1. Home
  2. pwiggers
  3. Recepten van pwiggers
Recepten van pwiggers

Deze pizza is afkomstig uit het zuiden van Frankrijk. Vooral in Nice wordt deze Pissaladière veel gegeten. Meestal als lunch of voorgerecht. Wij hebben dit als hoofdgerecht gegeven met een kopje soep vooraf en een salade erbij. Heerlijk als je van uit, ansjovis en olijven houdt. Er zijn van deze uientaart heel veel variaties op internet. Ik heb er - zoals gewoonlijk - weer een beetje mijn eigen draai aan gegeven. …  Lees verder »

Op internet vond ik diverse recepten voor Israëlische salades en salades uit het Midden-Oosten. In al deze salades kwam za'atar voor. Dit kruidenmengsel stond op een rekje in mijn keuken maar had k nog nooit gebruikt. Reden temeer om een keer deze salade te maken. Met succes,  maar wel met mijn eigen variatie. Wij vinden honing en verse kruiden altijd een lekkere toevoeging. Ik hou zelf niet zo van munt, maar in deze salade zal het vast heel lekker zijn. …  Lees verder »

Onze buren kwamen eten en namen hun kleinzoon van 7 jaar mee. Ik had al bedacht wat we zouden eten maar dat was niet echt geschikt voor een kleine jongen. Toen besloot ik kipschnitzeltjes te maken (die vonden we allemaal lekker !). Gepaneerd met een klein beetje Parmezaanse kaas. Hij heeft ervan gesmuld, samen met de frietjes die ik ook speciaal voor heb heb gebakken. …  Lees verder »

Deze heerlijke aardbeiensaus kwam ik tegen op de internetpagina van "Rutger bakt". Omdat ik een gemakkelijk nagerecht wilde voor onze buren, die kwamen eten met hun kleinzoon, vond ik dit wel een goed idee. Wij hebben de saus gegeten over vanille-ijs, maar ook erg lekker over yoghurt, vanillepudding, kwark, pannenkoeken en alles wat je maar bedenken kunt. De aardbeiensaus kun je - volgens Rutger - enkele weken bewaren in een afgesloten pot in de koelkast. …  Lees verder »

Wortelsalade wordt in Duitsland heel veel gegeten, meestal als onderdeel van een "Gemischter Salat" (= gemengde salade). Deze wortelsalade kun je heel ruim van tevoren voorbereiden en hoeft niet speciaal gekoeld bewaard te worden. Lekker als onderdeel van een saladebuffet of bij de eerstvolgende barbecue. …  Lees verder »

Gemakkelijke, maar wel erg lekkere ovenschotel met bloemkool, aardappelschijfjes en een ham-kaassaus. Lekker gegratineerd in de oven. De ovenschotel kun je 's morgens voorbereiden en `s avonds eten. …  Lees verder »

Alleen biefstuk is een beetje saai. Ik had al veel verschillende sauzen bij biefstuk gemaakt, maar toen ik deze tegenkwam op internet trok het me direct aan. De saus wordt gemaakt terwijl de biefstuk ligt te rusten onder aluminiumfolie. De saus is heel snel gemaakt en smaak echt verrukkelijk. …  Lees verder »

Een lekker en gezond wokgerecht. Lekker voor de vakantie, want alles gaat in één pan. Wel even de mihoen vóórkoken. Deplakjes varkenshaas moeten plm. 30 minuten marineren en in die tijd maak jij de groenten schoon. …  Lees verder »

Het recept voor deze zalige rundvleesstoofpot vond ik in een oud kookboekje van AH "De streekkeukens van Europa: Portugal. Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Douro en Minho, Estrenadura en Ribatejo en de Algarve". Er komen niet veel ingrediënten aan de pas. Ik heb er een paar eigen ingrediënten aan toegevoegd (laurier en een vleesbouillontablet) en de bereiding iets aangepast (madeira grotendeels meegestoofd en de peterselie pas op het laatst togevoegd). De stoofpot was een succes bij onze gasten want ze wilden graag het recept. …  Lees verder »

