1. Home
  2. pwiggers
  3. Recepten van pwiggers
Recepten van pwiggers

Ik wilde een lekker bijgerecht bij mijn kalfsentrecote met gorgonzolaroomsaus. Tijdens het zoeken op internet  kwam ik deze spaghetti tegen. Een geweldig lekkere combinatie. De groene asperges worden gegaard in bouillon en witte wijn en gepureerd met de Parmezaanse kaas. De aspergepunten gebruik je als garnering. Je kunt de saus al tevoren maken. …  Lees verder »

Een kalfsentrecote is malser dan een runderentrecote. De kalfsentrecote haal je een half uur tevoren uit de koelkast. De entrecote wordt 5 tot 6 minuten gebakken aan beide zijden. De saus bestaat uit crème fraiche en gorgonzola (snel gemaakt en kan ook dag tevoren). Het recept voor de spaghetti vind je afzonderlijk opmijn pagina. Smaakte verrukkelijk bij de entrecote. …  Lees verder »

Krijg je eters op warme dagen, dan wil je niet al  te lang in de keuken staan. Dan heb ik hier een lekker en snel te maken Italiaans voorgerecht. Het originele recept (Vitello tommato) wordt gemaakt met kalfsfricandeau. Dat wilde ik ook graag maken, maar de slager had alleen varkensfricandea en dat smaakte ook prima. De tonijnsaus kun je al een dag van tevoren maken, dan is de saus nog lekkerder. …  Lees verder »

Deze courgetterijst hebt ik gemaakt bij mijn recepten Mediterrane gehaktballetjes en kippendijtjes met citroen en honing. Smaakte er heerlijk bij. Rijst vooraf gekookt (het lekkerste is koude rijst).Courgette (hele kleine blokjes), ui,lentuitjes en knoflook bakken. Wat verse kruiden erdoor en smullen maar. …  Lees verder »

Dit is een verrukkelijke maaltijdsalade voor warme dagen.Je kunt de salade al een paar uur voor heteten maken zodat de smaken goed ingetrokken zijn. De salade bestaat uit blokjes voorgekookte aardappel, makreelfilet, blokjes appel, kappertjes, zilveruitjes en kleine stukjes tomaat met een lekkere dressing met wat mosterd. …  Lees verder »

De gehaktballetjes (lekker gekruid met oregano, versepeterselie en paprika) worden eerst gebakken en daarna in de tomatensaus gegaard. De olijven gaan 5 minuten voor het opdienen in de tomatensaus. Dat geeft een erg lekkere smaak aan de saus. Je kunt er eventueel ook nog stukjes feta aan toevoegen. …  Lees verder »

Zo simpel en zo lekker. Pesto in de koekenpan. Losgeklopte eieren erop en hiervan een omelet bakken. Parmezaanse kaas og geraspte oude kaas erover en smullen maar. Ik had dit ergens gelezen, ben gaat experimenteren en deze lekkere omelet kwam op mijn bord. …  Lees verder »

De kippendijtjes worden gemarineerd in een mengsel van olijfolie, citroensap, honing en cayennepeper. Ik heb de kipstukjes eerst een uurtje in de marinade laten staan, maar dat is niet noodzakeljk volgens het recept. Daarna gaat de kip met de marinade in de oven met partjes citroen, (ongeschilde) tenen knoflook en rozemarijn.De oven doet verder het werk. De kip is dan heerlijk mals en je hebt een verrukkelijke saus erbij. Lekker met rijst of frites. …  Lees verder »

Ik heb voor deze risotto de asperges eerst even gebakken in wat lekkere olijfolie. De asperges ontwikkelen dan hun smaak wat intensiever. De aspergekoppen heb ik pasop het laatst toegevoegd aan de risotto. De asperges moeten wat beet houden. De combinatie van de asperges met de gorgonzola is verrukkelijk. De pijnboompitjes en de Pecorino maken het geheel af. …  Lees verder »

Op internet stuitte ik op een recept van Felix Wilbrink met gekruide linzen met eieren. Dat leek me heel erg lekker, maar ik wilde er toch nog een beetje meer van maken. Dus worteltjes en prei aan toegevoegd en de saus wat meer naar onze smaak gekruid. We hebben genoten van deze lekkere gekruide linzen met ei. …  Lees verder »

