Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. pwiggers
  3. Recepten van pwiggers
Recepten van pwiggers

Goed gevulde maaltijdsalade met tonijn in het midden. Ieder kan nemen wat hij of zij lekker vindt. Je kunt natuurlijk naar hartelust variëren met de  ingrediënten. In plaats van tonijn is makreelfilet ook erg lekker. En wat dacht je van gerookte kipfilet of blokjes feta of geitenkaas? Lekker ook om te variëren met bijvoorbeeld een blikje maïs, uitgelekte linzen uit blik, doperwtjes, ijsbergsla fijngeneden, etc. etc. …  Lees verder »

Koelverse tortellini in een lekkere kruidige tomatensaus. Daarop die heerlijke (buffel)mozzarella, pesto en geraspte kaas. Direct in de oven en dan smullen maar. (Alleen voor de tomatensaus even een pan gebruiken !) …  Lees verder »

Ik heb deze soep inmiddels 2x gemaakt en allebei de keren met succes. De soep wordt gebonden door de asperges die voor het grootste deel gepureerd worden. Het is een (behoorlijk aangepast) recept van www.essen-und-trinken.de. Jammer genoeg beide keren geen foto gemaakt. We hadden gasten en dan vergeet je vaak een foto te maken. Dus gebruik gemaakt van de foto van internet (bewerkt). …  Lees verder »

Ik had nog wat gebraden lamfilet over van een etentje en wilde er iets anders mee doen. Ik kwam een recept tegen om internet van Lamm-Kartoffel-Gröstl. Dat leek me wel wat, maar ik heb de bereidingswijze aangepast door de aardappelen met schil niet voor te koken, maar - omdat het sneller moest gaan - de aardappelblokjes te koken. In plaats van verse tijm heb ik gedroogde tijm gebruikt. We vonden het heerlijk. In plaats van lamsvlees is elke vleessoort lekker. Gewoon een rest vlees met ui en spekjes door de gebakken aardappelen en smullen maar. …  Lees verder »

Ik had nog een flinke zak met blokjes knolselderij in mijn vriezer die nu langzamerhand op moesten. Knolselderijsoep vinden we altijd lekker. Deze keer eens met gebakken spekreepjes. De soep is puur van groenten gemaakt en zonder room of melk. …  Lees verder »

De mozzarella wordt lekkerder als je hem vooraf marineert. Je kunt de mozzarella ook in wat basiliscumpesto marineren is ook heel lekker. Als je per persoon 2 rolletjes maakt en op een bedje van sla legt heb je ook een leuk voorgerecht. Ik ben ooit ergens een dergelijk hapje tegengekomen (internet???) maar vond het leuk dit weer eens te maken op mijn eigen manier. …  Lees verder »

Geen eiwitten kloppen, gewoon alle ingrediënten door elkaar mengen en bakken maak. Ook leuk om met kinderen te maken. …  Lees verder »

In dit recept van deze lekkere amandelkoekjes wordt geen bloem of boter gebruikt. De koekjes blijven lang vers als ze de kans krijgen tenminste. In plaats van amarettolikeur kun je ook een paar druppels amandelaroma gebruiken. …  Lees verder »

Zeewolf is wit en stevig van structuur. Niet te vergelijken met kabeljauw. In dit recept wordt de zeewolffilet even aangebraden en daarna gegaard in de oven. …  Lees verder »

In plaats van kalkoenstukjes kun je natuurlijk prima kipstukjes gebruiken. De saus is heel snel te maken met mango-chutney en kokosmelk. Een recept als je geen tijd hebt. Snel en lekker. …  Lees verder »

De worteltjes in dit recept worden gegaard in olijfolie met verse gember. En op smaak gebracht met citroen. Heerlijk bij vis. …  Lees verder »

Er is weer verse rabarber. Nu de rabarber nog jong is moet je er echt van genieten. Het is maar zo kort dat er verse rabarber is. Deze cake met kleine stukjes rabarber smaakt erg lekker. …  Lees verder »

De saus die ik bij de gebakken zalm gemaakt heb is eigenlijk een basissaus. Gebruik je geen dille, dan kun je ook gehakte peterselie, gehakte bieslook of andere verse kruiden in de saus gebruiken. …  Lees verder »

Deze lekkere gevulde tomaten (vegetarisch) aten we afgelopen weekend bij mijn prei-risotto en gebakken zalm. Ik vond het recept in een leuk Duits boek: "Bei den Brunettis zu Gast" met recepten van Roberta Pianero bij de verhalen van Donna Leon. In dit boek staan verhalen met lekkere recepten. Heerlijk genieten. …  Lees verder »

Risotto, ik kan er geen genoeg van krijgen. Deze keer een heerlijke smeuïge risotto gemaakt met prei en champignons. Lekker met een gevulde tomaat en heerlijk stukje zalmfilet met dilleroomsaus. Echt smullen !! …  Lees verder »

Beetgare snijbonen met olijfolie en veel knoflook: zo lekker. …  Lees verder »

Deze heerlijke lamskoteletjes worden eerst plm. 1 uur gemarineerd met olijfolie, citroen, knoflook en Italiaanse kruiden  en daarna in een hete oven snel gegaard met een plakje tomaat. Echt een aanrader. …  Lees verder »

Salsicca is een heerlijke pittige Italiaanse braadworst. In dit recept wordt de worst niet in zijn geheel gebruikt, maar is in stukjes onderdeel  van een hele lekkere saus. De saus heeft even tijd nodig (plm. 1 uur). De saus kun  je ook heel goed op een andere moment maken. Ik heb in deze ovenschotel Mafaldine gebruikt een lange lintvormige geribbelde pasta. Kan ook met tagliatelle of penne. …  Lees verder »

Ik noem het tomatensoep, maar er zitten veel meer groenten in deze soep dan tomaten. Een super gezonde soep met heel veel groenten. Ik heb de soep vegetarisch gehouden, maar je kunt heelgoed gehaktballetjes, gebakken chorizo og gebakken spekjes aan de soep toevoegen. …  Lees verder »

Top