1. Home
  2. pwiggers
  3. Recepten van pwiggers
Recepten van pwiggers

Peulvruchten zijn heel erg gezond en bevatten veel eiwitten. We proberen ze dan ook regelmatig te eten. Van dit heerlijke bonenpannetje met veel lekkere groenten hebben we echt gesmuld. Het bijzondere aan dit bonenpannetje is dat de groenten worden afgeblust met rode wijn. Door de toevoeging van chiliaus en tomatenketchup wordt dit pannetje bijzonder lekker. …  Lees verder »

Zo'n lekker romig stampotje smaakt in elke jaargetijde. De woitlof en de stukjes appel zorgen voor een lekkere beet. De mayonaise en de mosterd voor het romige. De katenspek voor een beetje pittig en de eieren en de aardappelen vullen het geheel tot een heel lekker stampotje. …  Lees verder »

Het idee voor deze andijvieschotel pikte ik op internet.  Op deze manier is de andijvie koolhydraatarm.De andijvie op een andere manier bereid dan vermeld in het recept op internet omdat andijvie zo vaak erg nat blijft en dat heb ik zo zien te voorkomen. Verder heb ik andere kruiden en tomaatjes toegevoegd. Je kunt - als je dat lekkerder vindt - natuurlijk ook voorgekookte aardappelplakjes aan deze schotel toevoegen. Doe dan een laag aardappelplakjes onderin de schotel en een laag aardappelplakjes helemaal bovenop. Dan zou ik er ook nog wat geraspte kaas over strooien. Misschien nog lekkerder. …  Lees verder »

Dit recept is voor een deel zelf bedacht en voor een deel van Culy.nl. Ik heb behoorlijk wat aan het recept veranderd. Wie toch het originele recept van Culy wil zien of maken? De link staat bij "leuke tips". De saus voor deze curry (zonder currypasta`s !) maak je in een korte tijd. De zalm gaart in een paar minuten in de saus. Tussendoor nog wat rijst koken en dan SMULLEN maar !. …  Lees verder »

Mijn man Rob is momenteel aan het lijnen, dus ben ik doorlopend op zoek naar gerechten met weinig koolhydraten. Dit mihoenrecept was oorspronkelijk bereid met bacon. Ik heb recept aangepast door meer groenten, gerookte kipfilet en mijn eigen kruidenmengsel te gebruiken. Ook heb ik de hoeveelheid mihoen aangepast. In het recept heb ik de normale hoeveelheid voor twee personen geplaatst. Je kunt dit zelf aanpassen. Door de lekkere kruiden en de hoeveelheid knapperige groenten smaakte deze mihoen ons heerlijk. …  Lees verder »

Deze hele lekkere quiche heb ik afgelopen week, samen met de  prei-zalm-quiche van Molenmeisje, gemaakt voor de verjaardag van mijn buurvrouw. Zij had geen tijd en ik vind het altijd heerlijk om iets in de keuken te doen te hebben. Het recept van de quiche vond ik op internet op de site "Essen-und-Trinken.de". Ik heb er - zoals gewoonlijk wel wat aan veranderd. Ik heb een blikje tomatenblokjes toegevoegd en de mozzarella die ik nog in de koelkast had. En in plaats van Parmzaansee kaas gewoon geraspte belegen kaas. Ik moest mijn recept delen met de kinderen van de buren. De quiche viel dus in de smaak. …  Lees verder »

Op internet kwam ik een recept van Surinaamse spitskool tegen en dat trok me wel aan. In het originele recept werden op het laatst aan de spitskool nog kleine knapperig gebakken aardappelblokjes toegevoegd. Dat heb ik dus niet gedaan hoewel het me wel erg lekker lijkt. Volgende keer? …  Lees verder »

Een heerlijke slanke en snel te maken curry met veel groenten. Ik heb in plaats van sperziebonen haricots verts gebruikt. Vind ik zelf meestal nog lekkerder. …  Lees verder »

Dit verrukkelijke vegetarische hoofdgerecht smaakte onze nicht en mij uitstekend. De voorgekookte krieltjes uit de koeling wel even voorkoken of voorbakken. Dan de courgetteblokjes erbij en evenn meebakken. De feta, gedroogde tomaatjes en lente-uitjes smaken er super in. Tot slot het met crème fraîche losgeklopte ei en geraspte kaas erover en dan kun je al snelgaan smullen. Dat hebben wij in ieder geval gedaan. Het gerecht is voldoende voor 2 goede eters of voor 3 kleine eters. …  Lees verder »

Volgens mijn man mag ik deze witlof wel heel veel vaker maken zolekker vond hijhet. EErst worden de spekblokjes gebakken en daarna de witlof. Paprika, champignons en lente-uitjes worden daarna even meegebakken waarna het geheel wordt overgoten met losgeklopt ei en geraspte kaas. Lekker in de oven en smullen maar. …  Lees verder »

Het maken van lasagne kost altijd veel tijd en je hebt altijd een behoorlijke hoeveelheid. Op het internet stuitte ik op de zogenaamde "panlasagne". Omdat we de lasagne maar met zijn tweeën (mijn nicht en ik) wilden eten vond ik dit een heel goed alternatief. Je kunt de saus natuurlijk ook heel goed met gehakt maken en alles aan toevoegen wat jij lekker vindt. Het gaat om het idee en dat is ons goed bevallen. …  Lees verder »

Ik heb dit bij de lunch gemaakt toen we onze nicht Marjan die vegetariër is te logeren hadden. We hebben hiervan gesmuld. Het is zo gemakkelijk te maken. Mijn feta had eigenlijk iets langer in de oven gemoeten zodat de feta gesmolten zou zijn. Dat was bij mij niet het geval maar het smaakte toch heerlijk. Volgende keer langer in de oven dan 20 minuten. …  Lees verder »

Een lekkere visschotel die je je gasten gerust kunt voorschotelen. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. De zalm gaat onder vooraf te bakken de oven in. Lekker met stukjes paprika, pesto en een lekkere romige saus. Ik werd hierdoor geïnspireerd door een recept op solo.be.  …  Lees verder »

Op zoek naar een lekker recept met worteltjes kwam ik een recept tegen met worteltjes met balsamico. Ik heb de bereiding van dit recept aangepast en er gebakken champignons aan toegevoegd. Toen waren de worteltjes qua smaak precies zoals ik het me had voorgesteld. …  Lees verder »

Spitskool is zo veelzijdig. Je kunt er echt van alles mee doen. Ik had een grote spitskool gekocht die ik op  verschillende manieren hebt klaargemaakt. Deze keer een beetje op de manier zoals je vroeger gewone macaroni maakte. En het was heerlijk. …  Lees verder »

Wij zijn dol op romaanesco (groene bloemkool). De romanesco is een bloemkool met veel meer smaak dan de gewone bloemkool. Bij "tips" vind je een link naar de romanesco op internet. De kleur van de romanesco blijkt ook bij het koken groen. Je kunt met de romanesco dezelfde recepten maken als met bloemkool. Deze keer met kipfilet, wat spekreepjes en eieren. De eieren woden losgeklopt met de kaas en vermengd met de gebakken spekjes en kipfilet. Lekker gratineren en smullen maar! …  Lees verder »

Deze lekkere lasagne is sneller klaar omdat je geen béchamelsaus hoeft te maken. De spinazie gaat rauw in de lasagne, lekker romig en beetje kruidig door de roomkaas en de pesto die erdoor is gemengd. Wat mozzarella tussen de lasagnebladen en veel geraspte kaas maken hiervan een feestmaaltijd. …  Lees verder »

Top