1. Home
  2. pwiggers
  3. Recepten van pwiggers
Recepten van pwiggers

Koolraap is niet direct een groente die iedereen lust. Maar je kunt met koolraap zoveel doen. Ik heb al heel veel variaties gemaakt, maar deze viel wel heel erg in de smaak. Heerlijk Oosters gekruid, met gebakken aardappeltjes (kun je ook apaprt serveren !) en knapperig gebakken speklapjes met ketjap manis gekruid. Wij hebben hiervan gesmuld. …  Lees verder »

De bodem van deze quiche (of hartige taart) heb ik zelf gemaakt. Iets meer werk maar ook daardoor ook erg lekker. Als hoofdgerecht is deze quiche voldoende voor 4 personen. Lekker met een salade. …  Lees verder »

Lekkere lichte bloemkoolschotel, een heerlijk alternatef voor een dagje zonder vlees. Wie niet graag zonder vlees eet: reepjes ham of gebakken spekjes erdoor is ook lekker. …  Lees verder »

Hieronder vind je 10 van mijn lekkerste zelfgemaakte pastasauzen. De ingrediënten en de beschrijvingen staan onder elkaar. De sauzen zijn ook weer terug te vinden in mijn kookboek "Pasta en rijstgerechten" met de soorten pasta die ik erbij gegeven heb. …  Lees verder »

De andijvie wordt gewokt met ui, knoflook, sambal en kerriepoeder. Om ervoor te zorgen dat de andijvie niet nat wordt in de ovenschaal heb ik er een eetlepel paneermeel door gemengd. Resultaat: een lekkere pittige andijvie met een laagje plakje hardgekookt ei en een laagje met aardappelplakjes met gesmolten kaas. Heerlijk ! Ik heb de aardappelplakjes zelf voorgekookt. Zo klaar (5 minuten !) en veel lekkerder dan de voorgekookte aardappelschijfjes uit het koelvak van de supermarkt. …  Lees verder »

Het recept van deze Finse zalmsoep vond ik in een Duits tijdschrift, De eerste uitgave van "Einfach Hausgemacht". Ik had nog nooit van deze soep gehoord. Maar toen ik ook op internet zocht naar deze soep kwam ik heel wat recepten van deze soep tegen. Ik heb de soep gemaakt volgens het recept in het tijdschrift en we vonden het een hele lekkere soep. Het enige wat in mijn recept afwijkt, is dat ik de ssope gepureerd heb en in het recept bleef de groenten heel (hele kleine blokjes !)Weer eens een hele andere soep. …  Lees verder »

Stamppot rauwe andijvie smaakt eigenlijk altijd en mijn man is er dol op. Ik had nog een stuk chorizo en een paar plakjes zachte geitenkaas over in de koelkast. Zo kwam ik op deze andijviestamppot die we super lekker vonden. De zachte geitenkaas is heel subtiel aanwezig in de stamppot. Door de ingrediënten eigenlijk een Spaanse andijviestamppot. maar ik denk dat geen Spanjaard ooit zo'n stamppot gegeten heeft. We jammer voor die Spanjaard want de stamppot is echt verrukkelijk. …  Lees verder »

 De reepjes kipfilet worden vòòr het bakken ingesmeerd met sambal badjak. Sambal badjak is niet al te pittig. Voor deze sambal worden de pepers eerst gebakken, waardoor ze een lichtere smaak krijgen. Ook worden ui en knoflook toegevoegd, die de hete smaak nog meer terugdringen. De sambal krijgt daardoor een iets kruidige smaak die heel lekker is bij dit gerecht. Gebruik je een andere sambal dan zal dit gerecht een andere smaak krijgen. De kipreepjes smaken heerlijk met de pindasaus met sperziebonen en paprika.   …  Lees verder »

Deze  heerlijke walnotentaart heb ik gebakken voor mijn verjaardag. Omdat de taart heel goed te bewaren is (na een week nog heerlijk) heb ik dit jaar hiervoor gekozen. Vanwege Corona kon er dit jaar niet veel visite komen. Maar de taart is lang te bewaren en nu eten we elke dag nog een lekker stukje. Ik vind het moeilijk om te zeggen voor hoeveel personen. De  taart is redelijk machtig, dus ga ik zelf uit 12 personen. …  Lees verder »

