1. Home
  2. pwiggers
  3. Recepten van pwiggers
Recepten van pwiggers

Dit recept vond ik op internet omdat ik mijn worteltjes wel weer eens op een andere manier wilde klaarmaken. We vonden dit echt lekker en daarom verschijnt het recept nu ook op Smulweb zodat ook anderen ervan kunnen genieten, …  Lees verder »

Voor ons nichtje die zwangerschapsdiabetes heeft heb ik deze lasagne gemaakt. Ze vond de lasagne zo lekker dat ze het recept heeft meegenomen en ook zelf de lasagne gemaakt. De foto is dan ook van haar. (Ik was vergeten een foto te maken). Het is een eigen recept, maar geinspireerd door recepten op internet. …  Lees verder »

Romanesco is een groene bloemkool die een heerlijke bloemkoolsmaak heeft. De combinatie van de gorgonzola met de romanesco is erg lekker. Een heerlijke vegetarische pastaschotel. …  Lees verder »

Deze vegetaische zuurkoolschotel viel wel heel erg bij onze gasten in de smaak. Door de gedroogde paddenstoelen krijgt de zuurkool extra veel smaak. Paddenstoelen zijn goede vleesvervangers. Ze bevatten veel eiwitten. Stamppot zuurkool met paddenstoelen, gegratineerd in de oven. Heerlijk. Het vlees mis je hierin niet. Een door mij geheel aangepast recept van internet. …  Lees verder »

Mijn man was jarig en "moest" trakteren bij zijn senioren-tennis, Vier cakes gebakken, drie van mijn favoriete cakes die ik al op mijn pagina heb staan, nl. Stroopwafelcake, Cake met amarettini  en Cake met gekaramellisserde appeltjes en daarnaast deze chocoladecake. Toen we de laatste cake geproefd hadden was die ook gelijk favoriet. Heerlijke smeuïge cake met kleine stukjes chcolade. Genieten !! …  Lees verder »

Dagelijkse kost ! Een eenvoudige ovenschotel gemaakt met een restant gekookte aardappelen, wortelen, een preitje, spekjes en een restant roomkaas met knoflook en kruiden. …  Lees verder »

Deze kruicake is heel gemakkelijk te maken en kan niet mislukken. Alle ingediënten door elkaar mengen, in een cakevorm en bakken maar. De  kruidkoek is al lekker als je hem nog een beetje wrm aansnijdt, maar na een paar dagen misschien nog lekkerder omdat de smaken dan nog meer zijn doorgedrongen. Wij hebben dat deze keer niet gered want de koek was al op. …  Lees verder »

Grote bloemkool gekocht. Hiervan 3x gegeten. 1x mijn ovenschotel bloemkool met aardappelen, spek, ei, paprika en roomkaas (heerlijk!) en 1x bloemkoolsoep. En toen was er nog bloemkool over. Ik stuitte op recepten van "mac and cheese" met bloemkool en dat leek me wel lekker. Vandaag op mijn eigen manier gemaakt. Mijn man en ik vonden het beiden erg lekker. Komt zeker nog een keer op tafel..   …  Lees verder »

Bij het snuffelen in mijn oude plakboeken kwam ik dit recept tegen uit een oude Libelle of Margriet. Toevallig had ik èn peultjes èn kalkoenfilet. Kalkoen is een lekker mager stukjes vlees en bevat veel ijzer. Kalkoenfilet is gezonder dan kipflet De kalkoenfilet wordt in dit gerecht in dunne plakjes gesneden en plm. 30 minuten gemarineerd. …  Lees verder »

In het originele recept zijn in plaats van kipfilet rundereepjes gebruikt. Ik vind runderreepjes vaak erg droog worden dus heb ik gekozen voor kipfilet. Varkensreepjes kunnen natuurlijk ook. Ook de hoeveelheden van het originele recept heb ik aangepast en er nog wat kruiden aan toegevoegd. Dit is geen pittig gerecht. …  Lees verder »

Ik had eerder nog nooit van boekweitpannenkoeken gehoord, tot ik erover in gesprek raakte metmijn buurvrouw. Zij ging toch pannenkoeken bakken en bracht mij wel wat beslag. Dus wel zelf mijn pannenkoeken gebakken en ze waren lekker. Hier in Nordrhein Westfalen wordt veel met boekweitmeel gebakken volgens zeggen. Volgende keer bak ik ze weer zo. Gezonder en glutenvrij …  Lees verder »

Een gemakkelijker ovenschotel dan deze kan er bijna niet zijn. Sperziebonen kort voorkoken. Gemarineerde zalmfilet op de sperziebonen en schaal kan in de oven voor plm. 20 minuten. Ondertussen bak je een paar aardappelen en dan..............smullen maar! …  Lees verder »

Omgekeerde ovenschotel. Aardappelen niet bovenop, maar als eerste laag in de ovenschaal. Daarop komt een mengsel van bloemkool met spekjes, paprika, roomkaas, losgeklopte eieren en geraspte kaas. Dan in de oven voor een lekker bruin laagje. Lekker gegeten. …  Lees verder »

We hebben samen met onze gasten gesmuld van deze heerlijke pasta. De pappardelle gaat apart in de schaal (of op het bord). Daarop komen de plakjes biefstuk, gebakken champignons met pesto en knoflook. Wat rucola en geroosterde pijnboompitten. Overheerlijk. …  Lees verder »

Door het roosteren van de paprika's ontstaat een heerlijk aroma, hierdoor ontstaat een verrassende groentesoep. Wie niet graag paprika's roostert kan ook gebruik maken van geroosterde paprika's uit een pot. De smaak van de soep wordt dan wel wat anders.   …  Lees verder »

Shaepard's pie is een heerlijke ovenschotel uit Ierland. De oorspronkelijke versie met winterpeen heb ik ook op mijn pagina staan. (zie hieronder de link er naar toe). Toen kwam ik op internet een Shepard"s pie tegen met koolraap. Ik heb er wel mijn eigen draai aangegeven. De ras el hanout geeft een heerlijke pittige smaak aan de ovenschotel. We hebben gesmuld van deze lekkere ovenschotel. In plaats van ras el hanout kun je ook paprikapoeder nemen maar dan verandert de smaak wel. …  Lees verder »

Ik had al een tijdje gedroogde abrikozen in huis waar ik iets mee wilde doen. Toen kwam ik een recept tegen van abrikozenjam van gedroogde abrikozen met gember. Het is een verrukelijke jam geworden. Lekker op een vers broodje of beschuit. …  Lees verder »

Heerlijke romige andijviestamppot nog even gegratineerd in de oven. Gebakken spekjes, uitjes en paprika gaan samen met de kort gebakken andijvie door de gestampte aardappelen met crème fraîche. Plakjes rookworst en een dun laagje geraspte kaas zorgen voor de finishing touch. …  Lees verder »

Top