Origineel recept uit het Engels vertaald … Lees verder »
Origineel recept uit het Engels vertaald … Lees verder »
750 gr bloemkool, in grote roosjes 2 eetlepels vloeibare margarine 100 gr magere spekblokjes 300 gr prei, in dunne ringen 1 zakje kaassaus (maggi) 1 bol Mozzarella in plakken … Lees verder »
De hachee is een oorspronkelijk middeleeuws gerecht uit Frankrijk. In het noorden van Frankrijk en Vlaanderen is het door de eeuwen heen een stoofgerecht met ongeveer gelijke gewichtshoeveelheden vlees en uien gebleven. Het wordt er met bouillon en wijn bereid. In ons land en ook in het aangrenzende Rijnland, is er iets mis met de verhouding tussen het vlees en de uien. Er worden meestal veel meer uien dan vlees in de Hollandse en Rijnlandse hachee verwerkt. De Rijnlandse smaakt ons overigens beter, omdat die naast uien ook knoflook en in deze tijd van het jaar donker (bok)bier bevat. … Lees verder »
Deze kruidige gehaktballetjes komen uit de keuken van Zuid-Amerika. Lekker met couscous. … Lees verder »
300 gr aardbeien 1 eetlepel sinaasappelsap 1 eetlepel aardbeienjam 40 gr boter 4 biefstukjes van ca. 100 gr … Lees verder »
1 krop eikenbladsla 4 eetlepels fijngeknipte bieslook ca. 400 gr gerookte kipfilet 250 gr aardbeien 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels aardbeienlikeur 1 theelepel mosterd 6 eetlepels zure room … Lees verder »
200 gr pasta, bv farfalle 150 gr Ardenner ham 250 gr aardbeien 1/2 krop ijsbergsla 100 gr magor of Gorgonzola 1 dl slagroom of zure room peper … Lees verder »
200 gr pasta, bv penne rigate 100 gr kiprollade (vleeswaar) 100 gr Emmenthalerkaas 250 gr aardbeien 1/2 krop ijsbergsla … Lees verder »
1 kg nieuwe aardappels, bij voorkeur licht kruimig 500 gr (bos)worteltjes 50 gr rucola (zee)zout (uit een molentje) 1 dl melk 4 eetlepels creme fraiche peper nootmuskaat … Lees verder »
Met een feestelijk zoet accent … Lees verder »
Geen gewone kalkoensandwich, maar een met pecannoten, marmelade en bovenal een cranberrysaus. Een goede manier om overgebleven kalkoen weg te werken. … Lees verder »
4 harde broodjes / stokbroodjes / kleine ciabatta's Voor het smeersel: 3 eetlepels mangochutney 1 eetlepel creme fraiche Broodbeleg 2 eetlepels creme fraiche 1 eetlepel citroensap 1 theelepel kerriepoeder flinke handvol fijngesneden spitskool 1/2 fijngesneden venkelknol 1 appel met rode schil (Fuji b.v.) 8 plakjes kalkoenborst … Lees verder »
Balletjes kunnen zowel in de vriezer worden bewaard - zowel bereid als onbereid! … Lees verder »
Een verrassende stamppot met vis, gember eb mosterdsaus. Ook lekker met andijvie! … Lees verder »
Als hoofdgerecht voor 4 personen of als hapje/tapas voor 6 personen … Lees verder »
Lekker warme luxe verwenbroodjes met gesmolten mozzarella en tartaar … Lees verder »
500 gr rund- of lamsvlees, fijngemalen 2 eetlepels gehakt peterselie 1 eetlepels gehakte korianderblaadjes 1/2 theelepel gemalen komijn 1 kleine ui, geraspt 1/4 theelepel cayennepeper zout 2 eetlepels plantaardige olie Saus: 2 middelgrote uien, gehakt 1 klein bosje peterselie, gehakt 1 kg rijpe tomaten, geschild, ontpit en gehakt 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel versgemalen zwarte peper 2 tenen knoflook, gehakt 1/2 theelpel gemalen kaneel 1/4 theelepel cayennepeper 6 eieren … Lees verder »
24 middelgrote gehaktballetjes … Lees verder »
I.p.v. rauwe andijvie kan ook bladspinazie of rucola worden gebruikt … Lees verder »
Het bijzondere van dit recept zit in de spekjes en het zachtjes bruin bakken van de appelblokjes met suiker en peper … Lees verder »