1. Home
  2. ruud40
  3. Recepten van ruud40
Recepten van ruud40

Frisdrank …  Lees verder »

Whiskey, Koffie …  Lees verder »

500 g rood fruit (aardbeien, frambozen, bessen, bramen) 2 dl slagroom 1 eetl. suiker 4 bolletjes roomijs voor de saus: 100 g aardbeien 100 g frambozen 100 g bessen 2 eetl. marasquin …  Lees verder »

10 bitterkoekjes of Italiaanse amandelkoekjes 5 eetl. sinaasappellikeur 300 g pure chocolade 375 g mascarpone 5 sinaasappels 2 eetl. suiker kerstchocolaatjes kleine cakevorm …  Lees verder »

400 g tuttifrutti 1 dl sinaasappelsap 1 bitterkoekjes- of chipolatabavarois of -pudding (tulbandvorm van ca. 1 l, kant en klaar, diepvries) 2 dl slagroom 1 borrelglas kirsch, marasquin of kokoslikeur 1/2 l blanke vla of vanillevla 1 pakje amandelcantuccini (amandelkoekjes) of bitterkoekjes 100 g kerstchocolade of chocolademoccaboontjes …  Lees verder »

750 g hamlappen, in blokjes gesneden 500 g uien, in halve ringen gesneden 50 g boter 1 blikje tomatenpuree 2 eetl. paprikapoeder 1 theel. karwijzaadjes 3 teentjes knoflook zout en versgemalen peper 1 eetl. azijn 500 g zuurkool 2 zoetzure augurken, fijngehakt 1 eetl. kappertjes 200 g creme fraiche maizena of allesbinder  …  Lees verder »

1 kg asperges zout 1/2 theel. suiker 40 g boter 2 sjalotjes 2,5 dl droge witte wijn 2 dl kookroom versgemalen peper 4 moten zalm (ca. 150 g per stuk) 2 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries) 1 citroen …  Lees verder »

50 g groene olijven met piment 50 g zwarte olijven zonder pit 500 g gekookte mosselen 2 sjalotjes 1 krop ijsbergsla voor de dressing: 2 hardgekookte eieren 1 teentje knoflook 1 gele of rode paprika 3 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) 1 dl olijfolie 3 eetl. citroensap 1 theel. mosterd peper en zout …  Lees verder »

6 lapjes diepvriesbladerdeeg 500 g broccoli 100 g gepelde amandelen 2 handperen 3 eetl. paneermeel 4 eieren peper en zout 1,5 dl slagroom 100 g belegen kaas (in plakken gesneden) …  Lees verder »

2 uien 1 groene paprika 1 rode paprika 1 rode Spaanse peper 2 vleestomaten 2 eetl. olijfolie 2 teentjes knoflook 350 g mais (diepvries) 1 l kruidenbouillon (van tablet) 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries) …  Lees verder »

500 g runder- of lamspoelet 1/2 theel. kaneelpoeder mespuntje kruidnagelpoeder versgemalen peper 4 eetl. olijfolie zout 250 g sjalotjes 2 teentjes knoflook 1 rode of gele paprika 150 g verse dadels 1 banaan 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)  …  Lees verder »

1 Chinese kool (ca. 500 g) 2 eetl. olijfolie 1 theel. kerriepoeder 1 zakje voorgekookte aardappelplakjes (450 g) 150 g gemengde noten (walnoten, hazelnoten, amandelen) versgemalen peper zout 250 g gorgonzola …  Lees verder »

750 g aardappels (afkokers) 400 g spruiten 2 preien peper en zout 1 teen knoflook circa 4 eetl. olijfolie (extra vergine) 100 g geraspte extra belegen kaas …  Lees verder »

500 g groene asperges 400 g gefileerde zalm 3 eetl. citroensap 4 bosuitjes 300 g tagliatelle zout en versgemalen peper 1 eetl. olie of 20 g boter 1 glaasje witte wijn 2 theel. fijngehakte verse of 0.5 theel. gedroogde dragon 1 kuipje creme fraiche (125 g) 2 theel. mosterd  …  Lees verder »

12 sneetjes stokbrood 50 g knoflookboter 100 g magere spekblokjes 2 bosuitjes 200 g verse roomkaas 2 eetl. zongedroogde tomaten op olie versgemalen peper …  Lees verder »

200 gram kipgehakt 1 kleine ui 1 teentje knoflook 1 theel. gemberpoeder 1 theel. paprikapoeder 1 eierdooier zout en versgemalen peper 2 eetl. bloem 2 bosuitjes 150 gram rijst boter en/of olie om te bakken sap van 1 sinaasappel 1 theel. honing 1 eetl. sojasaus 1 blikje gepelde tomaten in blokjes (400 gr) …  Lees verder »

Voor het deeg: 150 g bloem 2 eetl. versgeraspte Parmezaanse of oude Goudse kaas 85 g boter Voor de vulling: 4 eieren 1 grote courgette (circa 500 g) 2 grote aardappelen (samen circa 300 g) 250 g creme fraiche 200 g versgeraspte jongbelegen Goudse kaas 1 theel. kerrie zout en versgemalen peper 2 tomaten  …  Lees verder »

250 g kabeljauwfilet, vers of diepvries 150 g chorizo (Spaanse knoflookworst), in plakken van circa 1 cm 1 middelgrote wortel 2 stelen bleekselderij 2 eetl. olijfolie verse of gedroogde tijm 1.5 l kippenbouillon, zelfgetrokken, uit een pot of van tabletten 1 blik gepelde tomaten in blokjes (circa 400 g) 1 pot witte bonen (circa 400 g) zout en versgemalen peper …  Lees verder »

75 g rijst circa 150 g broccoli 1 ei 1 kleine ui 75 g gerookte zalmsnippers 1 eetl. olie 1 theel. kerrie 2 eetl. koksroom of koffieroom zout en versgemalen peper  …  Lees verder »

200 g broccoli 200 g champignons 1 ui 200 g gefileerde zalm 5 eieren 100 g kruidenroomkaas (bijvoorbeeld Boursin) 1 eetl. fijngehakte dragon (vers of diepvries) zout en versgemalen peper 2 eetl. olie of 30 g boter …  Lees verder »

Top