1. Home
  2. pwiggers
  3. Recepten van pwiggers
Recepten van pwiggers

Gezond stoofpotje met sappige kippendijtje, veel groenten en een heerlijke gekruide tomatensaus. Lekker bij alle soorten pasta, maar ook lekker met stokbrood of ciabatta en dan lekker met een stuk brood je bord schoonmaken. Eet smakelijk !! …  Lees verder »

Te veel prei gekocht en geen zin in weer een preischotel met aardappelen. Beetje surfen op internet en ik kwam een prei-gehaktpannetje tegen. De saus trok me wel aan. Wel aardig wat gewijzigd in het originele recept. In het originele recept  gaat het gerecht ook niet in de oven, maar mij kwam het goed uit om dit tevoren te maken en later in de oven te doen. We vonden het een hele lekkere ovenschotel. Weer eens iets anders. …  Lees verder »

Deze gezonde en lekkere linzensoep zit boordevol groenten. De soep is vegetarisch want we willen niet meer elke dag vlees eten. Door de hoeveelheid groenten, pasta en kaas vult de soep goed en mis je het vlees niet. Wie toch graag vlees in de soep wilt doen: spekreepjes of gehaktballetjes zijn er lekker in. Ik heb bij deze soep gebruik gemaakt van een blikje linzen. Je kunt ook heel goed gedroogde linzen gebruiken. Linzen zijn heel snel gaar. (plm. 20 minuten) …  Lees verder »

Dit Oosterse - beetje pittige - stamppotje spitskool is erg lekker door de toevoeging en kerrie en het meebakken van de prei, wortel, ui en knoflook. Dit keer gemaakt met gebakken plakjes rookworst in een heerlijke ketjapsaus. …  Lees verder »

Heb je een keer weinig tijd dan is dit recept wel iets voor jou. Peulvruchten zijn ook heel gezond. Ze bevatten veel eiwitten. Ik hab altijd wel een paar potten of blikken peulvruchten in huis. Je kunt er heerlijke (en snelle) maaltijden mee maken en ook een snelle maaltijdsoep. Peulvruchten kun je ook met allerlei andere groenten combineren. …  Lees verder »

Deze vegetarische versie van stroganoffsaus is heel erg lekker. Vlezige paddenstoelen in een romige tomatenpaprikasaus. De room is vervangen door crème fraîche die minder calorierijk is dan gewone room. Je mist het vlees in deze saus niet. En wie toch niet zonder vlees kan: doe wat reepjes gebakken spek of rauwe ham door de saus,   …  Lees verder »

Ik maak de canneloni van koelverse lasagnebladen. Beetje vulling erop en oprollen maar. Met de naad naar beneden in de saus. Zo heb je snel cannelini gemaakt en ben je niet aan het modderen om die mooie pijpjes te vullen. Deze canneloni met weer eens een andere vulling viel weer erg in de smaak. In plaats van een bèchamelsaus heb ik slagroom over de bovenlaag gegoten. Daaroverheen de geraspte kaas. Smaakte prima. De canneloni was helemaal goed en een klein beetje minder calorieën. …  Lees verder »

Deze ovenschotel met zuurkool, kleine blokjes appel, rundergehakt, spekjes en creme fraiche is heerlijk. De crème fraîche zorgt voor een heerlijke romige zuurkool. Ik hou zelf niet van die hele zure zuurkool dus heb ik er wat honing door gedaan. Wil je liever een zure zuurkool laat de honing dan weg. Je kunt de ovenschotel een dag tevoren maken en de volgende dag in de oven lekker goudruin bakken.  …  Lees verder »

Deze sticky (beetje kleverige) knapperig gebakken speklapjes worden eerst lekker bruin gebakken. In het overgebleven vet maak je de verrukkelijke saus. Het was smullen. Ik heb een recept van internet aangepast aan mijn/onze eigen smaak. …  Lees verder »

Dit recept vond in het kookboek "Dagelijkse Kost"nummer 4 van Jeroen Meus. Jeroen serveerde de soep met kaasballetjes. Ik heb het recept wel een beetje aangepast aan mijn eigen smaak. Ook vond ik de hoeveelheid van Jeroen een beetje veel voor 4 personen en heb ik het recept gehalveerd. Ik heb de kaasballetjes niet gemaakt maar zal het recept voor deze kaasballetjes toch vermelden voor de liefhebber. …  Lees verder »

De Caldo Verde is in Portugal het populairst van alle soepen en daarom waarschijnlijk uitgeroepen tot de zeven wereldwonderen van de gastronomie ( zie bij "leuke tips" de link naar Portugal). De soep is oorspronkelijk afkomstig uit de noordelijke provincie Minho in Portugal. Ik heb de ingrediënten voor de soep een beetje aangepast aan onze eigen smaak. …  Lees verder »

Zolust iedereen rodekool. In dit recept wordt de rodekool gaar gestoofd met het varkensvlees en op smaak gemaakt met de port, honing en sinaasappel.In plaats van stukjes sinaasappel kun je ook sinaasappelsap nemen. …  Lees verder »

Zalige sappige kiprolletjes die rauw in de oven gaan. Overgoten met een heerlijke saus met flink knoflook, honing en mosterd. Na plm. 20 minuten zit je aan tafel en kun je smullen van deze lekkere kip. …  Lees verder »

Deze vegetarische ovenschotel met rodekool smaakt erg lekker door de gebakken uien en het frisse van de appelblokjes. Ook door de aardappelpuree zijn gebakken sjalotjes verwerkt. De heerlijke bovenlaag bestaat uit gehakte walnoten en panko (of paneermeel). …  Lees verder »

Pasta recepten vind je in allerlei soorten. Ik maak pasta meestal met dat wat ik nog in huis heb en wat op moet. Dat gold ook voor deze pastaschotel. Omdat we dit zo lekker vonden, zet ik het recept op Smulweb. Echt voor herhaling vatbaar. …  Lees verder »

Lekkere romige broccolisoep. De soep is vegetarisch. Om toch wat "bite" in de soep te hebbe, heb ik er gebakken kastanjechampignons door gedaan. Heerlijk. …  Lees verder »

In deze ovenschotel heb ik kabeljauwhaasjes gebruikt, Het bovenlaagje op de vis bestaat uit een mengsel van panko (een grove soort paneermeel), roomboter, geraspte mierikswortel (mosterd kan ook), citroenrasp. Dit verdeel je over de rauwe vis en daardoor ontstaat in de voorverwarmde oven een krokante laag. Mmmm..... De groenten worden heel kort voorgekookt en gaan samen met de vis in de oven. Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree. Ik kwam een dergelijk recept tegen op internet maar heb het recept zodanig veranderd dat ik het "mijn eigen recept" mag noemen. …  Lees verder »

Eigenlijk geen echt stamppotje (behalve dat alles door elkaar is gemengd), maar een smeuïge aardappelpuree met daar de blokjes rode bietjes gemengd. Dat maakt het geheel niet zo vast. De roomkaas (light), knapperige spekblokjes, gebakken rode ui en de kastanjechampignons maken het tot een heerlijk geheel. …  Lees verder »

Top