1. Home
  2. pwiggers
  3. Recepten van pwiggers
Recepten van pwiggers

Voor een snelle maaltijd. De pittige Italiaanse worstjes (mogen ook braadworstjes zijn) worden eerst rondom lekker bruin gebakken en gaan dan uit de pan. In dezelfde pan worden de uien, knoflook en paprika gebakken en afgeblust met de rode wijn. Daarna komen de tomaten, pesto, witte bonen en worstjes erbij en gaat het geheel met een laagje Pecorino in de oven. …  Lees verder »

Franse doperwtensoep gemaakt van diepvriesdoperwten (misschien nog lekkerder met verse doperwten) en Romeinse sla die wordt meegekookt. Je kijgt hierdoor een heerlijke zachte,romige soep. …  Lees verder »

Meloen met rauwe ham doet het (bijna) altijd goed en is gemakkelijk voor te bereiden, maar het is een beetje afgezaagd voorgerecht. Omdat ik een snel voorgerecht wilde maken bedacht ik er een salade van te maken. Bijna net zo snel klaar en door de dressing net een beetje anders en lekkerder. …  Lees verder »

Deze echt ‚€úNederlandse‚€Ě ovenschotel bestaat uit voorgekookte worteltjes, peultjes en aardappelschijfjes, overgoten met een heerlijke romige saus met pesto (de Italiaanse twist). Daarover komt een dunne laag geraspte kaas. De schaal gaat daarna in de oven tot zich een mooi lichtbruin kleurtje heeft gevormd. …  Lees verder »

Deze gemakkelijk te maken bloemkoolschotel bestaat uit voorgekookte aardappelblokjes en bloemkoolroosjes met prei, hamreepjes en kruidenroomkaas. De prei wordt vooraf even gebakken en met de reepjes gekookte ham en boursin. Dit wordt gemengd met de voorgekookte¬† aardappel en bloemkool. Over het geheel gaat een lichte b√©chamelsaus met boursin, waarna de schotel even in de oven wordt gegratineerd. …  Lees verder »

De taart bestaat uit een luchtige chocolade-biscuitbodem met een verukkelijke vulling van mascarpone, kwark en slagroom en natuurlijk aardbeien. Tussen de lagen cr√®me verbergen zich de¬† in likeur (of sinaasappelsap) gedrenkte lange vingers (koekjes). Echt een droom van een aardbeientaart. …  Lees verder »

Ik heb in dit recept witte bonen in tomatensaus gebruikt die ik afgespoeld heb. Ik vind de tomatensaus uit het blikje niet lekker, maar de bonen nemen wat smaak van de saus op en dat geeft iets meer smaak aan de bonen dan aan gewone witte bonen. Ik heb eerst de kippendij gebakken en gezorgd dat die goed gaar was voordat de witte bonen erbij komen. Wij vonden dit een lekker bonenpannetje. …  Lees verder »

Ik heb voor deze salade boterbonen (gele sperziebonen) gebruikt uit een pot, want de verse boterbonen zijn er helaas nog niet. In plaats van boterbonen zijn voogekookte¬† sperziebonen een heel goed alternatief. De bonen moeten wat langer in de dressing marineren.Dan komen de overige ingredi√ęnten erbij. Heerlijke salade. …  Lees verder »

Andere jaren maakte ik meestal cassislikeur van de bessen. Dit jaar wil ik toch eens proeven hoe zwarte bessenjam smaakt en van de rest bessensap gemaakt. En het is lekker (als je er van houdt natuurlijk). Ik maak al mijn jams altijd met geleisuiker2:1, dus de helft van het gewicht van het fruit aan suiker. De jam is dan mider zoet en je proeft het fruit beter. …  Lees verder »

