1. Home
  2. pwiggers
  3. Recepten van pwiggers
Recepten van pwiggers

Dit is geen eigen recept van een recept van Miljuschka. Ik kwam dit tegen op internet en het trok me direct aan. Ik heb er nog wat nootmuskaat door gedaan en een deel van de hazelnoten door de puree gemengd. We hebben deze lekkere aardappel-knolselderijpuree gegeten bij rodekool met gehaktballetjes. Een heerlijke combinatie. Deze puree is ook een heerlijk bijgerecht bij je kerstdiner. Lekker bij wild of bij een stoofpot. …  Lees verder »

De gehaktballetjes, waarin ook Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden zijn verwerkt worden eerst gebakken. Dat geeft de soep een lekkere krachtige smaak. Heerlijk soepje vooraf. …  Lees verder »

Ik heb voor dit recept speklapjes à la minuut gebruikt, andere speklapjes kunnen natuurlijk ook maar hebben wat meertijd nodig. Voor het wokken hebben ik diverse groenten en paddenstoelen (shiitake) genomen. Wil je het gemakkelijker hebben gebruik dan Aziatische wokgroenten (kant en klaar in de supermarkt). …  Lees verder »

Dit feestelijke kipgerecht heb je in een mum van tijd klaar. Vooral als je vooraf alles gesneden klaarzet. De kipstukjes blijven heerlijk mals als je ze snel rondom bruin bakt en uit de pan haalt voordat de andere ingrediënten erbij komen. Maak je dit gerecht voor meer van 2 personen, bak dan de kipstukjes in gedeelten anders duurt het te lang en wordt de kip droog. …  Lees verder »

Ik wilde al heel lang eens Jan Hagel bakken. Een echt Nerlands koekje, die ze hier in Duitsland niet kennen. Leuk om mijn buren te laten proeven. Ik heb deze keer het recept van Annemarie gebruikt die een paar jaar terug winnares was van de TV-uitzending Heel Holland Bakt. Ik heb wel iets aangepast en dat is dat ik in plaats van 1 theelepel kaneel heb ik 2 theelepels genomen. Verder een half losgeklopt ei door het deeg heb gekneed en de deegplak vòòr het bakken heb ingesmeerd met losgeklopt ei. Zien de koekjes er iets mooier uit. Hoeft natuurlijk niet, De koekjes worden op een bakplaat gebakken en nog warm in de vorm gesneden. Onze buren waren trouwens verrukt. De buurvrouw kon er niet vanaf blijven en wijzelf ook niet. …  Lees verder »

Lekkere zoetzure witte koolsalade. De dressing gaat warm over de salade. Het beste kun je de salade een dag tevoren maken, dan heeft de dressing de gelegenheid om goed in te trekken. De salade kun je zeker een week bewaren en wordt niet slap. Lekker bij een Oosterse maaltijd, maar ook lekker bij de lunch. …  Lees verder »

Voor deze speculaasjes heb je geen speculaasplank nodig. Ik heb het deeg in één plak op mijn bakplaat (35 x 40 cm) gelegd. Gebakken en daarnade nog warme speculaas in stukjes gesneden. Het deeg is snel gemaakt, moet wel even rusten (30 minuten), dan uitrollen en bakken. Snel klaar en heerlijk. Je kunt er niet van afblijven, gevaarlijk dus. Het recept voor het deeg heb ik van internet (link hieronder). Ik heb er zelf amandelschaafsel doorgemengd. …  Lees verder »

Het recept van deze overheerlijke Zweedse gehaktballetjes kwam ik tegen in mijn kookboek "jamie's reizen". Ze zijn super lekker, met verse kruiden in het gehakt en de heerlijk roomsaus. Ik heb het recept een heel klein beetje aangepast maar ik heb de ingrediënten die Jamie gebruikt heeft ook in de inrediëntenlijst vermeld. Je kunt dus mijn recept of dat van Jamie volgen. Het lijkt een ingewikkeld  recept maar dat is het zeker niet. Alles in één pan, ook de roomsaus. Lekker met mijn bietjes met gekaramelliseerde rode ui en kappertjes. …  Lees verder »

Bij mijn recept van De Zweedse gehaktballetjes van Jamie Oliver smaken deze bietjes wel heel erg lekker. De gekarmalliseerde rode uien, het beetje zoete van de bietjes en het licht zure van de kappertjes en de balsamico past heel erg goed bij elkaar. …  Lees verder »

Onze buren hadden een kleindochter gekregen en mijn buurvrouw had op haar werk beloofd dat zij - als de beby geboren zou zijn - ze zou trakteren. Omdat ze zelf niet zo heel graag zelf bakt heb ik aangeboden het voor haar te doen. Haar keuze viel op een kersen-plaattaart. Ik kon de taart thuis natuurlijk niet aansnijden en was erg benieuwd of de taart lekker was. Het was namelijk de eerste keer dat ik deze taart gebakken had. De buurvrouw meldde me al vrij snel dat iedereen verrukt was van de kersentaart. Het deeg was heerlijk zacht (vanwege de crème fraîche verwerkt in het deeg !). Jammer dat ik hem zelf niet geproefd heb, maar ik ga de taart zeker nog een keer in kleine vorm maken. …  Lees verder »

