1. Home
  2. pwiggers
  3. Recepten van pwiggers
Recepten van pwiggers

Van een Duitse buurvrouw hoorde ik al eerder dat je zelfgemaakte appelmoes niet hoefde in te vriezen maar ook heel gemakkelijk kon inmaken in potten. Zij doet dit trouwens ook met groenten. Ik was er nog niet precies achter hoe tot ikhet recept tegenkwam op een Duitse internetsite. Gedaan en een prima resulaat. Hoef ik de appelmoes niet iedere keer te ontdooien als we er in in hebben, maar haal gewoon een pot uit mijn voorraad. En....eigengemaakte appelmoes is toch veel lekkerder dan de gekochte? …  Lees verder »

Zelf ben ik niet dol op andijvie, maar mijn man dus wel. Ik probeer dus steeds iets anders te verzinnen om andijvie toch lekker te vinden. Dit is één van mijn favorieten. …  Lees verder »

Een lekkere winterse stoofpot. Dit keer eens niet met rundvlees, maar met varkensvlees. Ik heb varkensfilet hiervoor gebruikt, maar hamlappen of uitgebeende schouderkarbonade kunnen ook heel goed in deze stoofpot. De rode wijn, port en de koekkruiden zorgen voor een heerlijk aroma. Wij vonden dit erg lekker en natuurlijk hoop ik jullie ook. …  Lees verder »

Voor een dagje zonder vlees. Gemaakt voor ons vegetarische nichtje. Zelfs mijn man - die heel graag vlees eet - miste hierin het vlees niet. Lekker met gebakken paddenstoelen ernaast (zie tips). …  Lees verder »

Ik was aan de beurt voor het organiseren van de koffiemiddag met een aantal buurvrouwen. Eén in de 4 weken komen we bij elkaar om eens lekker bij te praten. In Duitsland is het dan altijd "Kaffee und Kuchen". (Koffie met taart) Ik zocht naar een snel te maken en bakken taart en stuitte op dit recept. De taart viel erg in de smaak.   …  Lees verder »

Van onze buren kreeg ik een stapel oude tijdchriften "Landlust" en daarin vond ik het recept voor een "Kuchen zum Frühstück". Ontbijtkoek dus. Ik heb dit keer aan de koek wat stukjes gedroogde abrikozen en gedroogde pruimen toegevoegd. Je kunt hierin natuurlijk variëren.  Volgende keer wil ik hem met stukjes geconfijte gember maken Ook met noten (walnoten, hazelnoten, amandelen) erg lekker. Koek gedeeld met de buren en een vriendin een paar plakken meegegeven, die allemaal enthousiast reageerden. Een koek om zeker vaker te maken. …  Lees verder »

Met deze snelle pasta oogst je altijd succes (voor wie van blauwe kaas houdt natuurlijk !). Ik kwam dit recept toevallig weer eens tegen. Ik heb dit al heel vaak gemaakt en nog altijd lekker. In plaats van blauwe kaas is een roomkaas met kruiden en knoflook ook heel lekker door de pasta. …  Lees verder »

Dit keer geen rauwe andijvie in de stamppot maar andijvie die even gewokt is. Lekker met spekreepjes, gebakken uitjes en champignons. Op smaak gemaakt met roomkaas met kruiden. Lekker met knapperig gebakken speklapjes (recept ook hieronder). …  Lees verder »

Herfst dus tijd voor ovenschotels en natuurlijk lekkere beetgare spruitjes. Deze ovenschotel is zo lekker door de gebakken uitjes, gebakken rauwe ham en de kerrie. De aardappelpuree is gemengd met een deel van de geraspte kaas. …  Lees verder »

Witte bonen zijn erg gezond. Ze bevatten veel eiwitten. Dus regelmatig peulvruchten eten zijn heel goed voor je gezondheid. Deze witte bonenschotel heb ik gemaakt met gedroogde witte bonen die ik vooraf een nacht heb geweekt. Je kunt voor dit recept ook heel goed witte bonen uit een pot of blik gebruiken. Spoel die dan vooraf wel goed af en laat ze goed uitlekken. Lekker met gebakken spekreepjes, gebakken uien, en gestolde eieren. Alles in één pan. …  Lees verder »

Koolraap is heerlijk. Lekker zoet van smaak. Koolraap moet je niet veerarren met koolrabi. Dat is een andere groente. Koolraap is heerlijk zoet van smaak en op vele manieren te bereiden. Een vergeten groente die er weer helemaal in komt. Ik heb al  een recept van shepard pie op mijn pagina staan, maar dan met winterpeen. Vandaag wilde ik koolraap eten maar niet gewoon met aardappelen. Toen bedacht ik dat ik de shepard pie ook wel met koolraap kon maken. Mijn eigen recept wat aangepast. We hebben heerlijk gegeten. …  Lees verder »

