4 portabella paddestoelen schoongemaakt
1 vleestomaat
3 el olijfolie traditioneel
peper, zout
1 ui, gepeld en in plakken
1 mozarellakaasje, in plakjes
4 blaadjes basilicum + 2 el in reepjes gesneden basilicum
1 pak Bieze aardappelschijfjes in kaas-roomsaus a 500 g
250 g panklare broccoli in kleine roosjes …
Lees verder »
Bewaard
8
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
4 el olijfolie traditioneel
700 g CelaVita aardappelschijfjes
6 scharreleieren (M)
1 dl slagroom
peper, zout
6 el fijngeknipte bieslook
75 g belegen kaas, grof geraspt …
Lees verder »
Bewaard
19
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
3
+
Reageer
Waardering0van 5
Voor de ravioli : 125 gr bloem - 1 snuifje zout - 1 ei - 1 lepel olie - 1 koffielpel water
Voor de vulling : 500 gr ricotta - 1 lepel gehakte peterselie - 1 eigeel
Voor de tomatensaus : 1 lepel olijfolie - 1 gehakte ui - 2 teentjes look - 1 in stukjes gesneden wortel - 1 kg gepelde, fijnhehakte tomaten - 50 gr tomatenconcentraat - 1 koffielepel suiker - 125 ml groentenbouillon …
Lees verder »
Bewaard
11
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
2
+
Reageer
Waardering0van 5
2 schaaltjes kipfilet a la minute (= 4 stuks)
- 4 zongedroogde tomaatjes (geweld of op olie)
- 2 zakken panklare spinazie (a 300 gram)
- 4 eetl. olie
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 teentje knoflook, geperst
- 125 ml creme fraiche
- ? zakje verse basilicum (a 15 gram), fijngesneden
- 4 cocktailprikkers …
Lees verder »
Bewaard
13
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
3
+
Reageer
Waardering0van 5
Pakje kant en klare wraps (Honig)
1/2 rode paprika
1/2 groene paprika
1/2 gele paprika
1/2 aubergine
1/2 courgette
3 grof gesneden sjalotten
150 g. champignons
2 tomaten
1 blaadje laurier
3 eetlepels groentebouillon (Maggi)
1 fijngesneden teentje knoflook
1/2 theelepeltje tijm
1/2 theelepeltje gedroogde oregano
2 eetlepels olijfolie (Bertolli)
versgemalen zwarte peper en zout
2 eetlepels geraspte oude kaas
bakpapier
…
Lees verder »
Bewaard
8
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
2
+
Reageer
Waardering0van 5
-200 g. zuurkool
- 3/4 liter kippenbouillon
-30 g. boter
-1 fijngesneden ui
-2 eetlepels Franse mosterd
-2 plakken casselerrib van ca.1 cm. dikte ( -in reepjes gesneden)
-2 eetlepels versgehakte peterselie
-4 eetlepels slagroom
-versgemalen peper en zout …
Lees verder »
Bewaard
6
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
1 kilo spinazie
3 eetl. olijfolie
zout en peper
4 kleine geitenkaasjes
(of 1 dikke plak in vieren gesneden)
100 g bacon (dun gesneden)
…
Lees verder »
Bewaard
9
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
1
+
Reageer
Waardering0van 5
500 g aardappels (vastkokers)
2 blikjes tonijn (op water)
3 (vlees) tomaten
2 venkelknollen
8 blaadjes basilicum of 2 eetl. fijngehakte peterselie
voor de tapenade:
200 g zwarte olijven zonder pit
6 ansjovisjes (uit blik)
2 knoflooktenen
olijfolie
…
Lees verder »
Bewaard
2
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
4 nectarines, gehalveerd en ontpit
8 abrikozen, gehalveerd en ontpit
150 g Griekse yoghurt
4 dessertlepels vloeibare honing …
Lees verder »
Bewaard
2
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
600 g hertenstoofvlees
2 eetlepels bloem
50 g boter of margarine
- 2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui
