Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. pwiggers
  3. Recepten van pwiggers
Recepten van pwiggers

Bij de hertenbiefstuk die we afgelopen vrijdag aten wilde ik een aardappelgerecht dat tevoren kon worden voorbereid. Ik vind het niet leuk om lang in de keuken te staan als we gasten hebben. Ik heb al vaker gratin dauphinois gemaakt, maar alsje de schaal al eerder klaarmaakte  voordat het in de oven verkleurde de bovenste laag aardappels. Door de ardappels tevoren de koken in het roommengsel kun je de schaal al een dag tevoren voorbereiden en ongeveer een uur voordat het op tafelmoet komen in de oven zetten. Heerlijk toch voor je kerstdiner? Mijn recept is een combinatie van verschillende bestaande recepten. …  Lees verder »

Bij de hertenbiefstuk die we afgelopen vrijdag aten wilde ik een aardappelgerecht dat tevoren kon worden voorbereid. Ik vind het niet leuk om lang in de keuken te staan als we gasten hebben. Ik heb al vaker gratin dauphinois gemaakt, maar alsje de schaal al eerder klaarmaakte  voordat het in de oven verkleurde de bovenste laag aardappels. Door de ardappels tevoren de koken in het roommengsel kun je de schaal al een dag tevoren voorbereiden en ongeveer een uur voordat het op tafelmoet komen in de oven zetten. Heerlijk toch voor je kerstdiner? Mijn recept is een combinatie van verschillende bestaande recepten. …  Lees verder »

Het recept voor deze sukadelappen vond ik op internet en ze waren toch lekker !!! Heel anders dan ik ze gewoonlijk maak (ook lekker hoor), maar de saus waarin de sukadelappen werden gestoofd was echt verrukkelijk. Dit recept ga ik zeker vaker gebruiken . …  Lees verder »

Heerlijk kipstoofpotje met kipendijtjes. Kan ook goed in de slowcooker. De kipdijfilet gaat dan 1 uur op high en plm. 3 tot 4 uur op low (afhankelijk van de grootte van de kipstukjes). Het recept van dit lekkere stoofpotje vond ik op Pinterest. …  Lees verder »

Wil je een lekkere sappige karbonade? Probeer dan eens je karbonade op deze manier te bakken. De karbonade wordt snel om en om aangebraden en gaat dan de oven. De karbonade wordt dan op een hele lage temperatuur gegaard.   …  Lees verder »

Eindelijk een goed recept gevonden om lekkere knaperige frietjes uit eigen oven te maken. Nee, geen voorgebakken frites uit de supermarkt maar helemaal zelf gemaakt. Het geheim zit hierin, dat de frites allereerst goed droog moeten zijn, er wat olie overheen moet en dan een bestrooid met een klein beetje bloem. En....geen vastkokende aardappelen gebruiken, maar een kruimige soort. Ik heb voor mijn frites bintjes gebruikt. …  Lees verder »

Met deze ovenschotel haal je weer even de zomer terug. Het pittige van de chorizo past prima bij de sappige kabeljauw. Dit is smullen !! Een combinatie van een recept van Yvette van Boven en mijn eigen inbreng. …  Lees verder »

Deze heldere ossenstaartsoep is een heerlijk voorgerecht voor Kerstmis. Je kunt de soep al ruim tevoren maken en eventueel invriezen. Het is een heerlijke krachtige bouillon waar je eigenlijk niets aan toe hoeft te voegen. Mijn soeprecept is een samenstelling van diverse bestaande recepten. …  Lees verder »

Lekkere frisse komkommersalade bij een Oosterse maaltijd of bij een rijsttafel. Pittig door de rode ui. …  Lees verder »

Hou je van advocaat? Dan moet je deze taart een keer bakken. Je kunt de taart al ee dag tevoren maken. Wordt de taart alleen maar lekkerder van. De bodem lijkt op chocoladecake. …  Lees verder »

Wat en heerlijk verslavend stukje koek. Snel gemaakt, snel gebakken. In één woord: HEERLIJK ! …  Lees verder »

Iets teveel sperziebonen gekookt, dus er blijft wat over. Niet genoeg om nog een keer van te eten, dus op zoek naar een lekker recept met een rest sperziebonen. Ik kom terecht op de site van Onno Kleyn, een culinair journalist die (bijna) altijd hele lekkere receptn heeft. Naar onze smaak dus. Ook dit was weer heerlijk. …  Lees verder »

Gebakken witlof is heerlijk. En deze gebakken witlof waaraan nog gebakken champignons en room is toegevoegd is verrukkelijk.  De aardappelpuree met peterselie smaakt er prima bij. …  Lees verder »

Weer eens een lekkere ovenschotel  met bloemkool. Nu nier afgedekt met puree of aardappelschijfjes maar aardappelblokjes gemend met de bloemkool, gebakken prei en stukjes kipfilet. Een lekkere roomkaaskruidensaus met knoflook maakt het geheel tot een zalige ovenschotel. …  Lees verder »

"Dit moest ik zeker maken nadat ik het volgende las. "Lisette van "Mijn Franse Keuken" schreef in haar blog:"Een van mijn beste ontdekkingen in tijden. "Zoet" door de toevoeging van abrikozenjam, maar ook pittig door het gebruik van mosterdpoeder. (Ik heb trouwens gewoon mosterd gebruikt}. Ik vond dit heerlijke recept in het boek "Keuken" van Nigella Lawson. Ik moest het gewoon proberen. En...yes...we have a winner !! En ook wij vonden het verrukkelijk. Het is inderdaad a winner. Het is het lekkerste als de kip plm. 30 minuten marineert voordat je de kip gaat bakken. …  Lees verder »

Romanesco (groene bloemkool, zie foto) vinden we veel lekkerder dan de gewone witte bloemkool. De smaak wijkt niet veel af, maar je proeft hier "echte bloemkool". De romanesco wordt op dezelfde manier schoongemaakt en gekookt als de gewone bloemkool. …  Lees verder »

Omdat mijn eerst gemaakte zoete aardappelsoep met prei zo lekker was wilde ik nog een andere zoete aardappelsoep maken. Bij de supermarkt zag ik pakketjes voor een zoete aardappelsoep en wilde dit eens proberen. Bijna alle ingrediënten zaten erin, maar ik vond toch iets ontbreken en heb er zelf een en ander aan toegevoegd. Zo ontstond deze heerlijke soep. Als de soep is afgekoeld wordt de soep dikker. Voeg dan gewoon wat water toe.  …  Lees verder »

Top