Het heerlijke van een slowcooker is dat je 'smorgens je ingrediënten in de pan doet. Je zet hem aan en de cooker doet de rest. Tegen de tijd dat je gaat eten is alles klaar. Je kunt eventueel alle ingrediënten tegelijk in de slowcooker doen, maar ik vind een gerecht uit de slowcooker lekkerder als ik eerst alles aangebraden heb. Maar alles is mogelijk. Je kunt dit gerecht natuurliijk ook heel goed in de hapjespan of in de oven maken. De garam masala in dit gerecht geeft een heerlijke smaak. Mijn recept is een combinatie van een aantal andere recepten. Ook bij onze gasten viel dit heel erg in de smaak. …  Lees verder »

Van een restant bleekselderij en een stengel prei plus een deeltje roomkaas maakte ik deze lekkere romige soep. In dit jaargetijde vinden we het altiijd heerlijk om een kopje warme soep bij de boterham te eten. De soep is ook lekker als voorgerecht bij een etentje.  …  Lees verder »

Een taart die op Sinterklaasavond niet misstaat. Weer eens iets anders dan banketletter en gevulde speculaas (ook heel lekker natuurlijk!). Voor deze kwarktaart heb ik een bodem van biscuitdeeg gebakken. Door het biscuitdeeg heb ik verkruimelde speculaasjes gemengd. (zie recept hieronder). Je kunt ook een "koude"bodem maken van 200 grm verkruimelde speculaasjes mengen met 120 gram gesmolten boter. De met bakpapier beklede bodem hiermee bedekken en plm 1 uur in de koelkast laten opstijven en dan verder mijn recept voor de vulling volgen. Dit is een eigen recept ontstaan uit een combinatie van verschillende andere taartrecepten. Ik heb de taart gebakken voor de koffiemiddag in het verzorgingstehuis waar mijn man en ik als vrijwilliger werken. De taart viel erg in de smaak. …  Lees verder »

Fried rice is de perfecte manier om een restant rijst en restjes vlees, kip of groenten op te maken. Ik kook altijd teveel rijst. Dat gaat dan in de vriezer en voor dit recept, want hiervoor heb je echt koude rijst nodig. Je kunt natuurlijk ook gewoon je rijst een dag tevoren koken. Als de rijst maar koud is. Dan krijg je de lekkerste FRIED RICE.. Hieronder mijn variatie op fried rice. …  Lees verder »

Heerlijke malse kipfilet (kort gebakken) in een verrukkelijke paprikaroomsaus. Snel gemaakt en met van alles te combineren, zoals spätzle, rijst, aardappelpuree, allerlei pastasoorten. …  Lees verder »

Als je weinig tijd hebt maak je snel een ovenschotel  met koelverse tortellini. De tortellini hoef je in dit recept niet meer voor te koken, maar komt samen met een snel gemaakt saus, direct in de ovenschaal. Geraspte kaas erover en schaal in de oven. In de tijd dat de schaal in de oven staat maak je een lekkere salade en je hebt een gezonde en lekkere maaltijd op tafel. …  Lees verder »

Traditioneel witlof ingerold in ham. Ik heb deze keer aan de ovenschotel - in plaats van de geijkte aardappelpuree of aardappelplakjes - blokjes voorgekookte aardappel aan toegevoegd samen met partjes hardgekookte eieren. en over het geheel een lekkere béchamelsaus met kaas. Jammer genoeg vergeten van het eindrestulaat nog een foto te maken. Een gemakkelijke ovenschotel die heerlijk smaakte. …  Lees verder »

Herfst ! Dan krijgen we weer trek in een stamppot. Van een schoonzusje kregen we een paar lekkere grove rookworsten. Die moesten we natuurlijk snel proeven. De spitskool die ik pas gekocht had kwam dus goed van pas. De stamppot zelf is vegetarisch. Dus vegetariërs laten de rookworst weg en kunnen er bijvoorbeeld een gebakken eitje bij eten. Smaakt ook heel goed hierbij. Heerlijk gegeten. …  Lees verder »

Afgelopen week aten we deze lekkere pittige ovenschotel met bloemkool. Bloemkool moest op maar geen zin in gewone bloemkool met aardappelen en een ballejte gehakt (hoewel dat ook heel lekker kan zijn). Bloemkool kun je op heel veel manieren klaarmaken en toen kwam ik op het idee om er een beetje Aziatische schotel van te maken door het gehakt pittig te kruiden en de bloemkool erdoor te mengen. Het was heerlijk en volgens mijn man moest ik dit zeker nog een keer maken. …  Lees verder »

Top