1. Home
  2. rijsttafelen
  3. Recepten van rijsttafelen
Recepten van rijsttafelen

In Indonesie eet men veel rauwe groenten. Groenten die even in kokend water zijn ondergedompeld.  …  Lees verder »

In Indonesie eet men veel rauwe groenten. Groenten die even in kokend water zijn ondergedompeld.  …  Lees verder »

In Indonesie eet men veel rauwe groenten. Groenten die even in kokend water zijn ondergedompeld.  …  Lees verder »

In Indonesie eet men veel rauwe groenten. Groenten die even in kokend water zijn ondergedompeld. …  Lees verder »

In Indonesie eet men veel rauwe groenten. Groenten die even in kokend water zijn ondergedompeld. …  Lees verder »

In Indonesie eet men veel rauwe groenten. Groenten die even in kokend water zijn ondergedompeld.  …  Lees verder »

4 middelgrote tomaten * 100 gram rijst * 150 gram gehakt * peper *zout * 1 ui * 1 teentje knoflook * snufje oregano * snufje tijm * paneermeel * 25-30 gram boter. …  Lees verder »

Dit is een magnifiek ogend voorafje waarmee u bij uw gasten veel eer zult inleggen.  …  Lees verder »

1 eetlepel gesnipperde uien * 2 teentjes gesnipperde knoflook * 1 theelepel Javaaanse suiker * 1/2 theelepel djinten * 3 eetlepels ketjap * 2 eetlepels gezoete asembrij * 2 eetlepels olie. …  Lees verder »

1 eetlepel gesnipperde uien * 1 teentje gesnipperde knoflook * 1 gesnipperde lombok * 2 eetlepels ketjap * 1 eetlepel azijn * 1 eetlepel olie …  Lees verder »

2 gesnipperde teentjes knoflook * 1 theelepel sambal oelek * 2 eetlepels ketjap * 1.2 eetlepel azijn. …  Lees verder »

Zeer veel Indonesische gerechten worden in sauzen gestoofd. De sauzen zijn in drie verschillende catgorie├źn in te delen. de ketjapsauzen, meestal bij vlees , vis of gevolgelte geserveerd. de katjang (pinda) -sauzen, die hoofdzakelijk bij groenten worden gegeven. de zout-zure en gembersauzen, die van Chines origine zijn.  …  Lees verder »

Atjar Telor …  Lees verder »

Zuren komen in de Indonesische keuken zeer veel voor, niet alleen omdat gerechten na inmaak langere tijd houdbaar zijn, maar ook als frisse bijgerechte, die ook zonder koelkast dank zij de bereiding met azijn zelfs in een tropisch klimaat de andere dag nog genuttigd kunnen worden. …  Lees verder »

750 gram riblappen * zout * 1 ui * 2 teentjes knoflook * 2 eetlepels citroensap * 1/2 eetlepel dikke yoghurt * 1 eetlepel garam masala ( Indiaas kruidenmengsel) * 2 eetlepels arachideolie * 50 gram boter * 1/2 liter vleesbouillon * 4 eetlepels geschaafde amandelen. …  Lees verder »

200 gram kipfilet * 1 klein rood pepertje * 200 gram slablaadjes * zonnebloemolie * 2 eetlepels sesamzaadjes * 1 eetlepel fijgehakte munt * …  Lees verder »

2 rode uitjes * 3 schijven verse ananas * 2 teentjes knoflook * 100 gram tofu * 2 eetlepels arachidolie * 1/2 theelepel geraspte gemberwortel * 1 liter kippenbouillon * 2 eetlepels vissaus ( Nam Pla) * 1 eetlepel fijngehakte koriander * 12 grote gepelde gekookte garnalen * 1 eetlepel bieslook. …  Lees verder »

250 gram runndergehakt * 1 ei * olie * 2 eetlepels gesnipperde uien * 2 eetlepels gesnipperde teentjes knoflook * 2 theelepels ketoembar * 2 djeroek poeroetblaadjes * peper * zout. …  Lees verder »

Top