Wij  hadden onze buren te eten en ik wilde een nagerecht met peren maken. De verse peren waren nog te hard en helaas geen blik of pot peren in huis. Ik had al wel een hele tijd een pot amarena kersen staan. Dus bedacht ik dit lekkere nagerecht. Een amarena-kers is een ontpitte in suikersiroop ingelegde zure kers. Het is een specialiteit uit Bologna in de Italiaanse regio Emilia-Romagna. De kers krijgt na de inlegperiode een diep donkerrode stevige enigszins knapperige schil en zeer zoete typische smaak door het gebruik van een suikersiroop. (tekst van Wikepedia). Ik koop de potten met Amarena kersen bij Lidl als er Italiaanse week is. Ook kun je bij Lidl de amaretti (Italiaanse bitterkoekjes) kopen. Beide produkten zijn niet overal gemakkelijk verkrijgbaar. …  Lees verder »

Ik kan de hoeveelheid koekjes die uit het deeg kunnen worden gemaakt een beetje moeilijk bepalen omdat het ook afhangt van de grootte van de koekjes. Ik had in ieder geval een trommel vol. We hebben er al behoorlijk wat van gegeten en ik ben vergeten mijn net gebakken koekjes te tellen. …  Lees verder »

Op de zaterdagse markt zag ik zoveel verschillende soorten lekkere paddenstoelen dat ik me niet in kon houden en er heel wat van heb gekocht. Maar ik had eigenlijk nog niet bedacht wat ik er allemaal van zo willen maken. Een paddenstoelensoep is natuurlijk altijd lekker. Deze soep is niet gebonden met bloem maar door het pureren van het grootste deel van de paddenstoelen. Klein beetje spek meegepureerd, scheutje sherry en beetje truffelolie maakt de soep helemaal af. Heerlijk !! Ik heb voor de soep paddenstoelenfond gebruikt, maar je kunt ook paddenstoelenbouillon (van blokjes) of groentebouillon gebruiken. De paddenstoelesmaak wordt dan wel wat minder. …  Lees verder »

In één van mijn oud recepten-plakboeken kwam ik het recept tegen van een familierecept "Pittig zoete Brabantse hachee". Het recept kwam uit een oude Tip Culinair. Het recpet trok me aan. De smaak was echt anders dan de hachee die ik normaal maak (volgens het recept van mijn moeder !). Het was ook weer eens leuk om een heel andere hachee te maken. En de "Brabantse" hachee smaakte heerlijk. …  Lees verder »

Een aantal jaren geleden kreeg ik van een tennisvriend van mijn man een kookboekje. "Chez L`Hirondelle, recepten en verhalen van een table d'hote, van Heleen Oosterveld. Heleen en haar man Rolf runnen een table d'hote in Frankrijk en de tennisvrien van mijn man was daar regelmatig geweest. Dit kookboekje is zo'n beetje mijn lievelingskookboekje geworden. Ik heb er al veel uit gemaakt en er staat nog heel wat op mijn lijstje. Deze uiensoep is er één van. Ik heb het recept gevolgd, maar er zelf nog wat mosterd aan toegevoegd en de 2 eetlepels madeira die Heleen gebruikte weggelaten. …  Lees verder »

Een lekkere sappig karbonade gaat er altijd wel in, maar deze in een lekkere pittige ketjapsaus is wel heel erg lekker. Wij hebben deze karbonade gegeten bij stamppot koolraap, maar ik stel me zo voor dat deze karbonade ook heel erg lekker is bij zuurkoolstamppot of boerenkoolstamppot en natuurlijk ook bij hutspot. Weer eens iets anders dan worst bij de stamppot. …  Lees verder »

Koolraap is een vrij onbekende groente. Vroeger was koolraap bekend als armeluisvoedsel. Nu is koolraap bekend een "vergeten groente".Jammer want koolraap is een erg lekkere en verrassend veelzijdige groente.  Kijk maar op mijn pagina naar de verschillende recepten die ik al met koolraap heb gemaakt. Koolraap ook heel gezond, met een hoge voedingswaarde. Bevat weinig calorieën en zit vol met een belangrijke vitamines en mineralen. Deze keer weer eens een lekker stamppotje met koolraap. Heerlijk !! …  Lees verder »

Ik had een witte kool gekocht om er een salade van te maken. Bij nader inzien had ik daar toch geen zin in en bedacht ik dat ik wel een lekker bijgerecht bij mijn rundvleesstoofpot zou willen. Beetje experimenteren en deze witte koolschotel kwam eruit. Het was super lekker. …  Lees verder »

Dit recept is afkomstig uit het Groot Indonesisch Kookboek van Bep Vuyk. Ik heb het recept iets aangepast. Ik heb dit kookboek al heel wat jaren in mijn bezit, maar heb er nog niet zoveel recepten uit gemaakt. Ik ben zo langzamerhand weer begonnen recepten uit mijn kookboeken te halen en minder van internet. Dit was niet zo'n ingewikkeld recept en weinig ingrediënten. We vonden het verrukkelijk. …  Lees verder »

Top