De basilicum in dit nagerecht geeft een lichte bijzondere smaak aan de gemarineerde perziken. Net even anders maar niet overheersend.  Je kunt dit nagerecht al een dag tevoren maken. De persiken worden alleen maar lekkerder. Lekker met vanille-roomijs, maar lekker fris met citroen-sorbetijs. Garneer met aardbeien (of frambozen), blauwe bessen en eventueel wat blaadjes basilicum. …  Lees verder »

Ook deze gegrilde plakjes aubergine zijn heerlijk als tapas, borrelhapje of antipasta. Je kunt dit al ruim tevoren maken want de plakjes aubergine zijn heel goed te bewaren in de koelkast. Leuk ook als antipasta (voorgerechtjes bij een Italiaans dineetje). …  Lees verder »

Deze gemarineerde champignons kun je al lang tevoren maken. Daar worden we alleen maar lekkerder van. Lekkere tapas, antipasta en borrelhapje.  Ook heel lekker door een salade. De champignons moeten minimaal 4 uur marineren en worden koud geserveerd. …  Lees verder »

Als het erg warm is heb ik niet veel zin om lang in de keuken te staan en hebben we eigenlijk alleen zin in koude gerechten. Vandaag gesmuld van deze eenvoudige wittebonensalade. De meeste wittebonensalades worden gemaakt met tonijn, gedroogde tomaatjes etc.Ik wilde eens iets heel anders en bedacht dat ik de salade ook eens "echt Nederlands" kon maken met augurkjes en uitjes. Het was heerlijk. De gebakken runderbraadworst met gebakken uien smaakte er heerlijk bij. …  Lees verder »

We kregen gasten die kwamen lunchen. Het was schitterend weer en ik wilde er toch een bijzonder tintje aan geven. Dat lukte met de heerlijke gemarineerde asperges (plm. 30 minuten) en diverse hele lekkere vleeswaren. …  Lees verder »

Meloen met rauwe ham kennen we allemaal en dat blijft een lekker hapje. Maar in deze combinatie met gemarineerde mozzarella (30 minuten), rucola en geroosterde pijnboompitten is het nog veel lekkerder. Een lekker licht zomers voorgerecht mar ook lekker bij de barbecue. Ik ben geinspireerd door een recept uit Allerhande. …  Lees verder »

Dit spitskoolrecept is ontstaan tijdens het koken met ingrediënten die op moesten. Wij hebben dit als eenpansgerecht gegeten gemengd met stukjes gebakken aardappel. Vlak voor het opdienen heb ik de gebakken aardappelen door de kant-en-klare spitskool gemengd. Maar.....de spitskool is heerlijk als bijgerecht met bijvoorbeeld rijst, aardappelpuree of pasta. Alles  even lekker. …  Lees verder »

Deze Spaanse rijst met chorizo, paprika en doperwten is erg lekker met albondigas, gehaktballetjes uit Andalusië (afzonnderlijk recept.) …  Lees verder »

Andalusië ligt in het zuiden van Spanje. Uit Andalusië komt de sherry. In de saus van de gehaktballetjes is sherry verwerkt, maar in plaats daarvan kun je ook droge rode of witte wijn gebruiken. De gehaktballetjes zijn lekker met de Spaanse rijst met chorizo en paprika. (afzonderlijk recept) …  Lees verder »

Als je weinig tijd hebt? Bij dit recept gaat alles in één (hapjes)-pan. En als je pan in de oven kan heb je geen ovenschaal nodig. Ik heb wel zelf vooraf de aardappelblokjes gekookt, maar wil je nog sneller klaar zijn gebruik dan voorgekookte aardappelschijfjes. Scheelt een pan en ook tijd. Lekker snel klaar en we hebben er van gesmuld. Inspiratie deed ik op van een dergelijk recept van internet. …  Lees verder »

Bananen die ik vergeten was en toe ik er aan dacht waren ze al bruin. Geen zin in bananenbrood dus het moest iets anders worden en het moest snel klaar. Surfen op internet waar ik diverse recepten tegenkwam. Ook dit recept is weer een combinatie van verschillende bestaande recepten. Wij vinden ze heerlijk !! Ik heb weinig suiker gebruikt. De èchte zoetekouwen kunnen wel wat meer suiker nemen. …  Lees verder »

Top