- 1 eetlepel gekneusde jeneverbessen
1 dl wild- of vleesbouillon
- tijm en laurier
1klein flesje rode wijn
2 eetlepels Worcestershire saus
2 eetlepels donkere sausbinder
gehakte peterselie
peper en zout …
Lees verder »
Bewaard
13
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
2
+
Reageer
Waardering0van 5
4 artisjokken
citroensap
zout
Voor de vinaigrette:
1 sjalotje
3 eetlepels witte wijnazijn
zout, peper
mespunt suiker
6 eetlepels olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 tomaat …
Lees verder »
Bewaard
1
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
4 scholfilets
4 grote garnalen
40 gram verse bieslook
20 gram roomkaas
zout, peper
8 houten prikkers …
Lees verder »
Bewaard
8
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
1
+
Reageer
Waardering0van 5
4 varkensfiletlappen (a 125 gram, van 1,5 cm dikte)
100 gram varkensgehakt
6 eetlepels bloem
1 ei
1 eetlepel melk
10 eetlepels paneermeel
2 eetlepels parmezaanse kaas (geraspt)
zout
peper (versgemalen)
1 eetlepel pesto (groene)
50 gram boter
3 diepe borden
cocktailprikkers …
Lees verder »
Bewaard
9
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
1
+
Reageer
Waardering0van 5
1 grote rookworst
500 g kruimig kokende aardappels
2 uien
2 teentjes knoflook
1 flinke winterwortel
1 steel prei
2 stelen bleekselderij
1 grote rode paprika
1 liter vlees-of kippenbouillon, zelf getrokken, uit een pot of van tabletten
1 dl kookroom
50 gr boter
250 gr spekblokjes
1 theelepel gedroogde tijm
zout en versgemalen peper
…
Lees verder »
Bewaard
21
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
1
+
Reageer
Waardering0van 5
100 g pure chocolade*
100 g boter
100 g Van Gilse Poedersuiker
25 g cacao
2 el gemalen hazelnoten
1 el sinaasappel limonadesiroop*
chocoladehagelslag om door te rollen …
Lees verder »
Bewaard
3
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
450 g Aviko Hollandse Aardappelschotel
500 g zuurkool
1 klein blik ananasstukjes
1 rookworst
1 stevige appel
75 g rozijnen
25 g boter of 3 el olie
1 tl kerriepoeder …
Lees verder »
Bewaard
0
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
1/2 bosje radijsjes
2 soeplepels citroensap
3 soeplepels tomatenpuree
2 teentjes knoflook
1/2 ijsbergsla
200 g rundergehakt
olie
geraspte kaas
1/2 koffielepel gemalen koriander
200 g (ontvelde) in blokjes gesneden chorizo-worst
2 koffielepels komijn
1,5 L gewassen bruine bonen
1 rode paprika in repen
4 gebakken tortilla's
…
Lees verder »
Bewaard
1
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
30 g bakboter
2 uien
1/2 soeplepel kerriepoeder
750 g pompoen
2 potjes gevogeltefond
3 niet- behandelde sinaasappelen
zout en peper
24 peultjes
4 worteltjes
4 koffielepels peterselie
20 cl dikke room
1 soeplepel sinaasappellikeur
…
Lees verder »
Bewaard
3
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
200 g verse room
4 preiwitten
25 g boter
4 takjes peterselie
2 sjalotten
4 worteltjes
12 cl droge witte wijn
400 g koolvis
1 kruidentuiltje
4 tongfilets
700 g zeeduivel …
Lees verder »
Bewaard
3
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5
100 g poedersuiker
150 g pure chocolade
4 eieren
125 g amandelpoeder of 125gr zeerfijn gemalen amandelschaafsel
30 cl vloeibare room
150 g witte chocolade
bakboter
150 g melkchocolade met praline
…
Lees verder »
Bewaard
3
+
-
Bewaar
Bewaar niet
Reacties
0
+
Reageer
Waardering0van 5