1. Home
  2. pwiggers
  3. Recepten van pwiggers
Recepten van pwiggers

Het was al even geleden dat ik dipsauzen had gemaakt. Toen we afgelopen vrijdag eters kregen vond ik het wel weer eens leukom wat dips te maken bij de borrel. Even experimenteren en dit kwam eruit. Lekker met van die kleine Italiaans stokjes maar ook lekker met wat komkommer, reepjes paprika etc. …  Lees verder »

Ik had nog nooit een stamppotje met sperziebonen gemaakt en het leek me wel wat. Diverse combinaties kwamen bij me op, maar ik koos uiteindelijk voor de Italiaanse versie. Lekker met pesto, gedroogde tomaten en gerookte kipfilet (omdat het snel moest gaan). Je kunt natuurlijk ook gewone kipstukjes, lekker gebakken, door de stamppot mengen. …  Lees verder »

Hoe langer je de zalm laat marineren des te lekkerder smaakt de zalm. Met de marinade gaat de zalm de oven in. Dus dat gaat snel. Dit recept is een combinatie van recepten van internet. …  Lees verder »

Vroeger thuis aten we op zaterdag vaak heel eenvoudige macaroni met alleen gebakken uien, ham en geraspte kaas. Ik vond dat altijd heerlijk. Deze pasta lijkt er een beetje op, maar heeft wel wat meer toevoegingen. …  Lees verder »

Kort voorgekookte bloemkoolroosjes en plakjes voorgekookte aardappel, gemengd met stukjes gerookte kipfilet, overgoten met een chiliroomsaus en een bovenlaagje geraste kaas zorgen samen voor deze heerlijke ovenschotel.  Lekker en snel gemaakt. …  Lees verder »

Dit is een heel eenvoudig gerecht. Weinig ingrediënten en erg lekker. In plaats van eekhoorntjesbrood kun je natuurlijk ook andere paddenstoelen gebruiken, bijvoorbeeld cantharellen, oesterzwammen of gemengde paddenstoelen. Ik heb in dit gerecht dunne flinters Parmaham gebruikt. Serranoham kan ook. De tortellini heb ik niet zelf gemaakt, maar kwam uit het koelvak van de supermarkt (AH). Kies de tortellini met de vulling die jou het lekkerste lijkt. Ik had een vulling met ham en ricotta. Hier in Duitsland wordt eekhoortjesbrood verkocht onder de naam "Kräuterseitlinge". …  Lees verder »

Ook met witte bonen kun je een lekkere Mexicaans gekruide ovenschotel maken, dat bewijst dit recept. Afgedekt met tortillachips en een lekkere laag pittige gesmolten kaas. Smullen maar. …  Lees verder »

Het recept van deze super lekkere witlofschotel vond ik in het kookboekje Chez L'Hirondelle. Het zijn reepten en verhalen van een table d"hote in Frankrijk van Heleen Oosterveld. Ik heb het recept een heel klein beetje aangepast, met name de hoeveelheid kaas die ik wat erg veel vond in het originele recept. Hetzelfde boekje waarin ik ook de basis van mijn "Italiaanse bloemkoolschotel uit de oven" heb gevonden die nu al 3088 keer bewaard is op Smulweb. Het bijzondere aan deze witlof is, dat de witlof eerst gebakken wordt in roomboter, daarna afgeblust met room. De witlof gaat in de Ovenschaal. Er worden plakjes kaas op de witlof gelegd, daarover wordt de warme room gegoten en het geheel gaat zo in de oven. Super, super lekker om eens echt te genieten. . . …  Lees verder »

Weer eens iets anders dan een gewone gehaktbal. Lekker gekruid gehakt, gerold in een plakje rauwe ham, gebraden. Opgediend met een lekkere romige champignonsaus. …  Lees verder »

Ik heb al vaker paprikasalades gemaakt. Je kunt ze heel goed een paar uur tevoren maken, dan zijn de smaken goed ingetrokken. Ik maak dit vaak als ik gasten heb, meestal bij de lunch. De salade valt altijd goed in de smaak. Ook zonder de olijven is de salade erg lekker. …  Lees verder »

