1. Home
  2. professoroud
  3. Recepten van professoroud
Recepten van professoroud

Recept van Annemiek van Keukenliefde. Ik vond het heerlijk en wil het daarom graag met mijn Smulweb vrienden delen. Voor het eerst gebruikt bij het recept van Petra Wiggers https://www.smulweb.nl/recepten/1410282/Heerlijke-gepaneerde-karbonades-uit-de-oven …  Lees verder »

Naakte kindertjes in het gras hoorden erbij op Nieuwjaarsdag volgens mijn vader. Een speciale stamppot, mag ook op andere dagen. DENK AAN WEEKTIJD WITTE BONEN! …  Lees verder »

Ik had wat perziken over en maakte van simpele varkensfiletlapjes dit lekkere gerechtje. …  Lees verder »

Zaterdag is gemaksdag in de keuken. Dan heb ik een pan soep en iets lekkers erbij, maar dat mag niet teveel tijd kosten. Dit broodje is daar een lekker voorbeeld van …  Lees verder »

Ik vond dit recept en vond het ingrediënt appelstroop een uitdaging. Als je de appelstroop hebt vermengd met de mosterd en de kaneel, ruikt je keuken al helemaal heerlijk en dan moet het braden nog komen! Een aanrader!! …  Lees verder »

Janssons Frestelse betekent Jansson`s Verleiding. Het is een Zweeds aardappelgratin gerecht, dat met Pasen maar ook bij andere feestelijke gelegenheden gegeten wordt. …  Lees verder »

Stevige kost, snel op tafel! Na een lange dag heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken. Deze winterse quiche met prei maak je van tevoren klaar en hoeft alleen even opgewarmd te worden in de oven. …  Lees verder »

Geurige traditie met modern wafelijzer. Een spekkedik is een gerecht voor Oud en Nieuw, net als oliebollen. Vroeger rook elke boerenkeuken op oudejaarsdag naar spekkedikken. Het beslag heeft een grijzige kleur en het ruikt een beetje zuur. Dat is typerend voor het roggemeel dat erin verwerkt is. Eigenlijk ziet het er helemaal niet zo lekker uit, maar zodra het licht sissend op het hete wafelijzer ligt, komt er een heerlijke geur vrij: zoet en hartig tegelijk. Het is de geur van echte ouderwetse spekkedikken, een soort kleine pannenkoekjes met dunne plakjes spek en harde worst erin. Ze worden echter niet in een koekenpan gebakken, maar in een wafelijzer. Deze specialiteit wordt vooral in de Veenkoloniën gegeten. Denk eraan dat het beslag een nacht moet staan! …  Lees verder »

Rode kool combineert uitstekend met appel, dat is bekend. Maar deze combinatie vind ik een hele goeie. Ik hoop jullie ook. De typische geur die rodekool verspreidt als hij wordt gekookt, ontstaat door de mosterdolie in de kool. Die komt vrij bij verhitting. Rodekool hoeft echt geen uren te sudderen: het wordt daardoor zelfs zwaar verteerbaar, een klein half uur is voldoende. …  Lees verder »

Ik ben gek op gepofte aardappelen, maar dan is het meestal een bijgerecht. Hier als een vegetarisch hoofdgerecht. …  Lees verder »

Een apart gekruid gehakt met een klein zoetje van ananas en abrikoos. …  Lees verder »

Een heel apart soepje, ook leuk bij een avondje met allerlei kleine hapjes of tapas. Denk aan 2 uur om de soep af te laten koelen. …  Lees verder »

Om je Spaanse vakantieherinneringen op te halen …  Lees verder »

In de Peel bij Ospeldijk vind je De Hazelarij Allerlei lekkers met hazelnoten o.a. hazelnotenpasta. …  Lees verder »

Een heerlijke digestief en heel lang houdbaar …  Lees verder »

Dit gerecht is eenvoudig te maken en kan heel handig zijn als je op het laatst een gerecht bij gebraden vlees wilt maken. Uien vormen vrijwel nooit een gerecht op zichzelf; meestal worden ze gesnipperd of in ringen toegevoegd. Daarom is het des te leuker om dit zo te serveren. …  Lees verder »

Top