Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. pwiggers
  3. Recepten van pwiggers
Recepten van pwiggers

De balletjes van braadworst zijn heel snel gevormd en hoeven niet gekruid te worden. Om het nog gemakkelijker te maken gebruik gemaakt van een zak Chinese roerbakgroenten. Wij vinden mini penne nog lekkerder van de gewone penne, maar ook die zullen vast lekker zijn met de hier genoemde ingrediënten. …  Lees verder »

Denk aan een marineertijd van de rode ui in de dressing van plm. 30 minuten. Ik ben geïnspireerd door een recept van Allerhande. Ik heb de salade iets aangepast aan onze eigen smaak. …  Lees verder »

Al vaak gazpacho gemaakt, maar was het een beetje zat. In mijn voorraadkast had ik nog een pot gegrilde paprika's staan en een pak gezeefde tomaten. Daar moest toch iets lekkers van getoverd worden. Aan de slag ! Deze heerlijke soep was het resulaat. Ook lekker zonder de crème fraîche en de pesto. En ook warm is de soep heel lekker. …  Lees verder »

Eigenlijk eten we bijna nooit sla met komkommer erdoor. Vroeger bij mijn ouders wel. Toen ik dit recept tegenkwam op internet dcht ik daar weer aan. Nu natuurlijk in een andere vorm dan in mijn herinnering. Wij vonden dit een lekkere salade, weer eens iets anders. Ik heb trouwens groene tomaten, komkommer en lenteuitjes gebruikt (stond niet in het originele recept). …  Lees verder »

Als ik macaroni heb gemaakt en er blijft iets over dan vind ik het heerlijk om dit restje koud te eten. Nu het zo warm is en ik hier en daar recepten las van pastasalades dacht ik direct aan macaroni. Mijn man is niet echt dol op pastasalades maar deze salade viel toch heel erg bij hem in de smaak. Vegetariërs kunnen het spek weglaten en verder het recept volgen. Er komt bij de ingrediënten dan wel 1 eetlepel olijfolie bij om de uisnippers te bakken, …  Lees verder »

Lekkere frisse salade voor op een broodje of een boterham. In plaats van beenham kun je natuurlijk alle soorten gekookte ham gebruiken en in plaats van jong belegen kaas is jonge of belegen kaas ook lekker. …  Lees verder »

Ik had nog een halve bloemkool over. Ik had al eeens recepten gelezen met bloemkoolsalade, maar nog nooit gemaakt. Dit keer moest het er maar eens van komen. Een dergelijk recept vond ik op internet, maar ik heb de salade op een andere manier gemaakt. Resultaat een bloemkoolsalade van beetgare bloemkool met een lekkere frisse smaak. Denk eraan dat de bloemkool de gelegenheid moet krijgen om te marineren en goed af te koelen. Komt zeker vaker op tafel. …  Lees verder »

Dit recept vond ik op internet, maar in dat recept werd pangasiusfilet gebruikt. Ik heb scholfiet gebruikt. De scholfiletrolletjes heb ik in pancetta gerold. Dat is een Italiaans ontbijtspek. Lekker gevuld met verse basiliscumpesto. Weinig ingrediënten. Het vet van het spek zorgt ervoor dat de rolletjes heel sappg blijven. Terwijl de oven voorwarmt maak je de rolletjes. Dan nog 15 minuten in de oven en je vis is klaar. …  Lees verder »

De bladerdeeggebakjes met appel zijn bijna bij iedereen bekend. Ik kwam op het idee om diezelfde gebakjes eens met nectarines te maken. Heerlijk. Je kunt natuurlijk zoveel gebakjes maken als je zelf wilt. Per persoon op een 1/2 plakje bladerdeeg en 1/2 nectarine rekenen. …  Lees verder »

Ik werd gevraagd om deze keer voor de koffiemiddag in het bejaardentehuis 2 taarten te bakken. E'n werd de pruimentaaart met een roomlaag die al op mijn pagina staat. Daarnaast wilde ik een taart die snel klaar zou zijn. Teveel werk had ik geen zin in met die warmte. Deze kersentaart viel erg in de smaak. Lekker fris door de kersen, …  Lees verder »

Tijdens de afgelopen hele warme dagen 's morgens vroeg gemaakt en 's avonds nog even in de oven met wat kaas erover. Je maakt eerst de heerlijke pittige groentensaus. Daarna de paprika's die zijn gevuld met gehakt en pijnboompitjes. De paprika's gaan eerst in de oven met "hun hoedje"erop. Voor het eten gaan de "hoedjes" eraf en heb ik de kaas erover gestrooid. (zie foto's) Onze gasten hebben ervan gesmuld en wij natuurlijk ook. Al 2x gemaakt en het komt zeker nog vaker op tafel. …  Lees verder »

Een heerlijk fris zomers nagerecht. Lekker zonder room. Denk wel aan de marineertijd voor de perziken van minstens 2 uur. Je kunt dit ook de avond tevoren voorbereiden. Vlak voor het eten verdelen en het sorbetijs erbij en dan: SMULLEN maar. …  Lees verder »

Denk aan een marinadetijd van plm. 1 uur. Zoals je op de foto ziet heb ik in plaats van gewone sperziebonen een lichte bonensoort gebruikt. Deze bonen worden ook wel verkocht onder de namen wasbonen, boterbonen of slabonen. Maaar ook met sperziebonen is de salade heerlijk als bijgerecht. …  Lees verder »

In de tijd dat de pasta kookt maak jij de saus. De rucola gaat op het allerlaatst rauw door de pasta. In plaats van rucola zijn spinazieblaadjes ook heel lekker. Wil je liever toch vlees door je pasta dan zijn hamreepjes of uitgebakken spekjes hierin heel lekker. …  Lees verder »

Juli/augustus: pruimentijd. Hier in Duitsland zie je dan als eerste de kwetsen, een stevige pruimensoort met losse pit waar je de heerlijkste taarten mee kunt bakken. Natuurlijk kun je deze taart ook met andere pruimen bakken. Geen probleem. …  Lees verder »

Lekker bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd, zoals pasta of risotto. Ik vond zo'n recept in een oud kookboekje van AH "De sreekkeukens van Europa, Italië, deel 2", maar heb er zelf iets aan veranderd. …  Lees verder »

Zo'n mooie zomer met veel warme dagen vraagt om lekkere salades. Niet te lang in de keuken staan, maar wel genieten van lekker eten. Nou deze salade voldoet daar helemaal aan. In Italië bekend als Tagliata (- in plakjes gesneden), maar dan wordt er meestal enrecôte als vlees gebruikt. Ik had nog biefstuk in mijn vriezer en heb het originele recept -zoals gewoonlijk - aangepast. We hebben hier echt van gesmuld. …  Lees verder »

Top