Augustus is de maand van de sperziebonen. Ze zijn dan het lekkerste. Warme dagen vragen om een lekkere frisse salade. De sperziebonen worden even tot beetgaar voorgekookt. Deze sperziebonensalade met hardgekookt ei, kleine stukjes paprika len lenteuitjes smaakt heerlijk. Voor de liefhebber: uitgebakken spekreepjes smaken er ook heerlijk in. …  Lees verder »

Toen ik die lekkere gele tomaten zag in de supermarkt was ik verkocht en de tomaten ook. De rode uien heb ik eerst een uurtje zacht laten worden in de dressing. Daarna de tomaten (het mogen natuurlijk ook rode tomaten zijn) en de kappertjes erdoor gemengd. Resultaat: een zalige tomatensalade. Lekker bij de lunch of bij een Italiaanse maaltijd. …  Lees verder »

Ik vond dit recept in één van mijn kookboekjes: "Reismenu, verhalen en gerechten"van Cor Hospes. Een heel leuk verhalenboekje van landen over de hele wereld met steeds een recept erbij van het land. In het verhaal bij dit recept wordt verteld dat Balti een uitvinding is uit Birmingham (UK), oftewel "Brum", zoals de inwoners daar zelf liever zeggen. In Birmingham woont het grootste aantal immigranten uit Pakistan en zijn er veel Pakistaans/Indiase restaurants waar dus ook de Balti-keuken is ontstaan. N.B. Het originele recept is zonder de sperziebonen, maar wij vonden dit er erg lekker bij (in). …  Lees verder »

Wat was het warm de afgegelopen dagen !! (juli 2019) Maar er moest een lekker taartje op tafel komen voor onze gasten en de oven wilde ik liever niet gebruiken. Na wat recepten te hebben nagekeken en gekeken wat ik zelf nog in huis had ontstond deze heerlijke aardbeientaart met een deel roomkaas (Mon Chou of Pilidelphia) en magere kwark. De bodem bestaat uit fijngemaakte lange vingers met gesmolten boter. In plaats van lange vingers kun je ook eenvoudige biscuitjes gebruiken. N.B,Ook zonder limoncello een heel lekker taartje, …  Lees verder »

Al heel veel soorten risotto gemaakt maar nog nooit een risotto met fruit. Mango in huis. Wat surfen op internet om een ideetje op te doen. Zo kwam ik op deze lekker risotto. Pittig door het pepertje erin. Smaakte heerlijk met kipsaté en een pittige pindasaus. …  Lees verder »

Ook deze koelverse tortellini wordt niet vooraf gegaard maar gaat met de saus in de ovenschaal.In de oven gaart de tortellini genoeg. Ik had tortellini gevuld met asperge, maar ook een kaasvulling of tomaat/mozzarella of met ham smaakt heerlijk in de aspergeroomsaus. Dit is een gerecht zonder vlees, maar dit is ook heel lekker met reepjes Parmaham erdoor. Lekker gemakkelijk dus en super lekker. …  Lees verder »

Voor een dagje zonder vlees is dit een heerlijke ovenschotel van witte bonen, Italiaanse roerbakgroenten, tomatenblokjes, eieren en geraspte kaas. Snel klaar en goed voor te bereiden om later - valk voor het eten - in de oven te zetten. …  Lees verder »

Lekkere sappige schnitzels uit de oven met een heerlijke pittige tomatensaus, mozzarella en wat pesto. De schnitzels even snel aan beide zijden bakken. Saus erover, even in de oven en smullen maar. De lragliatelle is omgeven met een romige Pamezaanse kaassaus. …  Lees verder »

Goed gevulde maaltijdsalade met tonijn in het midden. Ieder kan nemen wat hij of zij lekker vindt. Je kunt natuurlijk naar hartelust variëren met de  ingrediënten. In plaats van tonijn is makreelfilet ook erg lekker. En wat dacht je van gerookte kipfilet of blokjes feta of geitenkaas? Lekker ook om te variëren met bijvoorbeeld een blikje maïs, uitgelekte linzen uit blik, doperwtjes, ijsbergsla fijngeneden, etc. etc. …  Lees verder »

Top