1. Home
  2. ronaldvermeulen
  3. Recepten van ronaldvermeulen
Recepten van ronaldvermeulen

Lekker nu het wat zonniger wordt …  Lees verder »

Door de groente niet te gaar te laten worden blijven de smaken van de groente bewaard. Zeker de combinatie, pastinaak, zwarte peen en meiknol zijn de moeite waard om eens te proberen. …  Lees verder »

Een alternatief voor de tomatenketchup …  Lees verder »

Een lekkere combinatie tussen het zoet van de ananas en het zoute van de visfond …  Lees verder »

De combinatie met de zoute groenten en het zoete vlees is verrukkelijk …  Lees verder »

De combinatie met de zoute groenten en het zoete vlees is verrukkelijk …  Lees verder »

De combinatie van specerijen en alcohol maakt dit gerecht hartversterkend voor een winterse dag, maar is voor een zaterdag als maaltijd ook te gebruiken. …  Lees verder »

Typisch Sardijns gerecht en is te combineren met inktvis en andere soorten vis, schaal- en schelpdieren. …  Lees verder »

De sint-jacobsmossel of schelp is het symbool van de pelgrims die het graf van de heilige Jacobus in Santiago de Compostella bezocht hebben. Behandel verse sint-jacobsschelpen als volgt: leg de schelpen op een hete plaat, tot ze iets uiteen gaan. Steek een mes in de spleet en snijd, langs de platte kant, voorzichtig het vlees los. …  Lees verder »

Tuinbonen zijn rijk aan vitaminen, koolhydraten en eiwitten. Als men verse tuinbonen wilt gebruiken ,moet men deze enkele uren weken. …  Lees verder »

Dit traditionele taartje vindt zijn oorsprong in Parijs. De heer Chiboust, die een patisserie had aan de Rue Saint Honore te Parijs, maakte dit taartje voor het eerst. het is een taartje met een combinatie van een speciale creme, soezen en een krokant koekje. …  Lees verder »

Dit gerecht hebben we voor het eerst in Bulgarije gegeten. Hier werden pannetjes met bijbehorende schotels gebruikt. Ipv in de oven werd in de schotel spiritus gegooid en aangestoken .Hierdoor werd het gerecht gegaard. …  Lees verder »

Saus (2 personen) 2 kipfilets 150 gr roompâté 2 bosuitjes 150 gr gemengde paddestoelen 2 fijngehakte sjalotjes (of 1 kleine ui) 1 flesje bockbier boter, olijfolie peper, zout honing tijm sinaasappelmarmelade gevogeltefond of 1/2 kippenbouillonblokje houten prikkers of vleesgaren (verkrijgbaar bij de slager) …  Lees verder »

1 panklare maïs- of scharrelkip 2 liter gevogeltebouillon 2 teentjes knoflook citroenschilletjes Voor de salsa verde: 3 eetlepels vers broodkruim 1/2 dl melk 2 ansjovisfilets 1 hardgekookte eierdooier 5 eetlepels fijngesneden peterselie 1 fijngesneden teen knoflook 1 eetlepel kappertjes 2 fijngesneden sjalotten 2 dl olijfolie zout, versgemalen peper mosterd citroensap …  Lees verder »

-1 kip van 1200 gr -100 gr boter -1/2 bosje peterselie -3 teentjes knoflook -1 cl citroensap -20 gr verse dragon -1 eetlepel wijnazijn -1/2 dl witte wijn -1/2 dl water -1 dl room -zout, peper …  Lees verder »

2 groene paprika`s 250 gr champignons 100 gr rauwe ham 4 kippenbouten zout, versgemalen zwarte peper 50 gr bloem 4 eetlepels olijfolie 1 fles Sugo Casa 1/2 theelepel cayennepeper 1 teentje knoflook …  Lees verder »

(fricassée van kip met paprika, tomaat, ui en jambon de Bayonne: een gezouten, 5 maanden gedroogde ham) …  Lees verder »

Saus 2 eetlepels olijfolie of plantaardige olie 1/2 kleine gehakte ui, een zoete soort zoals Walla Walla of Vidalia 1 teentje verse knoflook, gepeld en gehakt 2 eetlepels verse kruiden*, alleen het blad, gehakt (kies uit onderstaande lijst) 4 Kumato" tomaten, gepeld, in stukjes 3/4 kop (175 ml) sinaasappelsap 2 eetlepels boter of margarine 2 eetlepels verse munt 1 eetlepel suiker zeezout en paper naar smaak *Kies voor de saus een van de kruiden die u voor de heilbot gebruikt. Heilbot 4, 150-225 g verse heilbotfilets 4 koppen (1 L) visbouillon, witte wijn of water 3 takjes verse gemengde kruiden, tijm, basilicum, cilantro en majoraan (10-12cm) 6 teentjes verse knoflook, geplet maar heel, niet hakken 1 groot heel laurierblad garnering: verse spinazie, in boter of olie gesauteerd, naar wens  …  Lees verder »

Top