Ik was altijd vooraf de karbonades in verband met botsplinters. Ook doe ik eerst het vlees in de slowcooker en als het na een uurtje gaar ishaalik het vlees eruit, zeef de bouillon en ga dan pas verder met de erwtensoep. Ik vind het echt vervelend als er stukjes bot in de soep zitten. Wie dat niet erg vindt, kan ook alles tegelijk in de slowcooker doen.De soep is dan eerder klaar. Toen ik erwtensoep nog gewoon in een pan maakte moest ik regelmatig roeren en vooral goed opletten dat de soep niet aanbrandde. Sinds ik een slowcooker heb maak ik de erwtensoep daarin. Zo gemakkelijk. Geen omkijken naar. 's Morgens alles in de pan en 's avonds, maar liever de volgende dag gegeten. …  Lees verder »

Met de voorberreidingen voor de kippensoep uit de slowcooker ben je heel snel klaar. Ik heb een ongeschilde ui gehalveerd en even gebakken in een droge koekenpan. Door de  ui mee te laten trekken in de soep krijg je een mooie kleur en een krachtiger bouillon. Vroeger stond zo'n pan kippensoep urenlang op een petroleumstelletje. Nu doen we het in de slowcooker. Zo wordt de bouillon heel langzaam getrokken waardoor de kippensoep een vollere smaak krijgt en het kippenvlees lekker zacht en sappig blijft. …  Lees verder »

Het recept van de jachtschotel stond in een oude Allerhande en is volgens Allerhande van kok René Eijkelkamp van hotel-restaurant Bakker in Vorden. In de jachtzaal van het warme familiehotel smaken de maaltijden nog precies zoals vroeger. …  Lees verder »

Als het koud is smaakt een stamppot altijd lekker. Deze keer weer eens een stamppot met groenekool (ook savooiekool genoemd). Lekker met gebakken spekreepjes en kastanjechampignons, kleine stukjes tomaat en tomatenpuree. Wat geraspte kaas door de stamppot maakt het geheel af. …  Lees verder »

In de vegetarische stroganoff van Jamie Oliver mis je het vlees niet. Een heerlijke stroganoff voor een dagje zonder vlees. Ik heb in dit recept siitake en oesterzwammen gebruikt, maar je kunt allerlei soorten paddenstoelen gebruiken. De paddenstoelen worden eerst gebakken in een droge koekenpan. Volgens Jamie worden de paddenstoelen dan veel smakelijker. Een voordeel hierbij is ook dat de paddenstoelen niet direct de olie opzuigen. De olijfolie wordt pas later toegevoegd. Ik heb maar 250 gram paddenstoelen gebruikt. In het recept van Jamie worden 400 gram genoemd. Vond ik wat teveel. Wij hebben dit gegeten met spätzle. …  Lees verder »

Een ovenschotel samengesteld uit diverse andere recepten van witlof met gorgonzola. De combinatie van witlof, kipdijfilet, champignons en gorgonzola is erg lekker. Ik heb de witlof eerst gebakken. Gebakken witlof krijgt een andere smaak dan gekookte witlof. Maar ook met gekookte witlof kun je deze ovenschotel maken. Ik heb kruimige aardappelen gebruikt. De aardappelschijfjes gaan dan wel een beetje kapot onderin de ovenschaal, maar ze nemen ook goed wat vocht op van de gebakken witlof. Ik zou voor deze ovenschotel dan ook geen voorgekookte aardappelen uit het koelvak gebruiken. …  Lees verder »

Koninginnensoep is een soep die oorspronkelijk in de zeventiende eeuw in Frankrijk werd gemaakt. De soep bestaat o.a. uit kippenbouillon met een roux, waaraan kip en groenten, zoals erwtjes en worteltjes aan worden toegevoegd. De soep wordt verfijnd met een losgeklopt ei met room. …  Lees verder »

Variëren met zuurkool. Heerlijk vegetarisch stamppotje zuurkool met paprika, appel en prei. Op het laatst een flinke eetlepel knoflookmayonaise (aïoli) door de zuurkool maakt de stamppot heerlijk smeuïg. …  Lees verder »

Mijn man wilde een tijdje koolhydraatarm eten. In plaats van een boterham at hij graag een salade. Dit was één van de salades die ik voor hem maakte. Maar ook de linzensalade en de salade met gerookte forel (zie mijn recepten) vond hij erg lekker). Lekker bij de lunch, maar ook bij de borrel op een stukje stokbrood. …  Lees verder »

Top