1. Home
  2. salzburg
  3. Recepten van salzburg
Recepten van salzburg

Afhankelijk van de grootte, 2 a 3 pastinaken 1 flinke ui 1 teen knoflook olijfolie runder of groente bouillon 2 a 3 eetl grove zaanse mosterd flinke scheut koffie room of soja room zout naar smaak royale hand gehakte peterselie …  Lees verder »

Dit gerecht aten we in de Provence en de bodem was verschillend. ik heb kant en klare bladerdeeg genomen en dat ging prima. 500 -600 gr stevige tomaten in plakjes. Franse mosterd Olijfolie extra vierge fijn zeezout zwarte peper uit de molen. Geraspte harde kaas, Gruyere of Gran Pandano …  Lees verder »

Andreas Studer is een Zwitserse topkok, die deze variant op de gewone pompoensoep bedacht. en hij is heerlijk. …  Lees verder »

De saus is een variant op pesto, waarbij de gebruikelijke olijf olie wordt vervangen door room. …  Lees verder »

Aardappel-ui-en-preigratin. Een versie waarin wijn en kippenbouillon in de plaats komtvan de gebruikelijke room en/of kaas. …  Lees verder »

Creme fraiche kan makkelijk zelf worden gemaakt. het vormt een mooie combinatie met vers fruit en is een fantastisch ingredient in sauzen en sladressings. …  Lees verder »

Acht knoflooktenen lijkt mischien wat veel, maar geloof me , als je het eenmaal hebt geproeft oh,la la , …  Lees verder »

1 kg. rode of witte uien. 80gr. boter. 3 eetl. olijfolie. 2 eetl. bloem. 1 1/2l. runderbouillon. 1 dl. port. 2dl. droge witte wijn. 2 eetl cognac. 3 laurierbladeren. 1 bosje tijm 1 wortel 8 sneetjes van een klein stokbroodje. 100g. grof geraspte Gruyere kaas.4 tenen knoflook, gekneusd. peper en zout. …  Lees verder »

500 gr gedroogde witte bonen. 500 gr. soepvlees. 4 preien. 2 grote uien. 1 knolselderij 1 grove rookworst. zout en peper naar smaak …  Lees verder »

1 kleine scharrelkip. 1 grof gesneden grote ui, 200gr. grof gesneden wortel. 300 gr. bleekselderij in grove stukken. 40 gr. gedroogde paddestoelen (cantharellen of eekhoorntjes brood). 1 flinke tak tijm, zout, peper. 1 gele courgette in plakken, 1 venkelknol in stukken. 2 lente-uitjes in ringen gesneden (groen en wit gescheiden) 1 blikje uitgelekte en gehalveerde artisjokharten. 1 bouquet garni (van 1 tak tijm, laurier blad, takje marjolein en 2 takjes peterselie) …  Lees verder »

250gr groene olijven zonder pit. 40 gr. uitgelekte kappertjes, 1 teen knoflook. 4-5el. fijn gesneden basilicum. 3-4 el olijf olie. peper, zout. …  Lees verder »

1 komkommer. 2 tenen knoflook. 1/2 bos dille. 1/2 bos munt. 200 gr. Feta. 4 dl. volle yoghurt, 5el olijf olie. zout ,peper uit de molen. potje zwarte olijven. 1 Turks brood. …  Lees verder »

Hoezo, geen tijd om te koken? …  Lees verder »

4 dl. kokosmelk, 1-2el. rode currypasta. 400-500g. varkensfilet, in reepjes. 300g. dunne sperciebonen, in stukken. 1-2el vissaus (nam pla). ca. 1/2 tl. zout. 4 limoen blaadjes (djeroek poeroet). 15 kleine basilicum blaadjes. 1 chili peper, fijn gehakt. 100g. geroosterde ongezouten cashewnoten. …  Lees verder »

Aardappels, creme fraiche, mierikswortel. bakje veldsla, bakje cherry tomaatjes, royaal verse kruiden,bieslook, peterselie dille. …  Lees verder »

Verrassende ovenschotel …  Lees verder »

Voor 4 potjes zoetzuur a 250ml. …  Lees verder »

100 gr. gebroken tagliatelle, 2 kleine courgettes, 250 gr. feta, 1 el munt, zout, peper, 3 el. bloem, 3 eieren. olijf olie. …  Lees verder »

Top