Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. rogerjacobs
  3. Recepten van rogerjacobs
Recepten van rogerjacobs

Recept geleerd van mij Indonesische oma. Dit maakte ze altijd bij de rijsttafel.   …  Lees verder »

Recept van mijn kookmaatje Elmire. Samen gemaakt en op zondagmiddag lekker gesmikkeld. Heel gemakkelijk en snel te maken. …  Lees verder »

Linzen Rundvlees zout/peper saffraanpoeder blik tomatenpuree of gepelde tomaten komijnpoeder paprikapoeder olijfolie uien gesnipperd knoflook verse koriander …  Lees verder »

Tofu in blokjes, selderij (groen), tauge, ketjap, knoflook, sambal, gember. …  Lees verder »

Stukjes komkommer (zonder zaadlijsten), worteltjes in kleine blokjes. …  Lees verder »

Gerookte makreel (ontdaan van graten),ui, knoflook, sambal, gula jawa (1 eetlepel geraspt), ketcap, ketoembar, gember, laos, doan salam. …  Lees verder »

" Olijfolie " Knoflook " Drie gepelde tomaten " Koriander vers " Peterselie vers " Paar grote witte uien " Blokje runderbouillon " Lamsvlees (schenkel en of koteletten) " Vleeskruiden uit Marokko " Zwarte pruimen " Suiker " Sesamzaadjes …  Lees verder »

" Olijfolie " Knoflook " Koriander vers " Peterselie vers " Paar grote witte uien " Blokje kippenbouillon " Kip (in stukken of heel) " Kipkruiden uit Marokko (hier te koop in marokkaanse of turkse winkel) " Groene olijven zonder pit " Stukje ingemaakte citroen …  Lees verder »

Recept van Ramon Beuk, uitzending Born2cook 7 maart 2003 …  Lees verder »

Recept van Ramon Beuk, uitzending Born2cook 7 maart 2003 …  Lees verder »

Makkelijkste en snelste recept dat ik ken! Een van mijn favoriete recepten. Het is een heel basic, traditioneel frans gerecht. Het is eigenlijk zeer eenvoudig. Kwestie van vaker maken om het perfect uit de oven te toveren. Dit recept is bewijs dat de simpelste recepten het meest gewaardeerd worden. Altijd een succes en heb dit al vaak op verzoek mogen maken. …  Lees verder »

Geleerd van mijn oma.Een verrassend gerecht, welke goed past in een uitgebreide rijsttafel. …  Lees verder »

Chipjes gemaakt van cornflakes ter begeleiding van een rijsttafelWordt meestal gebruikt om te blussen. Heerlijk zoet en knapperig, om af te wisselen. Wederom een recept van mijn oma, waar groot en klein dol op is. …  Lees verder »

(Dit recept nog niet gebruiken, want het is nog niet compleet....)Lekkere kabeljauwfilet gestoofd in witte wijn met gefruite groenten, bereidt in de oven en geserveerd met witte rijst. (Orgineel frans recept van C. Gauthier) …  Lees verder »

Recept van mijn (Indische) oma. Hete variant van de gewone smoor(zie mijn homepage)Heerlijk rijsttafel gerecht. …  Lees verder »

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor! …  Lees verder »

Een recept geleerd van mijn (indische)oma. gemaakt van rauwe pindas WAARSCHUWING: als je eenmaal de pindas gaat eten, kun je er niet meer van af blijven!!! Smakelijk.... …  Lees verder »

Deze saus wordt in griekse restaurants geserveerd met rijst en bij moussaka. Het is een saus met turkse(!) invloeden. Deze saus heb ik leren maken via een collega in een grieks restaurant. (Hij heeft nu eigen restaurant vlak bij de grens van Sittard: in Tuddern... beetje reclame maken mag..) Het hoofd-ingredient is turlu. Dit is een turks groentemengsel van tomaten, okrabonen, en aubergines. Het mengsel is uitsluitend in blik te verkrijgen. Ga hiervoor naar een turkse winkel en vraag naar "turlu" of "tursu" (Let erop dat het blik niet beschadigd is, want dit wil bij deze groenten nog wel eens het geval zijn) saus heeft een typische smaak. …  Lees verder »

Dit recept heb ik geleerd tijdens het werken in een grieks restaurant. Ik werk bij dit recept niet met exacte hoeveelheden, omdat ik dit nooit gemeten heb. Het gerecht is machtig en vereist nogal veel werk, maar het is de moeite waard. De saus die je er eventueel bij kunt geven zet ik op een aparte receptuur (zie turlu) …  Lees verder »

Top