringen< 250 g spitskool, gesneden< 3 tomaten, in stukjes< 200 g tauge< evt. zout< evt. maizena of arrowroot …  Lees verder »

< 1 grote ui< 2 knoflookteentjes< 2 daon salam< 2 stukjes laos< 1 tl sambal oelek< 1 bouillonblokje< 3 tl suiker< 1 tomaat, gesneden< 1 pond dunne prei< 1 tahu< 1? kopje water< 1? kopje (cocos)melk …  Lees verder »

? 150 g tahoe? blok santen (25 g)? 2 el ui, gesnipperd? 1 knoflookteentje, gesnipperd? 1 tl ketoembar? 2 kemirinoten? 1 daon salam? olie …  Lees verder »

Taoekwa dan Atjar is een Maleisisch gerecht dat voor vegetariers en zij die niet elke dag vis of vlees op het bord wensen, als een hoofdgerecht kan dienen. Als een bijgerecht, zoals bij geroosterd rundvlees, kan het met de hieronder aangegeven ingredienten bestemd worden.Bijgerecht voor 8 a 10 Personen …  Lees verder »

Dit gerecht kan koud of warm worden geserveerd …  Lees verder »

Tahoe met varkensfilet, sawi, sherry, oestersaus etc. …  Lees verder »

< 1 blok tahoe< 100 g tauge< 150 g witte of Chinese kool< 1 grote tomaat, ontveld< ? komkommer< 1 grote ui, ragfijn gesnipperd< 2 teentjes knoflook, uitgeperst< 1 el pindakaas< 1 tl sambal oelek< 1 tl bruine basterdsuiker< 2 el ketjap benteng manis< 1? el citroensap< 1 el fijngehakte bladselderij …  Lees verder »

Top