Voor de cannelloni gebruik ik lasagnevellen uit het koelvak van de supermarkt. De lasagnevellen zijn gemakkelijker te vullen dan de bestaande pijpjes cannelloni. Vulling op het vel en oprollen maar. Elk lasagnevel wordt gevuld met een mengsel van tomatenblokjes, ham, kaas en baslicum plus een klein beetje b√©chamelsaus. Hierop leg je een asperge en rolt het vel op. De rolletjes cannelloni worden overgoten met slagroom en daarop komt dan weer wat geraspte kaas zodat de cannelloni lekker kan gratineren. Ik heb de rolletjes gemaakt met witte asperges maar misschien zijn ze met groene asperges nog lekkerder. Wij hadden gasten en we vonden dit allemaal een succesrecept. …  Lees verder »

Sperziebonen kun je gekookt zowel warm als koud eten.Wij vinden ze vooral in¬† de zomer heerlijk als salade. Dit is een simpele salade met kerstomaatjes, rode ui en kappertjes. Lekker bij de bbq, maar ook met een stukje vlees of vis en gebakken aardappeltjes heb je een heerlijk maaltje. …  Lees verder »

Een lekkere, snelle en gezonde maaltijdsalade, bestaande uit spekreepjes, ui. kidneybonen,paprika en ijsbergsla. Heel snel gemaakt. Alles in √©√©n pan, dus heel geschikt voor een maaltijd op de camping. Je kunt natuurlijk goed vari√ęren met dee salade.In plaats van kidneybonden bijvoorbeeld bruine bonen gekruiken. De zilveruitjes vervangen door augurkjes. Laat je fantasie maar werken. …  Lees verder »

Deze Indische kippendij is wel heel snel gemaakt en de ingred√ęnten heb je vast in huis. Kippendij in hapklare stukjes bakken. Ui, knoflook en rode peper meebakken. Ketjap, bruine suiker en citroen erbij. Lekker laten sudderen en dan smullen maar. De volgende dag is de kip nog lekkerder. …  Lees verder »

Heerlijke doordeweekse maaltijd van mie met roegebakken spitskool, lente-uitjes en tartaarballetjes, lekker gekruid met sojasaus en chiisaus. Snel klaar en lekker met een omeletje. …  Lees verder »

In een Frans kooktijdschrift kwam ik deze lekkere tortilla tegen. Wij hebben hem gegeten als hoofdgerecht met een lekkere bak sla. Maar ook heel lekker bij de lunch. Dunne plakjes rauwe aardappel eerst even voorbakken. Ui en paprika erbij. Even meebakken. Losgeklopte eieren en plakjes geitenkaas erop. Even stollen en smullen maar. …  Lees verder »

Erg lekker nagerecht dat je een paar uur tevoren kunt maken en ook nog eens snel is gemaakt. Je begint met een laagje schuimkoekjes, daarna volgen de aardbeien en de kwark slagroom gemengd met slagroom enz. Heerlijk als je gasten krijgt. …  Lees verder »

Ik noem deze salade een Griekse salade omdat er feta in verwerkt zit. In deze Grieksesalade zit geen paprika, maar wel tomaat, komkommer, avocado, rode ui, feta, kappertjes en olijven. Heerlijk bij de lunch, maar ook bij een Griekse maaltijd. …  Lees verder »

Tijdens de afgelopen behoorlijk warme dagen kregen we bezoek (het mag weer van Corona !!). Bij de lunch maakte ik toen deze lekkere salades. Heerlijk met vers gebakken broodjes. Er bleef geen kruimel van over. ¬† …  Lees verder »

De kipfilet wordt niet vooraf gebakken maar gaat, gerold in Parmaham of Serranoham en overgoten met een lekkere saus van champignons, pesto en room, zo de oven in. De kip is precies goed als hij uit de oven komt. Lekker mals en zacht. …  Lees verder »

Heerlijke malse zalm in een lekkere kruidenroomsaus. Super snel gemaakt en kan niet mislukken. Dit recept vond ik bij het zoeken in mijn kookboeken.Ik stuitte op een recept van gegratineerde zalmtournedos in room. Het bleek dat ik dat recept in 1999 al eens had gemaakt (ik schrijf dat er altijd bij in mijn kookboeken).We vonden het toen erg lekker. Dus weer gemaakt, maar nu met zalmfilet. Ook nu vonden we het weer een succes. Heerlijke malse zalm in een verrukkelijke roomsaus. …  Lees verder »

Top