1. Home
  2. pwiggers
  3. Recepten van pwiggers
Recepten van pwiggers

Het amandelspijs is in kleine stukjes door het gemakkelijk te maken roerdeeg gemengd. Het deeg maak je gewoon met de mixer. Dan de appelschijfjes bovenop en in de oven.  Na plm.een uurtje is je appeltaart klaar. Even afkoelen en smullen maar.Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. De boter mag zacht zijn maar niet gesmolten. …  Lees verder »

Voor het Kaffeeteam van het verzorgingstehuis in Stadtlohn waar ik als vrijwilligster werk heb ik voor de donderdagse koffiemiddag deze echte Käse Sahne Torte gebakken. De taart bestaat uit een boven- en onderlaag van cakedeeg en een tussenlaag van kwark en slagroom. Ik heb er nog een paar mandarijnen (uit een blikje) aan toegevoegd. …  Lees verder »

Heerlijke ovenschotel, bestaande uit witte bonen met paprika, prei, knapperige spekreepjes en geitenkaas. Snel gemaakt en dan nog even in de oven met een lekker kaaslaagje. Ook zonder dat de bonen de oven in gaan is het een heerlijke snelle maaltijd. …  Lees verder »

Wraps gevuld met een lekker mengsel van paprika, champignons, maïs en zwarte bonen. Lekker met een tomatensaus en geraspte kaas, gebakken in de oven. Een overheerlijke vegetarische maaltijd. Goed voor te bereiden. …  Lees verder »

Lekkere smeuïge stamppot met gebakken spekjes en lekkere beetgare spitskool en prei. Op smaak gemaakt met gebakken uitjes,knoflook, kerriepoeder en gemalen koriander.Het recept stond in Allerhande (09-21) en is grotendeels doormij aangepast door de aardappelpuree zelf te maken en er eigen kruiden aan toe te voegen. …  Lees verder »

Voor dit lekkere Indische stoofpotje van rundvlees heb je niet veel ingrediënten nodig. Dit stoofpotje bestaat uit een combinatie diverse Indische recepten. Je kunt de stoofpot in de slowcooker maken (plm. 6 uur op low), maar ook in de oven (plm. 3 1/2 tot 4 uur op 150 graden boven- en onderwarmte) of gewoon boven op je kookplaat op een lage warmtebron plm. 3 uur. …  Lees verder »

Voor onze gasten maakte ik bij de lunch gevuld stokbrood. Niet van tevoren gepland dus gevuld met wat ik in huis had. Eén stokbrood (twee heften) met een lekkere tonijnrème en het tweede stokbrood (twee helften) met roomkaas, geraspte oude kaas en rauwe ham. Beide stokbroden gegarneerd met kerstomaatjes. (Ik gebruikte voor de roomkaas met geraspte oude kaas deroomkaas van Old Amsterdam waar al oude kaas in verwerkt zit). …  Lees verder »

De zalm wordt eerst plm. 30 minuten gemarineerd in citroensap en daarna in zijn geheel aan beide zijden gebakken. Uit de pan gehaald en opzij gelegd. Daarna worden de groenten gewokt met de curry madras.. Het geheel wordt afgemaakt met witte wijn (optioneel), crème fraîche en o.a.sojasaus. We hebben echt gesmuld van dit lekkere gerecht. Ook onze buurvrouw die even voorbij kwam en moest proeven was verrukt. …  Lees verder »

"Blote kindertjes in het gras" is de benaming voor stamppot snijbonen met witte bonen. Ik heb de "blote kindertjes netjes bedekt met aardappelschijfjes en kaas en er een ovenschotelvan gemaakt. Lekker zonder vlees!! Maar dat kun je ook ernaast eten natuurlijk, …  Lees verder »

Pittig Spaans stoofpotje met licht aangebraden stukjes kipfilet, reepjes paprika en chorizo. Afgeblust (voor de Spaane smaak) met sherry en eventueel wat cognac of vieux. Snel klaar en smullen maar. …  Lees verder »

De in smalle reepjes gesneden witte kool roerbakken met knoflook en de paddenstoelen. De kool gekruid met sojasaus. Op het laatst gaan de lente-uitjes erdoor. Weinig ingrediënten. Heerlijk gegeten. …  Lees verder »

Spätzle of een andere soort pasta:  deze keer met gebakken shiitake paddenstoelen in een heerlijk romige saus met Parmezaanse kaas, sherry en sojasaus. Het was verrukkelijk en voor herhaling vatbaar. Een soortgelijk recept stond achterop het pakje mini-shiitakes (Duits). …  Lees verder »

