1. Home
  2. pwiggers
  3. Recepten van pwiggers
Recepten van pwiggers

Stammpot van kleine, beetgare spruitjes in een romige aardapelpuree, nog lekkerder gemaakt door dekleine blokjes kaas (gesmolten in de stamppot) en stukjes knapperige paprika. Daarna gegratineerd in de oven. Dat was smullen. …  Lees verder »

Deze shasuka is een erg lekkere en snelle vegetarische maaltijd. Ui, tomaat, paprika bakken. Linzen erbij en eitje laten stollen. Erg lekker en snel klaar. …  Lees verder »

Ik had nog een restant pindasaus over van de vorige dag en bedacht dat dit wel lekker zou zijn met bloemkool. Bloemkool en aardappelschijfjes kort voorgekookt (aardappelschijfjes kun je nemen uit het koelvak van de supermarkt.) Schnitzel in reepjes gebakken, met gebakken uien door de pindasaus (recept eigengemaakte pindasaus staat ook in het recept.) In plaats van kaas Indische gebakken uitjes over de aardappelschijfjes. Het smaakte heerlijk. …  Lees verder »

Deze blaerdeeghapjes hebben iets weg van Tiropites (een hapje van filodeeg gevuld met feta). Ik maakte ze van bladerdeeg. Lekker bij de soep of als vegetarisch borrelhapje.   …  Lees verder »

Nu ik sinds kort ook een kleinere slowcooker heb probeer ik van alles uit. Vandaag maakte ik rode kool in mijn slowcooker. Ik had een behoorlijke rode kool. Ik heb de hele kool in de slowcooker klaargemaakt en de gekookte rode kool in bakjes ingevroren voor een later tijdstip. De rode kool was zo lekker gworden dat ik hem het liefst direct had opgegeten. …  Lees verder »

Eigenlijk was ik van plan een courgettesoep te maken maar toen ik een recept tegenkwam van een courgetteschotel uit de oven met mozzarella was ik om. Dit leek me zo lekker. Ik heb er zelf nog een en ander aan toegevoegd zoals ik het lekker vond. De schotel viel erg in de smaak bij mijn gasten. We hebben er tomatenrijst bij gegeten. Naast de courgetteschotel had ik kipfilet gyros en gehakballetjes zodat iedereen aan zijn/haar trekken kon komen. …  Lees verder »

Voor het eerst de stoofperen in de slowcooker gemaakt met een heerlijk resultaat Ik had al een grote slowcooker maar voor ons tweetjes te groot. Sinds kort ben ik in het bezit van een slowcooker van 3,5 liter en die is voor 2 tot 4 personen voldoende De stoofperen heb ik in kersenlikeur gestoofd. Ik had daar nog een restant van staan. Je kunt ook bessensap of andere likeuren gebruiken en ook of rode wijn of port. Allemaal lekker. …  Lees verder »

Deze groentesoep maakte ik bij een Grieks etentje. Eerder maakte ik steeds de Griekse kippensoep met rijst en citroen. Nu kwam ik dit recept tegen van "onzefransekeuken.nl". Ik vond deze soep hel goed passen bij de rest van het etentje.  Ik heb de bereidngswijze een beetje aangepast en de soep in mijn slowcooker van 3.5 ltr gemaakt. De soep was overheerlijk. Je kunt de soep natuurlijk ook gewoon in de pan maken. …  Lees verder »

Kipfilet gekruid met gyroskruiden, gebakken met uit, knoflook, paprika, tomatenpolpa en crème fraîche.Gegratineerd in de oven. Dat was smullen. …  Lees verder »

Heerlijke vegetarische ovenschotel van stamppot rode bietjes (ik had trouwens roze bietjes tot mijn verrassing) met zachtee geitenkaas, walnoten en gebakken appel met kaneel en suiker. Ik las dit recept op de site van leukerecepten "bietenstamppot met appel". Ik heb er het een en ander aan toegevoegd en er een ovenschotel van gemaakt. Dit is een verrukkelijk.e ovenschotel. …  Lees verder »

Mandarijnentaart uit de koelkast. Dus hier hoeft geen oven aan te pas te komen.Ik heb mandarijnen uit een blik gebruikt. De bodem is van verkruimelde speculaasjes met gesmolten boter en de vulling is een combinatie van kwark, mascarpone en slagroom. Het originele recept genaamd "Adventstorte mit Orangen"komt uit het boek "Weihnachtsbacken von A-Z"Dr. Oetker. Ik heb dit recept due aangepast.   …  Lees verder »

Een lekker en gezond soepje bij de lunch of als voorgerecht bij een etentje. De soep is lekker romig door de smeerkaas die in de soep gaat. …  Lees verder »

In een tijdschrift van ons apotheek kwam ik een dergelijke bonenschotel tegen. Het recept trok mij direct aan. Ik heb zelf het een en ander aangepast aan onnze eigen smaak.  Peulvruchten bevatten veel eitwitten dus vlees is hierbij niet noodzakelijk, maar kan altijd. De bonenschotel is goed voor te bereiden. Lekker met een salade erbij, …  Lees verder »

Deze lekkere smeuïge stamppot bestaat uit winterpeen, aardappelen, een klein beetje prei en gebakken spekreepjes. De gebakken uien gaan niet door de stamppot maar erbovenop.D aardappelen en wortelen heb ik samen in één pan gekookt. …  Lees verder »

Een beetje aangepast recept van  gerecht  van TV-kok Reza Bakhtali.Reza schrijft bij haar recept dat dit gerecht niet uit India komt, maar door de Indiase koks in Groot-Brittannië beroemd is geworden. Er gaan veel kruiden en specerijen in, maar de bereiding zelf, zoals wel vaker geldt in de Indiase keuken, is niet zo ingewikkeld en heel erg lekker.   …  Lees verder »

Als ik witte bonen in tomatensaus gebruik spoel in de bonen meestal af.Ik ben niet zo dol op de bijgevoegde saus en de smaak zit toch in de witte bonen. Maar voor deze soep heb ik de hele inhoud van het blikje gebruikt.Veel groenten toegevoegd en op het laatst wat macaroni goegevoegd. Nog nooit eerder gedaan maar hetsmaakte erg goed. Eem heerlijke maaltijdsoep die ik kan aanbevelen. De soep is vegetarisch. Vleesliefhebbers maak je blij met een worstje. …  Lees verder »

Zonder aanbraden weer zo'n lekkere Itaiaanse stoofpot, vol met heerlijke ingrediënten. Superzacht rundvlees in een heerlijke aromatische saus. Even alles stapelen in de slowcooker en met een boek op de bank wachten tot het vlees gaar is.  Wij hebben dit gegeten met aardappelpuree en sperziebonen maar met een stevige pastasoort is dit ook niet te versmaden. Parmezaanse kaas kun je er ook nog overheen doen, maar is niet nodig. Dit recept is een combinatie van andere recepten van internet. …  Lees verder »

We zijn dol op risotto. Puur, maar ook met allerlei toevoegingen. Dus ook met spruitjes. Spruitjes met risotto vormen een herlijke combinatie met de gebakken spekjes en Parmezaanse kaas. Zonder de spekjes, maar met bijvoorbeeld gorgonzola ook een heerlijk vegetarisch gerecht. …  Lees verder »

Gekaramelliseerde witlof is gebakken witlof met suiker gekaramellieerd. De witlof krijgt hierdoor een bijzonder lekkere smaak en lijkt totaal niet meer op gekookte witlof. De spekjes en de aardappelpuree met paddenstoelen maken het geheel nog lekkerder …  Lees verder »

Top