1. Home
  2. ramonda-van-essen
  3. Recepten van ramonda-van-essen
Recepten van ramonda-van-essen

500 gr. wortels 30 gr. boter 1¼ dl. sinaasappelsap 1¼ l. groentebouillon 1 kleine ui, grof gehakt 1 tl. gedroogde tijm zout & peper …  Lees verder »

400 gr. aubergines zout 4 stengels bleekselderij 2 el. olie 300 gr. gesnipperde uien flink mespunt marjoleinpoeder 400 gr. gepelde tomaten of 1 blik (uitgelekt, sap bewaard) 1 groentebouillontablet ½ el. paprikapoeder 2 teentjes knoflook, uitgeperst 4 el. bloem 6 el. witte wijn versgemalen zwarte peper 8 el. fijngehakt peterselie …  Lees verder »

Lekker bij een broodje falafel. …  Lees verder »

Voor de appelvulling: 1 kg. goudrenetten, geschild, klokhuis verwijderd en in dunne schijven gensneden 4 el. suiker 1 tl. kaneel geraspte schil en sap van 1 citroen Voor het deeg: 4 eieren 250 gr. fijne suiker 2,5 dl. plantaardige olie 250 gr. zelfrijzend bakmeel 1 tl. vanillepoeder suiker, om te bestrooien …  Lees verder »

2 portobello's 1 teen knoflook 1 sjalotje olijfolie versgemalen zwarte peper 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas …  Lees verder »

4 eieren 1 grote ui 1 el. plantaardige olie 2 flinke tenen knoflook 6 salamblaadjes 4 dl. groentebouillon 1 tl. sambal 4 tl. sojasaus 1 el. palmsuiker 2 tl. kerriepoeder 8 kemirinoten, geroosterd …  Lees verder »

4 rijpe tomaten 1 knoflookteen, geperst 3 el. olijfolie basilicum 1 grote aubergine 200 gr. mozzarella zout …  Lees verder »

1 courgette, in blokjes 2 tenen knoflook, geperst 1 ui, gehakt 1 el. tijm 1 l. groentebouillon 1 pakje roomkaas met kruiden (Boursin) olijfolie versgemalen peper …  Lees verder »

Dit smeerseltje is heerlijk op geroosterd ciabattabrood. Snijd het ciabattabrood in plakken en leg deze op een bakplaat. Besmeer met olijfolie en bak in een hete oven tot ze goudbruin zijn. …  Lees verder »

800 gr. aardappelen in schijfjes olie om in te vetten olijfolie zeezout 2 vleestomaten 250 gr. champignons 2 bananen 300 gr. belegen kaas 150 gr. walnoten …  Lees verder »

50 gr. boter 2 teentjes knoflook, geperst 1 ui, in dunne parten gesneden 650 gr. gemengde paddestoelen (oesterzwammen, grotchampignons, heel of gesneden 15 gr. bloem 1,5 dl. groentebouillon 2 el. droge witte wijn zout en versgemalen peper 1 dl. dikke room 3 el. gehakte verse tijm 2 el. paprikapoeder 700 gr. gekookte tagliatelle, omgeschud met boter …  Lees verder »

6 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid) 1 pak (450 gr.) spinazie à la créme boter om in te vetten bloem om te bestuiven 4 eieren 2 pakken Tivall vegetarische knakworstjes (in 3-en gesneden) zout, peper 100 gr. geschaafde amandelen 100 gr. geraspte jong belegen kaas …  Lees verder »

Top