De brede repen witlof worden eerst even gebakken en daarna verder gegaard. Samen met de stukjes gekookte ham en de eiersaus wordt de witlof opgediend. Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree.  Ik kwam een dergeljk recept tegen op internet maar met eigen variatie. …  Lees verder »

Overheerlijke tortilla's of enchiladas die zijn gevuld met een romige tomatensaus met stukjes malse kipfilet, paprika en prei. De tortilla's krijgen eerst een laagje crème fraîche, daarop komt een plakje kaas en daarop komt dan de saus. Opgerold en bedekt met een tomatensausje en geraspte kaas gaat alles in de oven. Heerlijk met een frisse salade. …  Lees verder »

Boeff Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken. De stroganoff  bestaande uit dunne blokjes biefstuk  met een pittige saus, die bestaat uit ui, champignons, bloem, bouillon, smetana (soort zure room) en mosterd.bron?] In een kookboek van Jelena Ivanovna Molochovets uit 1861 wordt voor het eerst melding gemaakt van een recept genaamd Vlees à la Stroganoff, waarbij de bereidingswijze van de saus op het tegenwoordige recept lijkt. In 1890 werd in Sint-Petersburg een kookwedstijd gehouden waarbij de winnaar stroganoffsaus had gemaakt. Het recept is vernoemd naar de grafelijke familie Stroganov. Deze familie was tijdens het Keizerrijk Rusland zeer machtig. Ze hebben een groot deel van de verovering van Siberië voor hun rekening genomen. Een verhaal is dat het gerecht ontstaan is tijdens een veldtocht waarbij het 's avonds zo koud was dat de kok het vlees alleen nog in hele dunne plakjes wist te snijden. Het gerecht is mogelijk vernoemd naar Aleksandr Grigorevitsj Stroganov. Hij gaf feestmalen waarop iedereen uitgenodigd was. Het gerecht was eenvoudig te bereiden in grote hoeveelheden en toch lekker. …  Lees verder »

Ik had nog een restant diepvriesspinazie in mijn vriezer, gekocht voor een peuter en een kleuter die bij ons logeerden en geen gewone verse spinazie lusten. Ik had er wat plannen mee, bijvoorbeeld een soepje, tot ik op het recept van Lekker en Simpel stuitte. Ietwat aangepast door gebakken uien op de bodem van de ovenschaal te leggen in plaats van de gebakken uitjes door de spinazie te mengen (ook lekker hoor). De aardappelschijfjes bovenop de schotel en niet onderin de schotel. Verder heb ik het recept gevolgd. We hebben heerlijk gegeten. …  Lees verder »

De kip wordt gebakken in boter. Daarna gaan (bijna) alle ingrediënten erbij en wordt de kip gaar gesudderd in de clavadosroomsaus.Gegarneerd met heerlijke zacht bruin gebakken uien. Als ik dit weer maak zal ik de kippendij een dag tevoren marineren in de calvados.  Ik denk dat de smaak dan nog beter tot zijn rect komt. …  Lees verder »

Dit gerecht bestaat uit bospeen (in plakjes), stukjes appel en lekker gekruid gehakt. De aardappelen die de schaal afdekken zijn geen puree, maar gestampt met roomkaas en ei. Een laagje geraspte kaas maakt het geheel af. …  Lees verder »

Nog maar kort geleden kennis gemaakt met zwarte bonen. Dat was een goede kennismakeing. De boontjes zijn klein en zeker niet melig. De pittige salami (kleine wat dikkere plakjes) heb ik zonder  vet uitgebakken, rode ui even meegebakken, evenals de stukjes tomaat en paprikaringetjes. Afgeblust met wat rode wijn en dan op smaak gemaakt met mosterd en de appelchutney. Heerlijk ! …  Lees verder »

Deze verrukkelijke abrikozentaart heb ik gebakken voor de mensen in het verzorgingstehuis waar mijn man en ik vrijwilliger zijn. Deze abrikozentaart is niet moeilijk te maken. De taart is gemaakt van roerdeeg, dus gemakkelijk te maken met een mixer. Op de taart komt een laag abrikoen uit een pot of blik en wat amaretti-kruimels. In de tijd dat de taart in de oven staat klop je de eiwitten stijf met de suiker. Deze eiwit-laag komt, nadat de taart is gebakken, over de abrikozen en daarna gaat de taart nog kort de oven in. De taart is de volgende dag nog erg lekker. …  Lees verder »

Top