We hebben genoten van deze lekkere gegratineerde asperges. We hadden gasten en dan vind ik het niet leuk om lang in de keuken te staan. Dus bedacht ik deze aspergeschotel met beenham en Parmezaanse kaas. Niet moeilijk te maken en je hebt je handen vrij voor de rest van het etentje. …  Lees verder »

Dit is echt mijn allerlekkerste witlofschotel die ik ooit gemaakt heb. Overheerlijk !!. Witlof gekaramelliseerd met roomboter en suiker, een beetje balsamicocrème erover. Gemengd met voorgekookte aardappeltjes en lekkere achterham. Dan gegratineerd met de gorgonzola vermengd met de crème fraîche. We vonden het jammer toen het op was. Ik moest mijn man beloven dat ik dit zeker nog een keer zou maken. Beloofd !! …  Lees verder »

Je kent vast de kwarkbollen die veel bakkers verkopen. Een kwarkbol is een luchtig brood, bijna een cake. Het deeg rijst door gebruik van bakpoeder. Er komt dus geen gistaan te pas en het brod hoeft niet te rijzen. Een heel gemakkelijk recept. De vulling bestaat onder andere uit (natuurlijk) kwark, en gewelde  rozijnen. Heel lekker met boter en (poeder)suiker, maar ook met een plakje kaas of rauwe ham heel lekker. Omdat ik een bol niet gemakkelijk vind om te verdelen heb ik de €kwarkbol€ gebakken in een cakevorm.  …  Lees verder »

Het lekkerste is het wanneer de zalm ongeveer een uur tevoren wordt gemarineerd in o.a. sojasausm knoflook, gember en honing. De champignons, peultjes en taugé woden snel gweokt en vormen samen met de eiermie en de kruiden een heerlijke en gezonde maaltijd. …  Lees verder »

Witte bonenschotel uit de oven met ui, knoflook, champignons, stukjes paprika, pittige salamien tomatenblokjes. Gegratineerd met feta en honing. Allen in één pan dus snel klaar. Lekker met een Griekse salade. Vegetariërs laten de salami gewoon weg. …  Lees verder »

Het regenachtige weer tijdens de Pinksterdagen zorgde ervoor dat ik trek kreeg in een lekkere pittige soep. Tijdens het koken kwam ik op het idee om er die rijpe banaan erin te doen. Dat maakte de soep extra lekker. De ingrediëntenlijst is groot, maar de soep is snel gemaakt. Als je de soep als maaltijdsoep wilt eten zou je er wat meer aardappel in kunnen doen, zodat de soep wat dikker wordt. Wij hebben de soep bij de lunch gegeten. …  Lees verder »

Ik heb asperges al op veel manieren bereid, maar wij eten asperges toch het liefst op de traditionele manier met ham, ei en gesmolten roomboter. Daarbij een lekkere aardappel en we hebben weer gesmuld. Deze keer besloot ik er een ovenschotel van te maken met dezelfde ingrediënten. Je ziet de samenstelling op de foto's.  De ovenschotel kan ruim tevoren  worden gemaakt en smaakte heerlijk. …  Lees verder »

Dit gerecht wordt het lekkerste als je de rijst ruim tevoren kookt en laat afkoelen. Je maakt eerst de vulling door de champignons en de courgetteblokjes te bakken. Dan zet je de vulling even apart. Hierna bak je de rijst met de pesto en dan komt de vulling er weer bij. Heerlijk Italiaans bijgerecht bij bijvoorbeeld gebraden kip of een schnitzel.   Je kunt ditzelfde gerecht in plaats van met rijst natuurlijk ook met pasta maken. Alsje er spekreepjes, geruld gehakt of stukjes kip aan toevoegt dan heb je een complete maaltijd.   …  Lees verder »

Een zondag in mei met veel regen en fris. Trek in een kop soep. Dan ga je na wat je zoal in huis hebt en ontstaat dit lekkere pittige soepje. Deze soep is goed vullend en prima als maaltijdsoep of lunchsoep samen met een lekker broodje. In plaats van de chilivlokken kun je ook wat sambal in de soep doen. Van de prei heb ik alleen het witte en het lichtgroene gedeelte gebruikt.   …  Lees verder »

Een lekkere maaltijdsalade met aardappelen, gerookte makreelfilet, zure room en dille. Voor mijn recept werd ik geïnspireerd door een recept van Dagmar, maar mijn verder mijn eigen smaak gevolgd. Zie:  http://vertruffelijk.nl/aardappel-salade-met-gerookte-makreel/, …  Lees verder »

Top