1. Home
  2. rmdelvoie
  3. Recepten van rmdelvoie
Recepten van rmdelvoie

Dit lekkere recept stond in Boodschappen maar het werd gemaakt met tonijn. Ik had geen tonijn in huis wel gerookte forelfilets en die heb ik hiervoor gebruikt. Ook heb ik minder vet roomkaas gebruikt met bieslook. Het ziet heel mooi uit en smaakt heerlijk en is gemakkelijk te maken. …  Lees verder »

Een tijdje terug had ik een mosterdsaus nodig voor een dijtje van het speenvarken. Ik had overal gezocht naar een recept dat niet te sterk overheerste. Een paar recepten had ik op proef gemaakt maar uiteindelijk kwam ik bij deze mosterdsaus terrecht van BBCGOODFOOD.COM maar ik heb hem wat aangepast. In het originele recept lieten zij de sjalottenblokjes en de mosterdkorrels er in, maar ik heb hem gezeefd zodat het romig en zacht werd, als je de sjalotjes eruit neemt heeft het een iets mindere uien smaak. Het takje tijm en de gembersiroop heb ik er zelf aan toegevoegd. Ik vind het een heerlijke saus geworden. Wat ook heel lekker is om de tijm te vervangen met verse of gedroogde dragon. …  Lees verder »

Dit is een heerlijk recept uit een kookboek "The Best of Bridge". Het is een Canadees kookboek geschreven door een groepje van 8 vriendinnen die al jaren lang Bridge met elkaar speelden en waar een van de hoogtepunten van hun bijeenkomsten was het eten dat ze samen bereiden. Op een dag besloten ze een kookboek te maken. Het was zo`n succes dat over de jaren een hele serie is ontstaan. Ik heb een paar van die kookboeken en er staan altijd lekkere en gemakkelijk te maken recepten in. Dit recept is heerlijk op een toastje, bruchetta`s of als vulling voor kerstomaatjes. Als je wilt kun je er ook verse champignons, gehakt en licht gefruit, en verse garnaaltjes in gebruiken. Ik heb er wat "Hot Paprikapoeder" in gedaan om het iets pikanter te maken. Als je ze in potjes doet die zich vacuum trekken kun je dit 6 maanden bewaren. Bij ons halen we de 6 maanden niet omdat het dan allang op is zo lekker is het. Je kunt het ook in de diepvries bewaren. …  Lees verder »

Ik weet dat er al recepten voor Catalaanse mosselen op Smulweb staan maar ik ken deze wijze van mosselen bereiden al van toen ik nog een kind was. De huishoudster van mijn tante die in Barcelona woonde maakte deze voor ons als we daar logeerden. Zij gebruikte toen altijd van die lekkere verse tomaten. Nu heb ik een kleine variatie hierop gemaakt en serveer het gegratineerd als voorgerecht of als Tapas. …  Lees verder »

Dit recept heb ik van de "skinnytaste" website gehaald het heet daar "Chewy Low Fat Banana Oatmeal Cookies". Ik heb de naam ietsje anders gemaakt omdat ik het recept heb aangepast zoals ik de koekjes het lekkerste vind. Door het gebruik van banaan hoef je maar heel weinig boter te gebruiken, ook gebruik ik maar de helft van de suiker en doe ik er veenbessen in omdat ik die zo lekker vind. 18-9-2012 Mijn vriendin had geen banaan en heeft zelfde hoeveelheid pruimenjam i.p.v. banaan gebruikt en de koekjes waren perfect. Ik denk dat het dan met een andere jam ook goed zal werken. …  Lees verder »

Verleden week gemaakt en het was in zijn eenvoud zo lekker. Ik ben vergeten een foto te maken en doe er de foto bij die bij het recept stond. …  Lees verder »

Deze salade heb ik geserveerd bij de Feestelijke runderfilet en dat gaat er heel goed bij. Zelf had ik nog een beetje bieslook en die had ik er ook bij gedaan. …  Lees verder »

Ik heb dit recept gemaakt voor Nieuwjaarsdiner in Zuid Afrika. Het was heel feestelijk en lekker. Ook past dit gerecht uitstekend op een buffet, of in de zomer als er iets te vieren valt. Ik heb zelf het vlees verder gebraden op het fornuis en niet in de oven daar ik dat gemakkelijker vind om de juiste gaarte te krijgen. Ook heb ik in de mayonaisesaus verse dragonblaadjes gedaan. Niet te zuinig zijn met de zoete chillisaus want het geeft een lekkere kick aan het geheel. …  Lees verder »

Een heerlijke en speciale soep. Ik heb mijn salie/walnoot pesto erop gedaan i.p.v. de gebakken salieblaadjes omdat ik niet genoeg mooie salieblaadjes had en dat was ook heel lekker. Ook kun je i.p.v. de gruyere stokjes soepstengels omwikkeld met mooie parmaham erbij geven. …  Lees verder »

Een heerlijke cake die het beste eind Oktober of begin November gemaakt kan worden want hij heeft tijd nodig om te rijpen. Het gekonfijte fruit kan ook naar smaak verandert worden door toevoeging van gedroogde abrikozen, pruimen, dadels, etc. Ook met de noten kun je varieren, of alleen maar 1 soort te gebruiken of een mix naar eigen smaak. Wat niet op gaat met de Kerst doe ik weer inpakken en kan vrij lang bewaard worden. …  Lees verder »

Dit is een kruising tussen cake en brood. …  Lees verder »

2 kg magere gerookte ham aan een stuk 4 kruidnagels 6 eetl. rodebessen gelei 1 eetl. grove mosterd 3 eetl. madeira wijn rasp en sap van 1 sinaasappel rasp en sap van 1 citroen Garnering: sinaasappelschijfjes citroenschijfjes …  Lees verder »

4 eetl. boter 4 teentjes knoflook, gehakt 200 gr.kleine champignons, in plakjes gesneden 200 gr.bruine champignons, in plakjes gesneden 100 gr. chanterellen, gesneden 300 gr. hele kastanjes uit een blik 4 eetl. droge witte wijn 100 ml room zout en peper uit de molen gehakte peterselie om te garneren …  Lees verder »

2 rijpe avacodos 1 grote tomaat sap van 1 lemoen 1 eetl. gehakte zoete ui 2 eetl. gehakte verse korianderblaadjes 1 eetl. verse rode of groene chillipeper, ontdaan van zaadjes en fijngesneden …  Lees verder »

Dit gerecht is perfect als koud lunchgerecht of voorgerecht. In combinatie met de smaak van rode biet, de dressing en mierikswortelroom, krijgt de forelfilet een optimale smaak. Heel belangrijk: laat alle ingredienten voor het eten goed op kamertemperatuur komen. …  Lees verder »

750 gr. Charlotte aardappelen 6 eieren 2 eetl. olijfolie 150 gram chorizo in plakjes (evt.gekookte ham) 1 eetl. gesneden bieslook 1 eetl. gehakte platte peterselie 1 theel. scherpe mosterd 1 dl. creme fraiche peper uit de molen 150 gr.geraspte pittige kaas …  Lees verder »

Stoer, maar beslist niet zwaar zijn deze gebakken aardappelen die geweldig passen bij een gebraden boerenkip, kalkoen, gans, varkensvlees en wild zwijn. De blokjes worden gebakken in ganzenvet, wat ze lekker krokant maakt. Ganzenvet (vers of in blik)is te koop bij kwaliteitsslagers, poeliers, traiteurs of delicatessenzaken. …  Lees verder »

Top